Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Viitorul telefon LG va avea CPU p...

Setari Firewall

Sfat achizitionare tableta

Lumia 730 vs Moto G 2014
 Pretul corect pentru Mogosoaia!

Cocalarii din Romania

Ulei de argan (presat la rece)

Abonament Vodafone Red
 windows-ul numai porneste

Metin2

Samsung galaxy s4 black edition V...

Politie politica in Romania anulu...
 service Toyota Nord

problema pornire pc

Cum calculezi costul utilitatilor...

Guvernul a alocat inca 14 milioan...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Centrale ARISTON (Merloni)

  • Please log in to reply
4831 replies to this topic

#1423
bujulica

bujulica

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 09.08.2009
  • ID membru: 497,520

salutare,
am inlocuit si releul de vana de gaz insa sa va mai spun ceva, optocuplorul este de tip k3021 si vreau sa stiu poate voi
ati mai inlocuit acest optocuplor. Dupa cate am vazut eu are cam aceleasi caracteristici. Distanta dintre electrod si rampa de gaz este ok
Acum am placa respectiva in probe sa vedem daca mai face la fel
Va anunt daca rezolv problema

#1424
servoman

servoman

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,649
  • Înscris: 07.09.2008
  • ID membru: 367,716
  • Locație: dimensiune paralela

View Postbujulica, on 18th January 2011, 10:22, said:

Am inlocuit optocuplorul original K3022 dar nu cu cel ales de tine K3021 ci am pus MOC 3022 care are aceleasi caracteristici si pe care il gasesti mai usor in magazinele de componente electronice.

#1425
KenayRott

KenayRott

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 07.11.2007
  • ID membru: 245,142
  • Locație: Bucharest
Buna ziua!
Am si eu o centrala Ariston microGENUS PLUS 24 MI si de ceva timp(mai ales noaptea) ma trezesc ca raman fara caldura si imi a 2 erori : prima este E 34 iar cea de-a doua, foarte des A35. Anul trecut in luna mai am schimbat presostatul dupa cateva pene de curent si caderi de tensiune.
A mers perfect fara nici o eroare pana prin decembrie cand a mai fost o pana mare de curent cu caderi de tensiune, atunci au aparut cele doua erori.
Am cumparat un stabilizator de tensiune si  timp de 2 saptamani a mers perfect dar...acum imi da aceste 2 erori iar si nu stiu de ce.
Am sunat la o firma de mentenanta (reparatii si intretinere) Ariston le-am explicat situatia dar se pare ca au uitat de mine asa ca am inceput sa caut pe net raspunsuri si asa am ajuns aici:)
VA rog din suflet....poate sa ma ajute cineva???? inghet noaptea de frig....ma trezesc sa dau reset dar pana dimineata iar da eroare si se opreste caldura....are perioada de cateva zile cand merge OK dar dupa iar incep erorile astea care imi mananca odihna...
Multumesc anticipat! :worthy: :confuzzled:

Edited by KenayRott, 22 January 2011 - 12:12.


#1426
KenayRott

KenayRott

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 07.11.2007
  • ID membru: 245,142
  • Locație: Bucharest
Buna ziua!
Am si eu o centrala Ariston microGENUS PLUS 24 MI si de ceva timp(mai ales noaptea) ma trezesc ca raman fara caldura si imi a 2 erori : prima este E 34 iar cea de-a doua, foarte des A35. Anul trecut in luna mai am schimbat presostatul dupa cateva pene de curent si caderi de tensiune.
A mers perfect fara nici o eroare pana prin decembrie cand a mai fost o pana mare de curent cu caderi de tensiune, atunci au aparut cele doua erori.
Am cumparat un stabilizator de tensiune si timp de 2 saptamani a mers perfect dar...acum imi da aceste 2 erori iar si nu stiu de ce.
Am sunat la o firma de mentenanta (reparatii si intretinere) Ariston le-am explicat situatia dar se pare ca au uitat de mine asa ca am inceput sa caut pe net raspunsuri si asa am ajuns aici:)
VA rog din suflet....poate sa ma ajute cineva???? inghet noaptea de frig....ma trezesc sa dau reset dar pana dimineata iar da eroare si se opreste caldura....are perioada de cateva zile cand merge OK dar dupa iar incep erorile astea care imi mananca odihna...
Multumesc anticipat!  : :confuzzled:    :angry:  :worthy:

#1427
Adrian Fx

Adrian Fx

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 20.08.2007
  • ID membru: 216,684
  • Locație: Hunedoara
Erorile astea tin de evacuarea gazelor arse, poate fi de vina cosul infundat, ventilatorul de evacuare gaze arse, presostatul de la camera de ardere..... mai bine chemi un specialist, dar daca crezi ca te descurci, uite un manual, probabil nu-i chiar la fel, a dvs. este cred cu tiraj natural.

Attached Files


Edited by Adrian Fx, 22 January 2011 - 21:16.


#1428
KenayRott

KenayRott

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 07.11.2007
  • ID membru: 245,142
  • Locație: Bucharest

View PostAdrian Fx, on 22nd January 2011, 21:12, said:

Erorile astea tin de evacuarea gazelor arse, poate fi de vina cosul infundat, ventilatorul de evacuare gaze arse, presostatul de la camera de ardere..... mai bine chemi un specialist, dar daca crezi ca te descurci, uite un manual, probabil nu-i chiar la fel, a dvs. este cred cu tiraj natural.
Multumesc mult de tot.
Am sunat la un service dar sunt neseriosi...mi-au promis ca ma suna vineri si vin sa vada despre ce este vorba dar....
Am sunat vineri iar...toata ziua si nu mi-a raspuns nimeni...nu stiu ce sa inteleg:((
Imi puteti recomanda un service serios in sectorul 5, Pieptanari.
Multumesc :coolspeak: ! :)

View PostAdrian Fx, on 22nd January 2011, 21:12, said:

Erorile astea tin de evacuarea gazelor arse, poate fi de vina cosul infundat, ventilatorul de evacuare gaze arse, presostatul de la camera de ardere..... mai bine chemi un specialist, dar daca crezi ca te descurci, uite un manual, probabil nu-i chiar la fel, a dvs. este cred cu tiraj natural.
Arata exact ca cea din manual....cred ca este o problema de la cos...era al unei alte centrale...l-am adaptat pt asta.
Cosul iese deasupra pe casa si cred ca avea nevoie de unul care sa iasa orizontal(ca cele de la bloc)...sau ceva de genul...
Nu ma pricep:D., de aceea am nevoie de ajutor si nu gasesc:(

#1429
servoman

servoman

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,649
  • Înscris: 07.09.2008
  • ID membru: 367,716
  • Locație: dimensiune paralela

View PostKenayRott, on 22nd January 2011, 11:55, said:

Aceasta avarie poate provine din mai multe cauze, dar motivul este ca presostatul nu inchide contactul cu ventilatorul in functiune. Motivele ar fi urmatoarele:
- presostat defect- se exclude daca a fost inlocuit recent
- condensa care se formeaza pe furtunul de legatura intre ventilator si presostat - se intampla cel mai des mai ales daca nu ai montat kitul anticondens(vezi paginile anterioare unde sunt si poze cu acest kit)
- contacte imperfecte pe cablurile de legatura ventilator placa electronica si presostat placa electronica, se verifica si cupla de trecere in camera de ardere
- tensiune electrica insuficienta- se exclude daca ai montat stabilizator
- ventilator defect cu spire in scurtcircuit, se vede pe bobina modificarea culorii lacului de pe spire daca ai noroc si este mai la suprafata- mai rar
- tubulatura de evacuare inadecvata
- montarea diafragmei la acest model de centrala poate provoca acest tip de avarie. Deoarece are ventilator cu turatie variabila nu se recomanda montarea diafragmei la iesirea din ventilator spre tubulatura de evacuare. Daca este miontata aceasta trebuia data jos.
A35 apare la 3 incercari consecutive de pornire ratate din cauza presostatului.
Verifica daca poti sa nu se fi format condens pe furtunas sau chiar in interiorul presostatului. Pentru asta trebuie sa demontezi presostatul si sa-l scuturi bine pana nu mai iese nimic din el.
Dupa aceasta opearatie trebuie sa refaci testul PUP (power up) care estedescris intrun mesaj anterior sau in manualul centralei.
Daca totusi te necajeste in continuare atunci trebuie sa inlocuiesti memoria placii electronice ( este piesa distincta si se inlocuieste independent de placa electronica) cu una de Anglia care nu are turatie variabila la ventilator. In acest fel vei scapa de problemele care le ai cu comutarea presostatului.

#1430
servoman

servoman

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,649
  • Înscris: 07.09.2008
  • ID membru: 367,716
  • Locație: dimensiune paralela

View PostKenayRott, on 22nd January 2011, 21:38, said:

de la cos...era al unei alte centrale...l-am adaptat pt asta.
Cosul iese deasupra pe casa si cred ca avea nevoie de unul care sa iasa orizontal(ca cele de la bloc)...sau ceva de genul...
Daca ai portiune de tubulatura pe verticala atunci problemat ta de aici se trage. Ca sa poti monta tubulatura pe verticala ai nevoie de un kit anticondes care se intercaleaza pe verticala tubulaturii. Mai simplu ar fi sa incerci sa montezi tubulatura standard care este alcatuita din cot de 90 grade de pe iesirea din centrala si tubulatura orizontala. Altfel nu merge fara kitul anticondens pentru tubulatura verticala. Vei avea mereu probleme cand e mai frig afara deoarece tot condensul ce se formeaza pe tubulatura se scurge in interiorul centralei si ajunge in ventilator, furtunas siliconic de legatura ventilator -presostat si chiar in presostat.

#1431
KenayRott

KenayRott

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 07.11.2007
  • ID membru: 245,142
  • Locație: Bucharest

View Postservoman, on 23rd January 2011, 11:37, said:

Daca ai portiune de tubulatura pe verticala atunci problemat ta de aici se trage. Ca sa poti monta tubulatura pe verticala ai nevoie de un kit anticondes care se intercaleaza pe verticala tubulaturii. Mai simplu ar fi sa incerci sa montezi tubulatura standard care este alcatuita din cot de 90 grade de pe iesirea din centrala si tubulatura orizontala. Altfel nu merge fara kitul anticondens pentru tubulatura verticala. Vei avea mereu probleme cand e mai frig afara deoarece tot condensul ce se formeaza pe tubulatura se scurge in interiorul centralei si ajunge in ventilator, furtunas siliconic de legatura ventilator -presostat si chiar in presostat.
Imi puteti recomanda un service serios in sectorul 5, Pieptanari.Am sunat saptamana trecuta si am vorbit cu cei de la Electrocominstal care in primavara anului trecut au fost foarte prompti dar acum....nu au dat nici un semn de viata desi au zis ca ma vor suna a 2-a zi. I-am sunat eu toata ziua (pe 5 numere de tel )si nu mi-a raspuns nimeni:((
Sunt disperata, eu nu ma pricep sa fac ceea ce mi-ati zis iar el este programator IT si abia daca stie sa schimbe un bec deci am MARE NEVOIE de ajutor de specialitate.

Multumesc anticipat.
:rolleyes:

Edited by KenayRott, 23 January 2011 - 13:33.


#1432
servoman

servoman

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,649
  • Înscris: 07.09.2008
  • ID membru: 367,716
  • Locație: dimensiune paralela

View PostKenayRott, on 23rd January 2011, 13:26, said:

Incearca direct la reprezentanta Ariston Thermo Romania. Contact gasesti aici: http://www.aristonhe...nta_tehnica.htm
Este mai sigur decat sa apelezi la servisuri reprezentante din zona, asta pentru Bucuresti si zonele limitrofe.

#1433
didu1234

didu1234

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 25.01.2011
  • ID membru: 658,870
Salut. am si eu o problema cu centrala. centrala este Ariston tx 23 mffi. Nu mai incalzeste. Ieri a mers tota ziua la 24 de grade si seara pe la ora 21 am oprit-o ca sa aerisesc camera in care e termostatul. aseara a fost foarte frig cam peste -8 grade celsius, i-am dat drumul pe la ora 23 si m-am pus in pat, nu stiu sigur daca a mai incalzit, caloriferele au pocnit putin (dar nu stiu daca de la frig sau de la caldura pe care centrala trebuia sa o dea) , spun ca nu stiu daca a incalzit pt ca de obicei dimineata este frig chiar daca las centrala la 20 de grade seara, si dimineata cand am verificat caloriferele erau reci gheata, nu cred ca e problema ca am lasat geamul deschis si in camera in care este centrala pentru ca mai mereu sta deschis si a mers pana acum. oricum, acum centrala imi indica 19 grade si 0 bari. am dat termostatul la 30 de grade am dat si drumul la apa calda la 5, centrala se aude ca porneste (intr-un fel) se aude apa in ea dar nu se aprinde arzatorul, am schimbat arzatorul cu un an in urma si nu cred ca e problema la el pentru ca daca nu ar functiona el, ar iesi totusi gaz pe "burlanul" (nu ii stiu denumirea) de la centrala, si afara nu se aude nimic, am scos-o din priza, i-am dat si 2 resetari, tevile nu au inghetat pt ca sunt inauntrul blocului si daca ingheta teava principala de gaz, nu mai aveam gaz la aragaz, dar am, si are si presiune, beculetul care indica daca este pornita este aprins, niciun alt beculet nu este aprins. ah! si a mai avut o problema la inceputul iernii prin decembrie, am gasit o pasare asfixiata in burlan. dar nu cred ca mai este vreo problema ca am curatat burlanul centralei. am nevoie de ajutor pentru ca cei de la gaz, la noi in oras sunt cam indisponibili si nu prea vin. ah si a mai fost un domn de la gaz care a facut revizia si de atunci imi cam tot face probleme centrala. multumesc!

#1434
servoman

servoman

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,649
  • Înscris: 07.09.2008
  • ID membru: 367,716
  • Locație: dimensiune paralela

View Postdidu1234, on 25th January 2011, 14:59, said:

Ca sa poata functiona atat pe caldura cat si pe apa calda trebuie sa ai presiune peste 0,5 bari pe manometrul centralei. Centrala se incarca la rece la 1,2 bari.

Edited by servoman, 25 January 2011 - 15:47.


#1435
florin71_skoda

florin71_skoda

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,712
  • Înscris: 02.01.2008
  • ID membru: 267,365
  • Locație: alba iulia

View Postdidu1234, on 25th January 2011, 14:59, said:

....
acum centrala imi indica 19 grade si 0 bari.
....
Dar de ce 0 bar ? De ce nu 1 sau 1,5bar?
Nu crezi ca centrala merge mai bine daca bagi si apa in ea? Te rog sa faci un experiment: ia o oala si pune-o pe focul de la aragaz. Dar fara sa bagi apa in ea. Ce crezi ca va pati oala?

Ca sa mearga centrala trebuie obligatoriu sa ai apa in calorifere. Altfel.... nici o sansa. Posibil sa ai probleme cu vasul de expansiune. Da nu-i sigur.

#1436
mufac

mufac

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 30.01.2008
  • ID membru: 281,505
Am avut aceeasi problema si dupa o saptamana de sapaturi si consum nervos am dat de defectiune care se pare ca e o problema frecventa la acest tip de centrala.Mai precis la punctul de imbinare dintre ventilator si piesa intermediara spre cot unde exista o garnitura de cauciuc etansarea nu se face perfect astfel incat o parte din gazele arse intra in camera de admisie.Am eliminat acea garnitura  si am inlocuit-o cu o pelicula de silicon termic.Dupa aceasta operatie centrala merge perfect fara a mai da avariile in discutie.

#1437
gigi_4476

gigi_4476

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 28.02.2007
  • ID membru: 148,978
  • Locație: Constanta
Salut!
Am o posibila problema cu Centrala termica Ariston GENUS 24 FF. Locuiesc intr-un apartament de doua camere, peretii exteriori fiind izolati atat pe interior cat si la exterior. Pana alaltaieri aveam centrala reglata la 44°C ziua si 49°C noaptea si tot mi se parea prea cald, 26°C in dormitor si 24°C in sufragerie. Acum doua zile am zis sa aerisesc apartamentul o zi intreaga si am inchis toate caloriferele, mai putin cel din sufragerie, asa a mers centrala toata ziua. De atunci au aparut problemele, cu centrala reglata la vechile temperaturi, apa calda e doar calaie iar caloriferele de-abia se dezmortesc, doar cel din bucatarie de langa centrala e cald. Am reglat temperatura din centrala la 60°C , dar mai mult de 20-23°C nu se face in camere. Imi puteti spune ce ar putea fi?

Edited by gigi_4476, 31 January 2011 - 15:06.


#1438
codrync

codrync

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 04.03.2007
  • ID membru: 150,682

View Postyy49, on 20th December 2010, 12:36, said:

MULTUMESC PENTRU INFORMATII SI LA MULTI ANI.AS DORI SA REGLEZ DEBITUL DE GAZ .AS DORI SA STIU CARE ESTE SURUBUL SOLENOIDULUI, DUPA CUM SCRIE IN MANUALUL DE INSTRUCTIUNI.presiunea la iesirea valvei de gaz se obtine stringind complet surubul solenoidului.multumesc sarbatori fericite si sanatate.


daca aflii sa imi spui si mie

#1439
dreamtime

dreamtime

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 215
  • Înscris: 03.01.2005
  • ID membru: 28,097
salut,

Am un Ariston 23 MFFI veche de aproape 8 ani care urmatoarele doua defecte: (vezi fisier video)

1. cand pun centrala in functiune, da sa porneasca si nu reuseste. Face scanteie intre cei doi electrozi, ventilatorul se invarte, se aude anclasarea releului si face asa de 5-8 ori cu becul galben aprins pana ii da flacara si porneste. Apoi arde corect un ciclu, face pauza si cand da sa se aprinda iar, face la fel...si tot asa! Am curatat cu un aspirator + pensula radiatorul si arzatorul, dar problema persista. Presostatul de fum pare ok, ma refer ca nu se vede nicio impuritate pe tuburile lui. Totusi vreau sa-l scot si sa suflu in ele dar nu stiu cum se scot fisele alea rosii din el:) caut in continuare pe net sa ma dumiresc ce si cum. Am verificat si cosul de evacuare a gazelor, este curat, ma gandeam sa nu fie obturat.
Problema asta e veche de cateva luni si apare in special dupa ora 17-18, cu mentiunea ca in ultima luna a aparut chiar si mai devreme pe la 12 (nu radeti ca am mai citit pe forum fix aceeasi problema care aparea tot seara). Am verificat, scanteia intre cei doi electrozi are loc la varful lor, deci nu ar fi de aici problema. Totusi, in cele 7-8 incercari de pornire a centralei, cam 2 din ele nu dau deloc scanteie, mai ales primele doua incercari (nu e batut in cuie, poate sa dea un rateu si la a 4 de ex). Defectul apare atata la incazire cat si la apa calda. O chestie interesanta: acum o saptamana am bagat ceva mai multa apa in instalatie, manometrul arata 2 bari in timp ce centrala era in functiune. Nu a mai facut probleme 4 zile, ceea ce nu s-a mai intamplat de multa vreme. Acum a revenit problema. (daca e vorba de vestitul condensator, va rog sa-mi spuneti exact care e , ce culoare e, nu de alta, dar n-as vrea sa scot alt condensator:D aaaa....si daca nu gasesc respectivul condensator, care ar fi cel mai apropiat din pct de vedere al compatibilitatii.

2. al doilea defect apare doar cand dau drumul la apa calda, in ultima vreme destul de des: face un zgomot f mare, zici ca e tractor ambalat puternic. Dupa cum puteti vedea si din filmuletul de mai jos, cand rotesc potentiometrul, sa fie apa mai fierbinte sau mai putin fierbinte, zgomotul dispare pt cateva secunde, dupa care revine, indiferent in ce pozitie e potentiometrul.

Multumesc pentru eventualele raspunsuri!



#1440
florin71_skoda

florin71_skoda

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,712
  • Înscris: 02.01.2008
  • ID membru: 267,365
  • Locație: alba iulia

View Postdreamtime, on 4th February 2011, 16:30, said:

....

La 1. Din ce se vede in film, de fapt nu ai schinteie, asa ca nu nu are cum sa se aprinda focul. Pe placa se aude un releu care se tot inchide si se tot deschide.
La 2. Zgomotul poate fi de la pompa sau de la ventilator. Dar daca zici ca este doar pe apa calda, putem elimina pompa si ramine doar ventiltorul.


Ce banuiesc eu: Ventilatorul ala paletele pline de praf intarit, precum cimentul si de aceea este descentrat si bate. Daca ventilatorul are probleme, este normal sa se reflecte si in functionarea presostatului care uneori nu mai simte ventilatorul. De aici si releul ala care tot cupleaza si decupleaza.

Da jus si ventilatorul si curatal.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users