Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Recomandare Espressor cafea si rasnite

* * * * - 6 votes
  • Please log in to reply
7642 replies to this topic

#2323
zuluafonu

zuluafonu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 25.07.2008
Mersi Liviu pentru sfat.
A dat norocul peste mine si voi face un upgrade la Vario :). Daca e cineva interesat de un Cunill Tranquilo folosit o luna poate cauta la anunturi sau ma poate contacta prin PM.
Numai bine!

#2324
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
Arata chiar bine! Bafta!

#2325
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
In sfarsit, UPDATE LA TABLOUL DE REDUCERI , o initiativa pe care doresc sa o mentin si sa o perpetuez.

Mi-as dori sa fie alaturi de noi si Papajacques (cafea sau rasnite manuale), dar si Semiramis sau alti binevoitori care doresc sa practice discount-uri pentru noi! Ramane de vazut. Acesta este si motivul pentru care nu am mai insirat aici toate conditiile si toate reducerile, bazandu-ma pe faptul ca vor aparea mereu modificari, operabile mult mai simplu pe un site/forum propriu. Am simplificat la maxim metoda de contact a importatorilor sau a prajitorilor prin doua formulare. Unul pentru Gaggia/Lelit/Cunill iar celalalt pentru Ascaso/Vario/Expobar. Cred ca o sa-i implementez si lui Mihai de la Sarkis un formular, dar fiind vorba de cafea proaspata e mai bine sa-l sunati ca sa fiti pe faza!

Discount-urile sunt de 5% la Lelit, 10% la Gaggia, 20% Cunill, 10% la Ascaso, 5% la Vario, 20% la Expobar. Aproximativ toate preturile pentru noi ajung astfel mai mici ca in magazine, acesta fiind si scopul tabloului de reduceri pentru forum.

Formularele de contact si discount-urile exacte si actualizate le gasiti in acest link, acolo unde am postat TABLOUL DE REDUCERI si unde voi opera modificari de fiecare data cand va fi nevoie.

Alaturi de aceiasi parteneri ai forumului + Papajacques incerc sa incropim primul Black Coffee Friday, pe 8 iunie!. Voi reveni cu detalii!

Edited by Lyvyoo, 22 May 2012 - 21:09.


#2326
baloozzy

baloozzy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 370
  • Înscris: 18.04.2005
Alaturi de aceiasi parteneri ai forumului + Papajacques incerc sa incropim primul Black Coffee Friday, pe 8 iunie!. Voi reveni cu detalii!
Semne bune iunie are ! Asteptam detaliile.

#2327
schatzynel

schatzynel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 10.01.2012
Banuiesc ca discount-urile nu sunt valabile decit pentru persoane fizice.....daca vreau factura pe firma ele nu se aplica ..nu ?...se considera ca deduc oricum TVA-ul....?.

#2328
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
Nu...n-are lagatura! Discount-ul e discount, TVA-ul e TVA. Adica n-am auzit de la importatori sau prajitori o asemenea interdictie... Poate ne si confirma cineva care si-a mai luat pe aici pe forum, cu factura pe firma.

Edited by Lyvyoo, 23 May 2012 - 19:23.


#2329
raducarutasu

raducarutasu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 23.02.2012

View PostLyvyoo, on 23rd May 2012, 20:23, said:

Nu...n-are lagatura! Discount-ul e discount, TVA-ul e TVA. Adica n-am auzit de la importatori sau prajitori o asemenea interdictie... Poate ne si confirma cineva care si-a mai luat pe aici pe forum, cu factura pe firma.
Salut Liviu , confirm ca discountul este valabil si pt firme si pt pers. fizice . Am achizitionat echipamente si cafea in ambele ipostaze  Marian Alexe pt Expobar ( de la Partener Coffee Shop parca )  si pt cafea de la Mihai ( Sarkis ). In ambele situatii am discutat ca persoana fizica si am beneficiat de discountul de forum , iar achizitiile le-am facut ca pers juridica .

#2330
KrisssKros

KrisssKros

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 10.03.2012
In sfarsit...

Dupa lungi analize..., dupa multe nehotarari, dupa ce am fost la un pas sa iau un HX (am facut comanda, dar am anulat-o pt ca nu il aveau in stoc..), m-am hotarat la un SBDU... LELIT PL41 PLUS-T

L-am comandat in Germania, luni 21.05.2012 si am intrat in posesia lui astazi, 25.05.2012. Posibil sa fie chiar primul in Romania...  :)
A costat fix 600 euro, iar transportul a fost gratuit cu DPD. (am primit transport gratuit pentru ca am luat si un Rancilio Silvia-510 euro pentru un prieten). L-am luat de la un magazin din Ulm, care nu are site pe net, prin bunavointa unui prieten ce locuieste acolo.

Prima impresie este una buna. Nu pot spune ca m-a dat pe spate, din cauza constructiei ceva mai delicate (am vrut sa spun "fragile" dar cred ca as fi exagerat putin). Desi are 9 kg, fata de 7,5 kg ale unui PL41TEM, tot trebuie tinut cu o mana cand se monteaza portafiltrul. Per total, este un aparat f frumos.. daca ar fi fost ceva mai solid, cred ca ar fi fost mai bine.

Din lipsa timpului, am tras doar 4 shot-uri (Nicaragua de la PapaJ, rasnita cu Vario la diferite granulatii). Evident ca nu prea mi-au iesit, dar nu imi fac probleme... Sper sa am timp zilele (mai bine spus noptile) urmatoare. Maine imi vine si 1 Kg de la Sarkis, compus din 400g-Columbia Gourmet, 400g-Costa Rica si 200g-Kenya AA+.

Revin cu impresii saptamana viitoare...!

P.S.
Nu stiu de ce, dar am un feeling ca voi urma pasii lui raducarutasu... Pentru buzunarul meu, ar fi bine sa ma insel, dar simturile imi spun ca va urma si un DB (sau HX) mai spre sfarsitul verii...

#2331
raducarutasu

raducarutasu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 23.02.2012
Felecitari pentru achizitie si sa ai parte de extractii minunate ! Si un DB ca Breville , care are vreo 14 kg , trebuie tinut cand se monteaza portfiltrul . Ca sa nu se miste aparatul ar trebui ca acesta sa aiba vreo 20 kg . Am vazut pe net espresorul si arata ok. Vei vedea ca nu este fragil si zic asta doarece la birou trag de el mai multe persoane. Modelul , PL41 Plus T vazut de mine , nu are manometru . Cum faci ca sa optimizezi parametrii unei extractii si ma refer la cantitatea de cafea , temperatura apei , timpul si presiunea necesare pentru a putea macina si tampa corespunzator ? Cum vizualizezi presiunea ?  Al meu a venit setat la 11 bari  ,  deci extractia e pe la 10  , tampez constant cu 15 kgf  ( dinamometric ) si reglez numai din rasnita ca sa obtin prsiunea de cca 9 bari. Am citit , tot aici pe forum , ca aparatul altui coleg a veni setat la 12 atm iar de aici alte reglaje . Tu cum procedezi ?

#2332
luc1979

luc1979

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 292
  • Înscris: 12.03.2007
Help!! Am vrut sa scot surubul de la dusul espresorului si i-am stricat capul (a fost blocat, am fortat si acum se invarte inbusul in gol). Ce pot sa ii fac?
Cat de important e sa scot dusul cand detartrez?

#2333
KrisssKros

KrisssKros

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 10.03.2012

View Postraducarutasu, on 25th May 2012, 20:34, said:

Modelul , PL41 Plus T vazut de mine , nu are manometru . Cum faci ca sa optimizezi parametrii unei extractii si ma refer la cantitatea de cafea , temperatura apei , timpul si presiunea necesare pentru a putea macina si tampa corespunzator ? Cum vizualizezi presiunea ?  Al meu a venit setat la 11 bari  ,  deci extractia e pe la 10  , tampez constant cu 15 kgf  ( dinamometric ) si reglez numai din rasnita ca sa obtin prsiunea de cca 9 bari. Am citit , tot aici pe forum , ca aparatul altui coleg a veni setat la 12 atm iar de aici alte reglaje . Tu cum procedezi ?
Intr-adevar, PL41PLUST nu are manometru. Din pacate, in gama PLUS de la Lelit nu exista inca un model si cu PID si cu manometru. Totusi, am optat pt acest model SBDU, in special datorita boilerului de 300 ml (vs 220), a portafiltrului cu site de 58mm (vs 57) si bineinteles a PID-ului.
Inca nu pot avea raspunsuri pertinente la intrebarile tale pentru ca inca sunt in probe. Din pacate, trec printr-o perioada extrem de aglomerata si am timp foarte putin pentru experimente... Tot din pacate, trebuie sa spun ca, cel putin pana acum, nu prea imi iese exact ce mi-as dori - in sensul ca nu reusesc sa obtin acea "crema" (cafea) foarte consistenta si parca are si un gust putin spre "acru" (la orice temperatura intre 92-98 C)...
Rasnesc cu Vario, incerc sa mentin o forta de tampare constanta ("la mana" cu tamper de 57mm) si cu aceeasi cantitate de cafea (cca 17g - 17,5g), incerc sa obtin cei 60 ml in 25 sec (in urma gradului de rasnire) Cafea: majoritatea incercarilor le-am facut cu Columbia de la Sarkis, dar am incercat si Costa Rica, Kenia de la Sarkis, iar de la PapaJacques, Nicaragua.
Mai incerc... sper sa iasa pana la urma...

#2334
raducarutasu

raducarutasu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 23.02.2012

View PostKrisssKros, on 28th May 2012, 17:51, said:

Intr-adevar, PL41PLUST nu are manometru. Din pacate, in gama PLUS de la Lelit nu exista inca un model si cu PID si cu manometru. Totusi, am optat pt acest model SBDU, in special datorita boilerului de 300 ml (vs 220), a portafiltrului cu site de 58mm (vs 57) si bineinteles a PID-ului.
Inca nu pot avea raspunsuri pertinente la intrebarile tale pentru ca inca sunt in probe. Din pacate, trec printr-o perioada extrem de aglomerata si am timp foarte putin pentru experimente... Tot din pacate, trebuie sa spun ca, cel putin pana acum, nu prea imi iese exact ce mi-as dori - in sensul ca nu reusesc sa obtin acea "crema" (cafea) foarte consistenta si parca are si un gust putin spre "acru" (la orice temperatura intre 92-98 C)...
Rasnesc cu Vario, incerc sa mentin o forta de tampare constanta ("la mana" cu tamper de 57mm) si cu aceeasi cantitate de cafea (cca 17g - 17,5g), incerc sa obtin cei 60 ml in 25 sec (in urma gradului de rasnire) Cafea: majoritatea incercarilor le-am facut cu Columbia de la Sarkis, dar am incercat si Costa Rica, Kenia de la Sarkis, iar de la PapaJacques, Nicaragua.
Mai incerc... sper sa iasa pana la urma...

Foloseste , totusi , 16 g . Făcând acest lucru micsorezi inaltimea pucului si poti rasni mai fin . Ai grija si de temperatura portfiltrului si a sitei ! Dupa ce dai drumul aparatului apa se incalzeste f . repede iar PID arata temperatura setata , probabil dupa vreo 7 min ( la un boiler de 300 ml ca la Plus T ) , insa grupul , portfiltrul si sita mai au nevoie de inca vreo 7-10 min in plus  pt a ajunge la temperatura de lucru ( deci 15-20 min de la pornirea aparatului pina la extractie ) . Eu incalzesc aparatul min 20 -25 minute . Cafea acra , subextractie sau temperatura scazuta  , adica rasnire mare sau tampare insuficienta  ( aici ajuta manometrul ) sau temperatura scazuta la apa , grup . filtru , portfiltru  . Lasa aparatul la incalzit  suficient timp si vei vedea ca 94-95 g sunt suficiente . Costa Rica si Kenia sunt cafele mai acide  ( mai acre ) . Brazilia , Columbia au o aciditate mai redusa .  Am inceput , ca si tine ,  cu blenduri si le-am incercat cam pe toate  de la Sarkis . Am cam vazut ce e cu fiecare si am ajuns la concluzia ca din combinarea lor rezulta ( miscele ) care , dpmdv , au un gust mult mai bogat , mai complex si imi permit sa ma joc cu aromele folosind mai mult sau mai putin dintr-un blend sau altul .
Nu dispera , aparatul chiar face cafea si microspuma ( sau spuma deasa cum vrea sotia ) foarte bune . Trebuie doar s-l cunosti , sa te obisnuiesti cu el si sa exersezi . Sa nu crezi ca vei obtine constanta in shot-uri facand doar 2, 3, 4 pe zi . vei vedea ca dimineata rasnesti inr-un fel , seara in alt fel iar a doua zi , se prea poate sa corectezi din nou . Ca un reper , care m- a ajutat si pe mine sa ma orientez la rasnita , observa daca obtii cele 7,5 - 8 g de macinatura la single in 5-max 6 sec si  cele 15- 16 g la dublu in 10 - max 12 sec ( asta arata daca rasnita este reglata corect si daca ai setat finetea intr- o marja acceptabila pt espresso ) . Nu este regula insa , cu cafea de la Sarkis , la mine cam asa functioneaza . Eu am mai reglat rasnita si i-am mai micsorat distanta intre cutite , avand in vedere ca , asa cum a venit calibrata , nu reuseam sa scot o macinatura corespunzatoare.

#2335
KrisssKros

KrisssKros

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 10.03.2012
Radu,
In primul rand, multumesc frumos pt sfaturi! Chiar daca o mare parte din ceea ce mi-ai spus stiam deja, informatiile tale ma ajuta chiar si prin faptul ca imi confirmi ceea ce citisem, mai ales ca si tu ai un Lelit foarte asemanator.
In principiu, am cam respectat toate regulile... Cred ca acea usoara tenta spre acru s-ar putea sa vina din cauza tamperului de 57mm folosit pe sita de 58mm. Ma gandesc ca s-ar putea ca apa ce trece prin acel 1mm netampat corespunzator sa dea acea "tenta"... Nu stiu daca am dreptate sau nu, dar oricum vreau sa achizitionez sau sa confectionez un tamper de 58mm pentru a elimina si aceasta variabila. Poate si o sita VST de 18g, respectiv de 15g..

Ce diametru exterior are sita VST de 18g, respectiv de 15g? (probabil acelasi diametru, dar cat?)
Intreb pentru ca as vrea sa stiu daca s-ar potrivi pe portafiltrul meu. Portafiltrul Lelit PlusT are diametrul interior de 62mm, iar adancimea peretelui este de 25mm (in centru este cu vreo cativa mm mai adanc). Pentru ca sita Lelit are diametrul exterior (imediat sub buza) de 60mm, portafiltrul are o siguranta dintr-o sarma oteloasa, fixata intr-un cant interior al acestuia, ce pe alocuri are 2 segmente drepte ce ies 2mm spre interior si in care face "click" sita de 60mm. Nu prea am talent la descrieri, dar macar cei ce au un sistem asemanator de prindere a sitei, cred ca m-au inteles..

Avand in vedere ca sita Lelit are diametrul interior de 58,2 mm, credeti ca un tamper (confectionat) de 58mm ar fi ok sau ar fi prea "fix"? Care este diferenta minima/maxima dintre diametrul sitei si diametrul tamperului care vi s-a parut ca se potriveste cel mai bine?

#2336
raducarutasu

raducarutasu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 23.02.2012
krissskros, tamparea este importanta dar nu intr-atat incat acel mm  la diametru ,  care inseamna 0,5 pe raza , sa acreasca extractia. Si la Columbia ai acel gust acru ? Daca da eu , incontinuare cred ca e vorba de temperatura ( mica ) si macinatura ( mare ) . Legat de site eu am , la Expobar , VST de 7 , 15 si 18 g si toate cu d=58 mm. Daca ai portfiltru de 58 acesta este construit sa primeasca site de 58 mm iar aceste site vor putea fi folosite intr-un astfel de portfiltru , deci si VST. Acea sarma ,de care zici , iti permite sa folosesti atat varianta ridge cat si cea ridgeless. Sita ridge are pe contur o proeminenta care ajuta la fixarea ei in portfiltru iar sarma aceea , cu forma de cerc, o fixeaza si impiedica caderea acesteia ca urmare a lovirii in vederea golirii . Dezavantajul sitei ridge este dat de faptul ca se scoate mai greu iar daca ai un singur portfiltru vei depune un efort mai mare sa inlocuiesti sita de simplu cu cea de dublu si invers. E o problema de optiune .
Eu folosesc sitele de 7 si 15 si ce comporta excelent ( nu folosesc mai mult de 8 respectiv 16 g ) Cea de 18 am luat-o pt latte si capucino . Pentru cea de 22 g vei avea nevoie de alt portfiltru ,fie fara fund , fie unul mai inalt .

#2337
unromeo21

unromeo21

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 07.07.2006
Salutare tuturor. Cum cafeaua premacinata e deja gata, ieri mi-am comandat o rasnita Iberital Challenge. Am citit reviewuri bune despre aceste rasnite, lumea lauda faptul ca au cutite conice si adjustare stepless, insa vroiam si o opinie din partea voastra. Detine cineva asa ceva ? Cum vi se pare ? Repet, va fi folosita de 2 - 3 ori pe saptamana, in weekend pt. 2 - 3 cafele maxim.

#2338
sirpet2001

sirpet2001

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 28.07.2002

View Postraducarutasu, on 28th May 2012, 22:47, said:

krissskros, tamparea este importanta dar nu intr-atat incat acel mm  la diametru ,  care inseamna 0,5 pe raza , sa acreasca extractia. Si la Columbia ai acel gust acru ? Daca da eu , incontinuare cred ca e vorba de temperatura ( mica ) si macinatura ( mare ) . Legat de site eu am , la Expobar , VST de 7 , 15 si 18 g si toate cu d=58 mm. Daca ai portfiltru de 58 acesta este construit sa primeasca site de 58 mm iar aceste site vor putea fi folosite intr-un astfel de portfiltru , deci si VST. Acea sarma ,de care zici , iti permite sa folosesti atat varianta ridge cat si cea ridgeless. Sita ridge are pe contur o proeminenta care ajuta la fixarea ei in portfiltru iar sarma aceea , cu forma de cerc, o fixeaza si impiedica caderea acesteia ca urmare a lovirii in vederea golirii . Dezavantajul sitei ridge este dat de faptul ca se scoate mai greu iar daca ai un singur portfiltru vei depune un efort mai mare sa inlocuiesti sita de simplu cu cea de dublu si invers. E o problema de optiune .
Eu folosesc sitele de 7 si 15 si ce comporta excelent ( nu folosesc mai mult de 8 respectiv 16 g ) Cea de 18 am luat-o pt latte si capucino . Pentru cea de 22 g vei avea nevoie de alt portfiltru ,fie fara fund , fie unul mai inalt .

Felicitari, Radu! Ai perfecta dreptate.
Ieri ne intrebai despre tot felul de lucruri "mici" (ca noi toti dealtfel la inceput) iar acum esti in masura sa dai informatii corecte si detaliate despre tot felul de situatii sau echipamente. Sper ca tipul asta de entuziasm sa ne cuprinda pe cat mai multi astfel incat sa reusim sa trecem impreuna la urmatorul nivel.
Toata stima!  

OT: Am ajuns la capat cu a 4-a rasnita Vario in doi ani si jumatate. Asta pe care o am acum are 3 luni. Simptomul, unul nou fata de celelalte, e simplu: nu mai rasneste. De exemplu din 12s setate rasneste 2-4s cu pauze intermitente. Am intrat pe forumurile dedicate si am aflat si cauza: o curea slaba sau defecta. Cum nu am mai suportat asteptarea am desfacut azi rasnita si am observat ca nu sunt probleme vizibile cu cureaua. Asta nu inseamna neaparat ca nu are probleme (nu stiu cum arata o curea defecta). Ceea ce m-a socat insa este faptul ca am gasit in interior (pe motor, curea, placa electronica, etc.) o groaza de cafea, peste 5g dupa aprecierea mea. Asta nu are cum sa fie un lucru bun. Cauza este garnitura superioara, care separa locul unde se rasneste cafeaua de componentele interioare. Facand probe cu rasnita desfacuta, privind din interior catre cutite, am observat si distante de 1 mm!!! O sa discut chiar acum cu d-l Stanciu de la PCS sa aflu parerea lui si o sa va tin la curent.
Pana una alta, indiferent de soarta rasnitei sau durata reparatiei m-am hotarat sa iau maine o Eureka.
O sa va tin la curent!

#2339
sirpet2001

sirpet2001

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 28.07.2002
Am vorbit cu d-l Stanciu de la PCS si foarte amabil ca de obicei (in ciuda orei inaintate) m-a invitat maine la service pentru reparatii. Reparatia dureaza 30 min si se schimba axul si cureaua. Din fericire, le au pe stoc. Banuiala lui este ca rasnita a prins "ceva mai tare" intre cutite. Asta imi naste niste semne de intrebare destul de mari. In primul rand, neputand sa nu iau in seama ipoteza d-lui Stanciu, ma intreb daca nu cumva exista probleme cu cafeaua (corpuri straine!). Contraargumentul ar fi suntem mai multi care avem acelasi furnizor dar nu au fost probleme. Intrebarea ramane totusi.
Al doilea semn de intrebare, este referitor la cat de "tare" trebuie sa fie "ceva" astfel incat sa distruga cureaua si axul rasnitei (exceptand aici pietrele)? CU alte cuvinte, o boaba aproape verde este suficient de tare ca sa gripeze motorul lui Vario? Asta ar fi o dezamagire profunda.

Dupa cum spuneam, am desfacut rasnita astazi sa vad ce s-a intamplat. Ca suport, am folosit o fata de masa alba unde am colectat tot ce am cules cu grija dintre site dar nu am gasit nici o pietricica sau un corp strain mai dur (plastic, etc.). Poate maine aflu mai multe!

#2340
zuluafonu

zuluafonu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 25.07.2008
OT: Am ajuns la capat cu a 4-a rasnita Vario in doi ani si jumatate. Asta pe care o am acum are 3 luni. Simptomul, unul nou fata de celelalte, e simplu: nu mai rasneste. De exemplu din 12s setate rasneste 2-4s cu pauze intermitente. Am intrat pe forumurile dedicate si am aflat si cauza: o curea slaba sau defecta. Cum nu am mai suportat asteptarea am desfacut azi rasnita si am observat ca nu sunt probleme [u]vizibile[/u] cu cureaua. Asta nu inseamna neaparat ca nu are probleme (nu stiu cum arata o curea defecta). Ceea ce m-a socat insa este faptul ca am gasit in interior (pe motor, curea, placa electronica, etc.) o groaza de cafea, peste 5g dupa aprecierea mea. Asta nu are cum sa fie un lucru bun. Cauza este garnitura superioara, care separa locul unde se rasneste cafeaua de componentele interioare. Facand probe cu rasnita desfacuta, privind din interior catre cutite, am observat si distante de 1 mm!!! O sa discut chiar acum cu d-l Stanciu de la PCS sa aflu parerea lui si o sa va tin la curent.
Pana una alta, indiferent de soarta rasnitei sau durata reparatiei m-am hotarat sa iau maine o Eureka.
O sa va tin la curent!
[/quote]

Cu celelalte 3 ce s-a intamplat? Si eu sunt la a 2-a, prima a ajuns "moarta", nu pornea deloc. Cei de la care am luat-o mi-au schimbat-o foarte repede, fara comentarii, era si normal. Sa stea oare prost la capitolul fiabilitate Vario-ul?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate