Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 

Centrale ARISTON (Merloni)

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
14127 replies to this topic

#5509
adrianp_ro

adrianp_ro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 08.05.2014

View Postmarinoi, on 23 aprilie 2015 - 12:08, said:

...Ce pot spune ca flacar la aragaz nu este stabila ,si nici la CT,modulatia se face(e cum ai da drumul la apa si nu curge constant).Ce as mai putea verifica.
Mie mi-a facut asa de revelion (noptile alea cu -20grade). Pana la urma am aruncat o galeata cu apa calda pe valva regulatoare de la poarta (aia gri). Dupa ce am incalzit-o, in functionare continua a mers normal (casa era pe anti-inghet pana atunci -> consum minim).
Daca ai probleme si cu aragazul, cel mai probabil acolo trebuie sa te uiti. Si nu e exclus ca furnzorul tau de gaze sa fi "uitat" sa bage si gaz pe conducta.

#5510
tiopedi

tiopedi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,287
  • Înscris: 21.11.2014

View Postdanpet, on 24 aprilie 2015 - 05:40, said:

Papa mai mult gaz...intr-un timp mai scurt...in concluzie: =
Continua, care este concluzia ?
Nu cumva ai descoperit modul de a incalzi o casa fara sa faci foc ?

#5511
4di

4di

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 981
  • Înscris: 05.04.2006

View Posttiopedi, on 24 aprilie 2015 - 12:23, said:

Continua, care este concluzia ?
Nu cumva ai descoperit modul de a incalzi o casa fara sa faci foc ?

Tind sa cred ca ar fi acelasi consum in total de acord cu danpet.... fie incalzesti mai lent si caloriferele au timp sa degaje lent caldura fie incalezsti mai rapid si degaza caldura mai repede ... dar e posibil ca la 9 kw si iarna la -15 grade afara sa nu cumva sa se raceasca apropae la fel de lent cum se incalzesc... bine , mult mai lent se racesc , insa centrala face o munca in plus incalzind mai mult... deci la 4 kw "de calorifere " pentru 50 de grade, as tinde sa cred ca e mai bine 12kw in loc de 9... cel putin iarna ....parerea mea ...
... de asta ma interesa si parerea celor mai experimentati...

#5512
tiopedi

tiopedi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,287
  • Înscris: 21.11.2014
Eu nu sunt foarte experimentat , dar spun ca o putere mai mare este mai indicata . De ce ? Din simplu motiv ca omul nu are nevoie si de un plus de confort . Nu trebuie sa fi zagraie branza , asa cum nu trebuie sa arunci cu banii in vant .
Totusi sa intelegem sa sunt anumite momente in viata noastra cand avem nevoie rapid de caldurica .
Baita unui copil mic ( chiar daca nu este al nostru ) venit in vizita , o mama mai bolnavioara , o partida de sex pe fuga , o gripa rebela , etc .
Ce naiba, mai aprindem si un bec de 100 w, nu stam numai cu lampa de veghe in toata casa .
Nu mai aerisim camera ? De frica ca se invarte contorul de gaz ?

Edited by tiopedi, 24 April 2015 - 13:17.


#5513
schumygeo

schumygeo

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 24.04.2015
salut, am o centrala Ariston Microtec 23 MFFI din 2003, de ceva timp am o problema si anume ca ramane fara apa scazand presiunea, incarc la 1,3-1,5  dar cam la o sapt scade sub valoarea de functionare 0,7-0,9, ca sa functioneze si sub aceasta pres am pus o agrafa intre cele doua fire de la presostatul de presiune minima daca il numesc bine asa si centrala functioneaza si daca apa scade sub 1,  de putin timp am observat ca dupa ce reancarc centrala cu apa la 1,3-1,5 si porneste caldura, presiunea creste foarte mult aproape de 3 si soate apa pe la supapa de siguranta, intre timp am observat ca apa care se pierde de fapt este pe la aerisitorul sau capacul pompei de apa, la revizia din ianuarie baietii au bagat si aer pe sus cu un aparat, intrebarea mea este urmatoarea si anume de ce dupa ce incarc cand observ ca scade sub 1 presiunea apei, la prima folosire a centralei pe caldura presiunea creste pana aproape de 3 si scoate apa pe supapa de siguranta? asta face doar la prima pornire dupa reancarcare apoi reintra in normal.
trebuie facuta iar presiunea in vasul de expaniune? sau poate fi alta problema? se poate sa se fi defectat vana cu trei cai? uneori cand centrala merge pe caldura si dau drumul si la apa calda aceasta curge dar doar daca nu folosesc presiune mare...?
va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
stima!

#5514
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
1.Nu e bine ca ai scurtcircuitat presostatul de minim.Ai anulat una din protectiile centralei.
2.Aerisitorul automat de pe pompa,pe unde picura apa,trebuie demontat si curatat.Daca nu se poate,trebuie schimbat...se goleste apa din centrala.
3.Cresterea presiunii la 3bari (doar pe incalzire) e din cauza vasului de expansiune...daca dupa racire,presiunea scade la normal (sau sub,daca a scos apa pe la supapa).Daca a fost represurizat si tot nu functioneaza,probabil trebuie schimbat.
4.Cred ca aceasta centrala are schimbator bitermic,adica nu are vana cu 3 cai (daca nu ma insel).N-am inteles exact cum e cu apa calda...curge sau nu curge,sau:vine calda sau rece?
"apa calda aceasta curge dar doar daca nu folosesc presiune mare"
De fapt,cred ca e vorba de debit,nu de presiune...Ce inseamna "mare"? Cati litri/minut?...poate vrei un debit mai mare decat poate centrala.Totusi,la varsta pe care o are centrala,e foarte posibil sa nu mai aiba randament schimbatorul de caldura,datorita depunerilor de calcar in interior si de murdarie si oxod la exterior.O curatire si o spalare chimica ar putea rezolva problema.Daca la debit mic face apa calda fierbinte,exclud alte variante (sonda defecta).

#5515
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,351
  • Înscris: 12.09.2005

View Postschumygeo, on 24 aprilie 2015 - 21:58, said:


trebuie facuta iar presiunea in vasul de expaniune?

Nu mai completa cu apa, pune mana pe o pompa de aer (cea de la masina, bicicleta daca are furtunul suficient de lung) si baga aer in vasul de expansiune.

#5516
schumygeo

schumygeo

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 24.04.2015
salut, am inteles in mare parte , o sa incerc sa curat aerisitorul automat, si explic ca uneori cand merge centrala pe caldura si dau drumul la un debit foarte mic la apa calda aceasta curge calda adica merg ambele simultan, credeam ca acest lucru spune ca e defect ceva adica vana cu 3 cai sau o alta componenta vasul de expansiune fisurat..., dar cum spune domnul danpet este posibil sa aiba schimbator bitermic, cum se poate verifica daca vasul de expansiune este fisurat sau defect?,
asadar dupa ce curat aerisitorul trebuie sa fac presiunea in vasul de expansiune completand cu apa normal la robinet si doar atat, sau sa mai fac si presiunea in vasul de expansiune bagand aer cu ajutorul unei pompe sau compresor, dar cum anume se face? se goleste instalatia de apa si apoi se baga aer dar ce presiune?sau se baga aer dupa se face plinul de apa? in luna ianuarie 2015 i s-a facut si curatare chimica si presiunea cu aer .
va multumesc anticipat pentru raspunsuri, intreb mai pe larg sa pot intelege mai bine functionarea centralei si pasii care trebuie facuti mai intai...si cum ar trebui sa decurga operatiunea .
stima!

#5517
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
-Schimbatorul bitermic il recunosti prin faptul ca are 4 tevi,2 mai groase intr-o parte si 2 mai subtiri in partea opusa.La acest tip e normal sa vina apa calda la debit mic,sub cel de comutare a fluxostatului,centrala functionanand pe incalzire.
-Cu centrala golita de apa,se baga aer in vasul de exp. la 0,8-1bar.
-Se curata aerisitorul de pe pompa (care n-are nicio legatura cu vasul de exp.)
-In final se umple centrala cu apa si se urmareste functionarea.Daca dupa catva timp (zile-saptamani) reapare cresterea presiunii pe incalzire si vasul nu pierde aer pe la ventil,vasul trebuie schimbat.Specialistii pot (uneori) sa constate daca vasul e defect,chiar in procesul de refacere a presiunii (daca fisura e suficient de mare,sa se manifeste imediat).
-Cauta pe forumurile de centrale,unde a fost descrisa in detaliu procedura de refacere a presiunii in vas...n-o mai scriu inca o data,pentru fiecare coleg de forum,care...vrea sa ne fure meseria Posted Image no offence.

LE: daca a fost presurizat vasul de exp in ianuarie,inseamna ca testul a fost facut deja...cu rezerva ca nu stim daca nu pierde presiunea pe la ventil.Asta e mai greu de verificat,daca pierderea de aer,e foarte mica,fara un dispozitiv simplu,dar eficient,pe care nu prea il are nimeni (eu mi-am facut).

Edited by danpet, 26 April 2015 - 07:12.


#5518
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,351
  • Înscris: 12.09.2005
E cu schimbator bitermic deci nu exista valvula cu 3 cai.
http://www.reparatii...-mffi-168-2.JPG

In stanga sus pe imaginea din link se vede vasul de expansiune. la partea de sus are o valve de umplere cu aer exact ca la rotile auto, daca aceea pierde aerul e ok, ii schimbi ventilul, daca in continuare tot pierzi aerul trebuie schimbat vasul.

Ca sa intelegi cam cum merge centrala ta http://www.centrale-...mbator-secundar  prima schema hidraulica.

#5519
_-_-_

_-_-_

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 19.04.2015
Salutare tuturor,

Stie cineva cum/unde as putea gasi informatie despre linia lor Bus Bridgenet® as dori sa conectez calculatorul la linia data.

Multumesc.

#5520
hspinache

hspinache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,598
  • Înscris: 23.12.2007

View Post_-_-_, on 02 mai 2015 - 15:05, said:

Salutare tuturor,

Stie cineva cum/unde as putea gasi informatie despre linia lor Bus Bridgenet® as dori sa conectez calculatorul la linia data.

Multumesc.

Al lor al cui ?

#5521
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 07.09.2008

View Post_-_-_, on 02 mai 2015 - 15:05, said:

Salutare tuturor,

Stie cineva cum/unde as putea gasi informatie despre linia lor Bus Bridgenet® as dori sa conectez calculatorul la linia data.

Multumesc.

Esti simpatic :). In afara de programatorii care l-au conceput nu mai are nimeni acces la acest soft.

#5522
_-_-_

_-_-_

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 19.04.2015

View Postservoman, on 02 mai 2015 - 19:00, said:

Esti simpatic Posted Image. In afara de programatorii care l-au conceput nu mai are nimeni acces la acest soft.

Inteleg dar in oricecaz as dori s-al conectez la smart home-ul meu si odata ce sunt multe pereferii ce comunica intre ele trebuie sa existe si un document care explica cum. Pina acum m-am uitat la ceva protocoale de tip Opentherm si cred ca si acesta e o variatie a lui.

#5523
hspinache

hspinache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,598
  • Înscris: 23.12.2007
Ca sa te conectezi , ai nevoie de 2 lucruri;
a. sa ai o legatura hard disponibila
b.sa poti sa ai o legatura soft.
Pina la soft , ce potenta ai sa legi placa de un telefon ? Placa de class evo , din cit ai vazut , are vrun loc fizic de conectare ? telefonul tau ce poate sa aibe ? un usb ?
Sa iti povestesc despre Genus Evo.
Genus evo , are pe fata , un loc cu un capacel cu o inscripte "cheie" ; sub capacel , o mufa RJ11 , adica ceva compatibil cu o legatura modem  .
Eu am vazut un film , cu o genus evo . Ave venit unul , cu o fata tipica , a scos capacul , a bagat o mufa in  acel rj11 si ? ... atit .
In instructiuni , insa nici macar nu se spune ca ar exista acolo o mufa ; ca se poate folosii de specialisti autorizati.
Un individ mi-a facut teoria ca cei ce au proiectat placa , s-au gindit la un sevis unic , la distanta , cu conectare prin modem . Din cauza de securitate , insa cel purin pe rominia asa ceva nu functioneaza .

Placa este foarte sensibila ; eu nu as avea curaj sa bag in placa o legatura hard , asa , de curiozitate !

Eu am patit cam asa :
-am observat ca un parametru [poate or fi mai multi] periodic este uitat si reinitiat cu valoare din default . Daca inchid/deschid centrala , nu uita ; daca inchid/deschid incalzirea nu uita ; daca se opreste curentul , nu uita ; daca inchid , scot din priza , reiau , nu uita ; daca insa se opreste curentul , scot din priza , vine curentul , bag in priza , atunci face reinitializare si uita .
-Misterul este urmatorul : placa se pare ca are un mcu mai nou , pe 32 biti , care intra in hibernare ; hibernare= procesor oprit , drivere decuplate , urice transmisie catre ram inchisa ; in concluzi nu consuma nimic si ce este imagazinat in electrolitici ii ajunge ca sa tina ramul sub tensiune si deci sa tina minte . Daca se scoate stecherul cu curentul oprit , prin circuite de nul se descarca condensatorul care asigura mcu .
Este o placa care lucreaza cu curenti foarte mici si deci a face la ea o legatura hard nedocumentata este dupa parerea mea periculos pentru placa .
Deci Mare ATENTIE ! Se poate deteriora placa .

Edited by hspinache, 04 May 2015 - 10:52.


#5524
_-_-_

_-_-_

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 19.04.2015

View Posthspinache, on 04 mai 2015 - 10:50, said:

Ca sa te conectezi , ai nevoie de 2 lucruri;
a. sa ai o legatura hard disponibila
b.sa poti sa ai o legatura soft.
Pina la soft , ce potenta ai sa legi placa de un telefon ? Placa de class evo , din cit ai vazut , are vrun loc fizic de conectare ? telefonul tau ce poate sa aibe ? un usb ?
Sa iti povestesc despre Genus Evo.
Genus evo , are pe fata , un loc cu un capacel cu o inscripte "cheie" ; sub capacel , o mufa RJ11 , adica ceva compatibil cu o legatura modem  .
Eu am vazut un film , cu o genus evo . Ave venit unul , cu o fata tipica , a scos capacul , a bagat o mufa in  acel rj11 si ? ... atit .
In instructiuni , insa nici macar nu se spune ca ar exista acolo o mufa ; ca se poate folosii de specialisti autorizati.
Un individ mi-a facut teoria ca cei ce au proiectat placa , s-au gindit la un sevis unic , la distanta , cu conectare prin modem . Din cauza de securitate , insa cel purin pe rominia asa ceva nu functioneaza .

Placa este foarte sensibila ; eu nu as avea curaj sa bag in placa o legatura hard , asa , de curiozitate !

Eu am patit cam asa :
-am observat ca un parametru [poate or fi mai multi] periodic este uitat si reinitiat cu valoare din default . Daca inchid/deschid centrala , nu uita ; daca inchid/deschid incalzirea nu uita ; daca se opreste curentul , nu uita ; daca inchid , scot din priza , reiau , nu uita ; daca insa se opreste curentul , scot din priza , vine curentul , bag in priza , atunci face reinitializare si uita .
-Misterul este urmatorul : placa se pare ca are un mcu mai nou , pe 32 biti , care intra in hibernare ; hibernare= procesor oprit , drivere decuplate , urice transmisie catre ram inchisa ; in concluzi nu consuma nimic si ce este imagazinat in electrolitici ii ajunge ca sa tina ramul sub tensiune si deci sa tina minte . Daca se scoate stecherul cu curentul oprit , prin circuite de nul se descarca condensatorul care asigura mcu .
Este o placa care lucreaza cu curenti foarte mici si deci a face la ea o legatura hard nedocumentata este dupa parerea mea periculos pentru placa .
Deci Mare ATENTIE ! Se poate deteriora placa .


De acord atentie la cel ce nu stie ce face. Din cite am vazut si studiat pare a fi un protocol de comunicare "simplu" (in realitate nu prea). Centrala are in interior un conector RJ11 pentru a cupla controler-ul SENSYS asa ca la el si am de gind sa ma conectez in rest ramine de strins un driver care ar permite comunicarea cu centrala e simplu din experienta mea de conectare la protocolul opentherm.

#5525
hspinache

hspinache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,598
  • Înscris: 23.12.2007
Pai , cind ai rezultate , indifernt cum sint ele , spune-ne si noua.

#5526
B74LEL

B74LEL

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 21.09.2013
Buna ziua,

Am citit acest topic si nu am gasit o solutie la problema mea . Am o centrala microGENUS PLUS 24 MFFI si din cand in cand imi apare eroare A91 - Eroare ventilator turatie - sensor Hall . Daca-i dau reset nu se anuleaza eroarea  de fiecare data. Este ceva foarte ciudat.
Daca selectez temperatura ACM peste 2 , se reseteaza eroarea uneori . Alteori , nu . Daca ii aplic socuri in zona butoanelor , se reseteaza si dispare eroarea  ( asta evident dupa ce isi face testul).
Eroarea apare imediat la pornirea ACM sau caldura . Ventilatorul se aude ca porneste de la turatie mica spre foarte mare si da eroarea ( nu-mi dau seama daca se aprinde si flacara). Cand se anuleaza eroarea si isi face testul Push-Up se aude tot asa cum porneste ventilatorul de la turatie mica spre mare ( dar nu foarte mare ca inainte , se prinde flacara etc).
Imi vine greu sa cred ca este vorba se senzor Hall . Mi-e sa nu fie ceva de pe placa ( releu , comutator ACM) . Nu inteleg de ce daca comutatorul de ACM este sub 1 ( sa nu faca apa prea calda) , eroarea nu dispare . Imi puteti da vre-o idee unde sa caut ? Pana acum a mers foarte bine ( din 2008 i-am schimbat condensatorul C903 - A01 de 2 ori )

Multumesc.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate