Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sa abandonez aceasta fata?

Problema Compilator

video filmat pe ipad nu merge vaz...

Casti Xiaomi pistons
 Galaxy s3 nou vs Galaxy s4 folosit

probleme win 7 64 biti la jocuri

Compatibilitate placa baza - plac...

Filme de dragoste
 reziliere contract

Smart Cam Digi

Problema router tp-link

ISTORIE ADMITERE AUGUST SEPTEMBRI...
 Problema upgrade la Windows Serve...

Sistem Karaoke pentru acasa

ARHIVISTICA ADMITERE 2014

slanic prahova
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

colesterol mare..ce pot sa mananc?

  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#19
jihadu

jihadu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,377
  • Înscris: 19.01.2007
  • ID membru: 129,804
  • Locație: Bucuresti

View Postmidelic, on Feb 23 2008, 22:58, said:

Multi fac spume la gura cu teoria uleiului de masline si floarea soarelui ca este minunat si face si drege si tralala si cat de mult reduc ele colesterolul.Se uita pur si simplu urmatoarele fapte, si anume reactii chimice........uleiul de masline si floarea soarelui nu se pot folosi la gatit pentru ca reactioneaza cu oxigenul(se ard) in prezenta temperaturii si produc radicali liberi extrem de toxici pentru organism.
Chiar daca folositi ulei de masline sau floarea soarelui rafinate ele sunt degradate deja datorita procesului de rafinare care are loc la 270 grade.
Deci daca tineti mortis sa folositi aceste uleiuri...... folositile numai la salate si nerafinate(presate la rece cum este de exemplu uleiul de masline virgin)
Pentru gatit, prajit se folosesc cu succes uleiul de palmier sau cocos cu rezistenta mare la temperatura, nu scoate fum ......se pot refolosi si de 2-3 ori etc.
Deasemeni aceste uleiuri nu sunt absorbite de alimentele gatite in aceasi masura in care sunt absorbite uleiurile lichide mononesaturate sau polinesaturate.Asta inseamna ca nu altereaza semnificativ compozitia chimica a alimentelor prajite spre deosebire de celelalte uleiuri.


Sincer, nu stiam..la prajit numai ulei de floarea soarelui am folosit pana acum, iar la salate numai ulei de masline extra virgin

orice sfat este bine venit.

nu stiam nimic , din pacate , de uleiul de palmier.

Mersi de sfat :rolleyes:

#20
midelic

midelic

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
  • ID membru: 4,169
Eu folosesc Olina la 15 RON -3 litri ......e mai ieftin ca ala de floarea soarelui,nu mai zic de ala de masline.Plus ce are un continut mare de vitamina E(antioxidant) de 3 ori mai mare decat doza zilnica necesare omului si betacaroten(precursor al vitaminei A).Poti sa-l folosesti si de 3 ori filtrat ca nu se oxideaza.

#21
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
  • ID membru: 90,753
  • Locație: Timisoara

View Postmidelic, on Feb 25 2008, 19:23, said:

Eu folosesc Olina la 15 RON -3 litri ......e mai ieftin ca ala de floarea soarelui,nu mai zic de ala de masline.Plus ce are un continut mare de vitamina E(antioxidant) de 3 ori mai mare decat doza zilnica necesare omului si betacaroten(precursor al vitaminei A).

Ce cantitate de ulei are de 3 ori mai multa vitamina E decat doza zilnica recomandata?

#22
midelic

midelic

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
  • ID membru: 4,169
Pai e foarte simplu .
Olina(ulei de palmier) are min. 30mg/100 ml vitamina E.
Si cum doza zilnica de vitamina E ,conform National Institutes of Health variaza de la 6-15 mg /zi este foarte posibil ca intr-o zi sa iei ceva mai mult vitamina E la bord decat necesarul zilnic.
Plus ca vitamina E este buna nu numai pentru om ci si pentru uleiul respectiv pentru ca-l impiedica sa se oxideze prezervandu-i calitatile.

Edited by midelic, 26 February 2008 - 17:18.


#23
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
  • ID membru: 90,753
  • Locație: Timisoara
Aici spune ca are cam 15 mg/100 g vitamina E (densitate ~0,9 g/ml) si deloc vitamina A sau precursori.



#24
midelic

midelic

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
  • ID membru: 4,169
La mine pe eticheta asa scrie vitamina E =30mg/100ml ,300%DZR si continut de vitamina E(0.03%-0.06%).
Sunt si alte tipuri de ulei de palmier cu mai mult sau mai putin vitamina E .Am amintit de betacaroten pentru ca sunt alte tipuri de ulei de palmier care au un continut mai ridicat de betacaroten.Culoarea galbena este data de betacaroten.Ca are si betacaroten o spune culoarea lui , wikipedia si firma importatoare.Oricum n-am insistat pe betacaroten si nici nu ma intereseaza betacarotenul in mod deosebit ci vitamina E.

http://en.wikipedia.org/wiki/Palm_oil
http://www.render.ro/arbori.htm

#25
chirila_cristian2001

chirila_cristian2001

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 14.12.2007
  • ID membru: 260,135
Pt. tatal tau i-as recomanda un regim alimentar mai simplu, un regim care sa fie mai natural.
Conform teoriei invatate la facultatea de medicina pot sa va spun ca colesterolul apare in urma consumarii unor produse cum ar fi:ulei rafinat, oua, grasimi de origine animala-cea mai mare cauza!!!In primul rand trebuie eliminata cauza, si acesta prin abstinenta de la produse dak este intr-o stare grava sau reducerea la minim(care nu v-as recomanda-o)Aveti nevoie sa pregatiti o mancare simpla si sanatoasa

v-as recomanda sa luati o carte de retete vegetariene
si unde ati putea gasi asta este aici www.miracole-cancer.com

este alegerea dumnevoastra:)

#26
adybmw

adybmw

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,288
  • Înscris: 22.03.2007
  • ID membru: 157,865
  • Locație: bucharest
Nu va mai contrati pe seama care ulei e mai bun la prajit pentru ca tot ce e prajit nu e bun pentru organism!

#27
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,730
  • Înscris: 10.01.2005
  • ID membru: 28,534
nene, parerea mea e ca tatal tau ar trebui sa bage niste mititei la gratari si vreo 3-4 berici. :P
da' dupa aia tre' sa haleasca macar o capatana de usturoi pe zi.
si sa ia omega3. e de baza!
e baza e si catinofort-ul.

sa nu ia medicamente! deoarece aceste medicamente ataca ficatul. este stiut faptul ca ficatul produce colesterol si medicamentele il ataca pentru a impiedica producerea colesterolului.
in plus, cea mai buna treaba e sa faca sport.

omul e sanatos tun. are energie in plus, ca sa zic asa, pe care nu o consuma.
dupa 2 luni FARA MEDICAMENTE, cu usturoi, omega3 si sport, sa-si faca analizele.
vor iesi ok.

PS: poa' sa bage si mititeii de care iti spuneam :P iar berea sa fie musai cu alcool. :rolleyes:

#28
jay333

jay333

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,050
  • Înscris: 02.04.2007
  • ID membru: 162,562

Cica rucola ar reduce colesterolul.

#29
jihadu

jihadu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,377
  • Înscris: 19.01.2007
  • ID membru: 129,804
  • Locație: Bucuresti

View Postjay333, on Mar 7 2008, 15:57, said:

Cica rucola ar reduce colesterolul.

Capitanul are dreptate.

usturoiul reduce drastic colesterolul,problema insa e ...mirosul.
Cam faci loc la metrou 5 m in jurul tau :lol:

#30
midelic

midelic

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
  • ID membru: 4,169

View Postadybmw, on Mar 6 2008, 15:05, said:

Nu va mai contrati pe seama care ulei e mai bun la prajit pentru ca tot ce e prajit nu e bun pentru organism!

In comparatie cu ce?Cu fiertul carnii care are loc la 100 grade Celsius cu carnea la gratar, la mai mult sa zicem 100-250(variaza)grade sau prajitul la 150-250 grade Celsius.De ce ce nu este sanatos ,care-i criteriul?
Sau cumva nu este sanatos uleiul in care se gateste carnea.

De exemplu in conceptia mea nu este sanatos sa prajesti carnea in ulei de floarea soarelui sau masline deoarece se produc compusi chimici de ardere ,radicali liberi toxici pentru pentru sanatate.Hai sa dezvolt un pic ideea pe compozitia chimica a grasimilor cunoscute.

Ulei de floarea soarelui-10%sat-20%mononesaturat-70%polinesaturat(datorita continutului ridicat de acizi grasi polinesaturati nu rezista la temperatura, se degradeaza, formeaza compusi de ardere toxici)
Ulei de masline -17%saturat-74%mononesaturat-9%nesaturat(deasemeni datorita continutului mare de mononesaturat nu rezista la temperatura se degradeaza cu temperatura  in schimb mai putin reactiv decat uleiul polinesaturat se degradeaza mai putin in comparatie cu cel de floarea soarelui.
Grasime de porc-43%sat.- 48%mononesat.-8%polinesat.
Grasime de om-40%sat.-56%mononesat-4%polinesat.
Ulei de palmier-46%sat.-43%mononesat.-11%polinesat(aproape aceeasi compozitie ca si cea de porc sau om)

Deci ca idee o grasime(ulei) cu cat este ma saturata este cu atat mai stabila din punct de vedere chimic si cu temperatura(in special datorita legaturilor de carbon ocupate toate cu atomi de hidrogen) .

Ganditi-va ca atat cat fierbeti sau faceti gratar sau prajiti carnea este cam acelasi lucru cu conditia ca uleiul in care prajiti sa fie stabil cu temperatura sa nu se degradeze...... si culmea inchipuiti-va ca tocmai uleiul care are aceeasi compozitie cu grasimea din  carnea pe care o gatiti si cu grasimea dumneavoastra corporala....... este cel care intruneste aceste conditii.

Edited by midelic, 08 March 2008 - 21:14.


#31
twism007

twism007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 14.09.2007
  • ID membru: 226,471
  • Locație: Targoviste
catinofort ia de ceva timp..i-a recomandat de la farmacie
cu greutatea lui am cam exagerat eu..saptamana trecuta avea 80 kg :D
oricum a trecut pe regim..cu salate..fara carne de porc, doar de pui. cand cumpara ceva din magazin se uita atent pe eticheta sa nu contina tot felul de balarii. sa vedem cand va face analizele cat a scazut colesterolul :)

#32
adybmw

adybmw

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,288
  • Înscris: 22.03.2007
  • ID membru: 157,865
  • Locație: bucharest
In comparatie cu nimic!
Personal consider ca si fiertul oricarui aliment peste o anumita temp si un anumit timp nu aduce nimic bun organismului! Nu mai vorbesc de gateli!
Punem pe ele tot felul de condimente si mirodenii,dar din punct de vedere calitativ,tinde spre 0.
Totusi sa nu comparam cu gratarul care este cel mai bun dintre toate relele,ca nu a spus nimeni sa tii carnea minute bune pe gratar,o poti tine si un min,doua in functie de temp,tip carne etc,sunt foarte multe feluri de a face un gratar.Si asta nu se numeste prajeala in ulei(oare in ce altceva?).
Mi-ar lua pagini intregi si ore sa explic de ce nu e bun,intr-un cuvant,personal,acum vreo 4 ani am inceput sa-mi schimb modul de viata si alimentatie,toate astea combinate cu sport si roadele sau vazut si se vad in continuare!(as zice incomparabile cu perioada de dinainte).Totul sta in creier,daca stii sa-l "pacalesti" o sa imbatranim frumos.
Eu nu consider ca stiu totul,experimentez si ma documentez incontinuu,dar macar pe copii nostri sa-i indrumam pe calea cea buna(pe cat posibil),ca la avalansa asta de produse de pe piata(ca la noi vin toate jegurile si mizeriile,culmea si la preturi mari) ei nu stiu inca ce sa aleaga si cum sa aleaga.
Fiecare dintre noi face ce crede si ce vrea cu alimentatia si modul de a trai,daca se simte bine in felul asta(dar difera mult de la om la om perceptia a te simti bine).
Cum iti asterni,asa dormi!
Va doresc sanatate maxima tuturor!
P.S. Si cate un pic din toate nu face si nu a facut rau nimanui,niciodata! Dar stim ce inseamna un pic?

#33
midelic

midelic

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
  • ID membru: 4,169
Credeam ca-mi dai un raspuns cat de cat stiintific.
In schimb spui sa mancam carne cruda ....sau gatita cat mai putin.Cat priveste timpul cat tii carnea la gratar asta e valabil si la fierbere si la prajit ......poti sa o tii cat vrei,....timpul de preparare in acest caz nu este un criteriu fix.
Totusi un  impediment important in mancarea carnii crude(in afara de imaginea sangelui siroind in coltul gurii),...... sunt bacteriile patogene si parazitii(trichineloza ,pesta animala) .Din cauza asta carnea trebuie gatita.
Omul spre deosebire de alte animale vrea sa traiasca mai mult.
Nu stiu daca ai vazut pe Discovery vreodata dar foarte multe animale carnivore(leul ,hiena) mor din din cauza bacteriilor si parazitilor la varste fragede.Asa se intampla si cu omul pana la inceputul secolului trecut ....cand s-a introdus frigiderul canalizarea si igiena in societate.

Edited by midelic, 09 March 2008 - 13:09.


#34
adybmw

adybmw

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,288
  • Înscris: 22.03.2007
  • ID membru: 157,865
  • Locație: bucharest
Organismului uman nu-i poti da numai raspunsuri stiintifice decat la modul general,dar fiecare fiinta este diferita de cealalta,de aceea fiecare isi adapteaza stilul si modul de viata si hrana in functie de cum se simte el mai bine si dupa programul fiecaruia.De aceea nu am cum sa dau raspunsuri stiintifice!
Si te rog sa-mi arati unde am spus eu sa mancam carne cruda,desi nu e un lucru rau(parere personala,vezi asiaticii,in special japonezii).Poate fi un pic perpelita la exterior si in interior suculenta de exemplu.Depinde aici de gustul fiecaruia.Numai despre prepararea carnii,fezandat,gratar etc as putea vorbi pana maine si nu as epuiza subiectul,d-apai de restul!Ca fapt divers eu am renuntat definitiv la carnea rosie de vreo 4 luni si ma simt mult mai bine,mananc numai peste,fructe de mare si curcan dar asta nu inseamna ca daca renunta altul se va simti la fel,poate mai bine,poate mai rau,ideea este sa experimentezi pana ajungi la calea ideala(pe cat posibil).
Si pestele la gratar se poate prepara inabusit,adica invelit in staniol cu dif condimente naturale dupa gust.
Omul nu este un animal carnivor,este preponderent omnivor as zice,asa ca,comparatia ta cu leu si alte carnivore nu isi are rostul.Da-mi exemplu de om care a murit din cauza bacteriilor din carnea cruda,dar nu unul singular care probabil avea sistemul imunitar deficitar(asta tot din cauza alimentatiei) ci cazuri mai multe si generale si nu din secolul trecut ca nu traim in secolul trecut!
P.S.
"In schimb spui sa mancam carne cruda ....sau gatita cat mai putin"
Personal consider ca trebuie sa mancam alimentele cat mai aproape de starea lor naturala daca nu chiar in starea lor direct.

#35
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,730
  • Înscris: 10.01.2005
  • ID membru: 28,534
mie imi plac oamenii astia care vor sa manance 'cruditati" dar in loc de legume si fructe se refera la carne cruda. :)
fiilor, jungla e mare. dupa o saptamana sau doua in care nu va spalati si nu va barbieriti, veti semana binisor cu "localnicii". iar dupa cateva luni in care nu ati mai trecut pe la frizer doar un ochi versat de specialist va mai face dferenta intre voi si un "localnic".

mai problematic va fi cu bolile pe care le puteti lua din carnea nepreparata. da' nu-i nimic. intervine selectia naturala. :P

#36
Clito

Clito

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 17.03.2008
  • ID membru: 303,167

View PostCapitanuPICARD, on Mar 18 2008, 10:59, said:

mie imi plac oamenii astia care vor sa manance 'cruditati" dar in loc de legume si fructe se refera la carne cruda. :)
fiilor, jungla e mare. dupa o saptamana sau doua in care nu va spalati si nu va barbieriti, veti semana binisor cu "localnicii". iar dupa cateva luni in care nu ati mai trecut pe la frizer doar un ochi versat de specialist va mai face dferenta intre voi si un "localnic".

mai problematic va fi cu bolile pe care le puteti lua din carnea nepreparata. da' nu-i nimic. intervine selectia naturala. :P
Picard tu esti pe gustul meu de femeie stilata!   -_-
Banuiesc ca daca te intreb ce legume preferi, o sa-mi raspunzi: CARNATII. :P

Edited by Clito, 18 March 2008 - 14:10.


Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users