Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
achizitie leptop

Codin Maticiuc - Consumatorul de ...

[TEMA]Suma de pe diagonala secund...

[TEMA]Suma de pe diagonala secund...
 Program pentru a gasi telefonul f...

Bonus 1 GB net lunar pentru fieca...

Problema

Mai multe HDD-uri
 Metin2 FRZ

Probleme interogari in MS Acces

Parere/Recomandare Becuri

Absolvent Cadastru
 probema port microfon

Htc desire 816, amazon.

Acoperire si viteza net....?

Ai incercat și...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Autorizatii de functionare

  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
7omca7

7omca7

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 12.07.2003
  • ID membru: 4,822

Infiintez o societate de import export. Am obtinut CUI-ul
1. Ma poate cineva ajuta cu o lista completa a autorizatiilor necesare  in continuare (pompieri,mediu etc) ?

2. Nu am inregistrat-o inca la finante.
Cheltuielile de pana acum le inregistrez in luna in care le-am facut
sau abia dupa ce ma inregistrez la finante ?

Multumesc

#2
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,466
  • Înscris: 26.11.2001
  • ID membru: 2
  • Locație: Bucuresti
Pai acele autorizatii ti se dau in momentul in  care inregistrezi firma.
Nu stiu cum ai obtinut tu CUI fara autorizatii...

Eu stiu ca in fct de obiectele de activitate ai nevoie de anumite autorizatii, iar acestea ti le comunica in momentul in care inregistrezi firma.

#3
vasyvasy

vasyvasy

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 24.02.2004
  • ID membru: 11,874
Se poate obtine CUI si fara autorizatii de mediu, pompieri, etc. Asta in cazul in care declari la inregistrare ca nu vei efectua nici un fel de activitate productiva la sediul respectiv...

In momentul in care te inregistrezi la finante, mergi la ei cu registrele "Jurnal " si "Inventar", pe care ti le vor stampila ei. Si acolo vei inregistra (nu numai acolo!) cheltuielile pe care le-ai facut pana acu'.

Nu uita de vectorul fiscal 010.

#4
7omca7

7omca7

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 12.07.2003
  • ID membru: 4,822
Multumesc pentru raspunsuri !
Courage ai dreptate. De fapt nu e firma mea si nu stiam exact situatia de acolo (am spus asa doar pt simplificare).

Situatia legata de cheltuieli e de fapt mai ciudata.
Firma a obtinut CUI-ul dar nu s-a inregistrat la finante.
Au trecut aproape 4 luni pana la inregistrare timp in care s-au
facut diverse cheltuieli dar fara nici o vanzare.
Acum se pare ca fara amenzi nu se va scapa. Deci intrebarea ar fi cum pot minimiza amenziile ?
Inregistrez cheltuielile in luna curenta pentru care fac registru de casa si fac declaratii sau le inregistrez pe fiecare in luna in care s-au efectuat si fac declaratii pentru fiecare luna ?


Thx

#5
vasyvasy

vasyvasy

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 24.02.2004
  • ID membru: 11,874
Imi cer scuze ca ma bag in seama, dar la ce declaratii te referi?



#6
7omca7

7omca7

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 12.07.2003
  • ID membru: 4,822
Nu e nici o problema.
Pai declaratiile pentru TVA de exemplu.

#7
vasyvasy

vasyvasy

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 24.02.2004
  • ID membru: 11,874
Pai inainte de a depune orice fel de declaratii (TVA, 100, etc.), nu trebuie sa te inregistrezi la Administratia Financiara? Ca altfel, in momentul in care le inmanezi discheta cu declaratii, o sa iti dea cu ea in cap :)

Sau ai fost deja la inregistrare si acu' ti-ai dat seama ca aia vor banii pe amenzi?

#8
7omca7

7omca7

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 12.07.2003
  • ID membru: 4,822
S-a inregistrat la finante acum dupa cam 4 luni de la obtinerea
CUI-ului si dupa ce in fiecare luna s-au facut tot felul de cheltuieli.
Problema este ca nu stiu cum e mai bine sa fie inregistrate aceste cheltuieli dupa cum am intrebat in mesajul anterior

#9
AirBoy

AirBoy

    Snow! Ski! Be freeeee...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,103
  • Înscris: 05.05.2003
  • ID membru: 3,614
  • Locație: /
Oameni buni, daca firma are 1. CHELTUIELI ori 2. INCASARI, si astea s-au facut in numerar, tu trebuie sa inscrii in registrul de casa toate chitantele de intrare/iesire a banilor. In momentul in care te-ai infiintat si te-ai inregistrat la finante, aia ti-au stampilat si snuruit registrul Inventar si registrul Jurnal, tu ai un contabil care iti completeaza tot, iti face notele contabile, balanta....etc. Tot el iti face deconturile de TVA. Cu alea , si discheta , mergi lunar la finante si le depui.

Singura situatie in care nu trebuie sa depui aceste acte, este acela cand declari tot la ei ca "NU DESFASORI NICI UN FEL DE ACTIVITATE". Asta inseamna: NADA CHELTUIELI, NADA INCASARI! Chiar daca firma merge in pierdere, cum a fost si cazul meu pana in aprilie, trebuie sa declari tot ce misca!

#10
vasyvasy

vasyvasy

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 24.02.2004
  • ID membru: 11,874

Ai dreptate, AirBoy, dar cred ca problema lui tomcat75 este alta: s-a inregistrat (cu o intarziere de 4 luni) la finante si a descoperit ca trebuiau depuse niste declaratii in acest rastimp la Adm Financiara.

Declaratie ca nu a inregistrat nici o activitate nu poate depune, deoarece au fost facute unele cheltuieli... Interesant de unde s-au facut cheltuielile respective... Daca activitate ioc... Este?

Si tot ce vrea tomcat acuma este sa afle cum sa inregistreze acele cheltuieli, in lunile in care s-au efectuat, sau acuma, in luna iulie retroactiv si ce influenta are asta asupra declaratiilor (nedepuse) si amenzilor.

#11
7omca7

7omca7

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 12.07.2003
  • ID membru: 4,822
Intr-adevar nu stiu cum s-a ajuns la aceasta stare iar
contabilul a fost angajat abia acum iar  eu vreau sa-l ajut sa dreaga cat de cat situatia asta.
Cheltuiele sunt legate de constituirea societatii si sunt din banii administratorului  (creditare firma).
Da vasyvasy exact asta as vrea sa stiu (trei declaratii sau una singura).

Thx

#12
vasyvasy

vasyvasy

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 24.02.2004
  • ID membru: 11,874
Pai si cum crezi ca te va ajuta modul de inregistrare a unor cheltuieli la minimizarea amenzilor? Sau ce are de-a face faptul ca nu ai depus vreo 5-6 declaratii cu faptul ca completezi acuma sau atunci registrul de casa?

Daca nu ai depus la timp, platesti pt fiecare dintre ele, nu?

S-ar putea sa fie o metoda de a scapa de amenzile celor de la Adm Financiara, in sensul ca pana acuma nu ai fost inr la ei, deci nu ai avut de ce sa depui declaratii. Insa garda...

#13
AirBoy

AirBoy

    Snow! Ski! Be freeeee...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,103
  • Înscris: 05.05.2003
  • ID membru: 3,614
  • Locație: /
Nu prea merge cu figurile, ai 15 zile de la infiintarea societatii, timp in care trebuie sa te inregistrezi la Administratia finantelor publice de care apartii. Aici se bat cap in cap mai multe chestii.
1. Registrul de casa trebuie completat la zi, ai 24 de ore sa inregistrezi orice chitanta. Deci, maximum, dimineata trebuie sa inregistrezi in el, tot ce ai miscat ieri.
2. Odata ce a creditat societatea si a facut cheltuieli, firma este "in activitate". Chiar daca nu are profit. In baza declaratiilor si a deconturilor, se stabileste ca nu are de platit TVA si nici impozit. Dar astea TREBUIE depuse.
Asa cum ati spus si mai sus, omul nu are facuta contabilizarea pe 4 luni. Nu prea il vad cum scapa de amenzi.
3. Infiintarea a avut loc in 2004? Daca e in 2003, ai bulit-o si cu bilantul pe 2003 pe care nu l-a depus.
Totusi, aia de la fisc au primit imediat dupa infiintarea societatii o "instiintare de platitor TVA" pe care trebuiau sa o inmaneze administratorului societatii in cauza, tot aici reiesind ca nu s-a facut inregistrarea. Puteau sa-i trimita o scrisoare de instiintare. Din fericire, la noi au obiceiul sa te instiinteze inainte sa iti tranteasca o amenda.

#14
7omca7

7omca7

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 12.07.2003
  • ID membru: 4,822
Multumesc
Am cam inteles acum.
Nu e de bine deloc
Thx

#15
AirBoy

AirBoy

    Snow! Ski! Be freeeee...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,103
  • Înscris: 05.05.2003
  • ID membru: 3,614
  • Locație: /
tomcat, np, incearca sa te targuiesti cu ei, sa le spui ca puteau sa te instiinteze si ei...blabla... poate mai reduci din amenzi. De obicei daca deschizi gura poti reduce mult cuantumul amenzii.

#16
IulianaN

IulianaN

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 19.06.2006
  • ID membru: 82,708
Buna ziua, am si eu de adresat o intrebare a carei raspuns ma chinuie de cateva zile. Stie cineva ce acte normative trebuie respectate pentru a obtine autorizatie de mediu si autorizatie santitar-veterinara?Am cautat peste tot, iar pe site`urile  autoritatii nationale sanitar-veterinara lucrurile sunt foarte vagi si inutile,cel putin pentru mine, ca si in cazul site`ului de autoritate a mediului. Asa ca va rog salvati`ma

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users