Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Caramida/piatra decorativa

inlocuire hdd cu dvdrw

Fonturi Post Script nu mai merg i...

Unde pot gasi aceste carti?
 Permis Pierdut?

Destiny

comutare intre power plans

Barcelona Residence
 verificare footer in functii

Am vazut un laptop cu procesor I7...

Recomandare telefon clasic.

telekom - halucinant incercare de...
 Maria, bucuresteanca responsabila...

CARTEA LUI DUMNEZEU

Samsung Galaxy Tab Pro T325

Bani picati din cer
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Centrale ARISTON (Merloni)

  • Please log in to reply
4904 replies to this topic

#469
voicky18

voicky18

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 21.05.2007
  • ID membru: 182,229

buna ziua
am o problema grava cu centrala si anume de citeva zile in momentul cind functiona pe caldura si ceream acm se aprindea ledul rosu (ariston  uno), daca opresc caldura si cer doar acm este ok dar apa este extrem de fierbinte..... daca folosesc doar caloriferele  iarasi este ok.
si acum surpriza si mai neplacuta ...au fost lucrari in subsolul blocului si apa rece a fost oprita cu care ocazie manometrul meu  (de pe circuitul de incalzire) arata 0.
in momentul revenirii presiuni de apa rece, instantaneu a crescut presiunea la 2 ..... au oprit iari apa presiunea a scazut imediat (robinetul de umplere inchis si garantez functional) singura posibilitate ar fi schimbatorul de caldura secundar in placi .....poate cineva sa imi dea alta idee..?

#470
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006
  • ID membru: 78,245
  • Locație: Bucuresti

View Postrslick, on 29th October 2009, 15:33, said:

..sa nu-ti mai bagi nasu aiurea la elementele de siguranta ale unei centrale

..o firma care se respecta are pe stoc cel putin o placa electronica..

la  firmele in domeniu, nici nu se discuta de repararea placii ... pur si simplu se schimba,existand si o reglementare care spune ca orice componenta din centrala trebuie inlocuita cu una originala..
desi in continuare imi displace tonul tau, as vrea totusi sa-ti dau dreptate la unele chestii -le-am subliniat mai sus.
Sper ca o sa-ti revizuiesti atitudinea si sa aduci si o contributie pozitiva pe acest forum; dupa ce decretezi Asa Nu, trebuie sa arati cum e acel Asa Da.

#471
teoX

teoX

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 13.08.2007
  • ID membru: 214,033
  • Locație: Iasi

View Postcaldut, on 23rd October 2009, 20:38, said:

....daca auzi zgomot de curgere in instalatii/tevi,atunci da....

Revin :)
Deci, dupa ce am aerisit caloriferele aveam "acel" zgomot" doar la centrala. Stiu ca "Genus" nu este o centrala "uzuala", din aceasta cauza si lipsa de informatii. Multumesc lui Caldut si Servoman pentru raspunsuri.

Postez acest mesaj in speranta de a fi util celor care o au in utilizare si (poate) celor care le pun in functiune, detaliind ceva mai in amanunt

La PIF s-a bagat 1.2 bari in instalatia de incalzire. In utilizare, la incalzire, am constat zgomote provocate de circulatia aerului atit in calorifere (minore) si la tevile de la CT (majore - in sensul ca se auzea un zgomot ca si cum ai turna dintr-ul vas in altul destul de puternic).
Dupa aerisirea la nivelul caloriferelor:
- presiunea indicata de centrala a scazut de la 1,2 bari la 1.0 bar (vezi ma jos);
- zgomotele din calorifere au disparut;
- zgomotele de la centrala au ramas.

Pentru aerisirea la nivelul centralei am procedat in felul urmator (toti pasii sunt foarte importanti):
- nu am utilizat incalzirea o perioada mai lunga - ideea este ca apa sa ajunga la o temperatura cit mai mica, cit mai rece;
- din butonul "Mode" am setat pe modul "VARA" (in manual este denumit Stand By).
- am anuntat membrii familie sa nu foloseasca apa rece pentru 30 minute.
- in modul "VARA" am apasat butonul "ESC" pina a intrat in programul de dezaerare.
- din ce am observat programul de dezaerare consta in 3 cicluri de utilizare a pompei + pauze, ceva mai putin de 6 minute.
Dupa aceasta procedura, zgomotele la nivelul centralei s-au redus semnificativ (aprox. 80%),

Fiind "tipicar" si din zona "ce se intimpla daca" am testat si dupa mai citeva cicluri de incalzire, "ciclul de aerisire automata" - efectul a fost 0. Din cite se pare este important ca temperatura apei in instalatia de incalzire sa fie minima pentru a utiliza la maxim aceasta functie.


Mai am mai multe "experimente" trecute in "program". Asa cum am postat intr-un mesaj anterior, nu toate functiile acestei centrale sunt documentate.
De exemplu:
Daca centrala este setata pe "AUTO" prin butonul dedicat, invirtind butonul destinat temperaturii din instalatia de incalzire va apare un mesaj cu "Confort ambient" iar temperatura indicata va indica intre -20 si +20.
Am studiat manualele de utilizare si de instalare de la aceste model si de la HE diponibile in UK. NU apare nimic despre.



--------------
Pentru cei de la Ariston (in cazul in care citesc acest mesaj):

Fratilor, daca exista o functie cit de mica in program sigur exista un timpit ca mine care da peste ea si o testeaza (si inca n-am terminat de butonat).
Daca la utilizatorul final ii dai posibilitatea sa modifice un parametru, aruncati 2 cuvinte in manual, un indiciu.
Cum dr... sa optimizezi un proces la care dati optiunea sa se modifice diversi parametri intimi de lucru, cind nu dati un info la functii vizibile utilizatorului obisnuit.
In locul vostru as lua manualul si i-as bate in cap pe cei care l-au realizat. As da 2 de ori mai mult daca sunt italieni. Daca nu se pricep sa-si angajeze romani. :P
---------------


PS.
Atunci cind dau banii pe ceva incerc sa scot tot ce se poate din acel lucru. Ca un info: daca un producator nu si-a luat masuri de protectie sa nu se intimple ceva de genul ca utilizatorul apasa simultan pe 5 taste odata si produsul o ia razna, nu e vina utilizatorului - e vina producatorului ca permite prin utilizare asa ceva. ;)
Nu vreau inca sa ma pronunt asupra centralei daca merita sau nu. Am sa revin cu rezultatul "testelor" daca nu voi plictisi si va prezenta interes si in masura ce voi afla implicatiile diversilor parametri ce pot fi modifciati in programarea centralei
O seara placuta tuturor :)

Edited by teoX, 30 October 2009 - 00:32.


#472
servoman

servoman

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,660
  • Înscris: 07.09.2008
  • ID membru: 367,716
  • Locație: dimensiune paralela

View PostteoX, on 30th October 2009, 01:14, said:

Revin :)
Daca centrala este setata pe "AUTO" prin butonul dedicat, invirtind butonul destinat temperaturii din instalatia de incalzire va apare un mesaj cu "Confort ambient" iar temperatura indicata va indica intre -20 si +20.
Am studiat manualele de utilizare si de instalare de la aceste model si de la HE diponibile in UK. NU apare nimic despre.
Functia AUTO trebuie activata doar daca exista sonda de exterior conectata la placa electronica a centralei. Astfel se obtine un reglaj eficient al temperaturii din calorifere in functie de temperatura exterioara si in functie de curba de incalzire aleasa.

View Postvoicky18, on 29th October 2009, 17:45, said:

....au fost lucrari in subsolul blocului si apa rece a fost oprita cu care ocazie manometrul meu  (de pe circuitul de incalzire) arata 0...in momentul revenirii presiuni de apa rece, instantaneu a crescut presiunea la 2 ...
Dupa cum explici se pare ca ai lasat deschis robinetul de umplere sau acesta este defect si nu mai etanseaza bine. Norocul tau este ca in reteaua de distributie de apa rece nu este presiune mai mare de 2 bari altfel daca se depasea 3 bari incepea sa curga apa pe la supapa de siguranta. Ar mai exista posibilitatea sa fie fisurat schimbatorul secundar(in placi) si sa se manifeste in acest mod dar acest lucru se ntampla fie din cauza presiunii mari in reteaua de distributie fie din cauza inghetului.

Edited by scheleton, 30 October 2009 - 13:18.


#473
kltar0

kltar0

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 08.05.2007
  • ID membru: 177,328
  • Locație: Arad

View Postservoman, on 17th October 2009, 22:17, said:

S-au cumulat 2 probleme: prima datorita faptului ca ai ridicat presiunea la 2,5 bar a dus la cresterea pe incalzire la peste 3 bar si a deschis supapa de siguranta care dupa ce a inchis la loc este posibil sa fi prins o mizerie pe scaunul de etansare si sa deschida acum la presiune mai mica. Ma tem ca trebuie inlocuita pt. ca este o piesa de siguranta si nu merg improvizatii. A doua problema este de la vasul de expansiune care poate sa fi pierdut perna de aer si sa nu mai compenseze cresterea de presiune din instalatie asa ca va trebui recalibrat sau inlocuit dupa caz. Cel mai bine este sa apelezi la firma de service pt. ca oricum centrala este in garantie.
Multumesc Servoman pentru sfaturi.
Am apelat la firma de service, care initial mi-a spus ca trimite baiatul cu un vas de expansiune. Bineinteles ca baiatul a venit fara vas. A incercat sa il recalibreze cu o pompa de masina dar nu a reusit. Dupa o saptamana a revenit cu vasul de expansiune pe care l-a inlocuit pe garantie. Cat a stat baiatul presiunea nu a crescut mai mult de 0,3 bari, in schimb dupa 2 zile mi-a ajuns la 0,4 bari si centrala mi-a dat eroarea cu apasarea butonului de umplere. Am banuit ca poate a avut aer pe instalatie si iesind tot aerul a scazut presiunea. Dupa reumplere si un ciclu de aerisire din centrala, acum se pare ca functioneaza normal, plecand de la 1,2 bari, la 65* urca pana la maxim 1,6 bari.
In legatura cu supapa de siguranta mi-au spus ca nu trebuie inlocuita pentru ca defectiunea a fost la vasul de expansiune.

As mai avea 2 nelamuriri:

1. Inainte de schimbarea vasului de expansiune se auzea un pocnet din cand in cand in timp ce functiona centrala. Acum dupa schimbarea vasului de expansiune acest pocnet este mai accentuat, se aude mult mai tare si mai metalic.

2. Uneori pe ecran imi apare mesajul Post-circulare incalzire. In manual nu am gasit aproape nimic despre acest mesaj. Baiatul de la service mi-a facut o demonstratie sa inteleg ce e cu el. A lasat centrala sa incalzeasca apa la 60*, apoi a redus cererea de incalzire pana la 50*. Centrala s-a oprit si a aparut mesajul Post-circulare incalzire. Mi-a spus ca apa fiind mai calda pe circuit decat cererea de incalzire, centrala circula doar apa din instalatie pana ajunge la o temperatura mai scazuta decat cererea. Nelamurirea mea e urmatoarea: Temperatura pe tur este 29* (atat imi afiseaza centrala), cronotermostatul are aprins ledul verde, deci solicita incalzire, dar centrala porneste cu mesajul Post-circulare incalzire timp de cateva minute, dupa care trece pe modul de incalzire. Daca nu este un defect puteti va rog sa-mi explicati fenomenul?

Ca sa nu mai cautati postul anterior, centrala e un Ariston Genus 24FF

Multumesc anticipat.

Edited by kltar0, 31 October 2009 - 05:07.


#474
teoX

teoX

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 13.08.2007
  • ID membru: 214,033
  • Locație: Iasi

View Postkltar0, on 31st October 2009, 05:02, said:

Uneori pe ecran imi apare mesajul Post-circulare incalzire. In manual nu am gasit aproape nimic despre acest mesaj.
..
Ca sa nu mai cautati postul anterior, centrala e un Ariston Genus 24FF
...

Scurte referiri asupra acestui mod de lucru apar in manualul de instalare. Nu este explicat exact rolul sau deci pot face doar citeva supozitii in legatura cu el.
Cred ca acest ciclul apare in momentul in care diferenta de temperatura de pe tur si retur este mai mica decit o anumita valoare. Cu alte cuvinte, daca temperatura de pe tur este de 70 si cea de retur a ajuns la 60 (cifrele le folosesc ca exemplu - nu am date reale), este un semn ca cedarea caldurii de catre calorifere este la randament maxim. Orice incalzire ulterioara a agentului termic nu va imbunatati cu nimic situatia, ducind doar la o supraincalzire a agentului. Avind temperatura deja optima este de ajuns doar circularea agentului termic prin instalatie.
Durata acestui ciclu este controlata printr-un parametru programabil (237) care din fabrica este setat la 3 minute.

In cazul in care gresesc sper ca cei care au mai multe informatii sa infirme afirmatiile mele anterioar si sa ma corecteze. :)

#475
rslick

rslick

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 16.01.2009
  • ID membru: 408,325
  • Locație: romania

View Postscheleton, on 29th October 2009, 23:01, said:

desi in continuare imi displace tonul tau, as vrea totusi sa-ti dau dreptate la unele chestii -le-am subliniat mai sus.
Sper ca o sa-ti revizuiesti atitudinea si sa aduci si o contributie pozitiva pe acest forum; dupa ce decretezi Asa Nu, trebuie sa arati cum e acel Asa Da.
de acord cu tine si da o sa incerc.

#476
nyck88

nyck88

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 16.07.2009
  • ID membru: 486,672
am si eu o mica/mare problema. Centrala functioneaza ptr apa calda dar nu porneste la caldura, ce anume poate fi? Am schimbat bateriile la termostat, programele sunt selectate ... nu ma pricep deloc in domeniul acesta si v-as multumi daca mi-ati da o mana de ajutor!

#477
fabersilviu

fabersilviu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 03.11.2009
  • ID membru: 526,839
Am si eu Ariston uno 24 mffi si problemele sunt urmatoarele...: inainte sa schimb condesatoru mergea cat de cat dadea avarie destul de rar...o resetam mai mergea iar dadea avarie lipsa flacara ledu rosu si inate sa apara avarie se vedea cum da scanteie...am citit ce faza cu condesatoru ala l`am schimbat...si acuma da scanteie incontinu porneste si se opreste...am pus condesatoru vechi la loc....si la fel..scanteie continua si se opreste...ce`ar mai putea fii...ca azi toata ziua altceva n`am facut decat sa stau cu placa in brate...la o adica iau placa noua si asta e daca nu e vre`o solutie.............. :console:

#478
marty70

marty70

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 01.02.2007
  • ID membru: 136,184

De aproximativ 2 saptamini mi-am montat un ariston genus 28. Este programabila are un afisaj in romana. Mi-a placut de ea dat fiind ca numeroase cunostinte au ariston si sint multumiti. Am optat pt modelul asta si nu unul mai vechi dar mai ieftin tocmai pt a o putea programa. Am zis ca ma descurc cu programarea dupa manual.
Intru in menu, selectez un program de functionare orara prestabilit, ii dau ok, ies din menu prin escape, si apoi apas butonul cu ceas ( exact cum  scrie in manual) ca sa se activeze programarea. Apas pe buton pina imi vine rau ca nu pare a lua comanda. Ar fi trebuit sa imi apara pe afisaj simbolul ceasului. Ce se intimpla?
Nu am cronotermostate, nu cred ca am nevoie...vreau doar sa functioneze singura , nu sa ma trezesc la 5 dimineata s-o comut din " modul vara" in mod incalzire prin apasarea unui singur buton.
E ceva ce imi scapa? Cei care mi-au montat-o spun ca e prea complicat sa o programez, ca mi-ar trebui un soft sa il pun pe laptop...mie mi se pare usor cu cartea in mina...
Ma ajutati? Mersi

#479
servoman

servoman

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,660
  • Înscris: 07.09.2008
  • ID membru: 367,716
  • Locație: dimensiune paralela

View Postnyck88, on 2nd November 2009, 21:28, said:

am si eu o mica/mare problema. Centrala functioneaza ptr apa calda dar nu porneste la caldura, ce anume poate fi? Am schimbat bateriile la termostat, programele sunt selectate ... nu ma pricep deloc in domeniul acesta si v-as multumi daca mi-ati da o mana de ajutor!
Daca ne spui si de care centrala ai sau postezi o poza poate reusim sa ne dam seama. Daca este un T2 sau MICROTEC 23MFFI este posibil sa ai pompa blocata. Ar mai putea fi si cablul de la termostat intrerupt(am avut 2 cazuri in acest inceput de sezon).

View Postfabersilviu, on 3rd November 2009, 21:58, said:

Am si eu Ariston uno 24 mffi si problemele sunt urmatoarele...: inainte sa schimb condesatoru mergea cat de cat dadea avarie destul de rar...o resetam mai mergea iar dadea avarie lipsa flacara ledu rosu si inate sa apara avarie se vedea cum da scanteie...am citit ce faza cu condesatoru ala l`am schimbat...si acuma da scanteie incontinu porneste si se opreste...am pus condesatoru vechi la loc....si la fel..scanteie continua si se opreste...ce`ar mai putea fii...ca azi toata ziua altceva n`am facut decat sa stau cu placa in brate...la o adica iau placa noua si asta e daca nu e vre`o solutie.............. :console:
Pe arzator exista 2 electrozi: cel care da scanteie si cel care observa flacara(de ionizare). Trebuie sa verifici daca firul care vine de la electrodul de ionizare este conectat la placa electronica pt. ca daca ai omis sa legi firul negru subtire se manifesta asa cum ai descris.. Daca este conectat atunci ai alta problema in placa dar tot in zona cu acel condensator. In general pica semiconductoarele si vezi ca mai sunt 2 tranzistori si 4 diode. Sunt putine piese de verificat si daca nu te pricepi poti apela la un electronist sa verifice componentele din zona condensatorului.

View Postmarty70, on 4th November 2009, 11:25, said:

De aproximativ 2 saptamini mi-am montat un ariston genus 28.....vreau doar sa functioneze singura , nu sa ma trezesc la 5 dimineata s-o comut din " modul vara" in mod incalzire prin apasarea unui singur buton..
Ca sa poti folosi acele programe trebuie sa conectezi la centrala sonda de temperatura de interior altfel nu stie cate grade sunt in casa pt. a putea comanda pornirea si oprirea centralei la orele programate.

Edited by scheleton, 05 November 2009 - 09:01.


#480
marty70

marty70

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 01.02.2007
  • ID membru: 136,184

View Postservoman, on 4th November 2009, 22:41, said:

Ca sa poti folosi acele programe trebuie sa conectezi la centrala sonda de temperatura de interior altfel nu stie cate grade sunt in casa pt. a putea comanda pornirea si oprirea centralei la orele programate.

Nici in momentul de fata nu stie cite grade sint in casa si totusi functioneaza daca o trec manual dintr-un mod in celalat. Inseamna ca desi programul setat impune pornirea la, sa zicem 5 dimineata, daca sonda de temperatura arata altceva centrala nu porneste? Sau invers, daca sonda de interior arata scaderea prematura a temperaturii din camera, centrala porneste chiar  si in perioada de "off"?

Oricum aici sint intrebarile unui novice. Daca totusi asa stau lucrurile de ce as avea nevoie sa o fac sa o pot programa? Sonda de interior de care vorbesti se conecteaza cu centrala, in ce fel? Trebuie sa apelez iar la oamenii de la " minolta" sau lucrurile nu sint asa complicate?

Mersi mult

#481
servoman

servoman

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,660
  • Înscris: 07.09.2008
  • ID membru: 367,716
  • Locație: dimensiune paralela

View Postmarty70, on 5th November 2009, 09:49, said:

Nici in momentul de fata nu stie cite grade sint in casa si totusi functioneaza daca o trec manual dintr-un mod in celalat. Inseamna ca desi programul setat impune pornirea la, sa zicem 5 dimineata, daca sonda de temperatura arata altceva centrala nu porneste? Sau invers, daca sonda de interior arata scaderea prematura a temperaturii din camera, centrala porneste chiar  si in perioada de "off"?

Oricum aici sint intrebarile unui novice. Daca totusi asa stau lucrurile de ce as avea nevoie sa o fac sa o pot programa? Sonda de interior de care vorbesti se conecteaza cu centrala, in ce fel? Trebuie sa apelez iar la oamenii de la " minolta" sau lucrurile nu sint asa complicate?

Mersi mult
Trebuie sa recunosc faptul ca am fost informat gresit. Programarea din meniul centralei nu tine cont de senzorul de temperatura de interior. Atasez si meniul de programare din cartea de service poate gasesti ceva in plus fata de cartea utilizatorului.

Attached Files



#482
marty70

marty70

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 01.02.2007
  • ID membru: 136,184
Esti foarte amabil.
Din pacate nu e nimic nou aici. ba in cartea mea pasii sint redati si mai explicit, parca.
Totusi ar fi ceva care imi este neclar..poate de aici se trage....?
Si aici si in carte, se vorbeste de 2 zone de incalzire : 1 si 2. Nu  stiu la ce se refera. Am incercat insa pe ambele variante. Am mers pe programare zona 1 pina la capat si apoi am repetat operatiunea si pt zona 2. In nici una din variante nu se activeaza programarea.
Pt mine e foarte neplacut si frustrant. Ciudat este ca am vorbit cu un nene care chiar face service la Ariston si m-a bagat in ceata de tot. Parea a nu stii nici el foarte sigur ce e cu programarea asta. Initial mi-a zis si el ceva  de termostat apoi a revenit si mi-a zis de un soft care m-ar ajuta in programare, ca vezi doamne e prea complicat pt noi muritorii...Cred ca e o optiune prea nou introdusa pe la centralele asta.

#483
oviliv79

oviliv79

    Junior

  • Grup: Validating
  • Posts: 339
  • Înscris: 18.09.2006
  • ID membru: 97,716
  • Locație: moinesti/bc
o rugaminte pentru cunoscatori...

am un ARISTON MICROTEC 23MFFI care merge destul de bine.....ideea e ca acum vreau sa montez un termostat ambient si nu stiu exact unde e puntea de legatura a firelor termostatului in centrala

am gasit acolo un fel de punte....dar parca as vrea o confirmare....o sa incerc sa pun o poza cat de curand

#484
oviliv79

oviliv79

    Junior

  • Grup: Validating
  • Posts: 339
  • Înscris: 18.09.2006
  • ID membru: 97,716
  • Locație: moinesti/bc
m-am descurcat...cred  :D ...era o singura punte sub capac...am legat firele si gata

Edited by scheleton, 05 November 2009 - 20:50.


#485
servoman

servoman

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,660
  • Înscris: 07.09.2008
  • ID membru: 367,716
  • Locație: dimensiune paralela

View Postmarty70, on 5th November 2009, 17:23, said:

Esti foarte amabil.
Din pacate nu e nimic nou aici. ba in cartea mea pasii sint redati si mai explicit, parca.
Totusi ar fi ceva care imi este neclar..poate de aici se trage....?
Si aici si in carte, se vorbeste de 2 zone de incalzire : 1 si 2. Nu  stiu la ce se refera. Am incercat insa pe ambele variante. Am mers pe programare zona 1 pina la capat si apoi am repetat operatiunea si pt zona 2. In nici una din variante nu se activeaza programarea.
Pt mine e foarte neplacut si frustrant. Ciudat este ca am vorbit cu un nene care chiar face service la Ariston si m-a bagat in ceata de tot. Parea a nu stii nici el foarte sigur ce e cu programarea asta. Initial mi-a zis si el ceva  de termostat apoi a revenit si mi-a zis de un soft care m-ar ajuta in programare, ca vezi doamne e prea complicat pt noi muritorii...Cred ca e o optiune prea nou introdusa pe la centralele asta.
Prin cele 2 zone se intelege ca placa electronica poate comanda incalzirea pe 2 nivele diferite adica un parter si un ataj sau o zona cu incalzire in pardoseala(de obicei la parter) si o alta zona in care incalzirea se realizeaza prin calorifere(tot la un etaj de obicei). Pentru a putea beneficia de aceste facilitati trebuiesc montate niste accesorii care constau intr-o interfata si senzori de temperatura pentru fiecare zona in parte. Daca nu ai incalzirea separata pe zone trebuie sa accesezi parametrul 104 si sa setezi valoarea zero adica orice zona.

#486
danyrazvan

danyrazvan

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 09.12.2007
  • ID membru: 258,134
Buna! Am o centrala Simat cu probleme la partea de incalzire, respectiv cand o pornesc prima data merge 10 sec si se opreste ramanand numai pompa in functiune. Daca mai incerc porneste numai pompa iar ventilatorul da numai un impuls si se opreste. Mentionez ca presiunea e 1,2 , circuitul e aerisit si deschis(a functionat toata noaptea trecuta), pompa am verificat-o si nu e blocata, centrala nu intra in avarie, ACM merge fara probleme(deci are gaz si curent). Azi dimineata mai mergea numai pompa, care era fierbinte dar caloriferele erau reci.
Dupa ce am mai citit pe forum am verificat pompa,care merge, am curatat filtrul de pe retur,am supt si furtunul de la ventilator  si am inversat sondele de temperatura(supraincalzire) intre ele, insa fara nici un rezultat. Nu mai vrea sa porneasca pe incalzire nici daca o restartez. Daca are cineva vreo idee e binevenit.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

3 user(s) are reading this topic

1 members, 2 guests, 0 anonymous users

florinconstantinescu