Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Centrale ARISTON (Merloni)

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
14127 replies to this topic

#6301
hspinache

hspinache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,598
  • Înscris: 23.12.2007

 DanielD67, pe 29 noiembrie 2015 - 21:47, a scris:

Ai gasit cumva adresa?

Pana sa ajungi sa faci upgrade, cred ca mai exista un mod de a mai prelungi pauza cu 3,5 minute: parametrul 225 Intarziere aprindere incalzire cu valoarea 3 = 210 secunde. Aceasta intarziere se aplica si cand centrala trebuie sa porneasca incalzirea, adica afiseaza mai intai functia de incalzire si dupa cateva minute porneste pompa

Verificat ; foarte corect .

#6302
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013

 octavianlaz, pe 30 noiembrie 2015 - 07:02, a scris:

verificati filtrul Y de pe returul incalzirii si aerisiti instalatia ; daca zgomotele nu se manifesta si atunci cand produce apa calda in boiler , cam astea ar fi cauzele ; daca zgomotul apare si la preparare apa calda atunci poate fi schimbatorul colmatat ; setati puterea pe incalzire pentru necesarul imobilului dvs. ar trebui verificat si filtrul incorporat in blocul hidraulic pe partea de retur ( sub pompa de circulatie ).si bine inteles asigurati-va ca presiunea in instalatie este corecta ; mai este posibila si colmatarea aerisitorului automat de pe corpul pompei.
Multumesc pt. raspuns, am verificat filtrul Y, in afara unui "praf" negru nu era nici o alta depunere (instalatia are doar 1 an); asta nu inseamna ca nu putea intra ceva totusi prin centrala.

Observ ca daca ridic presiunea in instalatie (de la 1.5 la 1.7) pare ca se reduc trosniturile. Reamintesc ca trosniturile au aparut cand am apasat butonul AUTO - crescand temperatura, pe semne si necesarul de debit ..sau altceva. Apoi am redus presiunea (de la 1.9 la 1.5 in functiune) si au aparut bolboroselile/trosniturile/fasaiturile.
Deci sigur este ceva de la circulatia apei.

observ aici pe cineva in aceeasi situatie, se pare ca treaba cu spalatul chimic este ...complicata (respectiva persoana l-a facut de trei ori si tot ii troscanea) ; ar fi frumos daca un adevarat meserias ar putea garanta aceasta spalare si functionarea centralei, macar pe o perioada (2-3 luni), adica sa nu trosneasca iar, la doua zile dupa ce pleaca (in conditiile in care a mers un an, noua fiind, fara probleme, cu aceeasi duritate a apei, 25; adica cu 5 grade mai mult decat cele 20 pe care spune ca le suporta centrala ...fara probleme)


ati amintit de inca doua lucruri (pe langa filtrul Y)
- setarea puterii de incalzire: parametrul 2.2.9 (putere nominala centrala) ? - asta este 24kW precum este tipul centralei; mai observ 2.3.1 (reglare putere maxim incalzire=67%) si 2.3.4 (...procent putere maxima incalzire=tot 67%) cum sa-mi dau seama care ar fi valoarea buna ? (mai ales in conditiile in care acum ..sfaraie/pocane)
- verificare filtrul incorporat in blocul hidraulic (sub pompa): nu am facut inca
- am inteles ca ar mai fi u ncapacel ceva ce ar trebui sa aeriseasca pompa ...este tot acolo pe langa filtru ?
mi-a mai spus cineva sa maresc si turatia pompei
- valoarea minima (2.4.6) era 40 si am pus 70

ufff, greu

#6303
mihai_gelu

mihai_gelu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,531
  • Înscris: 18.06.2013
Pentru ca echipa care mi-a facut PIF-ul la centrala nu a stiut sa caute din prima in manual info de care avea nevoie si a comentat ceva de genul "... ce manual incurcat.." , plus ca s-au chinuit ceva sa elimine bufniturile de la aprindere ( cred ca a durat vreo doua ore PIF-ul ) si am nevoie sa reduc puterea centralei am trimis un mail de pe sit-ul Ariston si am intrebat daca la modificarea 231 trebuie modificata si presiunea la gaz. Raspuunsul a venit prompt, a doua zi si il postez aici

"Buna ziua,

    Parametrii de care amintiti se refera la setarea puterii maximale in regim INCALZIRE (230, 231), iar parametrul 220 se refera la setarea puterii de aprindere. Acesti parametrii sunt presetati din fabrica la valoarea cea mai uzuala (conform Manualului de instalare si intretinere, pag 25). Parametrul 230 se modifica numai daca se schimba placa electronica, parametrii 231 si 220 la punerea in functiune daca este cazul si numai in conditiile in care se masoara presiunea de gaz in arzator, conform procedurilor interne (Ariston) si specificatiilor de la pagina 26 (acelasi manual). In principal 231 adapteaza puterea centralei la puterea necesara spatiului afferent pentru incalzire (in % fata de puterea maxima-35 kW, 0% fiind puterea minima) asa cum explica la pag.35.
   Acesti parametrii sunt rezervati exclusiv personalului tehnic, motiv pentru care sunt protejati de un cod de acces.
   In alta ordine de idei, putem sa stim si noi cine este “echipa care a facut PIF”?  Este foarte important pentru noi tocmai pentru a imbunatati activitatea de service in viitor.  Multumesc.

  Cu stima,

   Adrian Duta
Technical Reprezentative "

#6304
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
multumesc Mihai, daca poti da-mi t rog emailul folosit (pe PM), cel mai bine este sa il contactez si eu, deoarece cel ce mi-a facut PIF-ul ...se lasa greu, ca in final sa imi sugereze ca "aaa apa dura, pai asta inseamna inlocuire ...arzator etc. ; brrr, dar spalare nu se poate, zic eu ? ...nu domle, cine sta sa spele toate alea, se inlocuiesc si gata ; si cam cat costa hardughia aceea gri/metalica care pufane ...pai cam jumatate din CT" (!?!)
imi parre rau pt. el, parea asa om ok, la PIF; dar in final nu mai exista profesionalism ci doar ...sa vindem cat mai multe piese/medicamente etc. , sa il jupuim pe omul in ananghie, uite ce casa si-a facut ...la'ca merita ...

Edited by szg, 01 December 2015 - 09:43.


#6305
DanielD67

DanielD67

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,046
  • Înscris: 11.01.2010

 szg, pe 30 noiembrie 2015 - 22:55, a scris:

ati amintit de inca doua lucruri (pe langa filtrul Y)
- setarea puterii de incalzire: parametrul 2.2.9 (putere nominala centrala) ? - asta este 24kW precum este tipul centralei; mai observ 2.3.1 (reglare putere maxim incalzire=67%) si 2.3.4 (...procent putere maxima incalzire=tot 67%) cum sa-mi dau seama care ar fi valoarea buna ? (mai ales in conditiile in care acum ..sfaraie/pocane)
- verificare filtrul incorporat in blocul hidraulic (sub pompa): nu am facut inca
- am inteles ca ar mai fi u ncapacel ceva ce ar trebui sa aeriseasca pompa ...este tot acolo pe langa filtru ?
mi-a mai spus cineva sa maresc si turatia pompei
- valoarea minima (2.4.6) era 40 si am pus 70

ufff, greu
229 trebuie sa corespunda cu tipul centralei si cred ca este o valoare pentru calculul, printre altele, a valorii afisate de parametrul 828 Putere instantanee gaz.
234 se regleaza doar la PIF cu un analizor de gaze.
231 este parametrul prin care se adapteaza puterea maxima pe incalzire la necesarul locuintei si poate fi pus si pe 0 daca doresti.

Capacelul de aerisire pompa trebuie sa fie undeva deasupra pompei, mai in spatele ei.

Ce n-am inteles eu este de ce folosesti centrala la temperaturi de 57 de grade din moment ce e in condensatie. Merge centrala permanent si nu face fata altfel? Sau pentru boiler?

 dentra, pe 30 noiembrie 2015 - 13:08, a scris:

ai reusit sa rezolvi problema cu zgomotul la pornire?la tine cum se manifesta dupa folosirea acm,la mine mai ales cand centrala e ,,rece" dupa ce inchid apa calda se aude tare cum recircula apa prin ea..dar asta nu tot timpul,nu-mi dau seama care o fi cauza,e normal sa se auda asa?aer nu are, pe incalzire nu se aude nimic doar dupa ce folosesc acm

Daca se aude doar pe ACM probabil ai aer in schimbatorul secundar si mai trebuie folosita functia de aerisire (Purge).
Dupa aerisire, o rezorvare mai simpla ar fi sa maresti presiunea la 1,5 bar.
Eu am luat solutiile acelea de adaugat in instalatie, am urmat instructiunile de la aditivul antibacterian, dar mi-a luat destul timp sa le pun in aplicare si tot a trebuit sa repet aerisirea a doua zi. Dupa schimbarea apei si adaugarea aditivilor in instalatie o umplusem la 1 bar, dupa aerisirea de a doua zi am crescut la 1,5 bar si momentan nu am mai auzit bulbuci pe la pompa. Dar nici apa calda n-am prea folosit-o. Inca sunt in asteptare, sa vad cum se comporta mai departe.

Edited by DanielD67, 01 December 2015 - 11:26.


#6306
mihai_gelu

mihai_gelu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,531
  • Înscris: 18.06.2013
Mail-ul l-am trimis de pe site-ul Ariston. Ai PM cu mail-ul personal.
Dar, totusi sa bagi apa asa de dura in centrala nu cred ca a fost o alegere inteleapta.

#6307
Strumfita

Strumfita

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 735
  • Înscris: 01.03.2005
Am o CT Ariston Class System 28 FF.
Ea baga intr-un puffer cu stratificare de 1000l.

In Puffer, in partea de sus, am bagat sonda de temperatura ce se leaga la teminalul TNK de pe placa de baza.

In manual nu scrie nimic despre ce insemna fct Comfort.
Din ce am inteles teelfonic de la Ariston Romania, cand e activat Comfort, CT merge prioritar AC, pana cand ajunge la 80 de grade!
Din ce am vazut este corect.

Problema mea este ca daca fct Comfort nu e activata, dar sunt totusi activate fct normale de Caldura si Apa calda, totusi nu tine cond de temperatura d epe retur si nu mai face apa calda!
E pus pe 60 de grade, dar desi in puffer sunt 30 de grade, fct de apa calda nu se activeaza.

Idei?

#6308
danr

danr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,757
  • Înscris: 19.09.2005
fara confort nu merge
oricum, cererea pe apa calda e prioritara

#6309
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 07.09.2008
Fara functia "confort" activa, centrala nu recunoaste senzorul de boiler (tank). Este de fapt functie de preparare apa calda pentru centralele SYSTEM. Doar la centralele cu preparare instantanee aceasta functie se poate dezactiva si centrala prepara apa calda atunci cand este cerere si la temperatura setata.
Acest mod de lucru (agentul termic pana la 80 grade) a fost ales pentru ca temperatura in boiler sa creasca repede.
Faptul ce temperatura setata este la 60 grade asta inseamna ca temperatura agentului termic trebuie sa fie mai mare ca sa poata incalzi in cat mai scurt timp apa menajera din acumulare.
Pentru preparare apa calda la acest model de centrala trebuie ca functia "confort" sa fie permanent activa. Dezactivand aceasta functie se dezactiveaza practic prepararea apei calde

Edited by servoman, 01 December 2015 - 11:27.


#6310
dentra

dentra

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 311
  • Înscris: 12.09.2010

 DanielD67, pe 01 decembrie 2015 - 10:59, a scris:

229 trebuie sa corespunda cu tipul centralei si cred ca este o valoare pentru calculul, printre altele, a valorii afisate de parametrul 828 Putere instantanee gaz.
234 se regleaza doar la PIF cu un analizor de gaze.
231 este parametrul prin care se adapteaza puterea maxima pe incalzire la necesarul locuintei si poate fi pus si pe 0 daca doresti.

Capacelul de aerisire pompa trebuie sa fie undeva deasupra pompei, mai in spatele ei.

Ce n-am inteles eu este de ce folosesti centrala la temperaturi de 57 de grade din moment ce e in condensatie. Merge centrala permanent si nu face fata altfel? Sau pentru boiler?



Daca se aude doar pe ACM probabil ai aer in schimbatorul secundar si mai trebuie folosita functia de aerisire (Purge).
Dupa aerisire, o rezorvare mai simpla ar fi sa maresti presiunea la 1,5 bar.
Eu am luat solutiile acelea de adaugat in instalatie, am urmat instructiunile de la aditivul antibacterian, dar mi-a luat destul timp sa le pun in aplicare si tot a trebuit sa repet aerisirea a doua zi. Dupa schimbarea apei si adaugarea aditivilor in instalatie o umplusem la 1 bar, dupa aerisirea de a doua zi am crescut la 1,5 bar si momentan nu am mai auzit bulbuci pe la pompa. Dar nici apa calda n-am prea folosit-o. Inca sunt in asteptare, sa vad cum se comporta mai departe.
da  mersi de raspuns se pare ca avea aer in schimbatorul secundar...dupa ce i-am dat de cateva ori purge se pare ca nu se mai aude si presiunea a crescut de 1,2 la 1,5-1,6 se pare ca a reusit sa scoata tot aerul

#6311
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013

 DanielD67, pe 01 decembrie 2015 - 10:59, a scris:

231 este parametrul prin care se adapteaza puterea maxima pe incalzire la necesarul locuintei si poate fi pus si pe 0 daca doresti.
Capacelul de aerisire pompa trebuie sa fie undeva deasupra pompei, mai in spatele ei.

de notat ca "acum nu mai face" !!
(dupa ridicarea presiunii la 1.7 bar si marirea parametrului pompei 2.4.6 de la 40 am pus 70)
dar parca tot as face cele doua operatii de care amintiti aici:

- aerisire pompa: am atasat poza cu pompa (nu gasesc modelul Energ Plus Hep TF0025 , se pare ca este "marca ariston", dar cineva tot o produce), ma rog,
care sa fie capacul ... rosu=1 ?
- ca tot s-a vorbit despre purge la schimbator, se pare ca nu este cazul la mine, conform schema la versiunea evo system este o vana cu 3 cai ("made by bitron")
acum si aici vad 3 "capace" (2, 3, 4), oare astea nu ar fi niste candidati buni pt. curatzare ?
- pe schema observ un ..filtru circuit incalzire (15)
sa fie oare chestia albastra de sub .."capacul 3" ?

multumesc

 DanielD67, pe 01 decembrie 2015 - 10:59, a scris:

Ce n-am inteles eu este de ce folosesti centrala la temperaturi de 57 de grade din moment ce e in condensatie. Merge centrala permanent si nu face fata altfel? Sau pentru boiler?
initial intelesesem ca prin jurul acestei temperaturi merge ea ok in condensatie; oricum, daca merge ok asa, nu o mai ating decat in primavara/vara cand o sa o curat (sper sa ajung pana atunci cu ea)
precum am zis, are si optiunea AUTO, sa decida ea temperatura pe incalzire in functie de diversi parametri ...exact asta a facut-o sa ..bolboroseasca, cand am apasat AUTO si a urcat temperatura la cam peste 60 grade

cu apa dura, am montat pe instalatie un Calmat Plus;
o fi sau nu relevant dar in filtrul Y nu vad nici un fel de depuneri (dupa 1 an de utilizare), decat niste ...funingine (un praf negru)

Edited by szg, 01 December 2015 - 18:28.


#6312
salex

salex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 05.09.2005
Pe la 1 se aeriseste pompa in mers. E un capac ce trebuie (sau trebuia) ridicat cu o surubelnita.
La 2 e senzorul de debit apa calda (o turbina) plus o sita de plastic.
La 3 si 4 pare-mi-se ca sint doar capace.
Chestia albastra e o electro-vana (cred ca asa se zice) pe care o poti actiona si manual cu magnetul atasat sub centrala pentru a umple instalatia cu apa.
Filtrul incalzire 15 il gasesti pe lateralul pompei (pe retur), cam pe unde vine capilarul ceasului de presiune.

Edited by salex, 01 December 2015 - 18:46.


#6313
DanielD67

DanielD67

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,046
  • Înscris: 11.01.2010
Ai pus centrala pe AUTO, dar n-ai spus ce senzori are centrala, de exterior, de interior, ca sa-si poata regla singura temperatura?
Capacelul rosu de aerisire trebuie in primul rand sa fie desurubat, cu surubelnita nu stiu ce rezolvi daca-l scoti de tot.
La mine chestia albastra e un simplu maner de la robinetul de umplere.
Chiar daca in interiorul filtrului de retur nu ai depuneri, in interiorul portiunilor fierbinti din schimbatorul principal ar putea fi alta situatia. Apa din instalatie ai schimbat-o de mai multe ori in anul asta de utilizare? Cam ce volum are instalatia de incalzire, sau cate calorifere, si ce dimensiuni?

Edited by DanielD67, 01 December 2015 - 19:26.


#6314
Hansolo

Hansolo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,457
  • Înscris: 17.09.2007
Am Ariston TX23MFFI si problemele cu ea sunt destul de enervante. Dupa ce e folosita o perioada mai mare ACM (pe setarea 2,5-3) ma pomenesc ca dupa oprire si repornire apa calda dureaza foarte mult (2-3min) pana porneste flacara (initial vine fiarta si apoi rece gheata) iar uneori pur si simplu intra pe avarie (ambele led-uri rosii). S-a intamplat sa intre pe avarie si dupa ce am pornit doar apa rece, dar niciodata nu s-a intamplat pe incalzire.
Service-ul local a venit si a constatat ca nu se intampla problema (e aleatoare si e sigur termica, ar trebui sa-l chem dupa ce a mers ACM minim 30min) iar NTC e bun. A emis supozitia ca se pot usca unii condensatori si sa nu porneasca aprinderea (din circuitul de ionizare) dar ca ar trebui sa-i dea jos de pe placa (in situatia in care defectul nu se repeta cu el de fata).

Ce condensatori ar fi de schimbat sa-i cer sa-i schimbe direct pentru a fi sigur ca nu mai apare problema? Daca mai sunt si alte piese care ar putea fi suspecte va rog sa spuneti, nu cred sa coste prea mult in raport cu confortul obtinut.
Multumesc

#6315
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013

 DanielD67, pe 01 decembrie 2015 - 19:06, a scris:

Apa din instalatie ai schimbat-o de mai multe ori in anul asta de utilizare?
pot sa spun ca de un an de zile nu am schimbat-o (apa din instalatie)
posibil sa fi facut si ceva ..broaste :) , dar cand am aerisit caloriferele (cele mai de sus din instalatie), nu a iesit nici un pic d eaer, ci doar apa calda ...nu extrem de curata, dar transparenta

 DanielD67, pe 01 decembrie 2015 - 19:06, a scris:

... in interiorul portiunilor fierbinti din schimbatorul principal ar putea fi alta situatia.
unde ar fi acest schimbator principal ? (la varianta system)

#6316
DanielD67

DanielD67

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,046
  • Înscris: 11.01.2010
Cred ca acolo unde se aud pocnetele. Ca sa vezi daca e o problema de debit, verifica valoarea parametrului 831 Temperatură tur încălzire si starea acelui filtru de incalzire, care pare a fi dopuletul albastru din dreapta, sub pompa de apa.

#6317
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
hm,

 DanielD67, pe 02 decembrie 2015 - 00:42, a scris:

Cred ca acolo unde se aud pocnetele. ... si starea acelui filtru de incalzire, care pare a fi dopuletul albastru din dreapta, sub pompa de apa.
hm, de auzit stiu sigur unde se aude/auzea, se simte si la mana este in arzator/"cazan" (3, in schema)
despre acel dopulet albastru nu stiu ce sa zic, din el iese o tevutza si cred ca acolo este de fapt senzorul de presiune/hidrometru (19/20); dar tot pe acolo undeva ar trebui sa fie si acel filtru circuit incalzire (15) ...da' nu-mi dau seama unde :) ca dupa senzor/dob albastru vine ...teava (retur incalzire) si robinet (in exteriorul CT)
o fi ...dopul ala ..3 in 1 (senzor presiune/hidrometru/filtru) ?

#6318
hspinache

hspinache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,598
  • Înscris: 23.12.2007
Exista , pentru fiecare tip de centrala , un pdf , de obicei denumit "ariston genus premium spare" , sau ceva in acest gen . acolo se gasesc desene axonometrice ale centralaei , numerotare piese si codurile de firma ale pieselor .
De acolo va puteti lamuri pentru fiecare piesa ce este .

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate