Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata
 Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool
 Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 

Centrale ARISTON (Merloni)

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
14127 replies to this topic

#451
mike31

mike31

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 21.10.2009
Buna ziua tuturor
Domnule Servoman am reusit sa rezolv problema intr-un mod nesperat si destul de simplu. Reusind sa vorbesc cu cineva de la o firma autorizata ariston, mi-a spus sa o scot din priza dupa ce am iesit din programul setat de incalzire.Eu facusem asta oprind intai centrala de la butonul on/off fara a intrerupe programul. Acum se pare ca este ok. Nu prea pot sa-mi explic de ce prima persoana cu care am reusit sa discut era de parere ca trebuie sa schimb piese de 500 ron.Cred ca mai mult din cauza aceasta intrasem in panica. Tipul de la service a spus ca o sa-mi comande un Computherm si este dispus sa-l si monteze. Cu aceasta ocazie o sa-l rog sa mai faca un control la centrala si la instalatie.
Va multumesc pt sfaturi.Tuturor  va doresc multa sanatate.

Edited by scheleton, 24 October 2009 - 13:47.


#452
direx

direx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 17.01.2007
Salut tuturor de pe forum ! (in special servoman).

       Vreau sa va impartasesc din experienta mea cu privire la defectul aparut la CT de tip ariston si cum se poate rezolva chiar cu sume modice - 10.000 lei vechi in cazul meu.
Dar sa nu va plictisesc cu amanunte inutile. Mai intai a aparut defectul - o data sau de doua ori pe zi CT intra in avarie.
- inainte sa apelez la un specialist, am zis sa ma documentez un pic si unde poti face asta decat pe net (asa am ajuns aici pe forum);
- trebuie sa va mai spun faptul (fara sa ma laud) ca pregatirea mea profesionala este ing. electromecanic si deoarece am facut fac. la seral, am lucrat multi ani ca electrician, din care
o perioada intr-o echipa de instalatii sanitare, fapt ce mi-a prins bine (nu e nevoie sa chem pe cineva sa-mi schimbe o baterie sau un robinet ....);
- deasemenea mai am cunostiinte elementare de electronica;
Am decis sa schimb "celebrul" condesator C903 (la magazin sa cereti 0,1 micro F = 100 nano F deoarece initial vanzatorul a zis ca nu are apoi a aparut nevastasa si si-a dat seama ca are asa ceva)
- am apelat la un amic, care stiam ca are un aparat de masura "destept" si am masurat condensatorul vechi - avea o valoare de 80 nano F iar cel nou pe care l-am cumparat avea 102 nano F;
- am montat placa la loc, si am pornit centrala;
- a functionat din prima (la oprire nu a mai palpait flacara asa cum facea inainte de defect / s-a oprit brusc)
- a mai mers pompa ~ 5 min. si s-a oprit si ea (exista un termostat de camera)
In acest moment, centrala merge.
     Un alt sfat pe care vreau sa vi-l dau este urmatorul:
- cand aveti o problema, incercati sa va documentati singuri sau sa apelati la un prieten care se pricepe cat de cat, deoarece unii meseriasi (si aici nu vreau sa-i jignesc pe cei adevarati) daca
va simt ca nu va pricepeti deloc la problema respectiva, va "jumoale" de bani (asa cum au patit-o poate unii dintre dvs. cand vi se propunea sa schimbati aproape jumatate din centrala si defect poate era
amaratul de condensator de mai sus care costa 10.000 lei vechi).
     Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi aceste randuri. Sanatate multa !

(daca nu v-ati plictisit, va mai zic una legata de meseriasi; am un prieten care si-a facut casa langa bucuresti.
- a apelat la meseriasi particulari (a zis sa iasa si el mai ieftin) si astia i-au intors planurile cu 180 gr. ;
- omul nu s-a priceput si cand a fost gata casa, si-a dat seama ca iesit cu spatele la strada si cu fata spre gradina;
- prinde orbul, scoate-i ochii / daca nu a avut contract de executie nu a avut ce le face si a ramas asa;)

Attached Files



#453
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 07.09.2008

View Postdirex, on 24th October 2009, 21:35, said:

Salut tuturor de pe forum ! (in special servoman).


unii meseriasi (si aici nu vreau sa-i jignesc pe cei adevarati) daca
va simt ca nu va pricepeti deloc la problema respectiva, va "jumoale" de bani (asa cum au patit-o poate unii dintre dvs. cand vi se propunea sa schimbati aproape jumatate din centrala si defect poate era
amaratul de condensator de mai sus care costa 10.000 lei vechi).
     Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi aceste randuri. Sanatate multa !
Cred ca am mai spus aest lucru dar o sa ma repet. Nu sunt de condamnat toti meseriasii din acest domeniu pt. majoritatea lor nu au cunostinte de electronica si nici nu sunt necesare aceste cunostinte pentru a profesa aceasta meserie deoarece la un astfel de defect verdictul unui tehnician de service este schimbarea piesei. Marele tau nororoc este ca te-ai documentat si ai descoperit varianta cea mai buna d.p.d.v. financiar dar subliniez ca sunt f. putini specialisti in domeniul de servisare a centralelor termice care stiu electronica si pot rezolva o astfel de problema. Felicitari pentru rezolvare si pentru ca ai postat si rezultatul pt. ca f. putini care primesc raspuns pe forum mai vin si cu rezolvarea problemei.

#454
rslick

rslick

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 16.01.2009
Salutare.vin si eu cu o intrebare intrebatoare..
la un ariston t2 pe regimul Incalzire porneste ventilatorul pentru cateva secunde si se opreste, si tot asa de vreo 15-20 de ori dupa care ,incepe sa dea scanteia si merge,o opresc o pornesc iar, merge ,in momentul cand face pauza(ajungand la temperatura setata),si incearca sa porneasca din nou... face aceeasi chestie;pe apa calda merge fara probleme!.nu vreau sfaturi ce are, vreau sa stiu dak a mai reparat cineva vreo placa electronica de t2 cu acest defect si ce a gasit defect sau un link ceva,o schema electronica.specific ca este ariston t2 cu piese in miniatura.Multumesc anticipat!

#455
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postrslick, on 26th October 2009, 18:51, said:

...nu vreau sfaturi ce are, vreau sa stiu dak a mai reparat cineva vreo placa electronica de t2 cu acest defect...
Esti sigur ca e vorba de placa? Ai schimbat presostatul de fum si tot asa face?

#456
direx

direx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 17.01.2007
salut !

Tot legat de defecte la CT, va mai spun in cateva cuvinte despre un defect comun ce poate sa apara la orice tip de CT ! S-a intamplat prin 2000 la o centrala "brava digit". Din cauza vantului puternic / rafalelor de vant, curentul de aer a intrat pe cos (nu stiu daca chiar in timpul functionarii centralei) si a dat peste cap un releu (cred ca presostatul de gaze arse dar nu sunt sigur cum se numeste), releu care are un contact ND si NI. Am chemat un specialist, a remediat, am tras cu ochiul, am dat banul. In 2003 m-am mutat si mi-am luat alta CT marca "habitat". Dupa 4 ani, prin 2007, intr-o dupa amiaza de toamna gasesc centrala "avariata" si sub nici un chip sa porneasca. Am desfacut capacul, m-am uitat pe ici pe colo si mi-am adus aminte de defectul din 2000.  In partea de sus a centralei, unde este ventilatorul de evacuare gaze, exista un furtunas legat de releu. Am scos capatul opus, am "supt" aerul din furtun moment in care s-a auzit un click (s-a schimbat starea contactului). Am montat totul la loc si centrala a pornit din prima (merge si azi, fara probleme).
Sper ca nu v-am plictisit. S-auzim de bine !

#457
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 07.09.2008

View Postflorin71_skoda, on 26th October 2009, 20:56, said:

Esti sigur ca e vorba de placa? Ai schimbat presostatul de fum si tot asa face?
Din pacate este vorba de placa electronica. Am avut o singura data un astfel de defect pe un Microgenus din 2001 dar nu am avut suficient timp sa sap(se intampla acum 2 ani cam in aceeasi perioada) asa ca am inlocuit placa defecta cu una noua.

#458
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Pacat. Eu speram ca este presostatul.
Defectul asta cu ventilatorul care pleaca, se opreste, si tot asa, il stiam la Aristoanele "dulap"". La T2 am facut servis doar 1 an, si nu am apucat sa intilnesc acest defect.

#459
mirificu

mirificu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 29.12.2006
Va salut.

Vin si eu cu o problema la o centrala termica ceva mai veche (montata in 2000), model SIMAT 23kW, tiraj natural (model identic cu un ARISTON la vremea aceea, fiind produsa tot de mts). Fiind setata in modul de functionare doar apa calda, uneori imediat dupa inchiderea robinetului de apa calda (subliniez, uneori, in special cand se deschide sau inchide brusc robinetul) imi porneste pe incalzire, inclusiv pompa. Ca sa remediez problema pe moment trebuie sa o opresc si sa o repornesc din butonul de ON/OFF. Am vazut ca vana hidraulica actioneaza o tija metalica care la randul ei actioneaza un microintrerupator care mai mult ca sigur da comanda placii electronice pentru comutare pe apa calda. Eu banuiesc ca ar o problema cu acel microintrerupator. Imi poate confirma cineva banuiala? Multumesc.

Mentionez ca in rest functioneaza foarte bine, in tot acest timp de la instalare n-am schimbat decat membrana de la vana hidraulica.

Edited by mirificu, 27 October 2009 - 12:57.


#460
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 07.09.2008
Dupa 7-8 ani de functionare este normal ca acel microcontact sa pice. Am schimbat destule. De obicei se pune in scurt si trimite comanda placii electronice ca este deschis un robinet de apa calda.

Edited by scheleton, 28 October 2009 - 16:45.


#461
mirificu

mirificu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 29.12.2006

View Postservoman, on 27th October 2009, 14:03, said:

Dupa 7-8 ani de functionare este normal ca acel microcontact sa pice. Am schimbat destule. De obicei se pune in scurt si trimite comanda placii electronice ca este deschis un robinet de apa calda.

Multumesc de raspuns, dar totusi crezi ca din cauza asta se intampla ca centrala sa porneasca pe modul incalzire, si sa bage caldura in calorifere (deci pleaca si pompa de circulatie), chiar daca este setata sa functioneze doar pe apa calda?

#462
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 07.09.2008

View Postmirificu, on 27th October 2009, 15:24, said:

Multumesc de raspuns, dar totusi crezi ca din cauza asta se intampla ca centrala sa porneasca pe modul incalzire, si sa bage caldura in calorifere (deci pleaca si pompa de circulatie), chiar daca este setata sa functioneze doar pe apa calda?
Pentru tine si pentru toti cei care nu stiu: la orice centrala care are 2 schimbatoare de caldura pompa functioneaza si pe apa calda si pe caldura deci este normal sa mearga. Este de asemenea normal ca dupa ce microcontactul se pune in scurtcircuit confirma doar electric faptul ca s-a deschis un robinet de apa calda lucru care in realitate nu s-a intamplat. La deschiderea apei calde pe langa confirmarea data de microcontact se deplaseaza si axul vanei cu trei cai si comuta hidraulic circuitul de agent termic spre schimbatorul secundar. Fara deschiderea robinetului de apa calda circuitul hidraulic ramane pe calorifere si de aceea caldura produsa de centrala din cauza microcontactului defect se duce in calorifere.

#463
rslick

rslick

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 16.01.2009

View Postflorin71_skoda, on 26th October 2009, 19:56, said:

Esti sigur ca e vorba de placa? Ai schimbat presostatul de fum si tot asa face?
logic, daca era presostatul nu ar fi trebuit sa faca aceeasi chestie si pe A.C.M.???si l-am cuplat manual deci.... nu.. si da sunt sigur ca e placa.

View Postflorin71_skoda, on 26th October 2009, 22:12, said:

Pacat. Eu speram ca este presostatul.
Defectul asta cu ventilatorul care pleaca, se opreste, si tot asa, il stiam la Aristoanele "dulap"". La T2 am facut servis doar 1 an, si nu am apucat sa intilnesc acest defect.
daca aristoanele dulap inseamna ariston at atunci pe alea le repar fara probleme(cu ACELASI DEFECT) am mai reparat...dar la t2 asa cum spuneam e miniatura si e si dublu cablata placa deci.. mult mai greu...

View Postdirex, on 26th October 2009, 20:38, said:

Tot legat de defecte la CT, va mai spun in cateva cuvinte despre un defect comun ce poate sa apara la orice tip de CT ! S-a intamplat prin 2000 la o centrala "brava digit"...
Nu vreau sa o fac pe-a desteptul dar tu o faci pe nenea "stie tot" dar ai grija ca intr-o zi o sa te "arzi"releu ala de zici tu se numeste presostat de aer si este protectia la lipsa evacuare adik in traducere libera dak dintr-un motiv sau altul se infunda cosul pe evacuare sau admisie el trebuie sa decupleze astfel incat centrala sa nu porneasca. In afara de o defectiune a lui,sau apa,condens in el trebuie mare atentie pt ca la fel de bine e posibil ca kitul de evacuare(cosul)sa nu fie bine montat si...mai multe.Deci in concluzie e mai bine sa NU VA MAI BAGATI NASUL AIUREA MAI ALES LA PROTECTII.mai bine chemi "meseriasii"(desi sunt si multi "meseriasi" angajati pe posturi care ai depasesc recunosc)cum tot vad ca se spune pe aici desi unii dintre noi au studii superioare,si pentru 40-50 roni(in cazul in care nu e defecta vreo componenta) nu se merita sa risti sanatatea sau chiar viata ta sau a familiei.

View Postdirex, on 24th October 2009, 20:35, said:

..- cand aveti o problema, incercati sa va documentati singuri sau sa apelati la un prieten care se pricepe cat de cat, deoarece unii meseriasi (si aici nu vreau sa-i jignesc pe cei adevarati) daca va simt ca nu va pricepeti deloc la problema respectiva, va "jumoale" de bani..
meseriasii aia de zici tu ca te jupoaie,datorita lor ai reusit tu sa repari centrala cu 1leu ...zici ca te-ai documentat pe net, iti zic ca dak "meseriasii"aia de te jupoaie  nu scriau pe net, tu le dadeai cat iti cereau sa-ti repare placa si le ramaneai si recunoscator. Iar dak sa "te jupoaie" inseamna sa-ti ceara 100ron in loc de 700-800 sau chiar mai mult cat e o placa noua cand afara sunt -10G celsius atunci ar trebui toti sa ne lasam de meserii.De aia nu merge nimik la noi pt. ca noi "ne pricepem la toate" si de ce sa dam banii la "meseriasi" cand putem sa mesterim noi.Te-ai gandit ca omul iti ia 100 lei si nu 1 leu cat zici ca e un condensator pentru ca a petrecut vreo 10ore sau chiar cateva zile sa descopere ce are placa(fara sa aiba 1000 de modele de centrale acasa pe care sa o probeze),asta in timp ce tu erai la bar sau iti f... nevasta si nu pentru cat costa piesa defecta??

Cam agresiv si jignitor tonul pt. un proaspat inscris in forum (nu ca unui forumist vechi i s-ar permite asa ceva..).
Ai o sansa in mesajele urmatoare sa-ti schimb tonul.

Edited by scheleton, 28 October 2009 - 17:54.


#464
veritadeus

veritadeus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 02.07.2008
salut. am o problema si nu stiu cum sa o rezolv. am o centrala ariston egis 24 FF. mi-a aparut deodata o alarma si nu stiu cum sa o rezolv. imi clipeste un led ("5. Led Galben, anomalii evacuare gaze ardere " scrie in cartea tehnica downladata de pe net). dar acolo nu-mi spune si cum sa scap de ea. mai rau e ca nici apa calda sau caldura n-am, normal de altfel. am incercat tot ce e omeneste posibil( adica sa dau reset si sa scot alimentarea) dar nu merge nici asa. daca aveti vreo idee, va multumesc.

#465
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007
trebuie sa umble service-ul la partea de evacuare-admisie(presostat aer/fum,cablaj legatura,ventilator)...nu prea ai tu ce sa faci.

Edited by scheleton, 28 October 2009 - 20:57.


#466
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 07.09.2008

View Postveritadeus, on 28th October 2009, 20:46, said:

salut. am o problema si nu stiu cum sa o rezolv. am o centrala ariston egis 24 FF. mi-a aparut deodata o alarma si nu stiu cum sa o rezolv. imi clipeste un led ("5. Led Galben, anomalii evacuare gaze ardere " scrie in cartea tehnica downladata de pe net). dar acolo nu-mi spune si cum sa scap de ea. mai rau e ca nici apa calda sau caldura n-am, normal de altfel. am incercat tot ce e omeneste posibil( adica sa dau reset si sa scot alimentarea) dar nu merge nici asa. daca aveti vreo idee, va multumesc.
Centrala ar trebui sa fie in garantie si nu trebuie sa-ti bati capul sa o repari singur. Daca ai mers fara presiune suficienta in instalatie si dupa ce centrala intra pe avarie s-a dat reset fara sa se remedieze problema atunci s-a topit un tub de "plastic" ce este montat pe ventilator. In acest fel piesa nu mai confirma ca este in functiune ventilatorul si intra pe avarie de evacuare. Se mai poate sa se fi infundat acel tub de pe ventilator (cazuri frecvente cu "gogosi" cu oua de paianjen) si iar nu mai confirma evacuarea. Nu in ultimul rand este posibil ca placa electronica sa nu mai comande pornirea ventilatorului si iarasi un motiv pt. avaria care apare la tine. Cheama firma care a pus in functiune centrala si ei vor sti ce este de facut.

#467
direx

direx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 17.01.2007
PENTRU "meseriasul" RSLICK

- daca te oftici că altii (ca mine) mai reusesc sa-si repare singuri CT, intre 2 numere date nevestii si nu dau cu milionul dupa meseriasi, de ce mai pui informatii pe forum si nu le tii pentru tine (astfel vor fi mai multi care vor sti mai putin si tu vei castiga mai mult);
- aici, pe acest forum inteleg ca se face un schimb de informatii adica unii intreaba (ca mine) si altii raspund (de buna voie si nesiliti de nimeni si ... gratis);
- eu consider ca nu m-am dat destept, am zis ca avand un volum de cunostiinte min. si cu ajutorul unora ca "servoman" / "florin71_skoda" ..... (toata stima), putem sa mai reparam si noi niste defecte minore si astfel sa mai facem economii la bugetul familiei (eu plec dimineata de acasa la ora 07:30 dar nu se stie cand ma intorc in conditiile in care programul este de 8 ore si daca te plangi, este cineva acolo "sus" care tine sa-ti aminteasca ca daca nu-ti convine, poti sa pleci;
Precizez inca o data ca nu am avut intentia sa jignesc pe nimeni; m-am referit la "meseriasii" de tipul celor care au incercat sa repare de exemplu CT a lui "Oliman" (vezi #329)
1. "In prima faza, i-am chemat pe cei de la service Ariston, care dupa ce au schimbat pompa de recirculare ( adica pompele, pentru ca au venit cu doua pompe care nu se potriveau), senzorul de temperatura, presostatul de la ventilator, au propus s-a schimbe si placa electronica, contra cost, pentru ca, dupa spusele lor, cei de la MTS Romania nu le dau voie sa desigileze placa de schimb si sa vina cu ea inapoi desigilata, decat daca o platesc. Soacra-mea a luat foc, cand a auzit ca trebuie sa dea 700Ron, si asta chiar daca nu e` de la placa. Dupa asta au mai urmat inca doua firme de service , cu rezultate similare."
2. Domnu` Servoman, tin sa-ti multumesc, pentru ca ai avut dreptate cu condensatorul - l-am schimbat si centrala mea functioneaza ca inainte. Nu se mai aude sunetul repetitiv scos de scanteie, nu mai intra in avarie. Multumesc tare mult.
- deci a mai fost cineva care a reusit ca mine;
- in incheiere doresc sa reamintesc parerea lui servoman "Felicitari pentru rezolvare si pentru ca ai postat si rezultatul pt. ca f. putini care primesc raspuns pe forum mai vin si cu rezolvarea problemei"

#468
rslick

rslick

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 16.01.2009
Ideea era sa nu-ti mai bagi nasu aiurea la elementele de siguranta ale unei centrale si sa le mai dai si indicatiii altora... nu esti in masura...in legatura cu intamplarea cu cei de la service Ariston pot sa-ti zic sa-i uiti.... o firma care se respecta are pe stoc cel putin o placa electronica(iar dak nu aveau puteau sa ia una de proba dintr-o centrala care o aveau la vanzare,da probabil nu-i duce capu).In ceea ce priveste problema cu acel condensator,,,eu am destui clienti si nu ma duc eu sa le bag mana in buzunar sa le repar placile(le spun cat ai costa una noua si cat ai costa dak o repar daca sunt "meseriasi"n-au decat sa-si prinda urechile in ea);dak  o repar le garantez ca merge in siguranta iar banii de pe reparatie ai iau eu fara sa le dau factura de la firma unde lucrez spunandu-le de la bun inceput acest lucru, mai ales ca la  firmele in domeniu, nici nu se discuta de repararea placii ... pur si simplu se schimba,existand si o reglementare care spune ca orice componenta din centrala trebuie inlocuita cu una originala,deci exprimarea ta la care m-am referit mai sus e gresita,marea majoritate a celor care fac service la C.T.nu stiu si nici nu se chinuie sa repare placile electronice,deci nu poti spune ca te jupoaie ca ai aflat tu la o centrala ca te costa 1 leu sa o repari in loc de 700-800ron ,cand ei nu stiu sa o repare.In fine ... eu inchei aici.

Edited by scheleton, 29 October 2009 - 13:51.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate