Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie bicicleta oras

"Noi nu furam ca romanii"

Canalele Sky Showtime 1 și S...

Recomandare anvelope lexus rx
 Extindere rețea wireless int...

Configuratie PC

Mufa TV

PPC Energy
 Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u

Recomandare rulouri exterioare us...

Gaoyue 858

Telefon performant pe parte audio...
 Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...
 

Recomandare Espressor cafea si rasnite

* * * * - 6 votes
  • Please log in to reply
7642 replies to this topic

#1531
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
Preturile din Italia nu le vom primi prea curand pentru ca si celelalte marci tin scorul sus. Si de ce ar lasa Gaggia din pret, care are scule clar mai bune (cel putin Evolution, Classic sau Pure), cand porcaria de DeLonghi Bar 14 costa 500 de lei, Rowenta Opio ES320030 din aceeasi categorie costa 480 de lei, Bosch TCA4101 545 de lei! Cand nenorocirile astea de aparate de 40E costuri de fabricatie vor scadea la 60E pret de vanzare atunci si Evolution se va vinde cu 90E la noi. Nimeni pe piata nu face acte benevole decat daca e nevoit. Pai daca nu aparea Cosmote-ul mai aruncau Vodafone si Orange cu minute fara numar?!
Asta ca sa nu mai spun ca sunt chinezarii Delonghi si Krups, aproape de 1000 de lei!!!! Cat de prosti sa ne creada astia de la marketingul lor?!

Edited by Lyvyoo, 26 October 2011 - 13:35.


#1532
ondrej86

ondrej86

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 06.09.2011
@wwx35:blocarea valvei de amorsare e facuta demult dupa ce am vazut cum efectiv curge apa pe acolo inainte si pe durata extractiei mai tare (aia nu e amorsare)asa arata surubul acela la mine dupa ce a fost desurubat;din momet ce are loc pentru surubelnita are si un anume rol de reglare a presiunii(depinde unde se livreaza espressorul) si rezultatul(gaggia mm steel mod,aparat pornit cu 10 min inainte cu portfiltrul montat,tampat 20-25kg forta-15g cafea,bristot de o luna cumparata,inainte de extractie eliberez aprox 30ml de apa)

Attached Files


Edited by ondrej86, 26 October 2011 - 14:30.


#1533
BlueThought

BlueThought

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 455
  • Înscris: 05.09.2007

 wwx35, on 26th October 2011, 14:18, said:

Nu cred ca la noi cererea este atat de mare incat sa justifice preturile exagerate. Cred ca se mizeaza mai mult pe ignoranta cumparatorilor. Daca vor fi mai multi care prefera sa cumpere din strainatate poate vor realiza si "importatorii" ca se poate castiga frumos prin volumul vanzarilor, nu doar prin tunuri si pacaleli.

Filetul la iesirea din portafiltru este de 3/8" la Gaggia.


3/8" e perfect, asta e tevaraie care se foloseste si la instalatiile sanitare, nu stiu daca pasul se potriveste.
Ai idee care este?
Macar filiera sa se gaseasca.

Am patit-o cu o chinezarie de scaun la care au cazut suruburile unul cate unul si am mai ratacit si eu unul, diametru era standard de 6, dar filetul 1.25.
Noroc de un nene de treaba care mi-a facut din surub de 8 cu pas de 1 surub de 6 cu 1.25 la strung clasic.
Filet pe interior nu stiu daca se poate face la strung sau cel putin la ala clasic si cu sculele "standard" din dotare.


 Lyvyoo, on 26th October 2011, 14:34, said:

Preturile din Italia nu le vom primi prea curand pentru ca si celelalte marci tin scorul sus. Si de ce ar lasa Gaggia din pret, care are scule clar mai bune (cel putin Evolution, Classic sau Pure), cand porcaria de DeLonghi Bar 14 costa 500 de lei, Rowenta Opio ES320030 din aceeasi categorie costa 480 de lei, Bosch TCA4101 545 de lei! Cand nenorocirile astea de aparate de 40E costuri de fabricatie vor scadea la 60E pret de vanzare atunci si Evolution se va vinde cu 90E la noi. Nimeni pe piata nu face acte benevole decat daca e nevoit. Pai daca nu aparea Cosmote-ul mai aruncau Vodafone si Orange cu minute fara numar?!
Asta ca sa nu mai spun ca sunt chinezarii Delonghi si Krups, aproape de 1000 de lei!!!! Cat de prosti sa ne creada astia de la marketingul lor?!

Totusi, nu pot sa nu ma intreb, or fi chinezariile alea la ei 60E sau mai putin?
Ca judecand dupa gusturile lor de mari bautori de cafea, ar trebui sa fie chiar 30E ca sa fie la concurenta cu un aparat "mai adevarat" de 90E.

La noi macar oamenii nu stiu, si iau chinezaria 300ron  in loc de un aparat de calitate + rasnita (da' nu e macinata deja?).
Asa as fi luat si eu daca nu as avea mania informarii in prealabil si n-as fi gasit blogul lui Liviu, ca de la el am ajuns la topicul asta si nu invers.

Partea amuzanta este ca un gaggia classic la o cautare rapida, e vreo 270E la ei, deci cam acelasi pret ca la noi.

Sa intelegem ca totusi modelele alea de la Gaggia de 7-800 RON nu prea au mare lucru in plus fata de chinezariile de 300-400ron de la noi?

Edited by BlueThought, 26 October 2011 - 15:46.


#1534
wwx35

wwx35

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 312
  • Înscris: 05.01.2007

 ondrej86, on 26th October 2011, 15:20, said:

@wwx35:blocarea valvei de amorsare e facuta demult dupa ce am vazut cum efectiv curge apa pe acolo inainte si pe durata extractiei mai tare (aia nu e amorsare)asa arata surubul acela la mine dupa ce a fost desurubat;din momet ce are loc pentru surubelnita are si un anume rol de reglare a presiunii(depinde unde se livreaza espressorul) si rezultatul(gaggia mm steel mod,aparat pornit cu 10 min inainte cu portfiltrul montat,tampat 20-25kg forta-15g cafea,bristot de o luna cumparata,inainte de extractie eliberez aprox 30ml de apa)
M-ai facut invidios cu shotul tau. Am incercat si eu sa ma mai joc cu surubul acela de reglaj. Tot ce am reusit a fost sa-i mai uzez un pic capul. Tot nu curge nimic pe acolo.
Se pare ca cele facute in Romania au acea supapa de o calitate mai buna, este si cromata. Pe espressorul meu scrie ca-i facut in Italia dar ce folos...pun si o poza cu supapa acestuia. Mai adaug poza cu espresso-ul rezultat, care arata binisor dar are gust rau.

Ce am mai observat cu aceasta ocazie: corpul supapei si racordul pompei erau incinse! Din cauza ca am obturat supapa de aerisire (SPV), atunci cand apa se incalzeste in boiler, se dilata iar apa fierbinte in surplus, neavand unde sa se degajeze, se intoarce pe tubul de alimentare al boilerului, ajungand in pompa.

Aviz amatorilor de modificari: nu blocati supapa de aerisire decat daca montati o supapa de reglaj al presiunii.

Apa calda poate dauna pompei care este proiectata sa functioneze cu apa la temp. de 25 gr.C.

 BlueThought, on 26th October 2011, 16:46, said:

3/8" e perfect, asta e tevaraie care se foloseste si la instalatiile sanitare, nu stiu daca pasul se potriveste.
Ai idee care este?
Macar filiera sa se gaseasca.
..................
Partea amuzanta este ca un gaggia classic la o cautare rapida, e vreo 270E la ei, deci cam acelasi pret ca la noi.
Pasul este acelasi cu cel de la instalatiile sanitare, am verificat cu un robinet pe care il aveam prin casa.

Referitor la preturi, cred ca au si ei fraierii lor, alta explicatie n-am gasit. Gaggia Classic l-am gasit pe net cu ~170 euro dar si cu ~300 euro ambele fiind declarate noi si cu garantie de 2 ani.

Attached Files



#1535
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005

 BlueThought, on 26th October 2011, 16:46, said:

Sa intelegem ca totusi modelele alea de la Gaggia de 7-800 RON nu prea au mare lucru in plus fata de chinezariile de 300-400ron de la noi?

Ar trebui desfacute fiecare, piesa cu piesa, si comparate pentru un raspuns exact, insa marile probleme vin de la portafiltrele proaste cu mult plastic in ele, componentele din materiale ordinare din grup cu tot cu capul de dus, boilerul, conductele, supapele si or mai fi mici secrete care tin de inginerie... Uite wwx35 are problema unui gust inadecvat si probabil totul este de la o micuta nepotrivire pe undeva prin interior.

De aceea per total Classic-ul este mult mai bine facut ca celelalte si isi merita diferenta de pret. Unii il au de 15-20 de ani pe afara dar l-au intretinut bine si nu au schimbat decat garnituri si eventual un boiler daca a fost cazul.

Edited by Lyvyoo, 26 October 2011 - 20:29.


#1536
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,244
  • Înscris: 17.03.2009

 Lyvyoo, on 26th October 2011, 20:29, said:

Unii il au de 15-20 de ani pe afara dar l-au intretinut bine si nu au schimbat decat garnituri si eventual un boiler daca a fost cazul.
De-ar tine toate produsele asa ,doar cu mici remedieri ar fi foarte bine.

#1537
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005

 anaki, on 26th October 2011, 21:42, said:

De-ar tine toate produsele asa ,doar cu mici remedieri ar fi foarte bine.
Au unii si masini de eopca :)) Tine foarte mult de posesor, de cata atentie acorzi intretinerii, schimbarii consumabilelor etc. Norocul celor cu semiautomate si rasnita, fata de cei cu automate sau capsulate este ca acest sistem de preparare al cafelei te face sa te lipesti mult mai mult de aparatele tale, sa le bibilesti, sa le cureti singur, eventual sa le desfaci etc. Astfel te legi sentimental mai mult de ele nemaifiind niste fiare (plastice) reci. Desi sunt cuvinte poate prea mari, ideea ramane.

#1538
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,244
  • Înscris: 17.03.2009

 Lyvyoo, on 26th October 2011, 21:36, said:

Astfel te legi sentimental mai mult de ele nemaifiind niste fiare (plastice) reci. Desi sunt cuvinte poate prea mari, ideea ramane.
Foarte adevarat ceea ce scrii,in viata ne atasam si de anumite obiecte .

#1539
ondrej86

ondrej86

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 06.09.2011
@wwx35:Se pare ca atunci nu e ceva in regula cu aparatul tau,si anume:da,pompei nu ii face bine o apa peste 25 de grade;apa dupa cum am spus se elimina prin valva aia de "amorsare"(apa fierbinte) in rzervor si o incalzeste mai ales daca lasi aparatul pornit 10-15min(eu am desurubat valva spv am scos bila de caucius si am pus un nit de aluminu in orificul acela de 2mm si la loc cu ea);doar asa apa calda poate sa intre in contatc cu pompa cand aceasta incepe sa functioneze.Din boiler inspre valva de suprapresiune si apoi pompa (daca totul functioneaza ok)nu are voie sa se intoarca apa fierbinte pentru ca exista o valva acolo la intrare in boiler expre pentru acest lucru(am aflat asta de la un depanator vechi in domeniu).Azi dimineata dupa ce am lasat pornit aparatul 10 min l-am desfacut si am sesizat ca furtunul(ptfe care e facut sa reziste la mult peste 200 grade si aprox 35bar) care leaga valva de suprapresiune de boiler era putin cald si asta doar in portiunea lui superioara si e de inteles ca doar ai vazut ca se incalzesc treburile pe acolo;valva era rece,deci probabil valva aceea e defecta la tine si tot ajungand apa fierbinte la valva opv probabil asa s-a blocat

Edited by ondrej86, 27 October 2011 - 11:21.


#1540
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
Bai, s-au inmultit specialistii pe forum :) Ma bucur!

In alta ordine de idei, imi pregatesc rasnita mea de suflet Cunill Tranquilo sa o scot la vanzare :( O sa-l deranjez pe Marian Alexe pentru un Vario! Cand e totul stabilit o sa pun la semnatura link-ul spre aria de anunturi Softpedia.

#1541
wwx35

wwx35

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 312
  • Înscris: 05.01.2007

 ondrej86, on 27th October 2011, 12:18, said:

@wwx35:Se pare ca atunci nu e ceva in regula cu aparatul tau.....
Cred ca ai perfecta dreptate, supapa aceea nu functioneaza deloc la mine. Am blocat filtrul cu o folie de plastic, am inchis robinetul pt abur si am pornit pompa.
Rezultat: n-a iesit apa pe nicaieri si zgomotul facut de pompa s-a schimbat la un moment dat probabil cand a ajuns la presiune maxima. Nici macar atunci nu s-a deschis supapa de siguranta. Din pacate n-am reusit inca sa-i adaptez un manometru ca sa vad la ce presiune a ajuns. Cred ca trebuie sa caut o supapa noua pt ca la cea existenta i-am stricat complet capatul surubului incercand sa-l strang/desfac.

Tu cand ai desfacut surubul de reglaj pana la capat, la ce te-ai referit? Care capat? N-ar fi normal ca acel surub sa poata iesi complet pe acolo?

#1542
ondrej86

ondrej86

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 06.09.2011

 wwx35, on 27th October 2011, 14:33, said:

Tu cand ai desfacut surubul de reglaj pana la capat, la ce te-ai referit? Care capat? N-ar fi normal ca acel surub sa poata iesi complet pe acolo?

capat=pana ce se vede in poza,de acolo se blocheaza si nu am mai insistat pentru ca diferenta in ceea ce priveste gustul cafelei era evidenta;la a doua nu stiu:)

#1543
sosow

sosow

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 28.06.2007

 sosow, on 1st February 2011, 20:11, said:

Salutare tututor

Detin un aparat de cafea Krups xp4050 de aprox 3 ani.
Toate bune si frumoase , a fost detartrat corespunzator, a mers ok pana a iesit din garantie. De atunci au inceput prb: mi exact cand il porneam pompa mergea putin si se oprea ca si cand ar fi fost infundat, am incercat sa-l detartrez dar n-am reusit, nu mai facea presiune ptr a introduce solutia in instalatie.
Deoarece iesise din garantie, l-am demontat, am demontat si plita si surpriza nu avea nici o depunere de calcar, am suflat toate orificiile si comunicau ok, deci plita era ok.
Mi-am indreptat atentia spre pompa, am demomntat-o am curatat-o, desi nu avea nimic, si asa pe liber am pornit-o, fara sa mai conectez furtunurile si am constat ca pompe e ok si functioneaza, are si presiune, am incercat sa opresc fluxul de apa ce iesea din pompa astupand orificiul cu degetul dar n-am reusit, avand o presiune destul de mare.
Prb apare dupa ce montez furtunul la plita si pornesc aparatu: pompa functioneaza de doua ori dupa care se opreste si abia se mai aude functionand, dar nu mai face preiune ptr ca aparatul sa functioneze corect.
Mentionez ca aparatul n-a fost folosit decat ptr doua cafele/zi.
  
Daca a mai intampinat cineva prb asemanatoare il rog sa-mi spuna daca si cum a rezolvat.
Multumiri tuturor si scuze ca am postat aici, dar n-am gasit un topic dedicat reparatiilor si ptr tehnice ale masnilor de cafea.



 Lyvyoo, on 4th February 2011, 13:43, said:

@sosow - Mie mi-a spus serviceman-ul de la Ufesa/Krups ca genul asta de chinezarii pot da oricand surprize si defecte neasteptate, datorita calitatii precare a pieselor. Practic ar trebui sa ai de unde inlocui fiecare piesa ca apoi sa iti dai seama de unde vine buba.
Totusi, prin plita intelegi termoblock? Adica aparatul tau nu are boiler ci o chestie plata cu multe canale interioare prin care circula apa? Daca e asa, ai demontat si curatat termoblock-ul ca in imaginea de mai jos?

Alu_ther...k_inside.jpg

Sau e posibil ca termoblock-ul tau sa aiba alta forma, asta:
krupsthermoblock.jpg
Am gasit imaginea cu o precizare: A Krups thermoblock (note plastic steam valve, a common failure point.) Asadar e posibil sa fi "cazut" o valva.

 sosow, on 4th February 2011, 15:03, said:

@Lyvyoo- exact, plita i-am spus thermoblok-ului; (nu are bolier, ci direct acel thermoblok),l-am demontat complet, curatat(desi nu avea depuneri) suflat toate canalele, verificat si valva care e ok, nu a mai ramas decat pompa pe care o banuiesc de rea vointa  :thumbdown: .
Pompa e o pompa cu un fel de pistonas actionat de o bobina electromagnetica, demontat si curata si pompa, are ceva supape, sunt ok, in gol face presiune ok si debiteaza bine, cand cuplez furtunul la thermoblok s-a terminat cu funcionarea, practic in acel moment pompa abia se mai aude si nu mai face presiune, iar daca scot furtunul iar din thermobloc, tot asa functioneaza, deci ceva o blocheaza, si n-am idee ce ca toate piesele functioneaza ok.
Cand o sa mai demontez pompa am sa-i fac ceva poze sa postez, am de gand sa-l iau iarasi de la 0, poate mi-a scapat ceva.

Iata ca la atatea luni de la postare revin sa specific ca n-am rezolvat nimic. am mai desfacut aparataul si am luat de la 0 totul, foto nu am facut ptr ca mi-au picat si acumulatorii de la camera in acea perioada, dar important e ca nu am rezolvat nimic, defectul persista in continuare, asa ca sincer nu stiu ce ar putea fi.
Daca are cineva vreo idee ....


Imi cer scuze ca am readus discutia aici prin citate, dar am facut-o ca sa se stie despre ce vorbesc.

#1544
wwx35

wwx35

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 312
  • Înscris: 05.01.2007
Vazand ca nu reusesc sa beau un espresso de la masina asta, m-am hotarat s-o stric sau s-o fac sa functioneze corespunzator.

Deoarece nu mai puteam misca surubul de reglaj al supapei, capul acestuia fiind compromis prin fortare, am taiat un nou locas pt surubelnita. Cu ocazia asta am taiat si un pic din corpul supapei din pacate... sau din fericire, pentru ca surubul a inceput apoi sa se miste usor  :coolspeak: Probabil ca dupa introducerea initiala a surubului si reglajul din fabrica, a fost comprimata extremitatea cilindrului filetat pt a bloca surubul de reglaj. Pun si o poza cu componentele interioare ale supapei.

Dupa montarea la loc a pompei cu am reglat surubul cu metoda "backflow" avand un volum de ~130 ml curs in 30 sec. prin aceasta supapa si cu filtrul blocat.

Rezultat: primul espresso cu crema si gust adevarat - se mai poate imbunatati folosind o cafea mai buna si rasnita adevarata (nu MM Steel).

Am mai facut si unele masuratori cu un manometru dar vi le povestesc altadata...

Multumesc @ondrej86 ca m-ai convins sa incerc varianta asta. Nu se mai incalzeste supapa nici pompa.
Asteptam cu interes anuntul lui Lyvyoo, poate il introduce in tabelul cu reduceri pt cei de pe forum  :D

@sosow - Ai verificat daca nu sunt ceva supape blocate la intrarea/iesirea din termoblock? Am vazut pe undeva o rezolvare in sensul asta.

Attached Files



#1545
ondrej86

ondrej86

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 06.09.2011

 wwx35, on 28th October 2011, 00:50, said:

Vazand ca nu reusesc sa beau un espresso de la masina asta, m-am hotarat s-o stric sau s-o fac sa functioneze corespunzator.

Deoarece nu mai puteam misca surubul de reglaj al supapei, capul acestuia fiind compromis prin fortare, am taiat un nou locas pt surubelnita. Cu ocazia asta am taiat si un pic din corpul supapei din pacate... sau din fericire, pentru ca surubul a inceput apoi sa se miste usor  :coolspeak: Probabil ca dupa introducerea initiala a surubului si reglajul din fabrica, a fost comprimata extremitatea cilindrului filetat pt a bloca surubul de reglaj. Pun si o poza cu componentele interioare ale supapei.

Dupa montarea la loc a pompei cu am reglat surubul cu metoda "backflow" avand un volum de ~130 ml curs in 30 sec. prin aceasta supapa si cu filtrul blocat.

Rezultat: primul espresso cu crema si gust adevarat - se mai poate imbunatati folosind o cafea mai buna si rasnita adevarata (nu MM Steel).

Am mai facut si unele masuratori cu un manometru dar vi le povestesc altadata...

Multumesc @ondrej86 ca m-ai convins sa incerc varianta asta. Nu se mai incalzeste supapa nici pompa.
Asteptam cu interes anuntul lui Lyvyoo, poate il introduce in tabelul cu reduceri pt cei de pe forum  :D

@sosow - Ai verificat daca nu sunt ceva supape blocate la intrarea/iesirea din termoblock? Am vazut pe undeva o rezolvare in sensul asta.


Faina treaba,inca un "fum" cu o cafea adevarat in romania :) ,da... si eu vreau sa imi vand rasnita si sa imi cumpar una manuala zassenhaus/kyocera/hario skerton,ceva opinii personale despre ele are cineva?

Edited by ondrej86, 28 October 2011 - 12:38.


#1546
wwx35

wwx35

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 312
  • Înscris: 05.01.2007
Cred ca iti trebuie muschi si timp sa rasnesti manual. Tin minte cand aveam una din aia metalica cilindrica si nu se mai termina macinatul... :)

#1547
ondrej86

ondrej86

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 06.09.2011

 wwx35, on 28th October 2011, 14:35, said:

Cred ca iti trebuie muschi si timp sa rasnesti manual. Tin minte cand aveam una din aia metalica cilindrica si nu se mai termina macinatul... :)
2min pentru un espresso dublu e foarte ok(pentru mine),am si probat si cu rasnite slabute

Edited by ondrej86, 28 October 2011 - 13:41.


#1548
wwx35

wwx35

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 312
  • Înscris: 05.01.2007

 ondrej86, on 28th October 2011, 14:40, said:

2min pentru un espresso dublu e foarte ok(pentru mine),am si probat si cu rasnite slabute
Daca ai musafiri si vrei sa-i servesti cu espresso trebuie sa ai conditie fizica...
Pentru o cafea e ok dar pt mai multe iti va trebui una cu motor.

Cu asta poti macina direct in portafiltru  :D

http://www.okazii.ro...rete-veche.html

Edited by wwx35, 28 October 2011 - 14:01.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate