Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...
 Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 

Doamna Ghica Plaza (ex-Romfelt)

- - - - -
  • Please log in to reply
667 replies to this topic

#397
HERA76

HERA76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 27.05.2008
Poti sa o ceri la showroom si ti se va da de acolo. Eu asa am obtinut-o si din pacate nu merg cu ea in buzunar:) De ce mai este masina de pompieri, intreaba-i si tu, pentru ca eu la randu-mi am intrebat si asta printre altele si astept raspunsuri scrise din partea lor.

Eu aveam apart. achitat in momentul cvc si NU mi s-a propus asa ceva cu ipoteca. Dimpotriva, la momentul incheierii contractului, aveam deja adresa de la Alpha Bank ceruta deja de romfelt si notar cu o zi lucratoare inainte de data autentificarii cvc, pentru ridicarea ipotecii bancii si este inserat clar in contract lucrul asta. Tot in baza acelei adrese si a contractului s-a radiat si ipoteca respectiva de pe romfelt si daca ai credit ea se instituie in favoarea bancii respective, dar asupra proprietatii tale, dar asta nu a fost cazul nostru in final. Ce mai tura-vura, sunt convinsa ca  persoana cu nick-ul cristi_aby are alta complicatie din care deriva subzistenta dreptului de ipoteca in continuare si pe care probabil nu o specifica, dar in nici un caz nu situatia clasica descrisa aici. Mie, personal, imi este greu sa cred situatia respectiva ad-literam prin prisma informatiilor date si pana acum cu cine am vorbit (proprietari mutati deja in ansamblu) nu am auzit chestia asta, dar poate cristi-aby o sa mai revina cu lamuriri/clarificari pe subiect, ca ne putem face o imagine mai corecta asupra situatiei respective si sa putem aprecia in consecinta.





 mihai178, on 31st January 2011, 13:49, said:

Ai o copie a autorizatiei? Poti sa mi-o trimiti prin email? Sau sa o scanezi si o sa pui pe forum?
Daca s-a dat ISU de ce inca mai este masina de pompieri in complex?



Este similar (la o scara mai mica) cu situatia in care te duci la un magazin vezi o haina, iti place, o platesti si apoi vanzatorul spune ca nu e de vanzare dar iti ofera alta "aproximativ la fel" si nu are de gand sa-ti dea banii inapoi. Este alegerea ta daca accepti sau incerci sa-ti recuperezi banii. Daca omul are timp si bani pt un proces poate sa mearga mai departe si cred ca va castiga.



Ipoteca a fost propusa (probabil) tuturor clientilor. Apartamentele au deja ipoteca pe ele in favoarea Alpha Bank, si dupa ce se semneaza cvc-ul, Romfelt promite ca face o cerere catre Alpha prin care se vor radia ipotecile. Unii au acceptat situatia si au mers pe incredere (:D), unii au gasit solutii acceptabile pt ambele parti (unele solutii sunt prezentate in paginile anterioare), si (probabil) la unii s-au radiat ipotecile inainte de a semna cvc-ul (asa mi se pare si mie normal).

Pot sa spun ca eu nu am fost in ultima categorie, dar au radiat ipotecile; deci din acest punct de vedere a fost ok.


#398
robcris

robcris

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 04.05.2009

 Lebon, on 25th November 2010, 18:46, said:

Salutare,

Sunt foarte interesat sa achizi?ionez un apartament aici. M-ar interesa sa iau legatura cu cineva care deja locuieste pentru a avea un feedback cat mai realist.

Sunt interesat de costuri de intetinere, si dezavantajele zonei in rest complexul mi se pare super ok.

Am vazut acum si parerile din pagina anterioara, se pare ca dezavantajele nu ar fi cine stie ce...

DRagi mei, e groasa rau problema. Cei de la Romfelt sunt, intr-adevar, niste hoti ordinari...Sunt destul de multe problemele din lista mea - una mica dintre ele ar fi faptul ca termopanele nu au fost montate cum trebuie (nu stiu daca este vorba de tot complexul, dar in blocul D sigur) - fiind mari ferestrele si doar 2 balamale izolarea nu se facea cum trebuie asa ca vuia vantul prin ele si se auzea zgomotul de parca erai afara.  Ma rog, au venit cei de la echipa tehnica dupa o luna si ceva dupa ce am facut sesizarea si au rezolvat oarecum problema, desi la geamul de la bucatarie tot nu este ok.
Apoi, sfat pt cei care semneaza sau achizitioneaza acum, verificati ca aveti prize pe balcon pt aparatele de aer conditionat, la mine pe unul dintre balcoane nu este prevazuta o astfel de priza si trebuie sa stau cu prelungitor :) (din nou, este posibil sa fie doar o problema in blocul D). Mai verificati si ca instalatia de apa este ok - la mine era invers montata - apa calda la apa rece si apa rece la apa calda....asadar am tras apa siu am spalat cu apa calda :( .

Si acum, cea mai mare bomba, pt care era sa fac infarct - INTRETINEREA. Fratilor, daca as sta intr-o ditai viloiul nu cred ca as avea asemenea costuri: octombrie 400lei (super ieftin!!), noiembrie 1000lei (totusi convenabil) si atentie....cireasa de pe tort DECEMBRIE 2000LEI!!Da, desi am stat cu caloriferele mai mult inchise, in decembrie am 600lei caldura si 1100 apa calda!!!!! Este adevarat ca am un apartament de 4 camere, totusi nu ma dumiresc inca. Domnul de la administratie a incercat sa imi explice ca, de fapt, chiar daca imi opresc de tot robinetele la caldura, prin recircularea apei se produce un consum mai mare...bla bla, n-am inteles nimc, deh, fiind femeie problemele tehnice ma depasesc. 220 de lei lunar ma costa pe apartamentul pe care il detin lumina pt spatiile comune. ATENTIE, holurile nu sunt prevazute cu intrerupator in nici un bloc, asa ca lumina arde 24 din 24. La fel si in parcare am inteles.

Imi iubesc apartamentul si ma doare inima ca intampinam astfel de probleme. M-am mutat aici cu eforturi foarte mari dupa ce am stat ani de zile cu parintii impreuna cu sotul si copilul....Ne-am luat in complex nou tocmai pentru ca la vremea respectiva (2008) diferentele dintre apartamentele in blocurile vechi si cele noi erau destul de mici, asa ca ne-am zis noi - lasa, facem un efort, dar o sa fim siguri ca sunt sunt bine izolata, o sa platim mult mai putin la intretinere datorita acestui fapt, ce mai, un lucru nou e un lucru nou...

Probabil au urlat multi dintre locatari si cei de la Romfelt au catadicsit sa puna o sedinta pe data de 21 februarie 2011. Eu ma bucur ca voi avea ocazia sa vad la un loc toti proprietarii (sau majoritatea), in acest fel eu personal voi instiga la razmerita (si cred ca nu sunt singura). Mai multe detalii dupa sedinta, n-as vrea ca sacalii ordinari de la Romfelt sa citeasca ceva pe aici.

Andreea

#399
rhonats

rhonats

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 09.02.2011
Salutare,

Sunt si eu unul dintre noii locatari ai acestui complex (cu chirie momentan) si ma cam sperie sumele astea la intretinere; in cazul meu (2 cam) sigur nu vor ajunge la nivelul mentionat in postul anterior dar e bine sa fii precaut. Problema cu geamurile (usile la mine) cred ca e generala dar am luat banda cauciucata si o lipesc zilele astea; momentan am acoperit 95% din aerisirea de la bucatarie si temperatura a crescut cu 3 grade disparand si vantul de la imbinarile usilor.
Sunt curios daca pe partea de servicii (cablu, net) are cineva alt furnizor decat RomTel; dintr-un mail primit de la ei inteleg ca TV este furnizat prin antena parabolica (ce e cu reteua blocului atunci?); sunt curios si daca se poate instala o antena Digi+diginet mobil, avand in vedere ca sunt orientat spre Est (ii sun eu azi). Daca are cineva instalate servicii de la alti furnizori ii rog sa-si spuna parerea.

O zi buna tuturor!  :peacefingers:

LE: pe afisul cu convocarea la sedinta era deja stearsa data

Edited by rhonats, 09 February 2011 - 14:30.


#400
sidewinder

sidewinder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 561
  • Înscris: 19.05.2009
Mi se pare uriasa suma. Eu stau intr-un bloc nou (eminescu view), am 4 camere (104 mp), parcare subterana (4 etaje de parcare), 2 lifturi, paza asigurata de firma de paza si intretinerea cea mai mare a fost de 680RON. Include si taxa de management care a fost impreuna cu cheltuielile comune in jur de 390 de roni. Caldura a fost 180 RON. E exagerat. cred ca va impart costurile pe spatii comune doar celor care s-au mutat. Altfel e de neinteles

#401
robcris

robcris

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 04.05.2009

 sidewinder, on 9th February 2011, 16:30, said:

Mi se pare uriasa suma. Eu stau intr-un bloc nou (eminescu view), am 4 camere (104 mp), parcare subterana (4 etaje de parcare), 2 lifturi, paza asigurata de firma de paza si intretinerea cea mai mare a fost de 680RON. Includ . Caldura a fost 180 RON. E exagerat. cred ca va impart costurile pe spatii comune doar celor care s-au mutat. Altfel e de neinteles

Asa cred si eu. Oricum nu voi achita nimic din sumele trecute de ei acolo. Am intrebat cat cost un metru cub de apa calda la un bloc normal. Mi s-a spus ca 9 lei. Tipul de la administratie mi-a spus ca tariful pe metru cub este de 38 de lei. Sunt sigura ca ei cred ca si-au gasit fraierii. Sa astepte sa le platesc. Oricum multumesc pentru cifre. Daca mai citesc locatari ai complexului, va rog nu achitati nimic pana nu ne ducem peste ei.

O seara faina,
Andreea

#402
sidewinder

sidewinder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 561
  • Înscris: 19.05.2009
Apa calda la mine la bloc este de 9 lei! 38 de lei? Doamne fereste! E aberant. Incalzirea cum este? Cu o centrala mare care furnizeaza tuturor apartamentelor?

#403
gionatan

gionatan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 26.11.2010

 sidewinder, on 9th February 2011, 18:01, said:

Apa calda la mine la bloc este de 9 lei! 38 de lei? Doamne fereste! E aberant. Incalzirea cum este? Cu o centrala mare care furnizeaza tuturor apartamentelor?

Exact asta este raspunsul, e o centrala imensa pentru 9 blocuri care incalzeste pe luna doar 30mc de apa calda, normal ca rezulta un cost imens pe mc. Asta pana se muta mai multi si eficientizeaza consumul.
In legatura cu cheltuielile pentru electricitate parti comune, este ceva necurat la mijloc pentru ca pe cat "plateste" Romfeltul pentru apartamentele nevandute lunar din august pana acum, cand li s-a propus sa monteze senzori pe scari si in parcari, si-ar fi amortizat deja investitia.

#404
mihai178

mihai178

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 26.02.2010
9 lei/mc ? 38 lei/mc? . Eu am peste 700 lei la 6mc de apa calda consumati. Este imens.

De unde stim ca facturile sunt pe Asociatie? Este inclus si consumul din showroom?


Mai bine ne punem centrale de apartament. Ce o sa ne faca? Ne da in judecata? Un proces il amani cativa ani si apoi expira cei 5 ani din contractul de administrare si la revedere.


@robcris: 1000lei convenabil? Mai ales in conditiile in care nu sunt incluse cheltuielile cu: paza, interfon, consumabile, reparatii, fond rulment, fond reparatii?
Daca ar fi 38lei/mc de apa calda. La un mic calcul: 1100/38 = aprox 29mc de apa calda consumati pe luna? Nu cred ca ai consumat atat.

Eu nu vreau sa dau mai mult de 500lei iarna si 250 vara.



Daca ma incalzesc cu un radiator electric platesc in plus 150 la Enel si tot e mai bine decat 400 la Romfelt.
Iar cu apa calda mai bine imi fac abonament la o piscina (2-300lei/luna) - unde au si dusuri - decat sa le dau lor 700 lei.
Sunt convins ca si altii se gandesc cum sa faca economii, iar daca vom pune in practica, mc de apa va ajunge la 500lei, ne va fi frica sa ne spalam pe maini sau pe dinti. Sau cine stie, incalzim apa pe aragaz.



Si mai vor sa inchirieze apartamente? Cine sta intr-un apartament in care valoarea chiriei este aprox. valoarea intretinerii?


De ce nu se poate renunta la centrala minune si sa se lege complexul direct la reteaua de apa calda de la apa nova?



In alta ordine de idei cand primim cartele pentru acces la locurile de parcare?
M-am saturat, ca de fiecare data cand vin cu alta masina (de firma sau a unui prieten) sa stau 5 minute sa le explic ca am locul meu de parcare si vin cu ce masina vreau si apoi sa ma treaca in caietul lor.




La sedinta trebuie sa ne unim si sa ne cerem drepturile + transparenta la cheltuieli (Exp: De cate ori pe luna se spala pe etajul vostru? Merita sau nu banii firma de curatenie?)
Cine este presedintele asociatiei? Eu stiu ca presedintele TREBUIE sa fie unul dintre locatari.

#405
adore_ro

adore_ro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 26.06.2009
Si noi stam in acest "minunat" complex Am fost la fel de socati ca toata lumea dealtfel, de costurile intretinerii..ei chiar cred ca isi vor primi acesti bani si de aceea au afisat peste tot conturile unde se pot plati sumele aberante afisate...??!!
Poate ca ne grabeam sa scapam de niste sume frumusele si nu stiam unde sa donam...

Asteptam cu nerabdare sedinta aceea...sa vedem cum au de gand sa justifice costurile la apa calda mai ales. IN situatia in care eu in sept platesc 100 lei apa calda, in decembrie de ce brusc am 1000 lei??COnsumam cam aceeasi cantitate in fiecare luna iar apa calda este la fel de calda si in septembrie si in decembrie...Nu ne-am mutat toata familia sub dus, si nici nu am facut piscina in casa..


La fel de aberanta este si cheltuiala cu iluminatul in spatiile comune (calculat per persoana din fiecare apart locuit./ nelocuit); nici nu avem de gand sa achitam sumele acestea incredibile



#406
tak30ver

tak30ver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,287
  • Înscris: 16.01.2009
Scumpa rau apa la voi. Pretul maxim pentru un mc de apa nu trebuie sa depaseasca 9 lei in nici un bloc. Ba chiar in blocuri mai noi am intalnit si cu 3 lei sau mai putin pe mc.
Decat sa platiti sumele alea fabuloase la intretinere mai bine platiti niste "baieti de cartier" sa ii alerge pe nenii aia de se tin de glume proaste cu voi .

#407
gionatan

gionatan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 26.11.2010
Costul a ajuns la valorile astea din mai multe motive, dar principala diferenta fata de septembrie este faptul ca au pornit caldura si ca nu au contor de gaz separat pentru caldura si apa calda. Cred ca impart consumul empiric intre caldura si apa calda (mai precis 80% caldura si 20% apa calda), apoi reimpart conform consumatorilor la fiecare categorie. Cine a proiectat sistemele astea a fost un amator si acum suportam noi consecintele. Pe langa asta centrala cred ca are probleme la capitolul eficienta. Mai multe sper sa aflam la sedinta de luni. Lucrurile nu pot ramane asa, cine a gresit trebuie sa plateasca.

#408
candrei1967

candrei1967

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 07.01.2010
Pentru a intelege cum actioneaza acesti asa zisi ”dezvoltatori„ incercati sa va spuneti civilizat opinia fata de articolul din ziarul financiar. asta e titlul articolului ”Doamna Ghica Plaza: 70 de familii în 616 apartamente „ Sa vedeti cat de prompt le filtreaza ziaristul deontolog daca sunt devaforabile mafiotilor. Nu conteaza ca e opinia unor oameni care au fost practic inselati... teapa merge mai departe, bani sa iasa Asta ca sa intelegeti ca acum tepele se dau cu metoda, nu ca pe vremea Caritas-ului. Ador comentariile ”scepticilor” cat timp mai exista oameni ca ei mai are natia asta o sansa. Mi-a facut mare placere sa va citesc!

#409
Tina78

Tina78

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 12.07.2008

 candrei1967, on 16th February 2011, 12:41, said:

Pentru a intelege cum actioneaza acesti asa zisi ”dezvoltatori„ incercati sa va spuneti civilizat opinia fata de articolul din ziarul financiar. asta e titlul articolului ”Doamna Ghica Plaza: 70 de familii în 616 apartamente „ Sa vedeti cat de prompt le filtreaza ziaristul deontolog daca sunt devaforabile mafiotilor. Nu conteaza ca e opinia unor oameni care au fost practic inselati... teapa merge mai departe, bani sa iasa Asta ca sa intelegeti ca acum tepele se dau cu metoda, nu ca pe vremea Caritas-ului. Ador comentariile ”scepticilor” cat timp mai exista oameni ca ei mai are natia asta o sansa. Mi-a facut mare placere sa va citesc!


http://www.zf.ro/pro...-pretul-7987654

"spune Dordoi, care precizează și faptul că întreținerea lunară variază între 280 și 380 de lei pentru două camere și 400-700 de lei pentru trei camere, în funcție de numărul de persoane și de consum." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Listele de la aviziere spun, din pacate, cu totul altceva...

Edited by Tina78, 16 February 2011 - 14:29.


#410
MadalinIlie

MadalinIlie

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 29.10.2007

 Tina78, on 16th February 2011, 15:28, said:

http://www.zf.ro/pro...-pretul-7987654

"spune Dordoi, care precizează și faptul că întreținerea lunară variază între 280 și 380 de lei pentru două camere și 400-700 de lei pentru trei camere, în funcție de numărul de persoane și de consum." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Listele de la aviziere spun, din pacate, cu totul altceva...

Salut,

Faceti o poza - puneti aici sa aratati preturile si trimiteti si la ziar - sa vada cum mint mama lor :) - ar trebui sa ii spuneti si lui Dordoi daca are probleme cu vederea daca a spus ce a spus in zf :) ( poate a facut o medie ).

Toate bune si sper sa va rezolvati problemele.

MI

Edited by MadalinIlie, 17 February 2011 - 09:51.


#411
cavenaghi

cavenaghi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 25.05.2007
Cei de la Romfelt sunt cei mai mari mincinosi.

    Cateva lucruri simple:
    Nu au gard la complex, nu au poarta cu atat mai putin bariera, oferta de pe site este falsa..nu au nimic de 3 camere cu TVA 5 %, toate apartamentele de 3 camere nu pot fi modificate sunt sub litigiu...nu ca nu mai vor ei. Intretinerea la 3 camere = 1700 lei iarna, nu ca nu merge centrala la parametrii....pai vreti sa plateasca ei pentru 450 de apartamente sau locatarii , cele 50 de familii ce au muncit din greu banii sa stea aici? Bineinteles ca locatarii daca tot sunt prinsi ...
    Nu se vor subinchiria  magazinele....doar nu vrea cineva  sa faca magazine de 5 stele in zona de -5 stele. Cei de la showroom sunt teparii de la Planorama. Nu mai au bani si vor sa castige bani de pe urma celor de la Bog'art prin procese ce le vor pierde mai mult ca sigur. Calitatea este medie nu super cum zic ei.. Proprietarii sunt un fond de investitii geaman cu cel de la Planorama , nationalitatea se stie.
    Zona scade valoarea cu cel putin 30% fata de un alt apartament similar....ei se cred in Herestrau nu la Groapa Fundenii Doamnei colt cu Baicului colt CFR Lehliu.

Au crezut ca Romania si romanii sunt fraierii Europei.... bine ca ne-am trezit la timp...sau poate ca nu?

#412
pustiu_22

pustiu_22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,049
  • Înscris: 19.01.2007

 MadalinIlie, on 17th February 2011, 09:47, said:

Faceti o poza - puneti aici sa aratati preturile si trimiteti si la ziar - sa vada cum mint mama lor ...

Nimeni?

#413
robcris

robcris

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 04.05.2009
...au afisat si listele "noi"de intretinere...bineinteles ca tot pe acolo se invart sumele. Nu am apucat sa fac poza listelor, cred ca ar trebui sa facem mai mult decat sa trimitem chestia asta la un ziar pentru ca sunt niste nesimtiti care nu vor rezolva nimic.
Eu una nu voi plati nimic deocamdata. Sau o sa le spun ca le voi da sumele respective atunci cand si ei vor plati penalizarile pentru intarzierea cu care au predat apartamentele (penalizari pe care, conform contractului care este foarte "mestesugit" intocmit, nu prea le poti cere).

Stie cineva cat de legal este sa afisezi un banner mare pe balconul locuintei in care sa scrii diverse lucruri (de ex. costurile intretinerii si alte probleme de genul asta). Ma gandesc serios sa fac un astfel de banner, am o pozitie minunata cu vedere catre strada, vis a vis de complex.....

Andreea

#414
pustiu_22

pustiu_22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,049
  • Înscris: 19.01.2007
Banner poate ca nu, dar poti pune un cearsaf "personalizat" pe balcon, la uscat!

Vorba aia: Bun venit in Baicului!

Edited by pustiu_22, 08 March 2011 - 10:52.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate