Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
masterat in kinetoterapie

problema internet

The Raid 2: Berandal (2014)

reparatie masina spalat Indesit B...
 Anormalitatea arhitecturala din B...

Sursa suficient de buna?

recomandare service logan

Jiddu Krishnamurti, Mesia pe care...
 Poezii

Bon Ton Residence

inchiriere teren 2000 mp

Facultatea de Limbi Straine - Nee...
 Circumcizie

Copper (2012 - )

Manhattan (2014 - )

PSP update&hack
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

CASA MEA DE LA CIOROGARLA

  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#1
tecuceanu

tecuceanu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 29.01.2007
  • ID membru: 134,829

Salutare tuturor.
Dupa cateva luni de citit pe acest site m-am decis sa va spun inceputul povestirii mele.
Acum aprox 2 luni m-am apucat de constructia casei, incepand bineinteles cu sapatura, acum 4 zile am turnat placa peste fundatie si astept muncitorii sa vina  miercuri dupa o sapt de relaxare sa inceapa zidaria.
Pozele o sa le atasez in seara asta pentru ca acum sunt la munca si nu le am pe calc.
Despre casa va pot spune ca are o marime de 12/11mp p+1.

#2
MirelaLucia

MirelaLucia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
  • ID membru: 125,933
  • Locație: Bucuresti

View Posttecuceanu, on Mar 10 2008, 11:15, said:

Despre casa va pot spune ca are o marime de 12/11mp p+1.

replica de la o femeie :) marimea conteaza dar nu face totul :) asa ca pune partiurile sa le vedem.

#3
LED

LED

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,688
  • Înscris: 10.04.2006
  • ID membru: 73,116
  • Locație: Bucuresti
Eventual sa ne spui si cate persoane vor locui acolo. :)

Edited by LED, 10 March 2008 - 13:36.


#4
tecuceanu

tecuceanu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 29.01.2007
  • ID membru: 134,829
Imi cer scuze ca nu am apucat sa pun pozele aseara dar am avut ceva treaba prin oras , asa ca o sa le pun in seara asta GARANTEZ.
In casa vor locuii doua persoane :rolleyes:  adik eu si cu viitoarea mea sotie.

#5
tecuceanu

tecuceanu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 29.01.2007
  • ID membru: 134,829
Imi pare rau ca nu pot atasa pozele pentru ca nu merge upload-ul, incerc de 1 ora sa tot incarc pozele dar nu merge, le-am modificat dimensiunile pana la 100kb si tot degeaba
o sa mai incerc si alta data



#6
MirelaLucia

MirelaLucia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
  • ID membru: 125,933
  • Locație: Bucuresti

View Posttecuceanu, on Mar 11 2008, 18:54, said:

Imi pare rau ca nu pot atasa pozele pentru ca nu merge upload-ul, incerc de 1 ora sa tot incarc pozele dar nu merge, le-am modificat dimensiunile pana la 100kb si tot degeaba
o sa mai incerc si alta data


ce format au pozele? la mine de exemplu nu merge bmp si le deschid cu adobe photoshop si le salvez jpg si merg.

#7
tecuceanu

tecuceanu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 29.01.2007
  • ID membru: 134,829
sunt jpg si tot am incercat sa le fac upload si nimic, acolo imi spune ca le upload-eaza si ramane asa
o sa mai incerc ma gandesc sa atasez o alta poza de la munca sa vad daca aici merge. o scara interioara care imi place :D
uite ca merge

Attached Files



#8
MirelaLucia

MirelaLucia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
  • ID membru: 125,933
  • Locație: Bucuresti

View Posttecuceanu, on Mar 12 2008, 08:57, said:

sunt jpg si tot am incercat sa le fac upload si nimic, acolo imi spune ca le upload-eaza si ramane asa
o sa mai incerc ma gandesc sa atasez o alta poza de la munca sa vad daca aici merge. o scara interioara care imi place :D
uite ca merge


super scara. Situatia asta o am eu. iar ce ai pus tu e solutia ideala pentru mine. O sa o salvez.

#9
tecuceanu

tecuceanu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 29.01.2007
  • ID membru: 134,829
niste poze cu sapatura care le am pe calc la munca,
nu va speriati de baraca aia din poza  :P e ceva provizoriu :lol:
sapatura este facuta a doua oara pentru ca prima oara am bagat beton b 50 si bineinteles ca a fost un mare .... si a trebuit sa il scot si cum de scos nu s-a putut scoate am sapat din nou fundatia o intreaga distractie si pierdere de bani

Attached Files



#10
MirelaLucia

MirelaLucia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
  • ID membru: 125,933
  • Locație: Bucuresti

cum adica nu ai putut scoate betonul si ai sapat iar fundatie? pe unde ai sapat-o?

#11
tecuceanu

tecuceanu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 29.01.2007
  • ID membru: 134,829
SI ACUM MOMENTUL ADEVARULUI :D

m-am mutat 50 centimetrii mai la dreapta si mai in fata pe langa fundatia veche si practic acum s-a facut 1 metru de fundatie adik 50cm aia veche si inca 50 cm asta noua la un metru adancime
asta este unde nu este cap .....

altele cu animalele mele :lol:

Attached Files



#12
blu_angel

blu_angel

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 12.10.2006
  • ID membru: 102,143
Inteleg ca elevatia fundatiei este un bloc de beton armat lat de 50cm? Din cate se vede acolo, sunt 3 bare fi16 la partea superioara, nu? Daca e asa, atunci este cam lata fundatia. De principiu ar fi mers o talpa de beton simplu lata de 50cm si pe urma grinda de fundatie la 30-35 cm latime. Oricum, armarea fundatiei pare de bun simt, cat si stalpii. Sa inteleg ca structura este pe cadre din beton si nu zidarie portanta.

#13
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,144
  • Înscris: 22.06.2004
  • ID membru: 18,837
  • Locație: bucuresti
nu am vazut distantieri intre plasa de buzau si extrudat si nu am vazut legaturile intre plasele de buzau. au lucrat ingrijit. cum ai rusit de ai turnat b50 prima data? acum ce ai turnat in talpa?

#14
blu_angel

blu_angel

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 12.10.2006
  • ID membru: 102,143

View Postconu71, on Mar 12 2008, 13:12, said:

nu am vazut distantieri intre plasa de buzau si extrudat si nu am vazut legaturile intre plasele de buzau. au lucrat ingrijit. cum ai rusit de ai turnat b50 prima data? acum ce ai turnat in talpa?

Din cate vad eu acolo, nu cred ca a mai facut si talpa. Asa, cred ca putea lasa vreo 30cm de B50, dupa care sa vina cu elevatia (soclul) pana la cota dorita.

Sunt curios daca fundatiile turnate cu B50 erau si armate? :huh:

#15
tecuceanu

tecuceanu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 29.01.2007
  • ID membru: 134,829

View Postconu71, on Mar 12 2008, 13:12, said:

nu am vazut distantieri intre plasa de buzau si extrudat si nu am vazut legaturile intre plasele de buzau. au lucrat ingrijit. cum ai rusit de ai turnat b50 prima data? acum ce ai turnat in talpa?
distantierii au fost facuti din extrudat adik sub sub plasa s-a pus extrudat dar nu apar in poze, in talpa am turnat b150.
prima data am gresit eu cand am comandat beton de egalizare la statie si aia mi-au selectat cel mai ieftin adik b50 si eu care nu m-am priceput am inghitit-o

#16
tecuceanu

tecuceanu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 29.01.2007
  • ID membru: 134,829

View Postblu_angel, on Mar 12 2008, 13:55, said:

Inteleg ca elevatia fundatiei este un bloc de beton armat lat de 50cm? Din cate se vede acolo, sunt 3 bare fi16 la partea superioara, nu? Daca e asa, atunci este cam lata fundatia. De principiu ar fi mers o talpa de beton simplu lata de 50cm si pe urma grinda de fundatie la 30-35 cm latime. Oricum, armarea fundatiei pare de bun simt, cat si stalpii. Sa inteleg ca structura este pe cadre din beton si nu zidarie portanta.
sa-ti explic mai in detaliu, s-a sapat un metru in adancime pe o latime de 50cm si s-a turnat beton nearmat b150 , apoi peste acest beton s-a turnat betonul armat b 200, si barele sunt de fi12 trei sus , cate 2 la mijloc pe fiecare parte si 3 jos la inaltimea de 90 cm. Fundatia este pe zidarie portanda cu samburi de beton armat asa scrie in proiect
eu nu ma prea pricep si te-as ruga sa imi detaliezi diferenta intre zidarie portanta si cadre de beton, merci

#17
Jely25

Jely25

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 25.02.2006
  • ID membru: 67,432
  • Locație: Bucuresti
mi-a explicat-o mie aici http://forum.softped...howtopic=342113

Edited by Jely25, 12 March 2008 - 22:29.


#18
blu_angel

blu_angel

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 12.10.2006
  • ID membru: 102,143

View Posttecuceanu, on Mar 12 2008, 21:45, said:

sa-ti explic mai in detaliu, s-a sapat un metru in adancime pe o latime de 50cm si s-a turnat beton nearmat b150 , apoi peste acest beton s-a turnat betonul armat b 200, si barele sunt de fi12 trei sus , cate 2 la mijloc pe fiecare parte si 3 jos la inaltimea de 90 cm. Fundatia este pe zidarie portanda cu samburi de beton armat asa scrie in proiect
eu nu ma prea pricep si te-as ruga sa imi detaliezi diferenta intre zidarie portanta si cadre de beton, merci

Deci daca ai sapat 50cm,  tot 50 cm are latimea fundatiei de beton si sus, nu? Zici ca structura este pe zidarie portanta cu samburi din beton armat? Pai ce vad ca iti ies tie din fundatii numai samburi nu sunt. Sunt stalpi de cadre toata ziua.

Diferenta intre cadre si zidarie portanta este urmatoarea: cadrele sunt formate din stalpi+grinzi+placa si nu intereseaza pe nimeni cu ce iti inchizi casa si din ce faci peretii interiori. Bineinteles, ca in cazul cadrelor, trebuie sa cofrezi atat stalpii cat si grinzile si placa. Zidaria portanta in schimb, este formata din pereti din caramida, unde din loc in loc si neaparat la colturi si imbinari apar acei samburi din beton. Aici samburii (stalpisorii) nu se mai cofreaza decat pe laturile descoperite, iar centurile (grinzisoarele) se toarna deasuprea peretelui de caramida deja executat.

Revenind la casa ta, eu vad acolo ca ai la stalpi si cate 8 bare, care par fi14 daca nu ma insel. 8 bare inseamna cate trei pe latura, adica minimul de bare cate cere noul normativ pentru stalpii de cadru. Intereseaza-te mai bine daca e chiar zidarie portanta cu samburi si centuri, sau a ramas  pe proiect vreo nota uiata din alta parte.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users