Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
SIM Service popup la pornire si c...

martor dupa 4 ani

Numai citeste cd-uri /CD-ROM

Allview vivah8 catastrofaaaa
 Cum e sa fii fericit ?

dimensiune ul

Un alt fel de presedinte - este e...

Firmware Samsung galaxy s i9003
 Sfat achizitie TV

Despre un iphone 4s SH

duster vs sx4

Convertor de documente
 Coltul celor smeriti la vorba

achizitie telefon android

Vinil

DIGIMOBIL nu functioneaza cu sms-...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

CISS - pt ce impimante cauti?

  • Please log in to reply
428 replies to this topic

#361
pfffff

pfffff

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 14.08.2008
  • ID membru: 359,519

Salutare! Am o imprimanta Epson Stylus sx210... am cumparat un sistem CISS l-am instalat dar pauza... pe display imi apare sa inlocuiesc cartusele... dedesubt imi apar g, y, m, bk ... culorile la sistemul cumparat de mine sunt  albastru, rosu, galben, negru... in fine daca ma uit la culori ar fi inversat la sistem galbenul cu rosu, fata de ce-mi arata display-ul... ce e de facut? Astept din tot sufletul un ajutor din partea celor ce ma pot ajuta.

#362
scaiba

scaiba

    Rândaș

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,447
  • Înscris: 03.11.2006
  • ID membru: 106,748
  • Locație: Belgravistan
Greșeala frecventă sunt cartușele apăsate incomplet.
Dacă ești sigur că nu-i asta, discută cu vânzătorul.

#363
afterworld

afterworld

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 21.05.2009
  • ID membru: 461,615
Salutare!

Mi-am facut cadou o multifunctionala Canon Pixma MX895 si aveam de gand sa-i atasez un CISS, insa dupa ce m-am documentat un pic pe forumuri, am renuntat la idee. Acum, in loc de CISS, am cateva alternative si nu sunt chiar sigur care din ele ar fi mai buna:
1. sa cumpar cipuri autoresetabile si sa le pun pe cartusele originale pe care sa le reumplu
2. sa cumpar cartuse compatibile de la Inktek (transparente, cu cipuri autoresetabile) si sa le folosesc pe acestea in locul celor originale
3. sa cumpar un cip resetter si sa resetez de fiecare daca cipurile cartuselor originale dupa ce le reumplu

Ca pret, nu sunt mari diferente intre cele 3 variante. Personal as opta pentru a doua varianta, insa nu stiu daca acele cartuse de la Inktek au sau nu burete, la fel ca cele originale - as prefera sa aiba, pentru a nu avea surprize sa-mi curga cerneala inauntru.

Orice sfat constructiv este binevenit Posted Image

#364
zedek

zedek

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 29.01.2010
  • ID membru: 556,069
  • Locație: Botosani
M-am tot uitat si eu de ma doare capul dupa imprimanta cu CISS... As vrea sa pot scoate fotografii A4 la calitate cat de cat decenta (adica similar sau mai bine cu calibrare decat laboratorul din coltul blocului), plus printare documente, aici negru fiind mai mult folosit. Pentru partea de foto m-am oprit la Epson P50, din ce am vazut zice lumea ca e ok, are si 6 cartuse.

Acum beleaua - CISS de care daca e (sa stiu ca are tuburile de silicon si nu plastic dur, etc.), cerneala banui ca Inktec dye.

Am mai vazut cartuse refilabile, care se reseteaza cand le scoti. Alea nu merg ok? Parca as prefera in loc de CISS. Cumpar cerneala si completez cand ajung pe la 20%, daca tot n-am volum monstruos lunar de printat.

Ar fi si o alta varianta de printer in banii de Epson P50 care sa scoata foto decent? Bineinteles, tot cartuse refilabile / CISS.

Multumesc.

#365
pfffff

pfffff

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 14.08.2008
  • ID membru: 359,519

 scaiba, on 19 decembrie 2012 - 03:10, said:

Greşeala frecventă sunt cartuşele apăsate incomplet.
Dacă eşti sigur că nu-i asta, discută cu vânzătorul.

Imi cer scuze, ca abia acum am vazut raspunsul, pentru care iti multumesc... le-am apasat cat se poate de corect... se pare ca nici schimbarea, pe care mi-au propus-o cei de la care nu am cumparat, nu a mers... habar nu am ce sa-i fac... urmeaza sa discut cu cei de la care am cumparat sistemul facandu-mi-se promisiunea ca intr-un fel vom rezolva problema! Totusi cred ca e o problema cu sistemele astea CISS... una e ce vezi pe net si alta e realitatea se pare!

Edited by pfffff, 10 January 2013 - 20:34.




#366
pfffff

pfffff

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 14.08.2008
  • ID membru: 359,519
Ups... am vrut sa scriu: de la cei de la care am cumparat...

#367
scaiba

scaiba

    Rândaș

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,447
  • Înscris: 03.11.2006
  • ID membru: 106,748
  • Locație: Belgravistan

 zedek, on 10 ianuarie 2013 - 20:04, said:

...Am mai vazut cartuse refilabile, care se reseteaza cand le scoti. Alea nu merg ok? ...
Folosesc de vreo trei ani un PX650 (aceleași cartușe reincarcabile 801-6 ca și P50) și nu sunt nemulțumit decât după ce vin din concediu, când "mă distrez" cu head cleaning la cyan...

#368
Lucian_M

Lucian_M

    United Gashka member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,101
  • Înscris: 09.09.2006
  • ID membru: 96,176
  • Locație: Neamt
La mine p50 imi spune sa am grija ca sunt pline absorbantele :D. Sau ceva de genul asta. Oricum proasta nu stie ca eu nu am varsat nici 2 ml de reziduu in pasla aia, totul a iesit in cutiuta externa (o cutie de cartus de canon cu o gaura aproape sus si partea superioara acoperita cu scotch).

Vreo solutie sa resetez tankurile de acumulare?

#369
scaiba

scaiba

    Rândaș

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,447
  • Înscris: 03.11.2006
  • ID membru: 106,748
  • Locație: Belgravistan
Sunt leacuri pentru "the printer's ink pads are at the end of their service life".
Măsura de cerneală din pad nu este una reală, ci una estimată.

#370
Lucian_M

Lucian_M

    United Gashka member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,101
  • Înscris: 09.09.2006
  • ID membru: 96,176
  • Locație: Neamt

Onorata mea empremanta imi arata asta:

Attached Files



#371
hemTT

hemTT

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,443
  • Înscris: 18.07.2011
  • ID membru: 700,995

 Lucian_M, on 10 ianuarie 2013 - 23:31, said:

Vreo solutie sa resetez tankurile de acumulare?
Epson are un contor electronic ce la un anumit numar de pagini da aceasta eroare , nu e strict legata de umplerea pislei cu tus.
De rezolvat se rezolva soft, parerea mea e sa iei legatura cu cissexpert@ sau poti cauta pe net , pentru epson s22 o colega acum citeva luni a gasit si l-a pus pe undeva pe aici, ma gindesc ca la acea adresa sa poti gasi si pentru P50.

#372
gabi_fantana

gabi_fantana

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 19.02.2013
  • ID membru: 799,841
Salut,

Am si eu o problema cu CISS 950 pentru imprimanta HP OfficeJet Pro 8100. L-am primit achiar azi pe la 13 si de atunci ma chinui sa il pun in functiune. Nivelele sunt pe zero la toate capetele, mai mult din doua culori a curs o gramada in imprimanta. Asta a dus la un timp indelungat de curatare si evident nervi. Nu mai zic de hartie, etc consumate. Kitul cumparat se poate gasi usor dupa un search pe gogu (are si poza in atasament). Am vazut niste tutoriale pe youtube cu crearea presiunii prin folosirea unei seringi dupa ce se desface capacelul gros din partea de sus. Nu merge nici asa. Nu mai stiu ce sa ii fac...in cel mai rau caz ma gandesc sa le transform in cartuse reincarcabile caci au cip-ul ala. Le scot furtunasele si "aia e" cum zice o vorba din popor. Cel mai mult ma supara ca imprimanta cred ca are inca multa cerneala varsata in dumneaei si nu o pot desface ca este in garantie. Merci de sfaturi!

Attached Files


Edited by gabi_fantana, 19 February 2013 - 22:41.


#373
dantai

dantai

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 20.02.2013
  • ID membru: 799,868
Salutare!
Am o imprimanta Canon IX6500, stie cineva unde gasesc un sistem CISS pentru ea?
Multumesc.

#374
cissexpert

cissexpert

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 28.05.2010
  • ID membru: 594,110
  • Locație: iasi

 gabi_fantana, on 19 februarie 2013 - 22:40, said:

Salut,

Am si eu o problema cu CISS 950 pentru imprimanta HP OfficeJet Pro 8100. L-am primit achiar azi pe la 13 si de atunci ma chinui sa il pun in functiune. Nivelele sunt pe zero la toate capetele, mai mult din doua culori a curs o gramada in imprimanta. Asta a dus la un timp indelungat de curatare si evident nervi. Nu mai zic de hartie, etc consumate. Kitul cumparat se poate gasi usor dupa un search pe gogu (are si poza in atasament). Am vazut niste tutoriale pe youtube cu crearea presiunii prin folosirea unei seringi dupa ce se desface capacelul gros din partea de sus. Nu merge nici asa. Nu mai stiu ce sa ii fac...in cel mai rau caz ma gandesc sa le transform in cartuse reincarcabile caci au cip-ul ala. Le scot furtunasele si "aia e" cum zice o vorba din popor. Cel mai mult ma supara ca imprimanta cred ca are inca multa cerneala varsata in dumneaei si nu o pot desface ca este in garantie. Merci de sfaturi!


Ai urmat pasii din filmuletul asta: sau cum ai facut?
presiunea cum anume ai crescut-o, si mai ales de ce anume? Nici nu te gandi sa transformi cartusele de la ciss in cartuse refilabile. Se pot intampla 2 lucruri daca incerci asta:
1. pui dopuri in loc de furtune si videzi cartusul fapt care o sa duca la imposibilitatea capului de print de a se alimenta cu cerneala, rezultatul banui ca il intuiesti.
2. nu pui dopuri in loc de furtune si o sa curga toata cerneala din cartus in impriamnta in maxim 20-30 de minute.

   Cu stima!

#375
pfffff

pfffff

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 14.08.2008
  • ID membru: 359,519

 scaiba, on 19 decembrie 2012 - 03:10, said:

Greşeala frecventă sunt cartuşele apăsate incomplet.
Dacă eşti sigur că nu-i asta, discută cu vânzătorul.
Sa stii ca probabil cea mai frecventa greseala este cea prezentata de tine... asa cum am mai scris, nu a fost cazul la mine... dar am vrut sa scriu ca am rezolvat problema, si anume prin schimbarea sistemului (vanzatorii au fost corecti si mi-au trimis un altul) dar personal nu am putut sa-mi dau seama in ce consta diferenta!!! Ceea ce conteaza este ca mi-a mers dupa aceea... doar ca atentie prieteni, banda respectiva formata din acele furtunase, poate sa joace feste si atunci se poate produce blocaj... toate cele bune!

#376
gabi_fantana

gabi_fantana

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 19.02.2013
  • ID membru: 799,841

 cissexpert, on 20 februarie 2013 - 11:12, said:

Ai urmat pasii din filmuletul asta sau cum ai facut?
presiunea cum anume ai crescut-o, si mai ales de ce anume? Nici nu te gandi sa transformi cartusele de la ciss in cartuse refilabile. Se pot intampla 2 lucruri daca incerci asta:
1. pui dopuri in loc de furtune si videzi cartusul fapt care o sa duca la imposibilitatea capului de print de a se alimenta cu cerneala, rezultatul banui ca il intuiesti.
2. nu pui dopuri in loc de furtune si o sa curga toata cerneala din cartus in impriamnta in maxim 20-30 de minute.

   Cu stima!

Dap, ma gandeam totusi la faza care mi-ai zis-o cu cele 2 alternative. In alta ordine de idei am procedat astfel:
Atunci cand a venit pachetul si l-am desfacut, deja imprimanta avea la activ ceva foi trase (undeva la 1200 si ceva) asa ca:

1. Am scos cartusele uzate.
2. Am scos dopurile si am pus filtrele
3. Cartusul de negru avea chipul separat pus (banuiesc ca s-a dezlipit la firma cand l-au ambalat) si l-am lipit in locas (DSCN3035.JPG)
4. Am instalat cartusele CISS
5. Am resetat imprimanta (si soft si de la priza)

In urma acestor pasi nu am avut deloc nivel de cerneala pe display-ul imprimantei si nici posibilitatea de a printa ceva. In filmuletul care mi l-ai pus se vede ca nici imprimanta chinezilor nu arata nivelul de cerneala din imprimanta si pe computer trec de o avertizare.
Dupa mai multe incercari nereusite am gasit un video pe internet in care se arata cum se scoate capul de la imprimanta mea, lucru f usor de facut. Odata scos abia atunci am observat cat de multa cerneala a curs in interiorul ei. De aici a inceput operatiunea curatirea, foarte laborioasa si de durata.
Dupa curatare, tot pe youtube am gasit metoda asta



de incarcare a cartuselor CISS. Intru-cat, de cand a venit, cartusul CISS negru era destul de gol, am scos si eu capacelul din fata G:DCIM100NIKONDSCN3033.jpg(DSCN 3033.jpg) cel alb din mijloc si cu o seringa am tras aer pana s-a mai umplut, dupa care am pus capacelul la loc.
Apoi am incercat varianta de a scoate capacelele groase din rezervoare (DSCN3028.JPG), nu inainte de a baga o seringa in locul filtrelor de aer pentru a pompa putin aer cum am vazut aici:



Am incercat toate metodele aratate, dar degeaba. Nu inteleg unde gresesc.

Attached Files


Edited by gabi_fantana, 20 February 2013 - 13:42.


#377
cissexpert

cissexpert

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 28.05.2010
  • ID membru: 594,110
  • Locație: iasi
Imprimanta nu ,,vede"nivel-ul de cerneala printr-un senzor optic, practic cipul de pe cartus ,,spune"imprimantei cata este nivelul de cerneala estimativ. Deci daca tie iti arata ca nu ai cerneala in cartuse ia frumos cipurile de pe cartusele originale si punele pe cartusele de la sistemul ciss. Daca ai imprins cu seringa in tantil de la ciss cu cartusele puse pe imprimanta din cauza asta ti-a curs cerneala prin tot echipamentul. Si casa nu mai fii nevoie sa folosesti asemena metode pe viitor pune dopurile pe sistemul ciss si apleacal pe o laterala in asa fel incat cerneala din compartimentul mic sa treaza in cel mare. Mi se pare mult mai simplu si mai safe asa decat sa impingi cu seringa in tancul extern.

#378
gabi_fantana

gabi_fantana

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 19.02.2013
  • ID membru: 799,841

 cissexpert, on 20 februarie 2013 - 14:14, said:

Imprimanta nu ,,vede"nivel-ul de cerneala printr-un senzor optic, practic cipul de pe cartus ,,spune"imprimantei cata este nivelul de cerneala estimativ. Deci daca tie iti arata ca nu ai cerneala in cartuse ia frumos cipurile de pe cartusele originale si punele pe cartusele de la sistemul ciss. Daca ai imprins cu seringa in tantil de la ciss cu cartusele puse pe imprimanta din cauza asta ti-a curs cerneala prin tot echipamentul. Si casa nu mai fii nevoie sa folosesti asemena metode pe viitor pune dopurile pe sistemul ciss si apleacal pe o laterala in asa fel incat cerneala din compartimentul mic sa treaza in cel mare. Mi se pare mult mai simplu si mai safe asa decat sa impingi cu seringa in tancul extern.


Salut, nu stiu cum sa iau cipurile originale caci sunt lipite bine de cartuse, plus ca ...daca tot sunt autointializabile cipiurile ciss cred ca nu-s ele problema. Cand am umblat cu seringa la rezervoare bineinteles ca le-am scos din imprimanta dupa cum se spune si in clipul de pe youtube care l-am postat mai devreme. Si mie mi se pare mai safe cum ai spus tu, dar am zis sa incerc si varianta aia caci inlinatul nu a dat deloc rezultate. Poate totusi cipurile is cu problema? Ma surprinde ca nu functioneaza corect sistemul caci pe net am vazut ca ar trebui sa le poti folosi foarte usor, fara complicatii de astea. Totusi pe gurile cartuselor (acolo unde se conecteaza la cap) am vazut un plastic asemanator cu sigiliile de la sticlele de suc. Ce e drept este strapuns si ma gandesc sa nu fie o improvizatie de adaptare la diametrul liniilor de alimentare din interiorul capului. La astea nu am umblat deloc caci mi-a fost teama sa nu stric cartusele. Se poate observa asta in poza DSCN 3033 daca o maresti. Multumesc de idei!

Edited by gabi_fantana, 20 February 2013 - 15:55.


Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users