Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrebari srl nou

Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

120 de pompieri, transformați în gunoieri la vilele țiganilor

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
35 replies to this topic

#1
sabin velcea

sabin velcea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 08.08.2007
120 de pompieri, transformați în gunoieri la vilele țiganilor „sinistrați“ din Toflea
de Tudorel GLAMAN | 29 SEPTEMBRIE 2007, Ziarul Gandul

600 de saci de gunoaie au strâns pompierii într-un singur punct de lucru

„Pompieri-gunoieri, la muncă cu voi, cenușăreselor!”. Așa-s primiți militarii în „localitatea sinistrată” Toflea. De două săptămâni, de când viitura care a lovit Tecuciul a inundat și „Manhattan”-ul țigănimii din România, pe ulițele Toflei, militari aduși din toată țara suferă umilința vieții lor. Cele mai importante forțe mobilizate pentru a înlătura efectele inundațiilor din județul Galați au fost aduse aici ca să scoată mâlul din piscinele și garajele elitei țigănimii. Dacă pe străzile Tecuciului și pe Tecucel lucrează 60 de pompieri, la Toflea sunt duși zilnic peste 120.

De la opt dimineața și până la șase seara pompierii rânesc în mizeria de nedescris de pe pârâul Valea Boului. Firul de apă a servit drept canalizare la sutele de vile din cartierul țigănesc al comunei Brăhășești. Mizeriile aruncate de-atâta vreme acolo au făcut dop și, la viitură, tot rahatul a inundat livingurile de superlux. Un pompier ne arată o poză luată ca suvenir, pe telefonul lui mobil: „Uitați, aici, masă din lemn masiv de 100 de persoane, cu 480 de spoturi.

E a lu’ unu’ de îi zice Bițu. Noi îi scoteam mizeria din piscină, iar țiganul, în timpul ăsta, făcea grătar și-și bea șprițul. Ne mai și arunca, așa, la mișto, că noi suntem sinistrați. L-am întrebat cât a dat pe casă și mi-a zis că 3 milioane de euro. Cică 60.000 de euro l-au costat numai termopanele astea albastre. Sunt mai scumpe decât garsoniera mea din București, la care plătesc rate 25 de ani”, zice pompierul.

Diurna lor de la armată pentru „câmpul de luptă de la Toflea”: o conservă de carne sau de pate (la alegere), fără pâine (ni se precizează), și o sticlă de apă minerală la doi inși. Cei care au prins cazare la fosta Jandarmerie a Tecuciului stau în apă până la glezne și au paturile pline cu purici. Apa a rămas de când le-a luat foc sala de mese. „Mai mare râsul, au ars pompierii. Sala aia de mese de-abia fusese renovată, dar, cum nu a fost folosită, când am venit noi s-a făcut un scurt și ne-am trezit că luăm foc. De atunci, am rămas și fără apă caldă. Venim aici seara, după ce muncim toată ziua în cizme și ne spălăm cu porția noastră de apă minerală, căci apa rece e și ea raționalizată”, ne-a mărturisit un militar, sub re­zerva anonimatului. Dimineața, când sunt duși la Toflea, pompierii găsesc frontul de lucru neschimbat: țiganii aruncă la loc gunoaiele, făcându-le pompierilor o viață de Sisif. Unul dintre ei zice că a avut, ieri, cel mai al dracului ghinion de când e sub arme. Tocmai ce umpluse un sac de pamperși și de hârtie igienică folosite, sub canalizarea unei vile, când țiganul a tras apa și toate fecalele au venit peste el. „Și-acum îmi pare că put a rahat de țigan”. Altul îl consolează: „Lasă, bă, că a venit el domn general și, chiar în fața lui, o țigancă a aruncat o găleată de zoaie. A dat s-o certe și țiganca l-a spurcat de nu i-a mai priit masa”.

Militarii din „dispozitivul Toflea” n-o să uite de această misiune, în viața lor. „Uitați-vă ce-i aici în jur, n-am văzut în viața mea atâta mizerie și atâta lux”, ne-a explicat un țigan care-i treaba, de n-am văzut case de-astea în toată România. „Cică nu contează unde ai case în țară, dacă nu ai palat aici, nu te recunosc ca țigan”, completează el.

Pompierii devin mai puțin vorbăreți. În zonă și-au făcut apariția gradele superioare. Locotenentul Ivașcu ne spune că numai dintr-un singur punct de lucru au scos 600 de saci cu gunoaie. Când îl întrebăm cum sunt cazați, omul zâmbește și ne spune că nu poate să comenteze: „Sunt condiții grele, dar noi facem ce ni s-a ordonat”. În zonă apare și colonelul Chivu, șeful său, care tocmai predă comanda. Îl întrebăm de ce au fost mobilizate cele mai importante forțe de intervenție tocmai în Toflea.

„Am primit ordin de la generalul Zaharia, asta pentru că aici era o situație de extremă urgență. Doar nu puteam să-i lăsăm pe copiii ăștia să se îmbolnăvească”, spune colonelul, arătând înspre puradeii care se jucau în mizeria de pe Valea Boului. O țigancă coborâtă dintr-un BMW X5 ne spune că a avut apă în living de un metru jumate. „Ăștia, săraci?, ne întreabă un pompier. Să-i vedeți în față la primărie, la ora 8,30, cum coboară din limuzine ca să-și ia ajutorul social. Omul ne arată casa primarului Vasile Bălculescu, țigan și el: o vilă cu un garaj cât al Casei Poporului, unde sunt trase un Audi A6 și un BMW X5. Bodyguardul ne lasă să-i pozăm obiectivul, dar doi țigănuși, nervoși, ne iau imediat la întrebări. Plecăm și unul dintre ei ne-a urmărit o bucată de drum, pe bicicletă, după ce l-am auzit raportând la mobil: „Avem o problemă!”

#2
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,145
  • Înscris: 24.11.2006
nesimtirea e la ea acasa! :puke: trebuia sa-i fi lasat sa-si scoata singuri rahatu' din casa. trimiteti si ceva mascati pe acolo poate pun osul la treaba si rromii "sinistrati". astia din toflea sunt de groaza, curentul electric nu vor sa-l plateasca, ditamai vilele sunt racordate la reteaua electrica prin niste cabluri de toata jena (improvizatii) si asa mai departe.

#3
tkd29

tkd29

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 5,231
  • Înscris: 01.09.2003
O tara de cacat in care tiganii fac legea.. :death:  
Pompierii aia nu puteau sa ii inece asa pe rand..si sa ii dea disparuti ?...

#4
cardinal

cardinal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,127
  • Înscris: 28.06.2006
simt nevoia sa va atrag atentia, daca veniti in toronto, o sa fiti gunoieri la casele indienilor si chinezilor.

#5
motanul13

motanul13

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,351
  • Înscris: 03.08.2006

View Postcardinal, on Sep 29 2007, 10:26, said:

simt nevoia sa va atrag atentia, daca veniti in toronto, o sa fiti gunoieri la casele indienilor si chinezilor.

O lume de rahat , in care niste destepti tipa ca minoritatile sunt discriminate .
Iar minoritatile , in 90% din cazuri sunt formate din imputiti , nemernici , lenesi , hoti , etc.
Scuze pentru exprimare , dar e strigator la cer .
Si nu se intampla doar in RO . In Paris , zeci sau sute de mii de emigranti din fostele colonii au transformat cartiere intregi in ghetouri si traiesc din impozitele platite de francezi .

#6
cardinal

cardinal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,127
  • Înscris: 28.06.2006
marii capitalisti tipa. evident, si minoritatile respective.

capitalistii aduc aceste minoritati, pentru ca divizand societatea, distrugand clasa de mijloc, sa pastreze usor controlul.

clasa de mijloc autohtona, este singura coloana vertebrala a unei natiuni.

recent, o judecatoare (evreica, dar asta nu spune presa controlata) a scos crucea din sala de judecata, ca cica ofenseaza minoritatile religioase.

Edited by cardinal, 29 September 2007 - 09:44.


#7
cardinal

cardinal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,127
  • Înscris: 28.06.2006
alt exemplu, sikh, o religie din india, a cerut sa se nu se mai foloseasca cuvantul sick (bolnav) ci sa se gaseasca un sinonim, ca cica se aude ca sick people :))


tot despre sikhsi, au obtinut ca sa poarte turban in politie :) desi uniforma e obligatorie, (dar numai pentru unii) iar la scoala sa poarte kirpan ul (un cutit) care chipurile e necesar in religia lor :)

#8
raz_md

raz_md

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,157
  • Înscris: 27.09.2006

View Postcardinal, on Sep 29 2007, 10:26, said:

simt nevoia sa va atrag atentia, daca veniti in toronto, o sa fiti gunoieri la casele indienilor si chinezilor.
Da mai , dar nu pe o conserva de carne si jumate de sticla de apa la 2 persoane. Si vii pentru ca alegi sa vii, nu pentru ca esti fortat. Si vina e a statului, parerea mea, ca i se rupe. Politicienii astia de rahat isi vad de interesele lor meschine si li se rupe sa faca ceva sa avem si noi niste legi corecte, sa avem si noi demnitate la noi in tara.  :death: A lor e vina, nu ca aia sunt smecheri si isi fac vile si isi trag curent, e vina statului ca nu ii baga la parnaie.

#9
cardinal

cardinal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,127
  • Înscris: 28.06.2006
nu, pe o strachina de orez.
au zgarcenia si ticalosia in sange, daca se poate sa le muncesti pe degeaba, sunt cei mai fericiti !

#10
bogdanan

bogdanan

    devoted SoftNews member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,269
  • Înscris: 02.04.2004
:lol:  :D  :lol:

cat de masochiste sunt unele persoane.

au primit ordin...asta-i cea mai mare tampenie posibila <_<

#11
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
toti pompierii respectivi sint niste dobitoci. in momentul in care vor constientiza acest lucru absolut evident se vor intoarce cu masinile pline si ii vor inunda din nou. asta evident daca nu sint doar aberatii de presa, ceea ce nu este total exclus

oricum nu inteleg ce-i cu timpenia aia "general de pompieri" sau "colonel de pompieri". cum dracu ajungi general de pompieri? aplici o strategie extraordinara intr-o batalie contra focului, in care cu 3 pompieri si o galeata stingi un incendiu de padure?

@cardinal, mai lasa-ne cu cit de greu e in toronto, vino acasa :console:

#12
sabin velcea

sabin velcea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 08.08.2007
Pompierii militari sunt soldati ca orice soldat si ca urmare se supun ordinelor.

Edited by sabin velcea, 30 September 2007 - 01:35.


#13
bogdy68

bogdy68

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,277
  • Înscris: 09.02.2007
Niste ordine de cacat si pentru cacat... B)

#14
bogdanan

bogdanan

    devoted SoftNews member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,269
  • Înscris: 02.04.2004
moso, te mai miri de ce o mai ia cate unul pe aratura in armata si-si impusca colegii.

de ce nu se intampla si aici sa incendieze tiganii :naughty: ?pardon, sa-i purifice :rolleyes:

#15
jafpefata

jafpefata

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,700
  • Înscris: 26.09.2007
Fraților, salariul la armată e destul de mare, nu știu de ce le plângeți de milă. 500 ? euro cică-i minim. E drept, păcat de banii statului, mai bine duceau o campanie să curețe Timișoara (deși cred că ar fi ceva irealizabil, :lol: ). Sau măcar să-i adune și pe locatatari în saci, WTF :death:

Edited by jafpefata, 30 September 2007 - 14:36.


#16
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002
daca 500 de euro e considerat salariu mare ... halal tara mai suntem.

#17
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
poate tu traiesti in cosmos, daca nu stii ca salariul minim e vreo 4 milioane. cit despre pompieri si ordine, chiar si in armata si chiar si in razboi, poti sa nu respecti ordinele daca sint deampulea, cu atit mai mult daca te pune nus ce :lol: general :lol: sa cureti piscine tiganesti inundate

#18
Gunar

Gunar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 503
  • Înscris: 02.01.2007
Aici clasa politica e de vina, ca nu construiesc un sistem rezonabil. Un sistem in care sa fie posibil sa se evalueze realist cine sunt sinistrati si cine nu. In acest caz se pierd resurse importante, iar nota de  plata vine omului de rand.
Mafia lu' bombonel e inca la putere si se intereseaza numai de cum sa fure si ei mai mult sau sa ia puterea inapoi.

Oricum si pompierii respectivi nu sunt prea inteligenti. Cu niste fotografii si filmari se poate face un raport frumusel, care sa fie dat la superiori si eventual la TV.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate