Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Cazane atmosferice pe combustibili solizi

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
5980 replies to this topic

#4483
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
@Lorki
Mie imi pare rau sa aud ca in anul 2015 (cind ai luat tu) inca mai exista astfel de oameni comercianti. Poate suntem noi, romanii, asa naivi de ne ard astia in felul asta. Sa dai 8400 lei + alte costuri de montare / demontare + iarna care este la jumate e hotie curata... Poate instanta sau ANPC sa-ti faca dreptate. Te-am ruga sa ne tii la curent cum decurg ostilitatile. N-ar fi rau sa zici si societatea care te-a intepat sa-i facem putina "reclama".

Ar fi bine daca incerci un strat lemn, unul carbuni sa vezi ce iasa.

#4484
richi_e

richi_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,927
  • Înscris: 02.02.2007
@lorki: am un coleg de serviciu, care are geenul asta de cazan. Nu l-am vazut, deci nu stiu exact daca e aceeeasi marca sau e ,,candle" - oricum, e pe acelasi principiu.. El e multumit, desi a avut probleme initial, dar i-au schimbat cazanul in garantie! are peste 24h autonomie!
Ai grija la carbuni, e posibil sa fie destul de uzi..

#4485
Lorki

Lorki

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 08.02.2014
Dimensiunea carbunilor de la marimea unei nuci la marimea unui măr,să spun așa,sânt la sac.

Costuri au fost,drumul cu microbuz inchiriat dus intors 700 km,cazanul,manopere la coșul cu care inițial nu a functionat nici cu lemn,până nu l-am dublat in inălțime,deranj și nervi cât cuprinde că am luat-o de bună credință fiind,crezând că face ce spune reclama că face.La lemn sânt multumit ca funcționează si  nu ia foc stiva de jos.La cărbune in straturi cu lemn dupa ce trece jumătate din incărcătură,stiva rămasă se aprinde de jos compromițând tot combustibilul care nu mai reușește să urce temperatura apei mai sus de 40 grade.Un fenomen se intâmplă si la coș,cât arde in parametrii cu apa la 65-70 grade,elimina pe cos un abur incolor minuscul.Cand stiva ia foc de jos,fumegai mai rau ca la aprindere când inițializezi focul.Nu ma intereseaza cum arde de jos,de sus,din laterale,sa arda cum vrea dar sa nu scada apa la 40 ca facem țurturi ,asta-i beleaua.Am strans usa in ideea ca trage aer fals pe jos,am renuntat la carbuni care singuri  e imposibil sa arda ca cenusa reziduala impiedica coborarea dispozitivului  prin care focul e alimentat cu aer.Am pus 3 saci de carbuni in ideea ca stau fara griji 5 zile dar dupa 3 ceasuri am inghetat si pălălaie de fum la coș !Era bună o poză cu cel ce a golit-o,doar ochii i se mai vedeau albi ca-n desene animate.

    Cărbuni din acestia bag și in termofarcul cu ventilatoare sub gratar, FIGS mixt , ard de au topit  o parte din grătar cand am pus un sac odata,acum mai mult de 3 lopeti nu pun ca stric si ce a mai ramas din gratar.

  Incă un lucru nasol dar peste care aș trece dacă ar fi functionat este ca lemnele trebuie taiate la 20-25 cm altfel nu le poti aseza pe rotund,dureaza mult pana o alimentez si incomod cu un băț incerc potrivirea cat mai compacta a lemnelor.La evacuarea cenușei  bucătile mai mari de jar  trebuie mărunțite inăuntru că altfel nu ies prin orificiul minuscul  dintre grătar si partea superioară a cenușarului.Cunoștintele sânt șocate ce tâmpenie am luat cu atâtia bani,unul imi face in ciudă ca are un  DIY cu 2500 lei si stau toti in maieu.

    In concluzie dacă aș da timpul inapoi aș lua  o  centrală  in care sa pot pune lemnele si să scot cenușa omenește.

#4486
cheluakame

cheluakame

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,312
  • Înscris: 05.02.2010

Vizualizare mesajLorki, pe 11 ianuarie 2016 - 22:17, a scris:

In concluzie dacă aș da timpul inapoi aș lua  o  centrală  in care sa pot pune lemnele si să scot cenușa omenește.

Din curiozitate, ai incercat pana acum sa asezi lemnele in picioare? Eu zic ca se aseaza mult mai repede si mult mai bine Posted image
In ceea ce priveste arderea carbunilor, asta este o problema generala, insa nu ar trebui sa se ajunga chiar la punctul acesta. Cazanul tau este L40 sau L40 Universal? Caci difera "palaria" de alimentare cu aer.

#4487
andrei_ci

andrei_ci

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 509
  • Înscris: 18.07.2009

Vizualizare mesajLorki, pe 11 ianuarie 2016 - 22:17, a scris:

Dimensiunea carbunilor de la marimea unei nuci la marimea unui măr,să spun așa,sânt la sac.

La lemn sânt multumit ca funcționează si  nu ia foc stiva de jos.La cărbune in straturi cu lemn dupa ce trece jumătate din incărcătură,stiva rămasă se aprinde de jos compromițând tot combustibilul care nu mai reușește să urce temperatura apei mai sus de 40 grade.Un fenomen se intâmplă si la coș,cât arde in parametrii cu apa la 65-70 grade,elimina pe cos un abur incolor minuscul.Cand stiva ia foc de jos,fumegai mai rau ca la aprindere când inițializezi focul.Nu ma intereseaza cum arde de jos,de sus,din laterale,sa arda cum vrea dar sa nu scada apa la 40 ca facem țurturi ,asta-i beleaua.
...
Cărbuni din acestia bag și in termofarcul cu ventilatoare sub gratar, FIGS mixt , ard de au topit  o parte din grătar

In concluzie dacă aș da timpul inapoi aș lua  o  centrală  in care sa pot pune lemnele si să scot cenușa omenește.

Ai respectat întocmai instrucțiunile? Dacă da, încearcă, la cărbuni, să lași ventilatorul pornit, poate așa o parte din cenușă va fi scoasă pe coș. În plus, vezi că la cărbuni chiar în carte scrie că scade puterea la 50%.

#4488
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

Vizualizare mesaj_R_A_D_U, pe 11 ianuarie 2016 - 20:00, a scris:

.. N-ar fi rau sa zici si societatea care te-a intepat sa-i facem putina "reclama"..
Nu cred ca regulamentul forumului permite sa faci reclama, chiar si negativa - tot reclama este..

Cu toate ca si eu consider ca desi orice vanzator isi doreste sa vanda, acesta ar trebui sa fie sigur ca vinde ceva potrivit aplicatiei.. Daca nu stie sa aprecieze :
1.isi angajeaza un inginer de instalatii,
2. daca nu isi permite sa angajeze un astfel de specialist - oferteaza doar celor ce au prezentat proiectele de instalatii in care este specificata puterea centralei.
Alte variante momentan nu-mi trec prin minte..
Posted image

#4489
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Nu vad de ce sa nu se faca reclama negativa. In fond, ala e un escroc. Asa se vor putea opri in viitor alte situatii neplacute. In fond, consider ca de asta este forumul, pentru informare. Sau aici fiecare trebuie sa vina si sa-si laude jucaria?

#4490
Lorki

Lorki

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 08.02.2014
Cazanul e L40  U,lemn-carbuni.Stiu ca  la carbune trebuie aer mai mult ca sa arda dar in reclama cazanului cu care am luat contact cand am hotarat sa iau un astfel de cazan,nu spunea ca performantele scad cu 50-70 % in cazul folosirii carbunilor,ca in aceste conditii nu-l cumparam !
   Au preferat sa strecoare acest aspect in cartea tehnica ce se da dupa ce ai platit cazanul ! Cine poate sta la -10 grade cu 35-40  grade in calorifere cand se alimenteaza cu carbuni? E strict interzisa combinatia lemn-carbune asa spune cartea tehnica,probabil au descoperit si ei ca se aprinde toata stiva de jos  cand sant amestecate lemne cu carbuni in straturi. Aceste conditii de funcționare nu trebuiau ascunse de clienti pentru ca omul sa stie ce cumpara.
    Mai mult,in situatia  acestui tip de cazan ce are anumite particularitati de instalare si functionare,trebuia vanzatorul,contra cost binenteles,as fi dat  cat mi-ar fi cerut cu draga inima,sa-i faca  PIF-ul ( punerea in functiune) si predarea cu instructaj la client ! Nu i-ai dat-o-n brațe si sa se spele pe cap cu ea,urat stil de a face comerț !

Ventilatorul functioneaza cand am folosit carbunii,dar nici vorba sa dea cenusa pe cos,la cele cu gazeificare scot din cos cenusa fina cu roaba.Cenusa de carbune e o zgura greoaie ce nu se antreneaza pe caile de evacuare.

Firma  de la care am luat cazanul e importatorul general pentru România,nu cred ca mai vinde si altcineva aceste centrale.

Multumesc de sfaturi la toti colegii,nu-i prima țeapă si nici ultima care am luat.Mai cer unii creduli sfaturi pe alt forum "părei cinstite  despre centralele candle si stropuva" si sânt nemultumiri exprimate  fata de liepsnele,plangerile nu sant singulare.



#4491
maryo_instal

maryo_instal

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 437
  • Înscris: 12.08.2010
lorki...akame te intreba mai sus daca ai incercat sa pui lemnele in picioare....si eu sant de parere ca daca ai pune lemnele in picioare ar intra  o cantitate muuulte mai marre de lemne si in plus ar arde intr.un timp mai indelungat ...eu chiar te.as sfatui sa bagi un chituc intreg  ...nu conteaza lungimea ...doar diametrul (sa poata intra in cazan)...daca vrei poti sa il crapi in 4 (doar partial , sa se poata tine bucatile....
o alata varianta ar fi sa bagi lenele deja crepate intr.un saculet de rafie si apoi sa le asezi in picioare ..te rog sa faci un mic experiment si sa ne spui si noua ce ai obtinut...bafta

#4492
Lorki

Lorki

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 08.02.2014
Maryo,n-am probleme la lemne,functioneaza intre 6-12 ore in functie de temperatura de afara.Cel mai bine e cu lemne de max 20 cm lungime si rumegus pentru umplerea golurilor.Fiind foarte adanca nu prea se pot aranja lemnele,din aceasta cauza intra mai putine decat daca sant puse orizontal.Ar trebui taiate toate la aceeasi lungime daca sant asezate pe verticala.Si cartea tehnica recomanda asezarea lemnelor pe orizontala,banuiesc din acelasi motiv.

     Indiferent cum sunt aranjate lemnele fara ventilator cazanul nu arde,motiv pentru care  mai prelungesc cosul cu o prelungire de inox de 2 m.Am sa ajung ușor ușor la 50 m cu hogeacul.

    Nemultumirea  mea se refera la faptul ca nici cu ventilatorul pornit ,carbuni nu arde sub nici un chip,orice aș face.

#4493
cheluakame

cheluakame

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,312
  • Înscris: 05.02.2010
Uite o soba care functioneaza pe acelasi principiu ca si cazanul tau.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/FtcpBajei5g?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

In ceea ce priveste arderea carbunilor, cauta sa lasi (evident sub supraveghere) usita de cenusa foarte putin deschisa, astfel va ajuta la gazeificarea carbunilor si arderea acestora gaze in apropierea "planiei" de aer.

Edited by cheluakame, 19 January 2016 - 19:49.


#4494
cheluakame

cheluakame

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,312
  • Înscris: 05.02.2010
Mda, trecând peste, multumesc Viadrus, cu ~30 cm strat de jar, o ia apa "la vale" ... Adică, de la 60 setați a coborât până la 40 ...
Super bun schimbătorul montat în focar ... DELOC!!!

#4495
soricu1962

soricu1962

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 31.01.2015
DELOC ?

#4496
fluier21

fluier21

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 23.07.2009
Buna ziua la toata lumea.
Dupa ce am citit cat am putut din cele multe pagini ale forumului si am inteles tot cam atat, m-am decis sa va cer ajutorul.

Se da o locuinta P+1 cu aproximativ 500m3 (cam100m2 pe nivel), la care pana nu demult am incalzit cu succes doar parterul cu un cazan atmosferic licenta Mescoli CL50 cu putere utila nominala de 40 kw, conform producatorului. Am suplimentat numarul radiatoarelor existente pana la o putere instalata de 38 kw (calculata ulterior de mine, pe baza datelor tehnice/calorifer ale producatorului, Korado) si am instalat si un puffer de 1000 l. Am constatat cu stupoare (ceea ce a dus si la efectuarea ulterioara a calculelor, ca de' pana nu dai cu capul de pragul de sus...), ca trimitand direct apa din centrala in calorifere obtin cu greu o temperatura de 65 grade in centrala, dupa cateva ore de bagat la furnal iar pufferul, daca bag direct in el din centrala pot, cu greu sa il aduc la 80 grade (de fapt am reusit o singura data), insa cand dau drumul si pe instalatie scade temperatura vazand cu ochii, de am ajuns la concluzia ca  un coleg de forum cu postari inainte, ca in loc sa ma ajute pufferul am acum pe cap inca 1000 l de apa de incalzit.

Ei, si de aici am nevoie de ajutor. Este centrala subdimensionata in acest moment? Ce putere ar trebui sa aiba o centrala care sa acopere necesarul meu si sa transforme pufferul in ajutor pentru mine? Mai spun ca direct la centrala (deci nu prin puffer) am legat si un boiler ACM de 300 l cu 2 serpentine (centrala + solar), casa este din caramida, tencuit interior/exterior izolatia este slaba (polistiren EPS 80 de 5 cm doar la peretele nordic), termopan bun cu 2 foi Low-e+argon.

Fireste, orice sfat este binevenit si va multumesc.

Edited by fluier21, 11 February 2016 - 17:05.


#4497
leomagic44

leomagic44

    Io, cu electronii.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,050
  • Înscris: 06.02.2012
Trebuie ceva detalii, calorifere otel( lungimea totala), aluminiu (nr. total elementi), instalatie si ceva poze cu camera tehnica.
Treaba asta cu puferul e o chestie de marketing, parerea mea, trebuie sa ai un surplus de energie ca sa bagi in puffer.
Incalzesti prima data casa si daca mai ramane bagi in acumulator pentru mai tarziu cand nu ai foc in cazan.
Trebuie neaparat umblat la izolatie, pereti, podea si plafon.

Edited by leomagic44, 11 February 2016 - 17:45.


#4498
nikusorniq

nikusorniq

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 18.12.2009
Va salut,
In ultima luna de zile am citit pe net tot ceea ce este legat de arderea cu ajutorul aerului preincalzit. Am incercat mai multe dispozitive in genul create de dv., de asemenea am incercat si cu diferiti catalizatori si sicane pt fumuri.
Mentionez ca toate incercarile le-am facut pe o centrala Viadrus U22 D5 folosind lemne uscate de 2 ani si o sa revin mai tarziu cu detaliile despre aceste dispozitive.
Rezulatatele au fost cam dezamagitoare in principal autonomia(timpul scurs de la pornirea pana la oprirea pompei in conditiile unor temperaturi exterioare si in casa aprox egale ). In toate cazurile autonomia era mai mare cand nu foloseam acele dispozitive de preincalzirea aerului. Aspectele pozitive au fost: gudron mai putin in centrala si fum mai putin pe cos.
Singura explicatie pe care o pot da este faptul ca, desi in centrala la un moment dat exista mult jar, acesta nu mai degaja o temperatura suficient de mare. Centrala in tot timpul asta scade temperatura agentului termic, ramanand la 40 de grade cand se opreste pompa. Jarul ramas in centrala mentine aceasta temperatura foarte mult timp(aprox 2 ore) in mod inutil. Pur si simplu scotand afara acele dispozitive si lasand jarul direct pe gratarul centralei temperatura apei a crescut pana la aproape 60 de grade.
Daca se poate imi spuneti si mie unde gresesc ? Domnule cheluakame v-am citit postarile de pe toate forumurile, am vazut toate filmuletele pe Youtube, sunt sigur ca eu fac o greseala undeva.
Multmesc.

#4499
fluier21

fluier21

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 23.07.2009

Vizualizare mesajleomagic44, pe 11 februarie 2016 - 17:43, a scris:

Trebuie ceva detalii, calorifere otel( lungimea totala), aluminiu (nr. total elementi), instalatie si ceva poze cu camera tehnica.
Treaba asta cu puferul e o chestie de marketing, parerea mea, trebuie sa ai un surplus de energie ca sa bagi in puffer.
Incalzesti prima data casa si daca mai ramane bagi in acumulator pentru mai tarziu cand nu ai foc in cazan.
Trebuie neaparat umblat la izolatie, pereti, podea si plafon.

In ceea ce priveste surplusul iti dau dreptate. Abia cand am vazut ca nu merge, din pacate, m-am apucat sa fac calcule si imi da cu virgula.
Caloriferele sunt toate din otel,  22 si au urmatoarele dimensiuni:
2 -  600x800
7 - 600x1400
1 - 600x1100
2 - 600x1200
1 - 600x700
1 - 600x1600
si 2 scarite de baie adica un total de 17.200x600 + 2 scarite de baie.
Instalatia la calorifere este toata de cupru cu teava D18 si D15 (aici sper sa nu gresesc).

Acum asa fac si eu cu caldura: bag in casa si ce ramane la (ce???:-D) la puffer. Eu cred ca este subdimensionata centrala, dat fiind ca nu reusesc sa ridic cazanul decat cu greu peste 65 grade.

Revin si cu poze, iar cu izolatia se studiaza...

#4500
cheluakame

cheluakame

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,312
  • Înscris: 05.02.2010

Vizualizare mesajfluier21, pe 11 februarie 2016 - 17:00, a scris:

Se da o locuinta P+1 cu aproximativ 500m3 (cam100m2 pe nivel),
Cum sunt termoizolati acesti 200 mp? Adica, termoizolatia pardoselii de la parter, termoizolatia peretilor, termoizolatia tavanului de la etaj, si tamplaria.

Vizualizare mesajfluier21, pe 11 februarie 2016 - 17:00, a scris:

Am suplimentat numarul radiatoarelor existente pana la o putere instalata de 38 kw (calculata ulterior de mine, pe baza datelor tehnice/calorifer ale producatorului, Korado)
La ce temperaturi de lucru se obtine aceasta putere (tur/retur/ambient)?


Vizualizare mesajfluier21, pe 11 februarie 2016 - 17:00, a scris:

ca trimitand direct apa din centrala in calorifere obtin cu greu o temperatura de 65 grade in centrala, dupa cateva ore de bagat la furnal iar pufferul, daca bag direct in el din centrala pot, cu greu sa il aduc la 80 grade (de fapt am reusit o singura data), insa cand dau drumul si pe instalatie scade temperatura vazand cu ochii, de am ajuns la concluzia ca  un coleg de forum cu postari inainte, ca in loc sa ma ajute pufferul am acum pe cap inca 1000 l de apa de incalzit.
Din curiozitate, cum folositi centrala, caci tare imi este frica de faptul ca cine vi-a vandut-o nu v-a spus si cum se foloseste (poate ca nici el nu stia) ...

Vizualizare mesajnikusorniq, pe 11 februarie 2016 - 17:52, a scris:

Daca se poate imi spuneti si mie unde gresesc ? Domnule cheluakame v-am citit postarile de pe toate forumurile, am vazut toate filmuletele pe Youtube, sunt sigur ca eu fac o greseala undeva.
Multmesc.
Va rog sa nu mai folositi apelativul "domnul"Posted image

Acum, revenind la problema, cum aprindeti focul, de sus sau de jos?
Ar fi indicat, dupa terminarea arderii cu flacara sa acoperiti cu ceva tevile de aer secundar, se va cunoaste diferenta. Posted image

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate