Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sharp Aquos Crystal - un design r...

Sharp Aquos Crystal - un design r...

De ce nu sunt permise recomandari...

Merita sa trec la Gigabit daca nu...
 Ti-ai facut gresit cruce pana acu...

intrebare

Sfat achizitie auto 6000 euro

Panasonic DVD S700
 Bani din alegeri

Cum sterg mailuri negative?

Recomandare headset

Interzicerea sondajelor de opinie
 Emag - Noapte criminala - reduri ...

Xiaomi a devenit al treilea mare ...

HDD extern

Omul si sensul vietii- experiente...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Centrale termice Junkers BOSCH

  • Please log in to reply
1214 replies to this topic

#1207
octavianlaz

octavianlaz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,859
  • Înscris: 15.04.2009
  • ID membru: 444,963
  • Locație: SINAIA ,PH

Vizualizare mesajsandy23700, pe 21 octombrie 2014 - 21:17, a scris:

salut

am un junkers euroline.problema este ca nu urca presiunea apei pe instalatia de incalzire.ma poate lamuri cineva ce are de nu urca presiunea chiar daca dau drumul la apa.
multumesc

trebuie verificar robinetul de incarcare ( trebuie centrala golita si apa oprita ); cu aceasta ocazie verifica priza de pe blocul hidraulic unde se cupleaza racordul manometrului precum si capilarul acestuia .

#1208
danpet

danpet

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,175
  • Înscris: 01.03.2007
  • ID membru: 149,431
  • Locație: Sibiu
Posibile explicatii:
-presiune prea mica la conducta
-robinetul centralei defect  (butonul se roteste pe ax) sau orificiu infundat in grupul hidraulic
-manometru defect/blocat (acul) sau orificiul manometrului infundat

Edited by danpet, 22 October 2014 - 06:57.


#1209
amateur

amateur

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.02.2012
  • ID membru: 741,489
Buna ziua , am o centrala Junkers Cerapur 42 kw ( sunt legate  telecomanda TW2 si senzorul  de exterior) . Se poate lega un termostat TH/400 (contact on/off)  la puntea LS ,LR ? , sau trebuie scoasa  tw2, pentru a functiona corespunzator Multumesc!

#1210
rycardo82

rycardo82

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 30.11.2006
  • ID membru: 113,017
Buna ziua tuturor !
As avea nevoie de putin ajutor in legatura cu o centrala Bosch ZW24-2AE GAZ 3000W. Centrala are 4 ani vechime, si pana acum cateva zile a functionat foarte bine. Pe perioada verii, si o mare parte din toamna, a fost folosita doar pentru apa calda menajera. De curand , de cand a scazut temperatura afara, am pornit si partea de incalzire in calorifere. In momentul asta a inceput sa faca probleme. Mai exact, nu mai reuseste sa incalzeasca suficient apa calda la robinet. Astfel, daca vreau sa fac un dus, acesta va fi mai mult rece. Normal, am incercat sa reglez temperatura apei aproape de maxim, si in acelasi timp am orientat pozitia robinetului la fel, spre apa calda, la maxim. Degeaba, apa e doar calduta. Singura sansa este sa opresc de tot caldura in calorifere, si sa tin temperatura apei menajere aproape de maxim, si robinetul deschis tot asa, spre apa calda la maxim. In conditiile astea pot sa fac un dus cald, dar nu chiar fierbinte, desi ma gandesc ca apa ar trebui sa fie fiarta !
Repet, centrala a fost folosita de la sfarsitul iernii trecute doar pt ACM si a functionat fara probleme.
Am observat ca atunci cand dau drumul la apa calda la robinet, temperatura afisata pe displayul centralei pulseaza intr-un ritm foarte alert (2-3 ori pe secunda). Am cautat in "Manualul de instalare si operare", crezand ca e vorba de un mesaj de eroare, dar nu este listat si acest simptom.
Am cautat reprezentanti Bosch autorizati in localitatea mea, si am gasit 2. Probabil ca zilele urmatoare voi contacta macar unul din ei. Pana atunci, orice sfat venit din partea voastra este binevenit. Va multumesc !

#1211
danpet

danpet

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,175
  • Înscris: 01.03.2007
  • ID membru: 149,431
  • Locație: Sibiu
Aveti posibilitatea sa verificati senzorul NTC de apa calda? Daca nu,asteptati service-ul.
Test:cu caloriferele reci,porniti apa calda menajera.daca se incalzesc caloriferele,e o problema la vana cu 3 cai...Pot fi ambele probleme simultan (V3C si NTC).

#1212
andos69

andos69

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 282
  • Înscris: 11.11.2011
  • ID membru: 722,530
rycardo
daca instalatia de incalzire e rece si pornesti apa calda se incalzesc si caloriferele?
daca opresti de tot caldura si merge iar numai pe apa calda face apa calda ca inainte sau nu?

Edited by andos69, 28 October 2014 - 15:38.


#1213
hspinache

hspinache

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 324
  • Înscris: 23.12.2007
  • ID membru: 263,407
Salutam cu stima ,

Pun si eu o intrebare , poate capat un raspuns ;
Cei ce au BOSCH GAS 3000w -ZW24-2AE  ma pot ajuta.

-Lasat pe centrala o sarcina termica de 3000-3500w , adica 2 calorifere mai mici sau unul mai mare , de 1400mm ; restul inchise
-centrala programata cu 55 grade pe incalzire.
-sa mearga in continu , adica fara termostat

-dupa ce se stabilizeaza termic , probabil cam 20-30 minute de la pornire

Cit timp  este aprins arzatorul si cit timp este stins [masurat in munute] ?

#1214
danpet

danpet

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,175
  • Înscris: 01.03.2007
  • ID membru: 149,431
  • Locație: Sibiu
Se pare ca nu se hazardeaza nimeni sa raspunda la aceasta intrebare,asta deoarece raspunsul depinde si de alti factori in afara de cei enumerati.
Raspunsul corect este: depinde,difera de la un caz la altul si de la o perioada la alta.

#1215
hspinache

hspinache

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 324
  • Înscris: 23.12.2007
  • ID membru: 263,407
Pacat , mare pacat . Ar fi util si pentru proprietari , si pentru mine ; si dupa ce as termina de cules datele , as scrie aici statistica !

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

2 user(s) are reading this topic

1 members, 1 guests, 0 anonymous users

hspinache