Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ce este un bitrate ?

Optimizare setari router wireless

HDMI TV SAMSUNG

Nou la U.P.C. - București - ...
 Tastatura pentru TV Samsung Smart...

PC second-hand

Centrala Electrica + Panouri sola...

Problema PC: dupa schimbarea proc...
 Predare in Limba Engleza.

Problema driver mouse

diferenta curs valutar intre deal...

Achizitie PC 2500 lei fost "U...
 Sfat achizitie workstation

Cerneala pentru EPSON L800

Nu pot instala placa de retea

Telefon buget 650+
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Oprire hidrofor la nivel mic de apa in fantana

  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
p_cipri

p_cipri

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 06.03.2005
  • ID membru: 31,892

Buna ziua! Am un hidrofor ce-mi alimenteaza cu apa potabila intrega locuinta. Ideea e ca acesta se gaseste la vre-o 35m de casa. M-ar interesa daca exista vre-o posibilitate de a-mi bloca alimentarea hidroforului cu c.a. 220V atunci cand in fantana nu mai exista apa suuficienta. un montaj cu senzor ce as putea sa-l introduc in fantana iar prin intermediul unui "contactor" sau altceva sa "tai" alimentarea hiroforului. Nu vreau sa ajunga sorbul "pe uscat" si sa-mi arda astfel hidroforul. Multumesc!

#2
miron1947

miron1947

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,282
  • Înscris: 09.12.2006
  • ID membru: 115,184
  • Locație: Brasov
Puteti pune un flotor(cum sunt cele pt.WC) si un microintrerupator, legat la contactele ND(normal deschis),si il inseriati pe comanda pompei.Cand nivelul este suficient,flotorul actioneaza microintrerupatorul si permite functionarea pompei.

Edited by miron1947, 14 October 2007 - 21:13.


#3
serban73

serban73

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 08.02.2007
  • ID membru: 139,499
[quote name='miron1947' date='Oct 14 2007, 22:13' post='3516001']
Puteti pune un flotor(cum sunt cele pt.WC) si un microintrerupator, legat la contactele ND(normal deschis),si il inseriati pe comanda pompei.Cand nivelul este suficient,flotorul actioneaza microintrerupatorul si permite functionarea pompei.
[/quot
e mai bine ca microintrerupatorul sa comande un releu intermediar care se leaga pe circuitul de comanda al hidroforului.

#4
paulvanorton

paulvanorton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,598
  • Înscris: 03.02.2007
  • ID membru: 137,411
  • Locație: Galati
confectionarea in mod artizanal nu este o solutie buna
dispozitivul va functiona in apa.
incearca(cum ti-sa mai spus)sa construiesti un circuit de comanda alimentat la o tensiune mai mica.
arunca o privire si aici

#5
serban73

serban73

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 08.02.2007
  • ID membru: 139,499
asa am facut eu dispozitivul de oprire a hidroforului cand nivelul apei scade sub un anumit nivel

Attached Files



#6
miron1947

miron1947

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,282
  • Înscris: 09.12.2006
  • ID membru: 115,184
  • Locație: Brasov

View Postserban73, on Oct 15 2007, 02:26, said:

e mai bine ca microintrerupatorul sa comande un releu intermediar care se leaga pe circuitul de comanda al hidroforului.
Da si atunci aveti posibilitatea ca microintrerupatorul sa comande releul cu o tensiune mica 12-24V,nepericuloasa in mediul umed de lucru al pompei.

#7
p_cipri

p_cipri

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 06.03.2005
  • ID membru: 31,892
Nu cred ca e o solutie buna cu plutitorul deoarece apa in fantana intre maxim si minim poate varia si cu 2m. As dori ceva schema cu comanda electronica si cu ceva circuit care sa deschida in lipsa apei si ca urmare sa comute un releu ce dezactiveaza priza hidroforului

#8
p_cipri

p_cipri

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 06.03.2005
  • ID membru: 31,892
P.S. Iar cu flotoarele.... sunt destul de sceptic deoarece si la bazinul de WC mai da rateuri si ramane pe deschis de curge apa in wc... pana vine cineva si trage din nou apa....

#9
miron1947

miron1947

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,282
  • Înscris: 09.12.2006
  • ID membru: 115,184
  • Locație: Brasov
Folositi un presostat in locul plutitorului.

#10
miron1947

miron1947

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,282
  • Înscris: 09.12.2006
  • ID membru: 115,184
  • Locație: Brasov

View Postp_cipri, on Oct 15 2007, 19:55, said:

Nu cred ca e o solutie buna cu plutitorul deoarece apa in fantana intre maxim si minim poate varia si cu 2m. As dori ceva schema cu comanda electronica si cu ceva circuit care sa deschida in lipsa apei si ca urmare sa comute un releu ce dezactiveaza priza hidroforului
Folositi sistemul cu releu reed,care l-a prezentat Dl.serban73,mai sus.

#11
ESPRIT

ESPRIT

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 20.12.2005
  • ID membru: 58,110

View Postp_cipri, on Oct 15 2007, 19:55, said:

Nu cred ca e o solutie buna cu plutitorul deoarece apa in fantana intre maxim si minim poate varia si cu 2m. As dori ceva schema cu comanda electronica si cu ceva circuit care sa deschida in lipsa apei si ca urmare sa comute un releu ce dezactiveaza priza hidroforului


In principu, ceva de genul asta?

Attached Files


Edited by ESPRIT, 15 October 2007 - 20:29.


#12
p_cipri

p_cipri

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 06.03.2005
  • ID membru: 31,892
Da ESPRIT ceva de genul acela. Cunosti cumva? Ceva scheme electronice?

#13
ESPRIT

ESPRIT

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 20.12.2005
  • ID membru: 58,110

View Postp_cipri, on Oct 16 2007, 20:08, said:

Da ESPRIT ceva de genul acela. Cunosti cumva? Ceva scheme electronice?


Facusem o schema dintrasta acu 8 ani, trebuie sa o caut prin hirtii. Sondele erau din niste tuburi de plastic de marker, in care am bagat cite un electrod metalic cam cu 1cm mai scurt decit tubul. Tubul de plastic trebuie sa aiba citeva gauri laterale altfel nu va ajunge apa la electrod.

O singura chestie, ca odata la aprox. 3 luni v-a trebui sa schimbi electrozii, pt. ca se corodeaza in apa. (circula niste curenti, mici ce-i drept, si apare electroliza)

#14
serban73

serban73

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 08.02.2007
  • ID membru: 139,499
solutia cu releul REED este de cursa lunga adica FREE MAINTENANCE

#15
frioan

frioan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 788
  • Înscris: 15.03.2003
  • ID membru: 3,238

View Postserban73, on Oct 17 2007, 00:15, said:

solutia cu releul REED este de cursa lunga adica FREE MAINTENANCE
NU stiu de variantele de mai sus dar iti pot recomanda un presostat  (practic e ca o para de plastic de dimensiunea unei palme care are legat un cablu, totul etanseizat perfect) - eu l-am cumparat din dedeman dar am vazut si la alte magazine ca selgros sau carefour :) cel cu lungimea de 10 m a cablului era in jur de 40 ron .... suporta o sarcina de pana la 16A - se monteza f usor, practic il legi chiar langa sorb in fundul fantanii sau poate un pic mai sus sa ai o diferenta de cateva zeci cm si cablul il legi in serie cu alimentarea - in momentul in care sta in alta pozitie decat cea verticala datorita lipsei de ape, intrerupe automat alimentarea de curent la hidrofor.  Succes :)

Edited by frioan, 17 October 2007 - 15:36.


#16
cspot

cspot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,631
  • Înscris: 22.07.2004
  • ID membru: 20,288

View Postp_cipri, on Oct 14 2007, 21:36, said:

Buna ziua! Am un hidrofor ce-mi alimenteaza cu apa potabila intrega locuinta. Ideea e ca acesta se gaseste la vre-o 35m de casa. M-ar interesa daca exista vre-o posibilitate de a-mi bloca alimentarea hidroforului cu c.a. 220V atunci cand in fantana nu mai exista apa suuficienta. un montaj cu senzor ce as putea sa-l introduc in fantana iar prin intermediul unui "contactor" sau altceva sa "tai" alimentarea hiroforului. Nu vreau sa ajunga sorbul "pe uscat" si sa-mi arda astfel hidroforul. Multumesc!


          In principiu hidroforul nu se arde daca ramane fara apa , cu conditia sa nu pleci de acasa cu saptamanile . Daca ramane fara apa , o sa se invarta de besmetic .

#17
Serv_Electronics

Serv_Electronics

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,352
  • Înscris: 09.03.2006
  • ID membru: 69,059
  • Locație: Bucharest
Mi se par complicate.. :( pompele submersibile au acea pernuta de aer (flotor) care nu au cum sa dea rateuri. In ceea ce priveste blocarea sistemului: mi se pare imposibila avand in vedere ca flotorul va fi prins printr-un cablu.
Solutia cu electrozii in apa mi se pare mai periculoasa.
In timp acestia se oxideaza, ca sa nu mai vorbesc de conectarea la tensiune a apei (fie ea chiar si tensiune mica).
Eu pentru mine, as alege solutia flotorului, se pot gasi la alte pompe submersibile defecte, iar despre problema ''ermetizarii'' impotriva apei, niste silicon (e cam 10 ron un tub) bine pus ar rezolva orice problema. Daca vrei sa te si complici putin, poti lega flotorul la circuitul de comanda, in cazul unui defect sa nu ai tensiunea de la retea in apa.

''Nu cred ca e o solutie buna cu plutitorul deoarece apa in fantana intre maxim si minim poate varia si cu 2m.''
Si care ar fi problema daca nivelul apei ar fi peste plutitor? :) Chiar se recomanda sa fie peste plutitor.

#18
serban73

serban73

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 08.02.2007
  • ID membru: 139,499
Daca vrei iti pot da eu un releu REED etansat corespunzator si cu sistem de prindere pentru teava.Te complici cu alte scheme.Eu am sistemul asta de aproape 4 ani si nu am intervenit niciodata la el.Uneori solutiile cele mai simple pot fi si cele mai bune.Din releul REED vin doua fire cu care comanzi partea de putere.Daca o sa am timp am sa fac si schema de automatizare.Bafta.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users