Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
CHIMIE COCSAREA INTARZAIATA (dela...

Apelul la Ordonanta presedentiala

reallocated sector count

Jurassic World
 Jurassic World

Excedentul bugetar care genereaza...

Dream Town Residence Popesti

PRO TV a castigat majoritatea pre...
 BUGETU...fa... fa bugetul!

Caramida sau BCA?

[Algoritmica] Cubul lui Rubik - P...

autobuz torino - nice
 Platforma magazin online

Student Medicina-Practica de vara...

Orange Rono vs Smart 4 Power vs G...

Instalare windows pe laptop acer ...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Conectare doua calculatoare la un router wireless

  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
ALEXANDRUMITACHE

ALEXANDRUMITACHE

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 26.01.2008
  • ID membru: 279,387

Am un PC (Windows XP) dotat cu un Wireless USB Adapter, un laptop (Windows Vista) cu wireless si un router wireless "SMC".
Sunt abonat la cablu la RDS FiberLink.
As vrea sa accesez internetul de pe oricare dintre cele doua unitati, independent una de cealalta, prin intermediul routerului.
Acum nu pot decat ori cu PC-ul, ori cu laptopul, dar nu cu amandoua deodata.
Ce trebuie facut?
Multumesc!
:huh:

Edited by Ravy, 09 January 2009 - 13:44.


#2
radupe

radupe

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 31.03.2005
  • ID membru: 33,664
  • Locație: Cluj
ce tip de conexine folosesti?

#3
ALEXANDRUMITACHE

ALEXANDRUMITACHE

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 26.01.2008
  • ID membru: 279,387

 radupe, on Jan 27 2008, 21:45, said:

ce tip de conexine folosesti?


PPoE

Edited by ALEXANDRUMITACHE, 27 January 2008 - 23:27.


#4
krone

krone

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,337
  • Înscris: 27.03.2006
  • ID membru: 71,331
  • Locație: Bucuresti

Quote

Ce trebuie facut?
Sa setezi routerul !

La RDS FiberLink conexiunea este tip PPPoE.

Pasul1 vei seta routerul folosnd un PC conectat prin cablu.
Pasul2 dupa ce este totul OK vei seta partea de wireless.

Pasul1
1. Seteaza placa de retea a PC-ului sa obtina IP si DNS automat.
2. Conecteaza un PC la router, intr-unul din cele 4 porturi LAN cu un cablu de retea. Conecteaza cablul de Internet de la RDS in portul WAN din router.
3. Folosind adresa IP a routerului, username si password (conform manualului de utilizare) te vei conecta la pagina web de configurare a routerului.

Asa ca pune mana si citeste manualul de utilizare (ceea ce trebuia sa faci inainte de a posta), acolo vei gasi informatii de care vei avea nevoie. Macar atat poate face fiecare dupa ce-si cumpara un echipament nou, abia apoi daca ceva nu-i clar  intreaba.

Deschizi browserul si accesezi adresa IP mentionata mai sus (o gasesti in manual), o sa-ti ceara username si password (tot acolo le gasesti).
Intri in sectiunea Internet sau port WAN. Setezi conexiune tip PPPoE.
Completezi campurile username si password conform datelor din contractul RDS.
Salvezi si verifica daca se conecteaza.

Bafta!


PS   Nu mai folosi aiurea text bold.

Edited by krone, 27 January 2008 - 23:34.


#5
laur77ro

laur77ro

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 04.08.2007
  • ID membru: 210,264
O rugaminte!  Folosesc un router wireless SMCWBR14-G2, am facut setarile, merg amandoua calculatoarele (PC-WinXP pe LAN si Laptop-Vista pe wire). Totul e OK pana pornesc uTorrentul sa downloadeze cand se deconecteaza si LAN si Wire (cand uploadez nu se intampla nmk), iar in manualul de utilizare nu spune nmk si de conectarea directa intre PC-Laptop ca intr-o retea locala. Astea ar fi cele doua probleme la care nu le pot da de cap.Daca ma poti ajuta ar fi excelent.
Cu respect, Laur.

#6
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,505
  • Înscris: 05.01.2006
  • ID membru: 59,893
  • Locație: Brașov
1. pt torente arunca un ochi pe aria windows si software ca s-a tot discutat ca softurile de torente au obiceiul sa-ti omoare conexiunea...
2. share intre xp si vista s-a discutat aici (de ex) si nu cred sa fie de la router probleme...

Bafta!

#7
laur77ro

laur77ro

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 04.08.2007
  • ID membru: 210,264
Ms mult, nu am inteles nimica! Ce s-a discutat acolo este pentru conectarea intre doua calculatoare unul cu vista, unul xp (ramas la stadiu de intrebare), si doar prin cablu cross. Intrebarea mea ar fi trebuit sa sune astfel: Cum pot conecta FARA cabluri printr-un router wireless un Desk cu un Laptop (XP cu Vista). Daca as face prin cabluri, astea ar insemna ori sa mai iau o placa de retea si un cablu pentru desktop, ori sa folosesc cablul router-ului sa le leg impreuna (dezavantaj-FARA net). De pe alte forumuri am aflat ca se pot lega 2 calculatoare (laptop-wireless cu desktop-placa de retea) prin acelasi router, dar nu si modalitatea. Daca fac retea locala cu cablu intre ele, dispare netul, ceea ce nu ma intereseaza. Interesul este sa am net in continuare, dar si sa pot accesa celalalt calculator in acelasi timp! Off topic: Vista is suck!

Edited by Ravy, 09 January 2009 - 13:34.
quote + limbajul de mirc


#8
blackpenmd

blackpenmd

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 14.02.2007
  • ID membru: 142,452
"1. Seteaza placa de retea a PC-ului sa obtina IP si DNS automat.
2. Conecteaza un PC la router, intr-unul din cele 4 porturi LAN cu un cablu de retea. Conecteaza cablul de Internet de la RDS in portul WAN din router.
3. Folosind adresa IP a routerului, username si password (conform manualului de utilizare) te vei conecta la pagina web de configurare a routerului.

citeste manualul de utilizare
Deschizi browserul si accesezi adresa IP mentionata mai sus (o gasesti in manual), o sa-ti ceara username si password (tot acolo le gasesti).
Intri in sectiunea Internet sau port WAN. Setezi conexiune tip PPPoE.
Completezi campurile username si password conform datelor din contractul RDS.
Salvezi si verifica daca se conecteaza. "

   Salut!
Am si eu o situatie asemanatoare pentru care va cer ajutorul, alaturandu-ma legiunilor de "network challenged" care posteaza aici. Conexiune PPPoE de la RDS. Ceea ce incerc sa fac este sa conectez PC-ul la internet printr-un cablu legat de un router D-Link 524 wireless iar laptopul sa fie conectat la internet prin wireless si in final, cele doua calculatoare sa se "vada" intre ele si sa poata face schimb de fisiere, etc.
Step 1- done  :thumbup: after intense google-ing :lol:
Step 2- done
Step 3- done

Dupa toate astea incerc sa ma conectez la internet prin icon-ul RDS cum fac de obicei dar nu merge si nu pot naviga pe internet. Laptopul vede reteaua  nou creata, fara acces la internet insa.
    Repetarea  pasilor 1-3, de aceasta data cu selectarea optiunii  " Clone MAC ..."  fara rezultat.
Am atasat cateva imagini, poate o sa va fie de mai mare ajutor.
         Mutumesc mult.

Attached Files


Edited by blackpenmd, 09 January 2009 - 13:42.


#9
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,505
  • Înscris: 05.01.2006
  • ID membru: 59,893
  • Locație: Brașov

 laur77ro, on Jan 9 2009, 12:48, said:

Din punct de vedere share nu are de-a face daca cele doua calculatoare sunt legate prin cablu sau wireless. Pentru a avea parte de "share" este de-ajuns ca cele doua calculatoare sa fie intr-o retea, iar faptul ca ele sunt conectate la acelasi router face ca (in majoritatea cazurilor) acest lucru sa fie deja implinit.
Din moment ce ele sunt in retea mai sunt niste pasi care trebuie urmati si care au tot fost discutati pe-aici, dar o sa incerc sa punctez lucrurile importante:
1. pe fiecare calculator sa fie share-uit ceva
2. Pe Vista este MUSAI ca userul cu care te loginezi sa aibe parola de MINIM un caracter
3. Pe Vista este obligatoriu ca reteaua sa fie PRIVATE (si NU public)
4. Daca nu le vezi in folderul de retele (de ex "My Network Places" in Windows XP) atunci incearca sa le accesezi scriind in "Address Bar" din explorer (de exemplu cand deschizi My Computer) ori numele celuilat calculator ori ip-ul celuilalt calculator sub forma: "\\Nume_celalalt_calc" sau "\\Ip_celalalt_calc" (fara ghilimele)

Daca nu stii ip-ul care trebuie sa-l accesezi, il poti afla (atat in xp cat si in vista) deschizand Command Prompt (Start - Run - scrii "cmd" -apesi ENTER) si dand comanda "ipconfig /all". Acest Ip este in general de forma 192.168.xxx.xxx

Bafta!

 blackpenmd, on Jan 9 2009, 13:38, said:

Dupa ce faci toate setarile pe router NU MAI TREBUIE sa-i dai sa se conecteze de pe calculator cu conexiunea veche pppoe cu care te conectai inainte. Daca ai setat sa obtii ip-urile automat inseamna ca router-ul iti da noile setari SI (DOAR) DACA EL (routerul) este conectat la net vei avea si tu net.
1. citeste cum setezi un rotuer pentru pppoe aici
2. citeste sfaturi pentru tipul tau de router aici

Bafta!

Edited by Ravy, 09 January 2009 - 13:51.


#10
blackpenmd

blackpenmd

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 14.02.2007
  • ID membru: 142,452

A mers in sfarsit :D
Multumesc mult, Ravy :worthy:

#11
laur77ro

laur77ro

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 04.08.2007
  • ID membru: 210,264

 Ravy, on Jan 9 2009, 13:48, said:

Dupa ce faci toate setarile pe router NU MAI TREBUIE sa-i dai sa se conecteze de pe calculator cu conexiunea veche pppoe cu care te conectai inainte. Daca ai setat sa obtii ip-urile automat inseamna ca router-ul iti da noile setari SI (DOAR) DACA EL (routerul) este conectat la net vei avea si tu net.
1. citeste cum setezi un rotuer pentru pppoe aici
2. citeste sfaturi pentru tipul tau de router aici

Bafta!
merci, am rezolvat cu legatura intre cele doua, dar au aparut alte probleme:
1. se deconecteaza singur internetul cam dupa 5-10 min dar i-si revine singur dupa alte 5 -10 sec;
2. daca dau drumul la uTorrent pica de tot conexiunea. In link-ul pe care l-ai pus mai sus nu am gasit ajutor, nu este nimic care sa fie macar pe aproape la ce probleme am eu.
Ma gandesc la achizitionarea unui modul wireless si pentru PC, dar tare mi-e frica ca o sa dau banii degeaba si totul o sa fie la fel.

#12
krone

krone

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,337
  • Înscris: 27.03.2006
  • ID membru: 71,331
  • Locație: Bucuresti

 laur77ro, on Jan 10 2009, 13:00, said:

1. se deconecteaza singur internetul cam dupa 5-10 min dar i-si revine singur dupa alte 5 -10 sec;
2. daca dau drumul la uTorrent pica de tot conexiunea. In link-ul pe care l-ai pus mai sus nu am gasit ajutor, nu este nimic care sa fie macar pe aproape la ce probleme am eu.
Ma gandesc la achizitionarea unui modul wireless si pentru PC, dar tare mi-e frica ca o sa dau banii degeaba si totul o sa fie la fel.
Pct.1 - Conexiunea ta este PPPoE (RDS FiberLink) ?
Daca raspunsul este DA citeste in helpul routerului despre setarile "Connect on demand ..." si 'Keep alive ..."
Pct.2 - Faptul ca iti "pica" Internetul cand folosesti torrent s-a discutat de N ori pe aria Networking. Este o problema de limitare hardware a routerului :) Atat poate :) Din pacate rezolvarea este una radicala.
Solutia achizitionarii "unui modul wireless si pentru PC" nu rezolva aceasta situatie.

Bafta!

#13
ang3lfir3

ang3lfir3

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 04.09.2005
  • ID membru: 46,031

 krone, on Jan 10 2009, 14:21, said:

Pct.2 - Faptul ca iti "pica" Internetul cand folosesti torrent s-a discutat de N ori pe aria Networking. Este o problema de limitare hardware a routerului :) Atat poate :) Din pacate rezolvarea este una radicala.
Solutia achizitionarii "unui modul wireless si pentru PC" nu rezolva aceasta situatie.

Bafta!


Si mie imi face treaba asta. Curios e ca-mi pica acum dupa ce-am resetat routerul,inainte nu aveam probleme. Puteam sa stau 2 zile cu utorrent deschis si era ok. Acum pica cand il dechid. Are treaba cu canalul acela ?

#14
seaofsin

seaofsin

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 21.08.2009
  • ID membru: 502,393
am si eu o problema! nu stiu cauza exacta!
am un router la care am reusit sa ma conectez cu un computer. la cel de`al 2-lea am insa probleme! din pacate nu cunosc cauza.  vede conexiunea, zice ca e conected insa nu am net!?? scuze daca vi se pare tampita intrebarea! am dat repair la conexiune insa zice ca IP nu poate fi reinnoit!

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users