Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

roandre

- - - - -
  • Please log in to reply
2136 replies to this topic

#127
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,047
  • Înscris: 22.06.2004
eu intotdeauna cumpar mai putin decat mi se cere. mai este nevoie? completez. si mie mi s-a cerut mai multa dar fiind precaut am ramas tanda/manda. cred ca mi-au mai ramas vreo 6 caramizi dupa ce am terminat ambele case:))))))))

#128
george67

george67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 473
  • Înscris: 03.01.2007
Buna

Anca d are perfecta dreptate,la fier o sa ai surpriza sa mai cumperi pe parcurs, fata de ce ti-au trecut ei in necesar,eu sunt ''Stan patitul'' si dupa cate vad nu sunt singurul.La un necesar dat de structurist ,de 18,5 tone am mai suplimentat cu 2,5 tone.Ei, nu iau in calcul pierderile la fasonat,la ce mai stramba sau ''taie prost'' nea''dorel'' plus ca tu ai necesarul la kg dar tu cumperi fierul la bare,bara care una are 12m,alta12,1, alta poate fi 11,8 etc.De aici aceasta diferenta la kg.Cu caramida este cu totul alta poveste iar daca ai cumparat-o si arhitecta a spus ca ia ti-o cumpara pe cea ramasa fa bine si pune-o sa dea cu subsemnatul ca-i de acord cu cea '' scos'' pe gura si uite cum te-ai scos cu surplusul de caramida.Cat priveste calculul la caramida pe fiecare palet trebuie sa ai un tabel unde iti specifica cata caramida (bucati) intra pe mc de zidarie si mp de zidarie. .Vezi ce lungime ai la casa pe fiecare latura le aduni si rezultatul il imparti la lungimea caramizi.asa vei vedea cata caramida iti intra pe un rand,inmultesti cu cate randuri ai pe nivel(de regula10 daca-i  de h=238 )si uite asa afli cate bucati de caramida iti intra pe nivel.De aici incolo nu mai ai decat sa scazi golurile de usi si ferestre si iata-ti necesarul de caramida.La beton de regula fata de calculul tau mai ia-ti o marja de pana la 1/2mc in plus si cred ca-i ok. Cel putin asa a fost la mine.Dar calculeaza-le tu singura,pune mana pe ruleta si spor la treaba.  
                                          Succes si sa construiti bine  :D

#129
roandre

roandre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,728
  • Înscris: 26.11.2007
Buuunnn, de acum cumpar mai putin si fac 100 drumuri la de[pozite.
Sa inteleg ca dc mergeam pe varianta casa la rosu cu materialele constructorului, pe langa ca-mi bagau cota de 20%, partea firmei, mai se alegeau si cu banii de pe vreo 20-30 mc de caramida in plus?
Bai ce smecheri sunt astia...unul nu a zis ca in necesar scrie zidarie de caramida care nu e acelasi lucru cu necesarul de caramida.
Imi bagau la plata 90 mc caramida si 18 mc de mortar.

In weekend ma apuc de curiozitate sa calculez caramida. Si dc am cumparat mult mai multa, i-o dau arhitectei (am impresia ca mai construieste cineva care a facut proiectul la ea pt ca ma sunase chiar zilele trecute sa ma intrebe de unde am luat eu caramida).
Nu mi-e teama ca raman cu caramida la final ci ma enerveaza ideea ca am blocat bani in ea.

#130
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
ai grija, metri cubi de zidarie > metri cubi de caramida. Este relativ imposibil sa calculezi metri cubi de caramida exact pt. ca sunt aji de mii de modele si dimensiuni.
Cu cit caramida este mai mica cu atit rezulta mai mult mortar intre blocuri. In mod normal producatorul ar trebui sa specifice clar " la 1 mc de zidarie intra 0.8 mc de caramida" sau ceva de genu' asta.
In proiect, dupa ce calculezi aria zidurilor si inmultesti cu inaltimea pina in centura, scoti golurile (pe calculator e simplu) => o valoare la care mai adaogi cel putin 5% pierderi, chiar 10%
Multa caramida se pierde la descarcat-incarcat sau la obtinerea golurilor si cotelor din plan prin ciobirea(spargerea intentionata) lor. Inainte se lucra cu modul de 25 sau 12.5 cm pt. ca era un singur tip de caramida (caramida clasica plina), dar azi e cam imposibil.

#131
roandre

roandre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,728
  • Înscris: 26.11.2007
Multumesc punkt pt explicatie. Intre timp am citit si explicatia pe care i-ai dat-o Mirelei in jurnalul ei.
Faptul e consumat deja cu caramida asa ca azi am sunat la depozit sa ii intrebam dc se poate sa mai renuntam la o parte din caramida si de banii respectivi sa luam alte materiale de la ei si raspunsul a fost afirmativ.
Asa ca am scapat de problema asta, de surplusul de caramida dar sper ca si la celelalte materiale sa aiba preturi mai bune ca la celelalte depozite.

Astazi am luat autorizatia de la Primarie si am facut si anuntul de incepere a lucrarilor la ei. Mai trebuie sa fac anuntul si la ISC.
Dar bineinteles ca iar a aparut o problema. Desi planurile casei au fost stampilate/aprobate, in autorizatie s-au facut anumite greseli: mi se scrie ca am retragere fata de limita dreapta de 3m in conditiile in care eu am casa pe calcan pe dreapta conform CU si planurilor casei.
Cel care mi-a intocmit autorizatia nu era in Primarie asa ca urmeaza ca dupa paste sa-l caut sa-mi faca modificarea pe autorizatie si sa stampileze. Mi s-a spus ca asta ar fi doar o greseala de redactare si ca nu e nici o problema caci planurile casei stampilate sunt importante.
Tot pe aut de construire nu este trecuta si imprejmuirea desi planul imprejmuirilor este stampilat/aprobat in dosar.

#132
septimiu80

septimiu80

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,315
  • Înscris: 27.01.2008
daca tot trebuie sa refaca o parte din hartiile de la autorizatie , respectiv "imprejmuirea", insista sa scrie si "bransamente la utilitati", pentru ca nu se stie cand iti foloseste.

#133
roandre

roandre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,728
  • Înscris: 26.11.2007
Am intrebat si de bransamente dar pt astea trebuie sa scot un alt certificat de urbanism pt bransamente, retele edilitare si apoi sa obtin o alta autorizatie pt acestea.
Tot pt bransamente trebuie cica sa fac pt fiecare bransament cate un dosar. Pt electrica unul, pt canalizare altul, pt distrigaz altul...cel putin asa mi-au spus la Primarie.

#134
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007

View Postroandre, on Apr 17 2008, 16:45, said:

Deci e super tare faza!
Sa inteleg ca am bagat bani aiurea in cativa mc de caramida.

Macar luminati-ma pt viitor, la care materiale mai trebuie sa fiu atenta pt ca apar asemenea neconcordante?
Urmeaza sa achit si betonul in avans...am total de 160 mc de beton. Aici cat trebuie sa iau ca sa n-am surprize ca la caramida?

Sarpanta pe grinzi beton am 135 mp si invelitoare tabla 108.3*1.2=135 mp.


la beton e o alta poveste.

daca e de la cifa, trebuie sa ai grija la fiecare etapa de turnare ( fundatie, placa, stalpi, grinzi, placa etaj etc) cum calculezi numarul de cife care iti vin in batatura. ai cife de 9mc ai cife de 7mc.

structuristul trebuie sa iti dea macar pe tipuri de betoane cati metrii cubi ai nevoie.

incearca sa aproximezi la o turnare cati mc iti trebuie ( sau pune constructorul s-o faca ), te duci la statie si ceri x cife plus rezerva!!!!!!sau completare.

de exemplu daca la o turnare iti trebuie 20mc de beton, aproximativ, comanzi 2 cife de 9 plus completare. Asta inseamna ca ei iti rezerva inca o cifa insa va trebui sa ii suni sa spui exact cu cat sa vina ( maxim 9 mc). daca la completare, in urma telefonului tau comanzi mai mult decat iti intra in casa, restul il varsa undeva in curte, oricum il platesti.

Frumusetea este ca cei de la statia de betoane, dupa ce trimit ultima cifa incep cu telefoanele sa te intrebe cu cat completezi. Tu intri in panica, aproximezi cateodata gresit si platesti 1-2mc in plus degeaba.

Noi am facut asa la prima turnare, apoi am invatat lectia si sunam pentru completare numai dupa ce ultima cifa era golita in casa si puteam aproxima mult mai bine necesarul.Chiar daca cei de la statie tipau dupa noi, pana la urma era banul meu si nu vroiam sa gresim.

#135
roandre

roandre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,728
  • Înscris: 26.11.2007
Multumesc Mirela! Partea cu complectarea n-o stiam. Dupa cum se vede, nu stiu multe lucruri  -_-  

In necesarul de materiale imi scrie:
- beton in fundatii - 60 mc (B150 si b200....dar nu scrie cat e din fiecare)
- beton in placa parter - 15 mc (B350)
- beton in stalpi - 12.5 mc (B350)
- beton placa si grinzi peste parter - 27 mc (B350)
- idem peste etaj - 27 mc (B350)
- beton in grinzi mansarda - 15 mc (B350)
- beton in buiandrugi - 3.5 mc (B350)

Eu acum observ...beton pt scari nu am trecut in acest necesar de materiale.

Pt beton constructorul a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu statia de betoane Tarmac pt o cant de 300 mc de beton (160 mc pt casa mea si inca 140 mc pt o alta casa pe care o construieste) dar pe care nu l-am achitat inca.
In contract scrie ca pt livrarile sub 9 mc se factureaza valoarea de 34.67 ron/km/ron/mc, la capacitatea neutilizata a autobetonierei.
Turnarea betonului in buiandrugi cu ce alta turnare se asociaza? Banuiesc ca nu o sa chem cifa doar pt niste buiandrugi.

Si pt ca tot sunt la capitolul asta, ce parere aveti despre buiandrugii poroterm?

#136
rdesign

rdesign

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 28.08.2005

View Postroandre, on Apr 19 2008, 01:30, said:

.......Si pt ca tot sunt la capitolul asta, ce parere aveti despre buiandrugii poroterm?

Eu i-am folosit numai la ferestrele de la demisol si acum imi pare rau ca nu i-am folosit peste tot.

#137
crib

crib

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 18.03.2007

View Postrdesign, on Apr 19 2008, 20:39, said:

Eu i-am folosit numai la ferestrele de la demisol si acum imi pare rau ca nu i-am folosit peste tot.
de ce ? care ar fi avantajele ?

#138
roandre

roandre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,728
  • Înscris: 26.11.2007
rdesign, astept si eu acelasi raspuns ca si crib.
O parere de la cineva care i-a si folosit e f binevenita!

#139
rdesign

rdesign

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 28.08.2005

View Postroandre, on Apr 21 2008, 13:14, said:

rdesign, astept si eu acelasi raspuns ca si crib.
O parere de la cineva care i-a si folosit e f binevenita!

Betonul necesita ulterior tratament special atat pentru aderenta unei eventuale tencuieli, cat si sub aspect termoizolant (imbracat pe toate fetele cu polistiren, chiar extrudat pentru a egala transferul termic intre materiale apropiate caramida/beton si a se evita eventualul condens).
Personal am avut chiar o experienta trista in sensul ca berbecii de meseriasi, cu gandul la stiu eu ce, au cofrat buiandrugii de la doua usi alaturate la cote diferite (unul era cu un rand de caramida mai sus decat celalalt). I-am vazut finalizati. Stiti cum se da jos un bloc de beton de la doi metri inaltime? Voi poate nu, dar meseriasii mei au redescoperit tehnica faraonica.

#140
alice08

alice08

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 30.04.2007

View Postrdesign, on Apr 19 2008, 19:39, said:

Eu i-am folosit numai la ferestrele de la demisol si acum imi pare rau ca nu i-am folosit peste tot.
CE SUNT buiandrugii poroterm?? Scz pentru ignoranta, dar mai bine intreb si ma destept.

#141
roandre

roandre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,728
  • Înscris: 26.11.2007
Alice, buiandrugul este un element de construcție alcătuit dintr-o grindă de beton armat, de caramida, de metal sau de lemn, așezată deasupra unei porți, a unei uși, a unei ferestre etc. pentru a susține porțiunea de zidărie de deasupra acestora.

rdesign, multumesc de raspuns. Am mai cautat pe net si pareri ale altor persoane care i-au folosit si am citit numai de bine. ramane sa discut si cu constructorul varianta asta si sa luam o decizie.
Dc luam si buiandrugii cand am cumparat caramida mai obtineam o reducere...dar nu e timpul trecut.
Chiar e o tema buna de gandire asta cu buiandrugii ceramici!

#142
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Nu se vand, am auzit ca se dau moka la nustiu cati paleti de Porotherm. Am pe cineva care se roaga sa mi-i dea moka.
Maine ma duc la o prezentare Porotherm si va zic si ce-s cu astia.

#143
roandre

roandre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,728
  • Înscris: 26.11.2007
Astra, chiar te astept cu informatii "la cald" despre ei maine.
Eu am oferta de pret pt buiandrugi poroterm...deci se vand. dc luam si caramida si buiandrugii de la acelasi depozit primeam o reducere la caramida dar buiandrugii ii plateam separat la pretul de lista.
Si e vorba de un depozit mare de materiale de constructii .
Spune-mi si mie unde ai gasit tu buiandrugii gratis dc iau caramida de la ei. Sunt uitmita ca cineva te roaga sa-i iei moka si tu ii refuzi. Ai ceva motive care te fac sa nu ii folosesti la constructii?

#144
roandre

roandre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,728
  • Înscris: 26.11.2007
Am reusit in sfarsit sa dau de "nenea" de la primarie care mi-a dat autorizatia de construire. A recunoscut ca a gresit si ca trebuie refacuta autorizatia (dar va avea acelasi nr, etc).
Azi trebuie sa ajung la primarie sa duc dosarul inapoi si sa-mi refaca autorizatia...cel putin o saptamana dureaza refacerea sau mai sigur dupa paste va fi gata.
Totusi eu am anuntat inceperea lucrarilor de construire cu aceasta autorizatie, am sa merg si la ISC sa depun tot aut asta si apoi am sa ma duc s-o inlocuiesc cu cea noua. O duc totusi pe asta gresita la ISC pt ca am inteles ca trebuie declarat inceperea lucrarilor cu 10 zile inainte si as vrea ca de la 1 Mai sa incepem constructia.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate