Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

TERMOPANE prețuri-configurații-cotații

* * * * * 9 votes
  • This topic is locked This topic is locked
10032 replies to this topic

Poll: Consultarea opiniei (892 member(s) have cast votes)

Dorim să vă consultăm opinia în privința oportunității afișării "LA VEDERE" a ofertelor despre care vă interesați

  1. DA, consider necesar ca oferta despre care mă interesaz să apară LA VEDERE pe topic, să conțină detalii și în mod explicit prețul (761 votes [85.31%])

    Percentage of vote: 85.31%

  2. NU consider necesar ca eventualele oferte să fie postate LA VEDERE, prin PM fiind suficient (49 votes [5.49%])

    Percentage of vote: 5.49%

  3. Consider drept REZONABIL faptul ca eventualele oferte ale cererii despre care mă interesez, să apară, parte pe topic - LA VEDERE, parte prin PM (82 votes [9.19%])

    Percentage of vote: 9.19%

Vote

#1
euribiontuL

euribiontuL

    dibaci

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,275
  • Înscris: 15.07.2006
La termopane, ca viitori beneficiari, primul și cel mai năucitor aspect il prezintă diferența mare de preț intre un fabricant si altul. Si asta cu atat mai mult cu cât se utilizează același tip de profil. Diferanța este și mai notabilă când profilele diferă. Și într-un caz și în celălalt rămâne întrebarea: DE CE așa?
Presupun bine că celelalte threaduri s-au lăbărțat excesiv de mult din cauză că se discută generalități? Au devenit greu de urmărit? Măcar au avut rolul de a ne introduce oarecum? Oricine poate afla lucruri noi indiferent la ce nivel pretinde că se situeaza.  Propun să discutăm  pe aici în special, punctual, pe schițe, pe cifre, prețuri.
Vor fi și poze.

Edited by euribiontuL, 16 April 2013 - 22:38.
Inițiat CONSULTARE DE OPINII


#2
euribiontuL

euribiontuL

    dibaci

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,275
  • Înscris: 15.07.2006
acest topic este destinat cu precădere celor ce doresc să afle cât îi costă, cam ce ar vrea ei să facă în materie de termoplane. și asta fără timpi de așteptare prea mari. voi încerca pe cât posibil să fiu operativ; în tot cazul, înaintea altor online-uri.

CEREREA TIP, ar arăta cam așa:  :peacefingers:

 mmihaimm, on 30th August 2011, 18:10, said:

Salut,
As dori si eu o oferta pentru 3 geamuri...
...As dori sa imi faceti calculatia si pt alb si pt wenge, mentionez ca ma intereseaza o varianta cat mai ieftina, geamurile sunt pentru un garaj.

Edited by euribiontuL, 07 September 2011 - 22:43.


#3
sith

sith

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 462
  • Înscris: 21.01.2007
K, cat ar costa 1 m2 de geam termopan cu 3 foi de sticla?
Diferenta dintre un geam low y si un geam cu 3 foi de sticla pret,fiabilitate?
Daca nu mai folosesc tamplaria si introduc geamul in zidarie ce se poate intampla,ma refer la cele fixe.like this

Attached Files



#4
euribiontuL

euribiontuL

    dibaci

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,275
  • Înscris: 15.07.2006
bun venit, sith!

1m de geam T cu 3 foi (de ex: 4-14-4-14-4LowE) costă dublu cât unul uzual. deci 23X2=46euro.

geamul termopan uzual, în grosime de 24mm/paghetul(4-16-4LowE), are un raport excelent beneficii-preț. costă 20-23euro. s-au încercat diverse combinații: spațiul de aer mai mare, sau sticle mai groase, etc. se pare că cel de 24mm este cel mai bengos, el devenind și standard.

geamul cu 3 este superior, categoric, celui cu 2 și ca preț și ca izolație. cele mai importante sunt cele 2 camere de aer. pt orice combinație, fie cu 2, fie cu 3 foi de sticlă, obligatoriu una dinte ele(o foaie) trebuie să fie de tip LowE. numai că tb avut în vedere dacă tâmplăria suportă o sticlă mai groasă de 24mm. cel cu 3 este și mai greu, din nou tb apreciat dacă feroneria poate suporta greutatea lui. tb apreciată și încărcarea rezultată.
tot geam cu 3 se numește și cel laminat. [(4-1-6)-9-4LowE], total 24mm. este și îngust și are proprietăți deosebite.

următoarea chestiune de care întrebi, noi termoplaniștii o numim "invenție". de obicei se execută pe răspunderea beneficiarului.
adică cum fără toc? dacă este în întregime fix, fără elemente mobile poți să nu folosești tâmplăria dar obligatoriu se aplică din pistol un mastic cauciucat pe canturi cu rol de fixare și etanșare. geamul tb întrodus în golul respectiv precum o mărgică, fără să aibă contact niciunde cu peretele. în spațiul interstițial se aplică mastic, care apoi se întărește de la sine. poate fi prelucrat ulterior. așa moare.

#5
sith

sith

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 462
  • Înscris: 21.01.2007
Ok! :coolspeak:
Ce solutie s-ar preta la o usa de exterior din sticla,sa zicem ca am vrea o tamplarie cat mai supla,,subtire,,posibil,si ca sa pun capac as vrea sa fie si culisanta daca s-ar putea. :naughty:

#6
euribiontuL

euribiontuL

    dibaci

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,275
  • Înscris: 15.07.2006
ușa de exterior culisantă este o bijuterie. în mod clar, tb să optezi pt o tâmplărie din aluminiu. asta din cauză că feroneria pt cele din pvc este f scumpă. cea pe AL culisează la meserie, ușor și poate suporta greutăți mari, adică geamuri groase. sistemul de închidere standard nu prea îmi place. pot să mă interesez de alte variante mai tăpănoase.

#7
euribiontuL

euribiontuL

    dibaci

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,275
  • Înscris: 15.07.2006
se dau:
var1. (4-12-4-12-4LowE) grosime36mm/pachet de sticlă termoizolantă.
și clasicul
var2. (4-16-4LowE) grosime 24mm/pac.st.t.

cu siguranță daca profilul ales permite (numai cele minim70mm), precum si daca material-banesc exista disponibilitatea, var1 este de preferat.
unele profile ar vrea ele să poată fi cuplate cu geam de 32-36mm, dar nu prea se poate.

var1 prin cele 3 coli de sticlă măresc considerabil izolația fonică. Iar cele 2 compartimente cu aer contribuie substanțial la izolarea termică. Pelicula suplimentară LowE reduce semnificativ pierderea de căldură.
var1 este folosită cu precădere în zone cu condiții vitrege de climă, sau poluare fonică exagerată. În aceste condiții cheltuiala în + este pe deplin justificată, beneficiile putând fi observate.
în timp, castigul se aplică și prin costuri mai mici la climatizare. acestea pot fi cuantificate insă cu mare dificultate. Tot cam precum cu banii economisiți din renunțarea la fumat, mare economie la bugetul familiei!  :lol:

var2 se distinge prin extraordinar de bun raport preț-beneficii. 24mm a făcut obiectul a numeroase studii. se numește clasică precum bicicleta cu 2roți , în raport cu cea cu 3, sau alte variante.
În izolația termică și sticla, dar mai ales spațiul de aer este important. O sticlă mai groasă, implicit un spațiu de aer mai mic, diminuează izolația termică.
4-16-4 are o valoare a izolației termice U=2,8W/mpk și o val a atenuării fonice Rw=32db. Dacă este LowE atunci U=1,2 – 1,4. Deci mai bun izolator. Aceste valori pot fi considerate mulțumitoare pt un utilizator rezonabil. Chiar UE reglementează ca aceasta să fie limita de sus. Ca preț, opțiunea LowE este mai scumpă cu 25% în vreme ce, ca și izolație depășește chiar 50%. Deci avantaj net LowE, dar și procente inechivalente.
La 6-14-4LowE+gaz, U=1,0W/mpk, protectia fonică este de 36db. Ca preț este cu 25%mai scump ca imediat varianta anterioară.
A nu se înțelege că var2 este vreo janghinosă în rap cu var1. Își face f bine treaba, cu prisosință.

4-16-4 are un preț f scăzut din pricina concurenței accerbe între firmele consacrate. Ele își permit să lase foarte jos prețul dar să aibă flux de cereri. În felu acesta, tot ele dau și cursul pieței, celelalte raportându-se la ele.
Când vine vorba de performanțe, raportul nu se menține, sau poate da. Aceasta întrucât vorbim de scale de valori diferite.
var2, prin greutate mai mică, este mai prietenoasă cu feroneria, solicitând-o moderat.
var1 ține cu buzunarul, ușurându-l, dar pune la încercare feroneria, îngreunând-o.

Tot ca preț, întrucât bagheta de prindere a geamului este și cea care stabilește grosimea pachetului de geam cea necesara pt 32-36mm, este mai ieftină decât cea pt 24mm. In concluzie, tb schimbată si bagheta tâmplăriei în cazul utilizarii de sticle mai grose.

#8
euribiontuL

euribiontuL

    dibaci

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,275
  • Înscris: 15.07.2006
cea care face posibil ca un geam T de 24mm să fie înlocuit cu unul de 32mm este bagheta(chestiile alea care se montează pe interior și care realizează prinderea geamului).
absolut toate profilele, vorbind de cele din pvc, au disponibile și baghete mai înguste.
la AL ce să mai vorbim, orice dimensiune este posibilă: 24, 26, 28, 32, 34, 36, 40...etc. la fel și în jos. aici garnitura este cea care permite, fiin și ea de mai multe grosimi, începând cu 2mm în sus.

geam cu 3, la fel, face orice furnizor uzual de geam termoizolant. închiderea se face la mână.

#9
CRG

CRG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,955
  • Înscris: 30.08.2005
Thank you master!

Am discutat ieri si cu niste prieteni de la cn si mi-au spus cam acelasi lucru: ca difera linia de asamblare, dar ca se poate pune atata timp cat profilul e destul de lat, in cazul lor 70. Vestea buna e ca se pare ca vor merge pe 4-12-4-12-4, adica 36 cm! Doar ca dau drumul la linie abia in aceasta primavara. Pretul la geam tripan este 45 eur, deci o economie de 1 eur..  :thumbup:

veka+roto mmmmm... :)

#10
monique_all

monique_all

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 302
  • Înscris: 17.09.2007
ce producator(Gealan, Rehau...) este mai bun?
Daca tot ziceai ceva de preturi:
Pt un geam de balcon care este de marime 800 x 1500 mm pt fiecare fereastra.
Format din:
4 ferestre din care doua sunt fixe si doua mobile
7 ferestre din care 4 fixe
3 mobile
Merci!

#11
dan_ghetau

dan_ghetau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 970
  • Înscris: 09.03.2007
Ce coeficient de transfer termic U ar avea un tripan de 36 fata de unul clasic de 24?

#12
euribiontuL

euribiontuL

    dibaci

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,275
  • Înscris: 15.07.2006
cu plăcere, CRG-ule!  ;)
________________
monique_all, toți producătorii sunt buni. cei enumerați de tine chiar fac parte din top10.
din ce am inteles, au reieșit următoarle oferte.
[ http://img135.imageshack.us/img135/5796/moniqueallqf7.th.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://img227.imageshack.us/img227/5316/moniqueall2px2.th.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://img227.imageshack.us/img227/2512/moniqueall3ku3.th.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ](erată:4fixeși3mobile am vrut să spun)
cu specificația că varianta 2 are incluse 2 configurații. pt orice razgândire, alte dispuneri/deschideri, mai ai posibilitatea incă de2X.  :)
_________________
ghetau-le,
6-14-4LowE+gaz, U=1,0W/mpk,
pt triplan U<1,0W/mpk.
acuma doar n-o să mergi la cumpărături cu calculatorul științific în mână! :lol:

Edited by euribiontuL, 08 February 2008 - 14:21.


#13
gepeto2007

gepeto2007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 15.01.2007
salut,
urmeaza sa montez tamplaria la o casa nou construita
suprafata geamurilor + usi balcon este de aprox 20 mp
inca nu m-am hotarat intre tamplarie PVC maro - imitatie stejar - si tamplarie din lemn, ambele cu geam termopan
care este raportul pret-calitate pentru cele doua variante?
multumesc

#14
euribiontuL

euribiontuL

    dibaci

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,275
  • Înscris: 15.07.2006
tâmplărie din lemn stratificat poate.
din câte știu, gepeto, cel din poveste, era mare meșter mare în lucrări în lemn. așa că nici nu sper să-l pot convinge altminteri. ba mai mult, am aflat si opinii ale unor vechi și vestiți în bransă: se remarcă o tendința puternică spre tâmplăria din lemn stratificat, cerere din partea beneficiarilor.
vorbim despre această din urmă varianta. este mai scumpa, foarte migăloasă. odata executata și montata, solicită neapărat întreținere periodică specială: lacuri, reglaje. o mica neatentie poate permite pătrunderea apei, iar de aici, depreciere. tb executate fara repros.
pentru cele din pvc, după montaj, nici în cârcă nu te doare. doar mici reglaje pe ici-colea.
recomand cu căldură pt case nou construite nuanțe de tâmplărie colorate, stehar, st auriu, mahon, etc.
la 20m poți obține un discount bunicel.

cu aceast prilej, invit respectuos un fabricant de tâmplărie din lemn stratificat, să întregim oferta solicitanților softpediști.
la fel de valabil, și pt ceilalți fabricanți în pvc, cei care lucrează cu alte tipuri de profile.


#15
gepeto2007

gepeto2007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 15.01.2007
multumesc
tamplaria de lemn stratificat e mai sanatoasa, fara doar si poate, fata de cea din PVC
si ca aspect arata mult mai bine, are o anumita eleganta
insa ca pret cred ca e dubu fata de PVC, chiar si colorat, care e mai scum cam cu 40% fata de cel alb
pe mine m-ar interesa calitativ - izolare termica si fonica - daca justifica diferenta mare de pret

Edited by Astra_rullz, 08 February 2008 - 18:16.


#16
dan_ghetau

dan_ghetau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 970
  • Înscris: 09.03.2007
Am eu facuta in 2000,lemn stratificat...trebuie schimbata...lemnul lucreaza si nu inchide bine...
Nu vreau sa mai aud de lemn stratificat.

#17
CRG

CRG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,955
  • Înscris: 30.08.2005
vreau sa spun iarna asta mi s-a curbat usa de la balcon, pusa in 2001, cu tamplarie Rehau... Usa nu e dintr-o sg bucata, sunt 2 geamuri separate prin rama de termopan. Nush cum se fabricau pe vremea aia, da' nu prea mai am incredere in Rehau dupa faza asta..

#18
danielm

danielm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 02.02.2007
Salutare,

Am mai cerut o parere si pe celalalt topic dar nu am primit nici un raspuns.
Va rog sa imi spuneti parerea despre oferta atasata. Mentionez ca e cu profil Deceuninck Zendow si feronerie GU. Am mai primit o alta oferta pe aceeasi configuratie dar pe profil Veka si feronerie Roto, dar este cu 250 Euro mai scump. Merita diferenta asta de pret? Care din oferte sa o accept?

Multumesc mult.

Attached Files



Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate