Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Digimobil - primiul serviciu fara...

Tranzactie neautorizata card Visa...

Revizie gaze - UNDE gasesc prest...

Problema display Led Laptop
 [TEMA] Plasare crocodili si elefa...

Parere PC - Linux

Problema 651 la Windows 7

Caut Colaborator, venit sigur si ...
 Pentru ce platesc unii...

Probleme device-uri (Notebook MSI)

Imi merge Windows 7?

Chitara incepator
 Somaj dupa absolvire

probleme instalatia aer conditionat

Iisus la volan

Academia tehnica militara
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

AJUTOR casa de marcat Datecs MP-55!

  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#19
_Smiley_

_Smiley_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,779
  • Înscris: 24.02.2006
  • ID membru: 67,317
  • Locație: Bucuresti

ai citit si paginile 15 si 23 din manualul pentru MP55 din linkul indicat de casedemarcat?

#20
go2rio

go2rio

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 01.12.2005
  • ID membru: 55,740
si eu tot cu o casa de marcat datecs mp55 ma chinui,nu merg salvate produsele noi introduse,nu merge setata nici macar ora,desi fac dupa manual,nu mi-o reseteaza.majoritatea manualelor sant tiparite gresit,cele de pe internet la fel.trebui sa strici vreo 2-3 role,sa faci probe pana iti dai sema care sant tastele cu adevarat.de exemplu unde este tasta G1?G2? etc ;unde este tasta <> ;dupa ce apesi PLU,nu apare minus(-) cand esti in setarea pt.alfabetul latin,prima pagina ,ci 0(zero).off...Bulagaria ne mananca...

#21
corneliyu

corneliyu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 04.04.2006
  • ID membru: 72,248
  • Locație: IASI

View Post_Smiley_, on Apr 6 2009, 17:08, said:

ai citit si paginile 15 si 23 din manualul pentru MP55 din linkul indicat de casedemarcat?
Am citit dar nu vreau sa imi prind mintea pe acolo,o secvente de taste ar fi de ajutor pentru ca ora se schimba de 2 ori pe an si nu este prea rentabil sa scoti casa si sa mergi la un serivce numai pt asta.

#22
_Smiley_

_Smiley_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,779
  • Înscris: 24.02.2006
  • ID membru: 67,317
  • Locație: Bucuresti
da, e mai rentabil sa pui pe altii sa-ti rezolve problema, decat sa incerci sa intelegi ce scrie in manual :)

#23
go2rio

go2rio

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 01.12.2005
  • ID membru: 55,740
ma bag si eu ,din nou.e o problema cu aceste manuale;am citit chiar si manualul in limba moldovenesca,acolo iti explica altfel,dar sant alte combinatii de taste.nu mai intelegi nimic.oricum daca poti totusi sa pui combinatia corecta ,macar pt.ora ar fi f.bine.macar ne dam sema si noi de ceva..
inca ceva:ce e cu parola aia de 8 cifre despre care se tot pomeneste in manuale?o fi de acolo problema?mie-mi intra fara parola,doar cu parola aia scurta pt programare(27-30 cum zic ei in manual..)



#24
slymcat

slymcat

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 19.09.2007
  • ID membru: 228,141

View Postcorneliyu, on 1st April 2009, 19:10, said:

Salut,
ma poate ajuta cineva sa setez ceasul la casa de marcat am inteles ca trebuie dat inainte.
Ma intereseaza doar ce secvente de taste se formeaza pentru DATECS MP55B,
am citit acel manual dar nimic.

Nu va jucati niciodata cu schimbatul orei/datei la Datecs. Data se poate da inainte, dar nu si inapoi si daca ati scris in memoria fiscala o data eronata, scoateti din buzunar pretul respectivei memorii (150-250 lei).

#25
morogan

morogan

    Mananc useri

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 4,458
  • Înscris: 14.04.2002
  • ID membru: 1,082
  • Locație: Braila
Nu e numai la Datecs, la orice casa e identic. Asa sunt gandite de MF

#26
staicualin

staicualin

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 30.06.2010
  • ID membru: 603,912

View Posthorhe4, on 1st November 2007, 16:29, said:

AnoXys cred ca in primul rand ar trebui sa ii contactezi pe cei de la fiscalizare, dar am o vaga banuiala ca nu au mare chef sa te ajute.

Ex. pt adaugare/modificare produs:

1) Apesi: OFF -> 4 -> 30 -> TOTAL > 1

   Acum te afli in baza de date a casei de marcat. Fiecare casa de marcat are un numar predefinit de pozitii (in general peste 1000)

   Acum trebuie sa iti explic ceva sa stii care este principiul de lucru:
  - prima cifra din ce vezi pe ecran reprezinta numarul bazei de date, pentru introdus/modificat produse este 1 (dupa care urmeaza cifre)
  - urmatoarele partu cifre (Ex.: 0001) reprezinta numarul de ordine al produsului, o linie cu mai multe coloane (dupa care urmeaza punct)
  - urmatoartele 2 cifre reprezinta numarul coloanei pe care te afli (dupa care urmeaza punct)
  - ultimele cifre reprezinta valoarea din linia si coloana anterioare.

2) Apesi tasta STL
Te deplasezi cu %- inapoi pe o linie (adica te deplasezi pe datele unui sg produs - stanga),%+ inainte pe linie (dreapta); VD in sus pe coloane (adica te deplasezi prin produse- sus), PRC in jos pe coloane (jos).
Ai directiile:
STANGA - DREAPTA ; SUS - JOS

3) Cand te deplasezi practic nu ai modificat nimic, ci doar poti sa vizualizezi. In partea din stanga sus vei vedea intotdeauna denumirea produsului, ca sa stii pe care produs esti (in cazul in care ai de gand sa lucrezi doar pe coloana de pret si vrei sa modifici doar pretul). In partea din stanga jos, vei vedea intotdeauna numarul coloanei pe care te afli.

4) Acum ca stim sa ne deplasam sa iti explic cum sata treaba cu tastatura:
- cifrele le folosesti ca atare
- literele sunt exact ca cele de pe telefonul tau dar pastrand ordinea nu cifrele (ex: 1tel are litere 7casa, 4tel are litere 4casa, 7tel are litere 1casa)
- dupa ce modifici un camp, trebuie sa apesi tasta TOTAL
- vei modifica intotdeauna campurile 2 (cu denumirea) si 3 (cu pretul)

EX Structura baza de date:

*------< 2400 produse cu structura :
camp1- cod
camp2- denumire
camp3- pret
camp4- cantitatea vanduta (initial, dar daca vrei sa folosesti campul asta ca stoc este unpic mai greu)
camp5- departament
camp6- grupa articole
camp7- grupa TVA
camp8- 0 (pret preprogramat) sau 1 (pret liber)
camp9- rezervat
camp10- cod bare
camp11- cod bare

Cele 2400 de pozitii sunt deja adaugate si sunt goale. Trebuie doar sa completezi si sa salvezi. Nu ai grija nu ai unde sa gresesti.

Bafta la lucru.


DACA NU TE SUPERI IMI POTI SPUNE SI MIE DETALIAT CUM POT MODIFICA COTA TVA DIN CASA DE MARCAT DATEX MP-55B? CACI VAD CA TE PRICEPI SAU AI INTELES INSTRUCTIUNILE DIN MANUAL CACI EU NU AM REUSIT. AM CITIT MANUALUL,AM FACUT CE SE SPUNE IN EL DAR NIMIC COTA TOT DE 19% ESTE.

#27
genius

genius

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,618
  • Înscris: 23.11.2004
  • ID membru: 26,140
Ne ajuta cineva si pe noi cu schimbarea orei ?

Multumesc !

#28
horhe4

horhe4

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 01.11.2007
  • ID membru: 242,827
  • Locație: Bucharest, Romania

Proceduri DateCS MP55

Procedura efectuare raport Z pentru casele de marcat DateCS MP55
de preferat seara dupa program

1) Se apasa tasta OFF, apoi tasta 3
2) Se introduce parola (30 este parola default pentru admin) si se apasa tasta TOTAL
3) Se apasa tasta 1, iar ecranul ar trebui sa afiseze [ 0 - 1 ] (aka "Raportul de închidere zilnica Z")
4) Se apasa tasta 0 pentru raport normal de golire Z sau 1 pentru raport scurt.


Procedura pentru schimbarea datei
se aplica dupa scoaterea raportului zilnic Z, altfel data nu se va salva sau campurile nu sunt accesibile.

1) Se apasa tasta OFF, apoi tasta 4
2) Se introduce parola (30 este parola default pentru admin) si se apasa tasta TOTAL
3) Se apasa tasta 1 (aka PGM 1)
4) Se apasa tasta X, pentru deplasarea prin tabele, pana se ajunge la tabelul 7 (primul numar de pe ecran pana la primul punct, reprezinta numarul tabelei curente - acolo trebuie sa fie 7)
5) Tabelul nr. 7 contine 1 linie si 5 campuri in ordinea urmatoare:
  • ziua (valori permise 1-31)
  • luna (val. 1-12)
  • anul (0-99)
  • ora (0-23)
  • minutul (0-59)
Observatii: Formatul datei este: ZZ-LL-AA si nu poate fi schimbat.
6) Se apasa tasta  STL pentru a deschide primul camp din tabela selectata (implicit 1, adica cel cu ziua)
7) Deoarece tabela are doar o singura pozitie (linie), singura posibilitate de a naviga este prin coloane mentionate la pct. 5) cu ajutorul tastelor VD (campul anterior) si PRC (campul urmator)
(PS: nu stiu ce am vrut sa spun la postul anterior din 2007 Posted Image)

8) Se modifica datele actuale din fiecare camp cu datele reale si se apasa tasta PLC pentru a salva in memorie.
9) Se apasa 0 pentru confirmare, respectiv C pentru anularea modificarii.

Atentie:
   Data noua trebuie sa fie obligatoriu mai mare decat data actuala a casei de marcat, altfel nu se va salva. Aveti grija la valorile introduse si ordinea campurilor evidentiate in procedura de mai sus.
   Inainte de a modifica valoarea din camp, verifica valoarea actuala cu valoarea de pe Z-ul scos anterior, astfel incat valoarea pe care o arata casa de marcat in acel camp sa fie cea de pe bon (Ex.: Daca vreau sa modific ziua din 26 in 27, verific ca valoarea din casa de marcat sa fie 26 si tot 26 sa fie si ziua datei raportului Z, dupa care pot tasta 27 in casa de marcat)


Alte specificatii

NOTA: O memorie fiscala costa 89 lei la sediul danubius din bucuresti (gasiti nr. de telefon pe site la ei, sunati si intrebati) la care se poate adauga si "refiscalizarea". Sincer ? la cei de la danubius nu cred ca exista asa ceva, dar mici distribuitori sigur vor dori ceva bani pe asta (deci daca nu aveti drum in bucuresti, mai bine aveti mai mult grija).

Pentru alte detalii sau lamuriri nu ezitati sa trimiteti un mail la horhe4@yahoo.com sau horhe4@gmail.com

Spor.


View Poststaicualin, on 30th June 2010, 21:59, said:

Daca nu ...

Banuiesc ca este putin cam tarziu pentru tine :)

Edited by horhe4, 26 March 2011 - 23:50.


#29
horhe4

horhe4

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 01.11.2007
  • ID membru: 242,827
  • Locație: Bucharest, Romania
Corectie:

Punctul 8 din tutorial se modifica dupa cum urmeaza:

8.1) Se modifica datele actuale din fiecare camp cu datele reale si se apasa tasta TOTAL dupa modificarea fiecarui camp.
8.2) Dupa ce s-au modificat toate cele 5 campuri se apasa PLC pentru a salva in memoria ROM (sau permanenta).

NOTA: Imi cer scuze pentru confuzie, din neatentie am uitat sa specific corect. Nu va faceti griji, nu puteati sa sticati nimic, doar ca nu se puteau salva datele la final.

Multumesc pentru intelegere, o seara buna.

Edited by horhe4, 30 March 2011 - 21:19.


#30
nikolaero

nikolaero

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 10.08.2008
  • ID membru: 358,334
Domnul Horhe4 esti putin in eroare. :thumbdown:
Folosind succesiunea de comenzi descrisa de tine nu vei reusi sa faci nimic din ceea ce ti-ai propus. Daca inteleg eu bine pentru a accesa modul de programare succesiunea de taste este 430 TOTAL 1. Complet eronat. Faci confuzie intre modul de programare al modelelor vechi si a celor noi. Valabil si pentru raport.
Exista mici diferente intre modul de acces la programare intre modelele vechi de Datecs si cele noi. Modelele cu indicativul MP55 nu au acelasi mod de programare pentru toate versiunile.
Pentru MP5000, MP55, accesul in program se face cu 4(cheia in pozitia PGM pentru MP500) 130 TOTAL dupa ce ai efectuat raportul Z si ai adus casa in pozitia OFF. Raportul Z se face cu 3(cheia in pozitia Z pentru MP500) 130 TOTAL apoi 1 sau 0 dupa dorinta.
Pentru modelele noi MP55B, MP55L, MP55LD, DP50, DP50D accesul in program se face cu 430 TOTAL si 1 pt accesul la programare 1 dupa ce ai efectuat raportul Z si ai adus casa in pozitia OFF. Raportul Z se face cu 330 TOTAL TOTAL.
Atentie functiile tastelor VD, PRC sunt inversate cu cele ale tastelor %- respectiv %+, atunci cand vorbim de programarea celor doua categorii de case.
Oricum ma bucur ca mai sunt si cei care incerca sa programeze singuri diverse chestii prin casele de marcat. Acestia sunt viitorii mei clienti.

PS. Memoria fiscala nu o poti cumpara de la Danubius daca nu esti din Bucuresti, ci va trebui sa te adresezi la finate si la service pentru a preda memoria ce contine erori si pentru a ti se sigila si fiscaliza o memorie noua. Service-ul se face pe zone in functie de avizarea pe care service-ul respectiv a obtinut-o de la finate. Deci schimbarea memoriei o poate face doar un service care are aviz de service pentru judetul in care este instalata casa ta de marcat. Vei plati atat predarea memoriei vechi cat si fiscalizarea uneia noi.

#31
subsoldat

subsoldat

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 02.05.2012
  • ID membru: 759,058
  • Locație: Suceava

View Postnikolaero, on 19th July 2011, 20:48, said:

Domnul Horhe4 esti putin in eroare. :thumbdown:
Folosind succesiunea de comenzi descrisa de tine nu vei reusi sa faci nimic din ceea ce ti-ai propus. Daca inteleg eu bine pentru a accesa modul de programare succesiunea de taste este 430 TOTAL 1. Complet eronat. Faci confuzie intre modul de programare al modelelor vechi si a celor noi. Valabil si pentru raport.
Exista mici diferente intre modul de acces la programare intre modelele vechi de Datecs si cele noi. Modelele cu indicativul MP55 nu au acelasi mod de programare pentru toate versiunile.
Pentru MP5000, MP55, accesul in program se face cu 4(cheia in pozitia PGM pentru MP500) 130 TOTAL dupa ce ai efectuat raportul Z si ai adus casa in pozitia OFF. Raportul Z se face cu 3(cheia in pozitia Z pentru MP500) 130 TOTAL apoi 1 sau 0 dupa dorinta.
Pentru modelele noi MP55B, MP55L, MP55LD, DP50, DP50D accesul in program se face cu 430 TOTAL si 1 pt accesul la programare 1 dupa ce ai efectuat raportul Z si ai adus casa in pozitia OFF. Raportul Z se face cu 330 TOTAL TOTAL.
Atentie functiile tastelor VD, PRC sunt inversate cu cele ale tastelor %- respectiv %+, atunci cand vorbim de programarea celor doua categorii de case.
Oricum ma bucur ca mai sunt si cei care incerca sa programeze singuri diverse chestii prin casele de marcat. Acestia sunt viitorii mei clienti.

PS. Memoria fiscala nu o poti cumpara de la Danubius daca nu esti din Bucuresti, ci va trebui sa te adresezi la finate si la service pentru a preda memoria ce contine erori si pentru a ti se sigila si fiscaliza o memorie noua. Service-ul se face pe zone in functie de avizarea pe care service-ul respectiv a obtinut-o de la finate. Deci schimbarea memoriei o poate face doar un service care are aviz de service pentru judetul in care este instalata casa ta de marcat. Vei plati atat predarea memoriei vechi cat si fiscalizarea uneia noi.
Salutare! Am si eu o problema. Detin o casa de marcat Datecs DP 50 am urmat instructiunile de mai sunt bagand produse noi in ea, dar am reusit sa bag pana la 99 de produse. Ce trece de 99 nu mi le recunoaste casa de marcat! Stie cineva ce trebuie facut? Va multumesc!

#32
drid

drid

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 14.02.2008
  • ID membru: 288,843
va rog ajutatima cu acest model de casa de marcat datecs mp55b imi spune `0 zile pana revizie tehnica` cum o pot anula aceasta revizie? va multumesc

#33
JonyBlack

JonyBlack

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 05.11.2004
  • ID membru: 25,352

View Postdrid, on 11 martie 2013 - 13:18, said:

va rog ajutatima cu acest model de casa de marcat datecs mp55b imi spune `0 zile pana revizie tehnica` cum o pot anula aceasta revizie? va multumesc

Si eu am aceeasi problema. Stie cineva care este rezolvarea?

Edited by JonyBlack, 01 June 2013 - 08:18.


#34
JohnnyC

JohnnyC

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 08.05.2004
  • ID membru: 16,015
  • Locație: nT
Va salut.
JohnyBlack si Drid... va rog sa-mi spuneti cum ati rezolvat problema cu "0 zile pana revizie tehnica"??  asta in cazul in care ati rezolvat-o fara a duce casa la un service.
va multumesc
detin un datecs dp-50d

#35
ancutel

ancutel

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 11.10.2013
  • ID membru: 828,633
Si eu am o problema legata de datecs mp 55.am tastat gresit pentru eliberarea unui bon si mi-a aparut mesaul bar pe ecran.Cum fac sa dispara si sa pot elibera bonuri din nou?va rog sa ma ajutati...

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users