Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pensiune retrasa zona sibiu-cluj

Vodafone Smart 4 Mini

Moderare

AJUTOR Configuratie PC Medium
 Incinta subwoofer - cu sau fara p...

Need some tips to improve custome...

Calarasi-Negru Voda-Vama-Dalboka-...

class 3d
 Ambulanta atacata de tigani !

Calculator motor vw passat, pe mo...

Mesaj Subliminal cu P.N.L. - Crin...

Meteorolog aeronautic
 Cerere program de calcul.

Rana la aripa.

Acumulare apa de ploaie si irigatie

Martor incident auto... ce este b...
 
 
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

VAS expansiune, deschis sau cu membrana interioara

  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
109 răspunsuri în acest subiect

#1
nicolaevlad

nicolaevlad

    Junior

  • Grup: Members
  • Mesaje: 7
  • Înscris: 06.10.2007
  • ID membru: 234.244

Am si eu nevoie urgent de o schema pt un vas de expansiune deschis,am o centrala pe lemne Demrad de 23 kw fara gazeificare,cei care fac instalarea si care sunt langa mine se uita ca tontii ca cica tre sa ma duc la importator sa iau un vas sau la un atelier sa-mi faca unul ca ei nu au,vroiau sa-mi puna unul inchis de 24 l dar cum la mine apa este pe hidrofor prefer sa pun unul deschis,daca are careva o schema sa-l pot transforma pe cel inchis in deschis(deja l-am taiat si am scos membrana dupa care l-am sudat la loc)

#2
bibicu5

bibicu5

    Junior

  • Grup: Members
  • Mesaje: 364
  • Înscris: 20.01.2007
  • ID membru: 130.229
  • Locație: Montpellier Franta

Vizualizare mesajnicolaevlad, pe Nov 3 2007, 17:17, a scris:

Am si eu nevoie urgent de o schema pt un vas de expansiune deschis,am o centrala pe lemne Demrad de 23 kw fara gazeificare,cei care fac instalarea si care sunt langa mine se uita ca tontii ca cica tre sa ma duc la importator sa iau un vas sau la un atelier sa-mi faca unul ca ei nu au,vroiau sa-mi puna unul inchis de 24 l dar cum la mine apa este pe hidrofor prefer sa pun unul deschis,daca are careva o schema sa-l pot transforma pe cel inchis in deschis(deja l-am taiat si am scos membrana dupa care l-am sudat la loc)
Nicule...e grea problema! Nu stiu cine te-a sfatuit sa pui un vas deschis dar sa stii ca omul stie ce spune,nici nu ma mira ca meseriasii tai vor sa-ti puna unul inchis,sint calcule de facut si ei nu le stiu(banuiesc) sau nu vor din comoditate.Mai intii de toate trebuie calculat volumul instalatiei tale(radiatoare si tevi),inaltimea la care trebuie sa instalezi vasul trebuie sa-ti dea si puterea manometrica a pompei.Formula am sa incerc sa ti-o trimit dar sint cam ocupat acum si nu am timp.

Editat de bibicu5, 04 noiembrie 2007 - 10:39.


#3
caldut

caldut

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.034
  • Înscris: 21.09.2007
  • ID membru: 228.864

Vizualizare mesajbibicu5, pe Nov 4 2007, 08:37, a scris:

Nicule...e grea problema! Nu stiu cine te-a sfatuit sa pui un vas deschis dar sa stii ca omul stie ce spune,nici nu ma mira ca meseriasii tai vor sa-ti puna unul inchis,sint calcule de facut si ei nu le stiu(banuiesc) sau nu vor din comoditate.Mai intii de toate trebuie calculat volumul instalatiei tale(radiatoare si tevi),inaltimea la care trebuie sa instalezi vasul trebuie sa-ti dea si puterea manometrica a pompei.Formula am sa incerc sa ti-o trimit dar sint cam ocupat acum si nu am timp.
stiu ca la cazanele pe lemne numai cu anumite conditii,se accepta vas de expansiune inchis.toti producatorii chiar fac mentiunea de a se folosi vase deschise.

#4
bibicu5

bibicu5

    Junior

  • Grup: Members
  • Mesaje: 364
  • Înscris: 20.01.2007
  • ID membru: 130.229
  • Locație: Montpellier Franta

Vizualizare mesajcaldut, pe Nov 4 2007, 20:55, a scris:

stiu ca la cazanele pe lemne numai cu anumite conditii,se accepta vas de expansiune inchis.toti producatorii chiar fac mentiunea de a se folosi vase deschise.
Salut,inteleg ca lucrezi in domeniu.Mesajele tale par pertinente si in cunostinta de cauza.Cind ai timp da-mi un PM
@+,bibicu5

#5
attilathehun

attilathehun

    Junior

  • Grup: Members
  • Mesaje: 2
  • Înscris: 09.07.2008
  • ID membru: 346.153
  • Locație: BAIA MARE

Vizualizare mesajnicolaevlad, pe Nov 3 2007, 18:17, a scris:

Am si eu nevoie urgent de o schema pt un vas de expansiune deschis,am o centrala pe lemne Demrad de 23 kw fara gazeificare,cei care fac instalarea si care sunt langa mine se uita ca tontii ca cica tre sa ma duc la importator sa iau un vas sau la un atelier sa-mi faca unul ca ei nu au,vroiau sa-mi puna unul inchis de 24 l dar cum la mine apa este pe hidrofor prefer sa pun unul deschis,daca are careva o schema sa-l pot transforma pe cel inchis in deschis(deja l-am taiat si am scos membrana dupa care l-am sudat la loc)

AICI I-TI TRIMIT O SCHITA AL UNUI VAS DE EXPANSIUNE DESCHIS SPER SA POTI SA O FOLOSESTI

Fișiere atașate





#6
Raven72

Raven72

    Junior

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1
  • Înscris: 14.07.2008
  • ID membru: 348.087
As spune ca schema asta e mult mai elocventa,o am de la nishte cursuri de fochisti,sper sa va fie de folos.Fișier atașat  Schema_vasului_de_expansiune_deschis.JPG   75,06K   1212 download-uri

#7
IONUT_ONILL

IONUT_ONILL

    Junior

  • Grup: Members
  • Mesaje: 259
  • Înscris: 16.10.2006
  • ID membru: 103.076
  • Locație: Bacau
SLAVIT SA FIE DUMNEZEU !

Cer parerea dv in ceea ce priveste conectarea unui vas de expansiune, in 1-ul rand unul deschis, la un SISTEM CU CIRCULATIE NATURALA a ag termic.  Dupa cum se obs in schema de mai jos vasul e pe tur ca in orice sistem normal.
Eu ma gandesc ca in locul vasului deschis din varful instalatiei sa montez un vas inchis supapa de sig imediat sub el, iar pe cel deschis sa-l montez pe retur.  Prin aceasta scap de ceva pierderi de temperatura pe tur si cresc cat de cat presiunea pe tur si implicit viteza ag termic in instalatie  ==> randament mai ridicat.
Ce parere aveti ?

Fișiere atașate



#8
Berti

Berti

    233SP09

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.052
  • Înscris: 02.03.2006
  • ID membru: 68.047
  • Locație: Gherla
In schema 2, ai de gand sa ridici vasu deschis la 15-20 de metri?

#9
IONUT_ONILL

IONUT_ONILL

    Junior

  • Grup: Members
  • Mesaje: 259
  • Înscris: 16.10.2006
  • ID membru: 103.076
  • Locație: Bacau

Vizualizare mesajBerti, pe Sep 19 2008, 00:23, a scris:

In schema 2, ai de gand sa ridici vasu deschis la 15-20 de metri?
Numai aa va functiona ? ? de unde ai scos atatia metri ?
NU !   Vasul deschis il voi ridica cam la 3-4 m fata de centrala si cam cu 0,5 -1m fata de vasul inchis.

Credeti ca o sa functioneze circulatia naturala mai bine in scherma 2 fata de schema 1 care e standard ?
Astept o parere de profesionist.

Editat de IONUT_ONILL, 19 septembrie 2008 - 07:24.


#10
caldut

caldut

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.034
  • Înscris: 21.09.2007
  • ID membru: 228.864

Vizualizare mesajIONUT_ONILL, pe Sep 19 2008, 06:22, a scris:

Numai aa va functiona ? ? de unde ai scos atatia metri ?
NU !   Vasul deschis il voi ridica cam la 3-4 m fata de centrala si cam cu 0,5 -1m fata de vasul inchis.

Credeti ca o sa functioneze circulatia naturala mai bine in scherma 2 fata de schema 1 care e standard ?
Astept o parere de profesionist.

parerea mea e ca acel vas inchis,ar functiona ca o miniacumulare de apa calda,probabil asta e ideea.ai putea ca la acel vas de expansiune sa atasezi si un robinet,sa vezi cum functioneaza sistemul cu robinetul inchis(practic,sa anulezi acel vas,ca si cum nu ar exista),respectiv cu el deschis.

#11
Berti

Berti

    233SP09

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.052
  • Înscris: 02.03.2006
  • ID membru: 68.047
  • Locație: Gherla

Vizualizare mesajIONUT_ONILL, pe Sep 19 2008, 08:22, a scris:

Numai aa va functiona ? ? de unde ai scos atatia metri ?
NU !   Vasul deschis il voi ridica cam la 3-4 m fata de centrala si cam cu 0,5 -1m fata de vasul inchis.

Pai simplu, vasele inchise sunt gandite sa functioneze in circuite inchise, la presiuni de 1-2 atm.
Pentru a obtine intr-un circuit deschis 1 atm, ai nevoie de-o coloana e apa de 10m.

Daca n-ai presiune in vasul de expansiune inchis, practic il pui degeaba, membrana va sta colapsata, si nu vei avea deloc apa in el. Pentru a-l umple cu apa trebuie sa invingi presiunea aerului din vas, cu o presiune aproximativ egala.

Editat de Berti, 19 septembrie 2008 - 08:35.


#12
IONUT_ONILL

IONUT_ONILL

    Junior

  • Grup: Members
  • Mesaje: 259
  • Înscris: 16.10.2006
  • ID membru: 103.076
  • Locație: Bacau

Vizualizare mesajBerti, pe Sep 19 2008, 09:33, a scris:

Pai simplu, vasele inchise sunt gandite sa functioneze in circuite inchise, la presiuni de 1-2 atm.
Pentru a obtine intr-un circuit deschis 1 atm, ai nevoie de-o coloana e apa de 10m. ...
Daca n-ai presiune in vasul de expansiune inchis, practic il pui degeaba, membrana va sta colapsata, si nu vei avea deloc apa in el. Pentru a-l umple cu apa trebuie sa invingi presiunea aerului din vas, cu o presiune aproximativ egala.
.
CORECTE AFIRMATII.
Intradevar eu nu ma gandeam sa pun vasul de exp inchis ca se va si umple la capacitate ci doar sa ajute cat de cat in caz de o creste ff mare a temperaturii insa avand in vedere ca pe retur tot lanaga centrala exista vasul deschis nu prea mai are rost sa-l mai pun pe cel inchis
Ca sa concluzionam pana aici:
1. Se pare ca nu prea ar avea rost vasul inchis;
2. In ce fel imi va afecta circulatia agentului termic lipsa vasului de pe tur si mutarea lui pe retur ? , in afara faptului ca toata apa calda care se ridica din centrala nu mai merge o parte si in vasul de expansiune ci merge spre circuitul de incalzire, iar compensarea dilatarii este pe retur.  E VREUN PERICOL ?
3. Are rost sa mai plimb conductele pe sus sau sa plec razand ca in cazul circulatie fortate a agentui termic  ?
4. E neaparata nevoie ca sa existe prin vasul de expansiune o circulatie intre tur si retur, eliminand pericolul inghetului ?
5. A folosit cineva ca vas de expansiune un butoi de 240 l ?
6. E indicat ca la vasul de expansiune sa existe un sistem de mentinere a nivelului agentului ptr a nu scadea sub limita inferioara, adica un ventil cu plutitor ?

Multumesc mult.
Doamne ajuta !

#13
IONUT_ONILL

IONUT_ONILL

    Junior

  • Grup: Members
  • Mesaje: 259
  • Înscris: 16.10.2006
  • ID membru: 103.076
  • Locație: Bacau
Nu-mi da nimeni o mana de ajutor ?

#14
IONUT_ONILL

IONUT_ONILL

    Junior

  • Grup: Members
  • Mesaje: 259
  • Înscris: 16.10.2006
  • ID membru: 103.076
  • Locație: Bacau
Nu a montat nimeni vas deschis pe retur ?

#15
zerotv

zerotv

    Junior

  • Grup: Members
  • Mesaje: 17
  • Înscris: 10.12.2008
  • ID membru: 396.180
As dori sa sti cat cat ar costa un vas de expansiune cu membrana pentru centrala Vitopend 100 WHE.Acesta s-a fisurat si curge apa si banuiesc ca trebuie inlocuit.

#16
pop28s

pop28s

    Junior

  • Grup: Members
  • Mesaje: 2
  • Înscris: 19.11.2009
  • ID membru: 531.600
Stie cineva cum aflu intr-o incapere oarecare necesarul termic,puterea termica daka stiu volumul incaperii?Stiu ka era o formula ''babeasca'' kare imi scapa Volumul camerei inmultit cu 2 coeficienti(ceva legat de gradul de izolatie al camerei s.a)wati.ca sa stiu cum dimensionez ..cate radiatoare s.a Care e diferenta intre vasul de expansiune deschis si cel inchis?In orice situatie se poate folosi oricare dintre ele?sau cum?

#17
florin71_skoda

florin71_skoda

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 6.072
  • Înscris: 02.01.2008
  • ID membru: 267.365
  • Locație: alba iulia
Înmulțești volumul încăperi cu 50, 55, 60, sau 65 și afli citi watți trebuie pentru încăperea respectiva. Coeficientul este în funcție de gradul de izolație al camerei si de zona climatica in care locuiești.

Diferența dintre vase, este destul de greu de explicat in doua cuvinte. Mai bine zi la ce vrei sa montezi vasul de expansiune si vei primi mai multe sfaturi.
Vasul deschis nu poate fi folosit în orice situație. Vasul închis poate fi folosit aproape oriunde, cu excepția instalațiilor realizate prin termosifon (circulație naturala). Vasul închis nu este recomandat la cazanele cu lemne, dacă în zona se ia foarte des curentul.

#18
codroot67

codroot67

    Junior

  • Grup: Members
  • Mesaje: 191
  • Înscris: 21.02.2007
  • ID membru: 145.665
  • Locație: Alba
cum se poate verifica daca vasul de expansiune al unei centrale termice maeste bun si nu este rupta membrane in el

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!





Utilizatori activi: 0

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi