Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cooler - Sursa

TaskManager

Kaufland - peste tot e la fel?

Boyhood (2014)
 Importatori-distribuitori nuci, s...

Temperatura idle prea ridicata? /...

pachet tti tcb 550 + antena ml 14...

Tv LDK cbus2128 problema sursa
 cat trebuie sa platesc pentru o o...

Propunere legislativa: sa se afis...

Ajutor la skype

Adultii copilarosi
 Dubstep Mix July-August 2014 VOL. 1

Mihai Gadea ia apararea penalilor

camera supraveghere exterior, ali...

Sistem PC Gaming 3000-4000
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Sistem care merge greu, mouse ce reactioneaza cu intarziere

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Marius19

Marius19

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 09.12.2006
  • ID membru: 115,118
  • Locație: Bucuresti

Pe un laptop Dell latitudine 820 din firma sistemul merge f. greu: Windows-ul se incarca f. greu (4-5 min), apoi aplicatiile asteapta mult (de exemplu daca pornesc winamp-ul cand lucrez in word se aude sacadat in peste 20-30% din ascultatul unei melodii; ptr orice eventualitate este inchis Microsoft Outlook, pst-ul are cam 1.4Gb si tot asa face); mouse-ul  reactioneaza cu intarziere dupa efectuarea miscarii fizice de mana (este un mouse pe USB).
Laptopul are 1Gb RAM, Windows imi arata mai tot timpul 360-500Mb ocupati de RAM (350 fara nimic deschis; 500 cu Microsoft Outlook si Word de ex.), procesul sub 20%. De foarte foarte multe la navigarea prin WinExplorer exista o reactie intarziata la deschiderea folderelor, fisierelor, aplicatiilor etc. Se simte si avand winamp-ul deschis prin acele mici intreruperi in redarea melodiei.
NU as putea fi sigur, dar persoana care il foloseste mi-a zis ca probleme au aparut dupa ce am instalat un PCMCIA de la Vodafone (pentru acces la internet: Vodafone Mobil Connect) cu softul aferent (stiu ca atunci mi-a cerut sa mai instalez o componenta pentru Win: Net.FrameWork 1.1 parca), daca nu imediat, oricum la 2-3 zile. Probleme persista chiar daca este inchisa aplicatia de la Vodafone si este scos card-ul din laptop.
I-a scos peri albi celui care il foloseste, de reinstall inca nu poate fi vorba.  Sper. :)

#2
Dj Kamikaze

Dj Kamikaze

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 13.08.2006
  • ID membru: 91,113
Da o defragmentare la harddisk!Foloseste TuneUp Utilities pentru a curata calculatorul de erori si fisiere temporare!Daca nu sa dea un System Restore inainte sa fi instalat driverul pentru acea componenta!

#3
websitefinder

websitefinder

    pretendent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,402
  • Înscris: 15.06.2006
  • ID membru: 82,182
  • Locație: rhomaniah
Sper ca n-are 2 antivirusi.

Fa asta: Start -> Run -> aici scrii: msconfig si dai Enter. Mergi la tab-ul Startup si faci print screen cu ce ai acolo. Posteaza aici printscreen-ul (printscreen-urile daca sunt mai multe).

#4
Marius19

Marius19

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 09.12.2006
  • ID membru: 115,118
  • Locație: Bucuresti

View PostDj Kamikaze, on Oct 13 2007, 15:29, said:

Da o defragmentare la harddisk!Foloseste TuneUp Utilities pentru a curata calculatorul de erori si fisiere temporare!Daca nu sa dea un System Restore inainte sa fi instalat driverul pentru acea componenta!


Voi face defragmentarea desi ....
Am descarcat trialul la TuneUp Utilities. Sper ca merge macar o data. :D
System Restore exlus. A fost acum vreo 2 luni facuta treaba asta.

Edited by Marius19, 13 October 2007 - 16:26.


#5
Marius19

Marius19

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 09.12.2006
  • ID membru: 115,118
  • Locație: Bucuresti

View Postwebsitefinder, on Oct 13 2007, 16:39, said:

Sper ca n-are 2 antivirusi.

Fa asta: Start -> Run -> aici scrii: msconfig si dai Enter. Mergi la tab-ul Startup si faci print screen cu ce ai acolo. Posteaza aici printscreen-ul (printscreen-urile daca sunt mai multe).

Sistemul este XP Profesional
Doar un Kasperky foarte tacut pe el.
Iata si PrintScreen-urile, daca ai vreo idee ce as mai putea scoate :D

Attached Files





#6
websitefinder

websitefinder

    pretendent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,402
  • Înscris: 15.06.2006
  • ID membru: 82,182
  • Locație: rhomaniah
In primul screen as debifa tot.
In al doilea lasa doar Kaspersky.
In al treilea debifeaza tot.

Fa acum un test sa vezi cum se misca si in functie de necesitati poti sa bifezi ulterior wireless, ymessenger, google toolbar etc.

#7
Dj Kamikaze

Dj Kamikaze

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 13.08.2006
  • ID membru: 91,113
Vezi ca ai in TuneUp Utilities in Customize&Analyze optiunea TuneUp StartUp Manager, dai click acolo si debifezi ce programe nu vrei sa se lanseze odata cu pornirea Windows-ului simplu ca buna ziua. :thumbup:

Edited by Dj Kamikaze, 13 October 2007 - 18:16.


#8
Marius19

Marius19

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 09.12.2006
  • ID membru: 115,118
  • Locație: Bucuresti

View Postwebsitefinder, on Oct 13 2007, 19:13, said:

In primul screen as debifa tot.
In al doilea lasa doar Kaspersky.
In al treilea debifeaza tot.

Fa acum un test sa vezi cum se misca si in functie de necesitati poti sa bifezi ulterior wireless, ymessenger, google toolbar etc.



Intre timp am inceput reinstalarea. Voiam sa o iau facand tot ce ati specificat voi, defragmentare, folosirea acelui utilitar, deselectarea unor aplicatii la startup etc.
Dura f. mult defragmenatare , asa ca am hotarat sa imi sacrific 2 ore din viata, mai ales ca lucram alaturi la calculatoul meu si sa fac reinstalarea
Am retinut ce ati spus si voi face astfel "next time".
Multumesc tuturor.

Edited by Marius19, 14 October 2007 - 11:06.


#9
Marius19

Marius19

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 09.12.2006
  • ID membru: 115,118
  • Locație: Bucuresti

View PostDj Kamikaze, on Oct 13 2007, 19:15, said:

Vezi ca ai in TuneUp Utilities in Customize&Analyze optiunea TuneUp StartUp Manager, dai click acolo si debifezi ce programe nu vrei sa se lanseze odata cu pornirea Windows-ului simplu ca buna ziua. :thumbup:


Probabil ai inceput sa scrii inainte de a aparea postul de dinaintea ta, fiind vb. de 2 min. diferenta intre ele.  B)  Alta explicatie nu am.
PS: Un program free care sa curete fisierele temporare nu cunosti? Doar atat sa faca.  :D

Edited by Marius19, 14 October 2007 - 11:10.


#10
websitefinder

websitefinder

    pretendent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,402
  • Înscris: 15.06.2006
  • ID membru: 82,182
  • Locație: rhomaniah

ccleaner

#11
tomycta

tomycta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 980
  • Înscris: 22.07.2005
  • ID membru: 42,045
  • Locație: unknown

View Postwebsitefinder, on Oct 14 2007, 12:17, said:



face minuni in cazul tau  ;)

#12
aswy_haubau

aswy_haubau

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 19.03.2007
  • ID membru: 156,635

View Postwebsitefinder, on Oct 13 2007, 16:13, said:

In primul screen as debifa tot.
am vazut ca si  eu am la startup NvCpl.  din cate stiu e ceva legat de placa video.  daca o debifez o sa mai functioneze cum trebuie placa video???

#13
websitefinder

websitefinder

    pretendent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,402
  • Înscris: 15.06.2006
  • ID membru: 82,182
  • Locație: rhomaniah
Da

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users