Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...

Recomandare demontare+instalare ...
 CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...
 Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana
 Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 

Cum inregistram o voce cat mai buna cu ceea ce avem

- - - - -
  • Please log in to reply
83 replies to this topic

#1
buncar

buncar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,725
  • Înscris: 15.04.2005
Spun salut din nou pasionatilor de audiofrecventa si productiei de sunet. Sunt multi care "vor"...dar..."nu au cu ce", s-au saturat de indrumari scumpe (chiar daca sunt solutiile ieftine pentru o inregistrare buna totusi nu toti dispun de cateva zeci de milioane) dar totusi sunt pasionati "si vor".
Voi descrie in randurile care vor urma cum putem obtine de la o placa on-board si un microfon de calculator o inregistrare cat mai buna.

Sa incepem cu softul necesar. Este nevoie de un editor de sunet pentru situatia in care se doreste inregistrarea unei naratiuni sau a unui soft multicanal daca se doreste inregistrarea vocilor pe un negativ. Pentru editor recomand SoudForge (cu el lucrez si eu si cu el m-am obisnuit) iar la multicanal recomand de inceput Sony Vegas sau Adobe Audition... (tinand cont de faptul ca eu am folosit mai mult Sony Vegas atunci mai departe cand ma voi referi la softul multitrack ma voi referi la Sony Vegas).

Este nevoie deci de SoundForge, Sony Vegas si de un pachet profesional de plugins-uri Waves Mecury Bundle. Probabil ca nu multi dintre voi veti putea obtine acest pachet de plugins-uri drept pentru care explicatiile mele se vor rezuma momentan la pluginsurile incluse in Editor (Sound Forge 7) si multitrack (Sony Vegas 7).

Acuma o sa-l setam. Mergeti sus la File...Properties(Alt+Enter). Acesta fiind si un multitrack Video acolo aveti si setarile pentru partea de Video pe care le ignorati. Alegeti Audio din acea fereastra. Din setarile care sunt deja facute aveti de motificat doar la Number of stereo busses care pe default e 0, voi puneti 2, o sa intelegeti mai incolo ce sunt busii si ce fac ei. Mai puteti modifica Record Files folder ca sa stiti unde se vor salva noile inregistrari (pe default ele se duc in My Documents.

Dupa ce ati facut aceste modificari dati OK. Acuma mergeti sus la Insert iar de acolo alegeti Audio Track(sau apasati Ctrl+Q). In momentul asta s-a deschis un canal nou, stereo. Mai apesi o data Ctrl+Q pentru a se deschide si un al doilea canal. Acuma mergeti sus la File...Import...Media, de aici importati negativul peste care doriti sa inregistrati voce. El va apare in partea de jos in acea fereastra. De acolo il trageti pe canalul pe care doriti (puteti sa il puneti pe canalul 1 pentru a nu va incurca ulterior). Mergeti la canalul 2 si cautati butonul rosu peste care daca treceti cu mouse-ul va scrie Arm for Record. Apasati-l. In acest moment canalul este armat(adica pregatit pentru a inregistra).

Setarile din mixerul placii de sunet (adica sa bifati microfonul pentru record) le-ati facut de la inceput presupun. Acuma daca vorbiti in microfon veti vedea pe canalul armat un Vu-metru care va reactiona la cele spuse in microfon, asta inseamna ca totul este in regula. Aveti nevoie neaparat de o pereche de casti pentru ca daca veti folosi boxele atunci microfonul va capta pe langa voce si negativul si in loc sa se mixeze negativul (de pe canalul 1) cu vocea pe care o tragi pe canalul 2 vei mixa canalul 1 cu vocea+negativul captat de microfon din boxe.

Va urma.

Edited by antinari, 16 March 2008 - 02:18.


#2
buncar

buncar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,725
  • Înscris: 15.04.2005
Totul fiind pregatit, cu castile pe urechi esti gata sa tragi prima voce pe negativ. Apesi Ctrl+R si in momentul asta inregistrezi. Negativul se aude in casca la fel si ceea ve vorbesti la microfon insa pe canalul 2 se inregistreaza doar ceea ce spui la microfon. Dupa ce ai terminat de tras vocea apesi stop (sau Esc). Iti apare o fereastra Record Files. Daca nu esti multumit de vocea pe care ai inregistrat-o dai Delete, daca esti multumit dai Rename, ii dai un nume apoi dai Done.

Presupunem ca ai fost multumit si ai dat numele Sound 1. Nivelul inregistrarii il reglezi din mixerul placii de sunet. Dai click dreapta pe Wav-ul proaspat tras (Sound 1) si dai open in SoundForge. In acest moment Sound 1 va fi deschis in editor. Urmeaza sa curatam vocea. Selectezi spatiile dintre cuvinte sau respiratiile nedorite rand pe rand si mergi la process de unde alegi Mute. Dupa ce le-ai curatat si esti multumit cum suna dai un Ctrl+S (astfel salvezi fisierul in noua forma, se salveaza automat si in multitrack). Dupa aceasta operatiune dati close la editor.

In cazul sculelor de calitate mai slaba mai ales este indicat sa faceti un dublaj. Dublajul inseamna ca pe un canal nou, inregistrati exact ceea ce ati inregistrat pe canalul 2, cat mai exact cu putinta. Vocea de pe canalul 3 o incarcati in editor si o curatati la fel ca pe vocea de pe canalul 2. Vocii de pe canalul 3 ii dam numele Sound 2. Atentie, nu aduceti pe canalul 3 Wav-ul de pe canalul 2, Sound 2 trebuieste inregistrat separat ca dublaj, efectul de stereofonie nu apare daca pe ambele canale este acelasi Wav, identic, luat de pe un canal si pus pe altul.
    
In acest moment avem 3 canale, pe canalul 1 avem Negativul, pe canalul 2 avem Sound 1 iar pe canalul 3 avem Sound 2. Despre cum se da mute sau solo la un canal si chiar foarte mici amanunte de genul acesta nu mai dau fiindca ar insemna sa scriu foarte mult, aceste mici amanunte care au functii vizibile le descoperiti singuri. Acuma mergi la canalul 2 si in dreapta cerculetului rosu de record ai un patrat. Dai acolo un click si alege de acolo Bus A. Fa aceeasi operatiune si la canalul 3. In acest moment ai asociat canalele 2 si 3 la Bus A ceea ce inseamna ca nu vei mai aplica efecte pe canalul 2 si 3 separat ci vei aplica pe Bus A si automat Bus A va aplica deodata pe acele 2 canale care ii sunt asociate. E un lucru foarte bun acesta pentru ca practic consuma resurse mai putine, daca aplicai efecte pe canalul 1 si aceleasi pe canalul 2 erau deja dublu de multe si deci resursele consumate erau duble.

In partea din dreapta jos a multitrackului este un ecran negru care ne incurca si trebuieste oprit de sus de la Wiev si debifati Video Preview sau de la x-ul din stanga sus a ecranului negru. Acuma sunt vizibili si cei doi Busi, A si B. Noi la Bus A am asociat cele doua canale. Acum incepem procesarea vocilor. In primul rand da Mute la canalul 1(negativul), vezi ca butonul de mute este vizibil in stanga canalului, e un cerc taiat de o linie. Bus A are un buton (Bus FX...) care trebuie apasat. In acest moment a aparut o fereastra(Plug-In Chooser-Bus A) care va prezinta efectele disponibile. In partea stanga unde aveti acele foldere apasati pe folderul pe care scrie All. Acuma vedeti absolut toate efectele de care dispune acest multitrack.

Primul plug-in pe care il veti alege dintre toate acelea va fi Graphic EQ. Cu acest plugins vom egaliza vocile (Graphic EQ este un Equalizator foarte bun dar care are o interfata neprietenoasa). Pentru a putea auzi in timp real modificarile pe care le facem in egalizator va trebui sa dam play la multitrack si ca sa se repete o portiune anume (cum ar fi vocile trase) dai dublu click pe wav-ul de pe canalul 2 sau 3 si apoi apasand tasta Q. Acuma revenim la Bus A. Dam iarasi click pe butonul Bus FX... si ne apare direct egalizatorul pe care l-am incarcat. In partea de jos a egalizatorului este un buton pe care scrie 10 band, dai click acolo. Acuma poti incepe egalizarea vocilor.

Asculti bine vocile in casca,si auzi ce le lipseste, in primul rand va trebui sa le dai inalte pentru ca sigur sunt infundate. Medii de obicei au din belsug microfoanele de calculator deci nu ai ce umbla la medii. Frecventele joase trebuiesc reduse iar primele doua butoane de pe egalizator trebuiesc trase jos de tot adica sa fie mute(28 si 56). Al treilea buton trebuie pus intre minim si jumatate adica la -6dB. Primele 4 butoane de pe egalizator reprezinta frecventele joase, urmatoarele 4 pe cele medii si ultimele doua pe cele inalte. Nu exista un preset pentru voce pentru ca nu toate vocile sunt identice, unele au mai mult bass altele mai multe inalte.O sa descriu aici un preset pentru "o voce comuna" sa spun asa...incep cu butoanele de la stanga spre dreapta...de la bass la inalte. Primele 2 butoane trase jos de tot (astfel fiind aplicat un filtru LowCut, adica frecventele foarte joase fiind oprite complet). Butonul 3 la -6dB. Butoanele 4-5-6-7-8 raman in 0 asa cum sunt, Butonul 9 dus la +2dB iar butonul 10 dus la +5dB. E o corectie brutala, dar pe scule foarte proaste cum este un microfon de calculator si o placa onboard doar brutal poti indrepta cat de cat lucrurile. Daca voua vi se pare ca parca ar trebui butonul ala mai sus sau mai jos, il duceti dupa bunul plac unde va suna bine.

Va urma

Edited by antinari, 16 March 2008 - 02:20.


#3
buncar

buncar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,725
  • Înscris: 15.04.2005
Am uitat sa specific faptul ca in momentul in care duceti vocile in editor(Soud Forge)inainte de a le curata trebuie neaparat sa aplicati procesul DC Offset... calea este Process...DC Offset, acest DC Offset este ca o tensiune in curent continuu care nu se aude insa va indeparteaza Wav-ul de 0 iar ca efect are faptul ca poti avea o voce trasa la volum foarte mic iar membrana boxelor sta impinsa in fatza ca si cum ai fi pus la intrarea ei o baterie.Aceasta problema o intampina aproape toate placile on-board care nu mai sunt prevazute cu la fel de multe filtre ca si placile dedicate.Deci aplicati un DC Offset fara sa umblati la setari, dati numai OK acolo in plugins.
    
Dupa Equalizare trecem la operatia de panoramare a vocilor care e foarte simpla si usor de executat.Prin panoramare intelegem amplasarea in spatiul stereo(stanga-dreapta).Pe canalul 2(unde avem Sound 1) avem doua butoane care se misca liniar stanga-dreapta.Unul este Vol:(volum) si unul este de Pan:(panoramare).Butonul de Panoramare il mutam spre stanga pana obtinem 50 % L asta inseamna ca am panoramat canalul 2 pe stanga cu 50 %.Aceeasi operatiune o facem si pentru canalul 3 doar ca nu spre stanga ci spre dreapta.

Acuma am terminat procesul de panoramare.Evident ca puteti panorama mai mult sau mai putin de 50 %, atat cat va place.Avand vocile curatate egalizate si panoramate acum putem sa dam putina compresie vocii pentru a nu fi diferente foarte mari de nivel intre diverse parti ale inregistrarii(ba se aude prea tare vocea, ba prea incet).Vom folosi pentru compresie un compresor care are in plus si functia de maximizator si anume Wave Hammer.Acest plugins este foarte bun dar la fel ca si Equalizatorul e neprietenos avand o interfata primara.
Acest plugins inglobeaza un compresor(nu foarte complicat dar eficient) si un maximizator de volum.Pentru aplicarea acestui plugins procedati in felul urmator: Mergeti la Bus A si apasati butonul Bus FX..., de la PLug-In Chain... alegeti Wave Hammer apoi dati OK.In momentul asta s-a deschis pluginsul.

In partea de jos sunt doua butoane care reprezinta functiile lui si anume Compressor si Volume Maximizer.De sus de la preset alegeti presetul Voice.Apoi treceti la Volume Maximizer.Aici duceti Treshold-ul la -6dB iar Output Level tot la -6dB.Apoi inchideti plugins-ul de la x.acuma pe voci va actiona si compresia(impreuna cu maximizarea).

Va urma

Edited by antinari, 16 March 2008 - 02:21.


#4
buncar

buncar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,725
  • Înscris: 15.04.2005
Daca la Bus A vedeti ca bate in rosu trageti Output Fader-ul mai jos pana nu mai bate in rosu. Aceeasi operatiune o faceti si la Master daca va bate in rosu.

Exista posibilitatea ca S-urile, Tz-urile si Sh-urile sa fie suparatoare dar in afara de ele soundul sa fie ok, in situatia asta, pentru a nu modifica equalizarea (care scoate supararile astea dar denatureaza dinamica sound-ului) aplicam un de-esser. De-esserul il aplicam astfel: Mergem la Bus A si de la Plug-In Chain alegem Multi-Band Dynamics din care aplicam presetul "Reduce loud sibilants(de-esser)".

Acuma am scapat si de suparari. Mai departe aplicam putin Delay (aici in functie de genul negativului, genul muzical, este mai pronuntat sau mai putin pronuntat). Bus A...Plug-In Chain...Simple Delay. Dry out il duci la -2dB, Delay out il duci la -25dB (sau jonglezi dupa bunul plac, daca faci o manea il duci in -15 daca faci un hip hop il duci in -30). la Delay Time scrii acolo 0.750 (sau te straduiesti sa gasesti exact tempoul piesei). Bifezi Multiple delays (Feedback) iar acolo scrii 1.5 . Acum avem si Delay pe voce.

Urmeaza Reverbul. Bus A...Plug-In Chain...Reverb. Alegeti de la preset Default all parameters apoi duceti Reverb out in -40 dupa care debifati "Attenuate bass freqs" si am terminat si cu reverbul.
Mai maximizam o data tot si e gata (asta doar daca este necesar, prin necesar intelegem senzatia ca vocile au fost trase stand la prea mare distanta de microfon). Maximizarea o facem tot cu Wave Hammer insa de data asta in fereastra cu setarile pentru compressor bifam Bypass Compressor astfel anulam comprssorul. Apoi mergem la Volume Maximizer. Treshold-ul il dam la -6 (daca vocea are un volum ridicat deja atunci il dam doar in -3) iar Output level-ul sa fie in 0. Si gata.Vocile sunt masterizate.

In continuare reglati de la Bus A si de la Master sa nu bata in rosu si urmeza sa reglam volumele (intre Canalul 1 si Bus A). Daca vocile nu sunt nici prea tari nici prea slabe fata de negativ lasati asa, daca sunt prea slabe dati mai tare din Bus A pana va suna bine. Daca acolo unde va suna bine bate in rosu atunci dati mai incet de la Master pana nu mai bate in rosu. Daca vocile sunt prea tari fata de Negativ atunci le dati mai incet. Dupa ce ati facut un mixaj asa cum va suna voua bine reglati volumul de la master sa nu bata in rosu dar nici prea sub -(minus) sa nu fie, cat mai apropiat de 0 dar sa nu bata totusi in rosu. Apoi pe Master la butonul Master FX incarcati din nou plugins-ul Wave Hammer si faceti urmatoarele setari: La compressor bifati Bypass Compressor. La Volume Maximizer duceti Output Level-ul in 0 iar Treshold-ul il duceti intre -1 si -6 asta si in functie de compresia negativului...unde credeti de cuviinta. Daca piesa renderizata va avea un volum prea mic fata de alte melodii (ascultate comparativ in winamp) atunci sa stiti ca trebuia sa dati treshold-ul mai jos...adica -6, daca se va auzi prea tare sa stiti ca trebuia sa-l lasati in 0 :)

Iar acum facem renderizarea.File...Render As...La File name dati un nume noului vostru pozitiv, la Save as Type alegeti Wave (Microsoft). La template Default template apoi dati Save. Astfel obtineti o voce masterizata care va suna foarte diferit fata de vocea cruda (fara nici un fel de modificare) pe care ati inregistrat-o in prealabil. Am uitat sa specific faptul ca inainte de renderizare trebuie sa dati dublu click pe negativ pentru a se selecta intreaga portiune a melodiei pentru render. Si daca tot ai avut rabdare sa citesti tot "tutorialul" ascesta inseamna ca esti pasionat si deci iti urez B A F T A.

Edited by antinari, 16 March 2008 - 02:26.


#5
buncar

buncar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,725
  • Înscris: 15.04.2005
Pentru cei care detin o placa de sunet mai buna care are suport ASIO as dori sa le explic cum se pot folosi de acest ASIO in multitrackul Sony Vegas despre care am vorbit mai sus. O sa incep prin a explica setarea de care este nevoie pentru ca multitrackul sa se foloseasca de ASIO.

Deschideti Vegas-ul si de la Option alegeti Preferences. Se deschide o fereastra de unde puteti face o gramada de setari. Voi alegeti butonul pe care scrie audio devices. La Audio device type selectati driverul care se termina cu ASIO. In acel moment la Default audio recording device se seteaza automat pe Analog mix L/R, apoi dati apply. Dupa ce ati dat apply devine activa fereastra Advenced. Dati la Advanced...Configure...iar la ms (milisecunde) alegeti 10 (sau mai putin daca va permite sistemul) apoi dati ok.

Mentionez faptul ca daca aveti o placa de sunet Audugy cu suport ASIO, aceasta placa functioneaza in regim ASIO doar la 16 bit cu 48 KHz, nici la mai mult nici la mai putin. Prin urmare in prealabil va trebuie sa setati de la File...Properties...Audio...Sample Rate (Hz) la 48 iar Bit depth la 16. Dupa ce ati terminat aceste setari puteti face proba practica si anume, deschideti un canal audio nou in editor (Ctrl+Q). Armati canalul (adica apasati butonul rotund rosu (Arm For Record). In momentul asta va apare in stanga butonului rosu de armare cifra 1. Dati un click pe ea si alegeti de acolo Input monitor...On. In momentul asta ati activat monitorizarea prin suportul ASIO. Alegeti de pe canal butonul Track FX apoi butonul Plug-in Chain si din lista alegeti un efect, reverb de exemplu sau care doriti si apoi dati Add si ok (sau dati direct dublu click pe efect dupa care OK). In acest moment ati aplicat pe canal un efect pe care-l auziti in real-time ca si cand ar proveni de la un procesor de voci extern doar ca el de fapt e software. Ceea ce vorbiti in microfon se aude direct cu efectul aplicat peste voce in real-time. In functie de placa de sunet si de calculatorul pe care-l aveti veti putea aplica mai multe sau mai putine efecte pe un canal iar limita o veti resimti in momentul in care incepe sa agate... sa se auda cu pacaituri, atunci inseamna ca acolo este limita.

Daca acceptati compromisuri atunci la setarea de ASIO la ms(milisecunde) puneti o valoare mai mare si nu va mai pacani dar atunci delay-ul se va face simtit(nu ca la 10 ms nu s-ar simti insa e mai acceptabil). Daca intamplator placa de sunet este una care nu se foloseste de resursele PC-ului pentru procesare(cum ar fi E-MU 0404 :) ) atunci nu ai limita...in sensul ca poti incarca mai multe efecte pe mai multe canale decat ai putea tu avea nevoie...:))) adica 64 de canale si pe fiecare canal sa pui 8 efecte. Bafta celor cu placi de sunet cu ASIO :)

Edited by antinari, 17 March 2008 - 04:58.


#6
maximaker

maximaker

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 21.01.2005
O resursa excelenta, multumesc frumos!

#7
skypynel

skypynel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 24.07.2006
intradevar bravo am cautat de mult pe cineva care sa imi arate cum se inregistreaza voacea cu sound force si nu am gasit iar tu ai facut mult mai mult bravo multumesc mult

#8
Jewellya

Jewellya

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.06.2008
Multumesc mult :) aveam nevoie. sunt exact cum ai spus tu.. pasionata, fara experienta.. eleva :P so thx. am citit si celalalt topic :) cu mastering-ul

#9
buncar

buncar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,725
  • Înscris: 15.04.2005

 Jewellya, on Jun 19 2008, 21:52, said:

Multumesc mult :) aveam nevoie. sunt exact cum ai spus tu.. pasionata, fara experienta.. eleva :P so thx. am citit si celalalt topic :) cu mastering-ul
Puteti si posta ceea ce faceti ca sa vada si altii ce ati facut...bucati din ceea ce faceti...sa va vedem evolutia

#10
cojjo20cm

cojjo20cm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 17.06.2008
sau mai bine cu nero...
merge si el...
am inregistrat cateva melodii de pe youtube q el...
merge si cu microfonu` de la calc;)

am incercat si cu sony vegas(am facut o melodie hip-hop cu niste baeti)...e super...
baHta !!!:D

#11
Silver2pac

Silver2pac

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 17.09.2008
Ceau lume. Buncar mersi mult pentru acel tutorial.
Am p problema, se aude cam tare zgomotul de fond, adica fasaitul ala. Ce pot sa fac? Ajutati-ma va rog. Si ce microfon sa imi iau sa se auda cat de cat bine.
Multumesc

Edited by antinari, 19 September 2008 - 11:30.
mici corecții. id-ul de mess nu ne interesează!


#12
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,392
  • Înscris: 08.12.2006
Ce placă de sunet ai? Și ce microfon folosești?

#13
Carapicho

Carapicho

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,368
  • Înscris: 19.11.2006
Eu pentru inregistra folosesc un helitub AKG


O fi bun?

#14
westend

westend

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 05.12.2008
Salut tuturor!!! sunt foarte nou pe aici dar si in domeniul acesta.
Eu folosesc Cubase SX si cand vreau sa inregistrez ceva , daca apas butonul pe care sa ascult ce se inregistreaza mi se aude dupa vreo secunda ceea ce se aude in mic.
Stie careva cum sa corectez asta?? sa se auda direct? ms. :photo:

#15
buncar

buncar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,725
  • Înscris: 15.04.2005

 westend, on Dec 6 2008, 16:33, said:

Salut tuturor!!! sunt foarte nou pe aici dar si in domeniul acesta.
Eu folosesc Cubase SX si cand vreau sa inregistrez ceva , daca apas butonul pe care sa ascult ce se inregistreaza mi se aude dupa vreo secunda ceea ce se aude in mic.
Stie careva cum sa corectez asta?? sa se auda direct? ms. :photo:
esti foarte evaziv si folosesti termeni nepotriviti...ce inseamna pentru tine "butonul pe care sa ascult ce se inregistreaza" ??? ce scrie de fapt pe acel buton?....MONITOR cumva? sau ?...ce PC ai?...ce placa de sunet ?...ce setari ai facut la Cubase????? ai lasat pe default sau ti-ai bagat nasul prin setari?...

#16
CYCLER

CYCLER

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 15.05.2006
E fie butonu' de monitor, fie de "arm for recording" al trackului, cam totuna dpdv. al latentei, doar ca in primul caz nu se si inregistreaza.
Cubase are latenta cat China si Canada la un loc daca nu e folosit cu o placa audio ce suporta nativ ASIO. Iti recomand monitorizare directa in casti (bifeaza microfonul si in mixerul din windows pentru iesire, nu-l lasa doar sa treaca prin Cubase, si eventual fa un mute la track ca sa nu te incurce) in timp ce inregistrezi si o eventuala ajustare a trackului dupa-aia, in caz ca e tras decalat.

Edited by CYCLER, 06 December 2008 - 23:52.


#17
westend

westend

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 05.12.2008
de monitor era vorba da..pai scuze de termieni - sunt novice inca. prin setari nu am umblat, pc-u e ok , placa de sunet ar trebui schimbata e onboard.microffonul e bifat in mixerul din windows , dar la fel se aude
daca sunteti draguti zicetimi ce placa audio ar fi buna. am auzit de "creative" k ar merge bine- deocamdata nu vreu nici ceva la un pret mare ci ceva mediu, sa se auda cat da cat binisor.placa pe care o am e de la analog devices .- nu stiu daca e cv de ea sau nu.

#18
Carapicho

Carapicho

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,368
  • Înscris: 19.11.2006

 CYCLER, on Dec 6 2008, 23:52, said:

E fie butonu' de monitor, fie de "arm for recording" al trackului, cam totuna dpdv. al latentei, doar ca in primul caz nu se si inregistreaza.
Cubase are latenta cat China si Canada la un loc daca nu e folosit cu o placa audio ce suporta nativ ASIO. Iti recomand monitorizare directa in casti (bifeaza microfonul si in mixerul din windows pentru iesire, nu-l lasa doar sa treaca prin Cubase, si eventual fa un mute la track ca sa nu te incurce) in timp ce inregistrezi si o eventuala ajustare a trackului dupa-aia, in caz ca e tras decalat.


e bun si creative

dar incerca totusi Roland sau maudio

Roland varianta semi pro o gasesti la magazinul muzica pana in 250 ron si e de 15 ori mai buna decat orice creative.

Edited by antinari, 11 December 2008 - 16:12.
Șters off topicul. Există secțiunea Site & Forum Feedback!


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate