Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE
 

Centrale ARISTON (Merloni)

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
14129 replies to this topic

#7129
dentra

dentra

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 311
  • Înscris: 12.09.2010

 alexmanu, on 06 mai 2016 - 16:09, said:

Si eu am Clas Evo iar dupa ce termin de folosit ACM, centrala continua cateva secunde sa scoata zgomote de genul "fierbere".
Cum accesez functia purjare?

Cel care a facut PIF mi.a spus ca este necesar un cod pt. a intra in meniu si ca nu e "in folosul utilizatorului sa o stie sau sa se joace pe acolo".
apesi in mod continuu tasta esc cateva secunde si functia purge porneste automat si dureaza aprox 7 min ciclu de dezaerare,daca vrei sa intrerupi ciclul mai repede apesi scurt aceeasi tasta esc,si eu am avut problema asta cu zgomote pe recirculare post folosire  apa calda pe care am reusit sa le reduc aproape de zero dupa ce am adaugat un agent de anticoroziune in instalatie,s pare ca in urma unor reactii se produceau gaze

Edited by dentra, 06 May 2016 - 20:16.


#7130
robo374

robo374

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 26.12.2012
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Qk7SxV9hv9M?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

De la ce se aude zgomotul asta ?

#7131
hspinache

hspinache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,606
  • Înscris: 23.12.2007
A venit vremea sa ii fac "verificarea" . Am discutat cu reprezentantul si au zis ca va costa 120 lei , adica dublu cit a costat verificarea tevii.
Ce trebuie de fapt sa se faca ca si operatii la aceata verificare ?

Edited by hspinache, 10 May 2016 - 20:16.


#7132
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,590
  • Înscris: 07.09.2008

 robo374, on 10 mai 2016 - 13:25, said:

De la ce se aude zgomotul asta ?
Intr-adevar zgomotul este de la pompa. Trebuie sa te pregatesti pentru inlocuirea ei. Din pacate Ariston nu vinde separat doar motorul, dar poti monta orice motor de pompa WILO care sa aiba turbina cu acelasi diametru de aspirare si daca incalzesti o casa mai mare trebuie ca motorul sa fie tot cu acelasi H adica in cazul tau 15/5 sau 25/5 daca este pompa de instalatii. Poti monta si mai mare 16/6, 15/7, 25/6, 25/7. Daca incalzesti un apartament atunci este suficient si motor cu 15/4 sau 25/4.

#7133
Clauu_uu

Clauu_uu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 20.06.2010
Va salut, in perioada ce vine urmeaza sa achizitionez Genus Premium EVO ca urmare a feedback-ului primit @servoman multumim inca o data pt informatii si recomandari. Sunt habarnist in ceea ce priveste acest domeniu insa din ce am citit ar trebui sa mai achizitionez si cateva termostate pt caloriferele din camere si inca o sonda daca am retinut pt functia 'auto' a centralei? Caloriferele vor fi achizitionate odata cu centrala, termostatul poate fi montat ulterior sau ar fi mai mai bine pt deranj mai putin sa fie montat odata cu caloriferul?

Edited by Clauu_uu, 11 May 2016 - 13:46.


#7134
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,590
  • Înscris: 07.09.2008
Daca te referi la robineti cu cap termostatic pentru calorifere pentru reglarea temperaturii independent in fiecare camera atunci este bine sa faci acest lucru odata cu montarea caloriferelor. Totusi trebuie sa ramana un calorifer care sa nu aiba robinet termostatic pe el in camera in care se monteaza termostatul de ambient care va opri functionarea pe incalzire daca temperaturta aerului in camera in care se monteaza (va fi camera locuita pe timp de noapte) ajunge la valoarea reglata de confort. Daca nu se monteaza termostat de ambient atunci centrala nu stie ca este cald in casa si va porni flacara sa mentina temperatura constanta in calorifere.
Pentru o diferentiere mai clara trebuie sa stii ca ternmostatul de ambient nu este totuna cu robinetul cu cap termostat ce se monteaza pe calorifer si are rolul de a regla debitul de apa in calorifer in functie de reglajul acestuia pentru a obtine o temperatura mai mica in camera decat maximul care il poate da caloriferul.

#7135
Clauu_uu

Clauu_uu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 20.06.2010
Multumesc pt info :) Pai sa inteleg ca pe langa centrala as mai avea nevoie de robineti cu cap termostatic pe calorifere si un termostat de abient montat, eu am 3 camere + baie + bucatarie in care toate vor fi calorifere. Pe cele din baie si bucatarie ar trebui sa pun robineti cap termostatic cu on/off? De asemenea pe centrala pt functia de auto mai trebuie ceva tert instalat?

#7136
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Vital e sa automatizezi centrala. Pt aceasta, iti recomand senzor de temperatura exterioara de la Ariston si termostat de ambient. Primul va avea ca efect functionarea optima a centralei iar al doilea oprirea functionarii cand temperatura ambientala a ajuns la valoarea dorita.
Personal, in apartamentul in care am stat nu am vazut utilitatea robinetilor termostatati la calorifere, 3 camere 65 mp.
Intr-o singura camera se incalzea ceva mai tare si asta pt ca aveam un calorifer cam mare pt dimensiunea camerei, insa am inchis cateva ture din robinetul de la calorifer.
Personal, in 7 ani cat am stat in acel apartament, nu am mai umblat la robinetii de la calorifere, nu a fost nevoie, iar temperaturile au fost uniforme in toata casa.

Dar daca banii nu sunt o pbme ii poti monta.
Dar asta depinde f mult si de pierderile de caldura a diferitelor camere, pt ca poti avea o camera ce pierde putina caldura si se va incalzi mai repede, iar alta care se incalzeste mai greu va avea aport de debit cand camera deja incalzita va avea debitul micsorat de robinetul termostatat.
Dar repet, asta se poate regla si clasic cu robineti normali, doar ca in acest caz va dura ceva mai mult sa incalzesti camera calduroasa din cauza debitului din start restrictionat.

Acum tu stii cum e apartamentul sau casa unde locuiesti, ce diferente termice sunt intre camere, daca doresti sa te joci des cu temperaturi diferite dintre camere, etc.

Dar, indiferent ca optezi pt robineti termostatati sau nu, senzorul de temp ext si termostatul de ambient sunt obligatorii.

#7137
Clauu_uu

Clauu_uu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 20.06.2010
Multumesc inca odata pt toate informatiile astea care pot face diferenta intre o utilizare corecta si eficienta a centralei :) Usor usor incep sa le adun si sa le pricep mai bine.. senzorul de temperatura este acesta http://www.ariston.c...o/senzor_extern ? Termostatul de abient l-am nimerit pe asta http://www.ariston.c...enzor_de_camera sau nu este ce trebuie?

#7138
DanielD67

DanielD67

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,046
  • Înscris: 11.01.2010
Da, cel din primul link este senzorul extern sau Sonda de Exterior [SE] si cel din al doilea link este senzorul modulant de interior sau de camera. Eu am sonda de exterior si senzorul modulant de camera din acel link si consider ca e mult mai util pentru functia auto a centralei, fata de un termostat on/off, de care a mentionat muraru_dan, si care doar da comanda de pornire sau oprire a centralei.
As fi preferat acest senzor pentru ca zice ca are si ceva programare orara, de zi si de noapte, dar cel care mi-a facut proiectul a sunat la furnizor si mi-a spus ca nu se mai gaseste. Desi pe internet era la fel ca si acum. O fi mai bun, o fi mai prost, nu stiu, ca nu-l am.

Legat de robinetii cu capete termostatate pentru calorifere, care, apropo, nu sunt on/off, daca mentii in general cam aceasi temperatura in toate camerele, si eu consider ca nu sunt absolut necesari.
Eu i-am refolosit pe cei care-i aveam cu repartitoarele de costuri. Nu am pus in baie pentru ca acolo este geamul corespondent de aerisire pentru toate celelalte incaperi si totusi trebuie sa am permanent si o sursa de caldura care sa usuce umezeala. Si cred ca nici in bucatarie nu e necesar, mai ales daca ai si centrala acolo. Iar la cel din sufragerie i-am demontat capul termostatat pentru ca, avand acelasi calorifer cu cel din dormitor, de 22x600x1200, cand se incalzea caloriferul auzeam cum incepe sa obtureze trecerea apei, desi era deschis la maxim (6), si in camera nu aveam o temperatura suficienta. Caloriferul din dormitor l-am ales la fel pentru ca am vrut sa acopere aproape toata deschiderea ferestrei.

In schimb mi se pare absolut necesar daca pui centrala in balcon sa ai si un calorifer oricat de micut impreuna cu un robinet cu cap termostatat pentru protectia centralei, pentru a porni caloriferul cand temperatura in balcon scade sub 5 grade intr-o situatie neprevazuta, un geam uitat deschis, etc.

Eu as mai mentiona ca dupa umplerea si proba instalatiei ar trebui sa se adauge in apa din instalatie si un agent antibacterian si unul anticoroziv, sau macar unul anticoroziv bun.

Iar daca presiunea apei reci este sub 2 bari, filtrul de impuritati pentru apa rece din care se prepara ACM trebuie supradimensionat, pentru a micsora pierderea de presiune prin filtru.

#7139
GTDONE

GTDONE

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 286
  • Înscris: 21.06.2012
Genus are incorporata functia de programare orara inclusiv programe prestabilite   astfel un cronotermostat este inutil, senzorul modulant de interior este suficient.Daca chiar e nevoie de control suplimentar mai bine cumperi direct Sensys

#7140
DanielD67

DanielD67

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,046
  • Înscris: 11.01.2010
Te referi la versiunea mai veche de Genus, fara Evo, fara Premium, deci o centrala care presupun ca nu se mai gaseste de cumparat.
Genus Evo sau Genus Premium Evo nu mai au functia de programare orara..

#7141
robo374

robo374

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 26.12.2012

 servoman, on 11 mai 2016 - 11:15, said:

Intr-adevar zgomotul este de la pompa. Trebuie sa te pregatesti pentru inlocuirea ei. Din pacate Ariston nu vinde separat doar motorul, dar poti monta orice motor de pompa WILO care sa aiba turbina cu acelasi diametru de aspirare si daca incalzesti o casa mai mare trebuie ca motorul sa fie tot cu acelasi H adica in cazul tau 15/5 sau 25/5 daca este pompa de instalatii. Poti monta si mai mare 16/6, 15/7, 25/6, 25/7. Daca incalzesti un apartament atunci este suficient si motor cu 15/4 sau 25/4.
De vreo doi ani se tot chinuie sa-si dea duhul si inca o duce. Pana nu crapa de tot nici ca nu o schimb. Posted Image

#7142
Andrut1215

Andrut1215

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 31.01.2016
Buna ziua! Am urmatoarea problema cu centrala Ariston 24 ff: cand dau drumul la apa calda se incalzesc si caloriferele desi este oprita incalzirea de la panoul de comanda. Va rog un raspuns cat de repede puteti!

#7143
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,120
  • Înscris: 22.05.2003
Face apa calda instant, ai vana cu 3 cai si sau boiler?

#7144
Andrut1215

Andrut1215

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 31.01.2016
Face apa instant,nu am boiler,vana nu stiu ce este.

#7145
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,120
  • Înscris: 22.05.2003
Daca pe ecran nu apare pictograma cu un calorifer, nu ar trebui sa bage caldura => probabil probleme la vana cu 3 cai.

#7146
Andrut1215

Andrut1215

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 31.01.2016
Centrala nu are display.nu apare nici o eroare.nici un buton rosu.vana este ceva din interiorul centralei sau este situata la exterior sub centrala?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate