Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Cazane atmosferice pe combustibili solizi

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
5980 replies to this topic

#4609
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Supermultumit! Mai mult, toti cunoscutii mei [care au viadrus] sunt multumiti.

***Sa nu se interpreteze: nu vind/cumpar/montez/etc cazane sau tot ce tine de acestea.

Ia uite ce zice un user de pe topicul cu gazeificare...

 cdcretu, on 26 aprilie 2016 - 08:12, said:

Buna, eu am viadrus 40kw si 2 puffere de cate 1000 l fiecare si un boiler de 300l pentru apa calda. Functioneaza perfect instalatia cu cele 2 puffere (as mai adauga unul dar nu mai am loc).
Iarna aceasta am incalzit parterul la 22-23*C si etajul la 17-18 *C(etajul inca nu-i locuit). In cele mai friguroase zile (-18*C) faceam foc "duminica si pana marti dupamasa nu mai aveam nici o problema cu focul". In zilele mai putin geroase (0 - -5,-8*C) faceam foc miercuri dupa ce faceam inainte duminica.
Pufferele le umpleam amandoua de sus pana jos la 85-90*C.
Eu sunt de parere ca nu neaparat cazanul conteaza cel mai mult ( si cazanul conteaza bineinteles) ci instalatia care conteaza in proportie de, cred eu, cam 80%.
La mine toate caloriferel sunt supradimensionate, mai mult decat dublul necesarului, astfel incat , când termostatul de ambient da comanda se incalzeste foarte repede in casa. Am pe turul spre calorifere vana termica de amestec reglate pe vreo 50-55 *C sa intre apa in calorifere.
La centrala am pompa Laddomat.
Instalatia este realizata ca prima data sa se incalzeasca casa si numai surplusul de caldura sa mearga in puffere.
Pe mine m-a ajutat foarte mult cu sfaturi d-l. Cheluakame de aici de pe forumuri, caruia ii multumesc foarte mult, instalatia functionand perfect (mai bine decat ma asteptam).

 cdcretu, on 30 aprilie 2016 - 08:49, said:

Da, aveti dreptate cu expresia cu "caloriferele supradimensionate", multumesc pentru corectare. Ce as vrea sa mai adaug, pentru cine isi cumpara centrala Viadrus, eu am dirijat aerul primar prin 2 tevi in partea de sus a centralei pentru ardere secundara; asa pot arde cam orice in centrala. Asez un rand de lemne peste care pun rumegus ca sa umple toate golurile dintre lemne, apoi iar lemne si iar rumegus, iar deasupra cateva aschii si lemne subtiri si focul il aprind de sus. In 5 secunde se aprinde focul. Cine incepe sa aprinda focul de sus nu se mai intoarce la aprinsul focului de jos, cu cartoane si timp mult mai mult de aprindere. Stiu pe cineva care avea "colectie de cartoane" pentru aprinderea focului iar dupa ce i-am zis sa incerce sa aprinda de sus nu mai foloseste deloc cartoane.
Ce am mai pus in instalatie este o vana termica de amestec pe teava de apa calda care pleaca din boiler spre consumatori, astfel incat oricat de fierbinte este apa in boiler  apa la robinet vine la aproximativ 45*C si nu este pericol pentru copii sa se arda daca dau drumul la apa calda.


#4610
Rentzul

Rentzul

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 21.03.2016

 Rentzul, on 30 aprilie 2016 - 05:56, said:

Salutare tuturor.
In calitate de necunoscator intr-ale instalatiilor, intentionez sa introduc o centrala cu ardere clasica la casa. Datele sunt:SU 150 mp, P+1, volum 360 mc,bca 30 cm, tencuita, izolata eps80-10 cm, termopane. Astept pareri si sfaturi de la voi in legatura cu necesarul termic, puterea si tipul centralei. Pe net mi-a atras atentia cazanul Irleh SM. Mai detine cineva acest tip de cazan? Multumesc anticipat.

Buna, daca trimit niste poze cu schita casei pe privat,este vreun user avizat care sa ma ajute cu niste sfaturi in legatura cu mesajul de mai sus(ca sa pot eventual compara cu ofertele diverselor firme),in ideea in care in ziua de azi sunt firme care ti-ar lua si pielea daca ar putea si vorba aceea,cu cat ai mai mai multe pareri avizate,cu atat mai bine. Multumesc.

#4611
karbax

karbax

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 09.01.2009

 _R_A_D_U, on 30 aprilie 2016 - 14:36, said:

Supermultumit! Mai mult, toti cunoscutii mei [care au viadrus] sunt multumiti.

***Sa nu se interpreteze: nu vind/cumpar/montez/etc cazane sau tot ce tine de acestea.

Ia uite ce zice un user de pe topicul cu gazeificare...


Pai Gobe este fratele lui Viadrus, este tot cu elementi de fonta dar mai are in plus un prag cu apa de care se loveste focul un pic mai sus de suportii pe care puneti voi "catalizatorul". Pragul respectiv nu are gauri intre elementi, sunt lipiti unul de altul.
Cu exceptia acelui prag elementii sunt aproape identici. Au chiar si suportii pe care puneti catalizatorul.

Edited by karbax, 30 April 2016 - 19:08.


#4612
karbax

karbax

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 09.01.2009
Am mai gasit ceva.........Gobe = Caldera

#4613
karbax

karbax

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 09.01.2009

 sorinmircea, on 23 noiembrie 2015 - 00:21, said:

MIa-i dat o  idee
daca foloseam un schimbator de caldurra ar si mers si asa CU DOUA POMPE CUM NU ESTI TU DE ACORD..SI S-A FI PASTRAT SI POMPA DIRECTA ZONA 2.. in cazul acesta IPATUL poate avea agent separat de agentul temic al instalatiei..... deci pot baga antigel in IPAT.  chiar imi faceam giji caci eu stau mai mult plecat de acasa...  vin la 3 zile... si tocmai de aceea doream caldurra instantane la sosirea acasa..  VEZI IMAGINEA.  sau ceva de genul :http://hydronicpanels.com/manifold-panel-with-heat-exchanger/

Unde din toata schema asta ar merge montata o centrala electrica cu electroliza care sa porneasca atunci cin d nimeni nu a facut foc si in puffer a scazut temperature la 30 grade?
M-ar ineresa  sa execut aceasta schema la mine.

Pentru dl Sorinmircea as avea mai o intrebare: daca ar fi sa o luati de la capat, de la zero, ati allege tot acelasi cazan cu puffer si cu toata automatizarea asta?

Sau daca este alcineva atit de amabil sa ma ajute cu o schema pentru montare cazan atmospheric cu puffer si cu centrala electrica care sa functioneze doar cind nu este foc in cazan sau apa in pfuffer.Instalatia existenta este cu doua plecari, parter si etaj, cu pompe comandate de termostate ambientale, bineinteles ca acum functioneaza doar pe electric.

Edited by karbax, 03 May 2016 - 09:58.


#4614
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,023
  • Înscris: 16.06.2006
Schema... e de fapt 2 scheme: una hidraulica si una electrica.

E nevoie de 2 vane cu 3 cai pentru comutarea fiecarui circuit intre CTE si pufer deoarece ai 2 TA separate.

Mai e nevoie de 2 relee intremediare la 230V si termostatul de pe turul puferului (sus) care sa comute pe CTE cand puferul e mai rece de 45° acolo sus.
Releele trebuie sa fie cu contacte duble (un set de contacte pentru pompe iar celalalt pentru contactul destinat pentru TA de la CTE.

#4615
karbax

karbax

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 09.01.2009
Imi puteti propune cite o schema?
Am uitat sa specific ca am si un boeler 160l cu o serpentina care trebuie introdus in schema, fara sa mearga pe electric.

#4616
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,023
  • Înscris: 16.06.2006
CTE produce si ACM?

Schemele nu sunt independente. Automatizarea se face in functie de schema hidraulica.

Ca idee de logica:

(Optional) termostatul de cos va porni pompa bypass daca gazele au peste 90°.

Cazanul va incalzi puferul daca este foc, daca turul este peste 80 si returul este peste 60.

Daca temperatura boilerului este sub 80, cazanul (cu foc desigur) incalzeste si boilerul.

Pompele pentru radiatoare vor "trage" din pufer (sau direct din cazan daca e foc) in functie de comanda celor 2 TA si daca temperatura din pufer sus este peste 45.

CTE trebuie sa "impinga" doar in radiatoare pe 2 circuite separate selectabile cu ajutorul celor 2 TA daca temperatura pufer sus este sub 45.

Ultima problema ar fi inserierea boilerului cu CTE pentru apa calda.

#4617
cheluakame

cheluakame

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,312
  • Înscris: 05.02.2010

 karbax, on 03 mai 2016 - 09:46, said:

Unde din toata schema asta ar merge montata o centrala electrica cu electroliza care sa porneasca atunci cin d nimeni nu a facut foc si in puffer a scazut temperature la 30 grade?
M-ar ineresa  sa execut aceasta schema la mine.
Sincer, nu vad ce este atat de complicat acest montaj si de ce se recomanda vane, robineti, etc.

Se monteaza CT solid + puffer + radiatoare, iar intre puffer si radiatoare se interpune centrala electrica. Trebuiesc doar 2 supape de sens pe turul dinspre puffer si pe turul CT electrica.

Astfel, cand este agent termic cald in puffer, circuitul este Puffer-Radiatoare (supapa de sens de pe turul CT electrica nepermitand astfel agentului sa urce in ea). Cand nu este agent, circuitul este CTE - Radiatoare (supapa de sens de pe turul pufferului nepermitand agentului sa mearga spre el).

In ceea ce priveste automatizarea, un termostat de imersie in varful pufferului setat pe 30-35 sau cate grade se considera (care in acelasi timp poate decupla pompa de circulatie dinspre puffer), inseriat cu unul de ambient din casa (care poate fi folosit si pentru pompa pufferului) ...

2 scheme de baza pentru instalatie si automatizare
Attached File  CT solid + CT electrica.jpg   44.21K   48 downloads
Attached File  Automatizare CTS + CTE.jpg   42.49K   47 downloads

Edited by cheluakame, 05 May 2016 - 14:23.


#4618
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,023
  • Înscris: 16.06.2006
Sunt de acord cu tine. Asa vedeam si eu schema.

Asa ar fi simplu daca era doar un circuit de radiatoare si un TA.
Insa cu 2... se complica treaba.

#4619
cheluakame

cheluakame

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,312
  • Înscris: 05.02.2010

 radurus, on 05 mai 2016 - 14:17, said:

Insa cu 2... se complica treaba.
Nu vad de ce, caci instalatia hidraulica se realizeaza inainte de "nodul" de distributie, iar automatizarea (daca exista deja) are o unitate "centrala" de la care se poate lua/da comanda.

#4620
karbax

karbax

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 09.01.2009
In primul rind multumesc pentru raspunsuri.

 cheluakame, on 05 mai 2016 - 15:11, said:

Nu vad de ce, caci instalatia hidraulica se realizeaza inainte de "nodul" de distributie, iar automatizarea (daca exista deja) are o unitate "centrala" de la care se poate lua/da comanda.
Automatizare exista doar pt CTE nu trebuie luata in seama, totul e modificabil
Mentionez ca CTE este un proiect DYI cu care cochetam de ceva vreme iar faptul ca a decedat cazanul pe lemne a grabit un pic realizarea lui.
CTE este cu electroliza (sau mai modern cred ca ii spune ionizare) si uitindu-ma la schema dvs. ma gindeam ca poate ar fi mai bine sa traga apa din puffer de sus (la 45 grade) si sa o scoata la cite grade poate si sa o trimita in calorifere.

Edited by karbax, 05 May 2016 - 15:35.


#4621
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,023
  • Înscris: 16.06.2006
Dar daca vor functiona doar pompele pe radiatoare... vor trage din pufer si din CTE in acelasi timp ceea ce nu e ok.

S-ar putea rezolva punand pe turul CTE inainte de nod, o aupapa de sens cu arc mai tare.

#4622
cheluakame

cheluakame

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,312
  • Înscris: 05.02.2010

 karbax, on 05 mai 2016 - 15:33, said:

CTE este cu electroliza (sau mai modern cred ca ii spune ionizare) si uitindu-ma la schema dvs. ma gindeam ca poate ar fi mai bine sa traga apa din puffer de sus (la 45 grade) si sa o scoata la cite grade poate si sa o trimita in calorifere.
Asta ar insemna si utilizarea ultimelor resurse din puffer, ceea ce este un lucru foarte bun ce duce la o ecomomie de curent.

Insa nu trebuiesc uitate supapele de sens pentru a nu aparea circulatie nedorita.

#4623
karbax

karbax

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 09.01.2009

 cheluakame, on 05 mai 2016 - 15:38, said:

Asta ar insemna si utilizarea ultimelor resurse din puffer, ceea ce este un lucru foarte bun ce duce la o ecomomie de curent.

Insa nu trebuiesc uitate supapele de sens pentru a nu aparea circulatie nedorita.


Multumesc pentru promptitudine,
cred ca am sa compun o schema mai detaliata si am sa o postez aici pentru dezbateri (mentionez ca nu sunt specialist in domeniu si orice informatii care ma scapa de cheluieli in plus -pompe, vane - vor fi de ajutor).
O recomandare pentru cazan atmosferic ieftin si bun?

Edited by karbax, 05 May 2016 - 15:50.


#4624
cheluakame

cheluakame

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,312
  • Înscris: 05.02.2010

 karbax, on 05 mai 2016 - 15:48, said:

si orice informatii care ma scapa de cheluieli in plus -pompe, vane - vor fi de ajutor).
Atunci cel mai simplu ar fi asa, insa cred ca ar mai fi nevoie de o vana intre puffer si CTE pentru a nu baga apa la 85-90*C in boilerul ce il folosesti pe post de CTE (asta daca nu am inteles gresit).
Iar CTE setata sa porneasca doar la 45*C
Attached File  CT solid + CT electrica.jpg   42.78K   27 downloads

 karbax, on 05 mai 2016 - 15:48, said:

O recomandare pentru cazan atmosferic ieftin si bun?
Oricare din fonta este ok, insa eu recomand anumite modificari la ele.

#4625
karbax

karbax

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 09.01.2009

 cheluakame, on 05 mai 2016 - 17:25, said:

Atunci cel mai simplu ar fi asa, insa cred ca ar mai fi nevoie de o vana intre puffer si CTE pentru a nu baga apa la 85-90*C in boilerul ce il folosesti pe post de CTE (asta daca nu am inteles gresit).
Iar CTE setata sa porneasca doar la 45*C
CT solid + CT electrica.jpg


Oricare din fonta este ok, insa eu recomand anumite modificari la ele.

Este vorba de modificarile cu aerul secundar si obturarile de fumuri?

#4626
cheluakame

cheluakame

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,312
  • Înscris: 05.02.2010

 karbax, on 05 mai 2016 - 18:57, said:


Este vorba de modificarile cu aerul secundar si obturarile de fumuri?
Plus altele.Posted Image

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate