Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Cosmopolis - Minioras la Stefanesti, pe 100 de hectare

- - - - -
  • Please log in to reply
1933 replies to this topic

#1
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,658
  • Înscris: 26.11.2001
Turcii de la Opus afirma ca vor construi un minioras la Stefanesti, pe 100 de hectare

Quote

Turcii de la Opus Project & Development au inceput dezvoltarea unui ansamblu rezidential in Stefanestii de Jos, proiect ce implica o investitie de 600-700 de mil. euro. Proiectul Cosmopolis, dezvoltat in localitatea Stefanestii de Jos, din nordul Bucurestiului, va cuprinde intre 4.600 si 6.000 de locuinte, aceasta fiind prima investitie realizata pe o piata externa de catre firma cu actionariat turc Opus.

Problemele ipotecare din SUA, care au afectat si o serie de piete europene, au ridicat problema supraincalzirii preturilor la proprietati si pentru piata locala.

"In contextul crizei mondiale, piata locala este cel mai putin afectata datorita calitatii imprumuturilor ipotecare si dimensiunii pietei.

  Unele proiecte ar putea avea preturi exagerate, dar nu putem vorbi de un 'bubble' pe piata locala", apreciaza Ahmet Buyukhanli, presedintele Opus.

Investitia in proiectul de la Stefanesti este estimata la 700 mil. euro, iar veniturile dezvoltatorilor se vor ridica la finalizare la aproximativ un miliard.

Lucrarile la prima faza a proiectului au inceput in luna august a acestui an, etapa in care in decurs de 18-24 de luni vor fi livrate 565 de locuinte in 44 de cladiri. Investitia aferenta primei faze de proiect, care include si construirea unei biserici si a unei gradinite si a unor spatii comerciale se ridica, potrivit lui Buyukhanli, la 60 mil. euro, valoarea de piata fiind estimata la 77 mil. euro.

Prima faza de dezvoltare a proiectului Cosmopolis va fi sustinuta in principal printr-o finantare de 30 mil. euro obtinuta de la Garanti Bank.

Apartamentele vor avea suprafete intre 62 si 114 mp, urmand a fi construite si patru vile cu o suprafata de 348 mp. "Costurile pentru utilitati, care includ cheltuielile casei, dar si cele pentru administrarea spatiului public se vor ridica la finalizare la circa 100-150 de euro", a spus Buyukhanli.

Investitorii turci au declarat ca in 2014, data finalizarii intregului proiect, suprafata totala locuibila va totaliza 665.000 mp, iar spatiile comerciale vor insuma 220.000 mp. "Preturile promotionale vor fi intre 950 si 1.050 euro/metrul patrat, preturi care vor creste cu circa 10% pana la sfarsitul primei faze de constructie. Circa 300 de locuinte au fost deja rezervate", a precizat reprezentantul Opus.

Proiectul se desfasoara pe un teren de 100 ha, cumparat in urma cu un an de companie.

"Estimam ca terenul, aflat la circa 700 de metri de viitoarea autostrada spre Brasov, are in prezent o valoare de 75-80 de milioane de euro, iar in scurt timp ar putea avea o valoare de doua ori mai mare", apreciaza Buyukhanli, care a bugetat in cadrul proiectului investitii de circa 60 mil. euro in infrastructura. Spre comparatie, oficialii Opus afirma ca preturile terenurilor din Istanbul variaza intre 200 si 4.000 de euro/mp, iar pretul mediu al unui apartament este de 1.500 euro/metrul patrat, in conditiile in care in orasul de pe Bosfor au fost anuntate proiecte care vor livra circa 350.000 de locuinte in urmatorii cinci ani.

Compania are in derulare un complex format din 1.000 de vile in Istanbul, proiect desfasurat pe un teren de 250 ha, in care autorizatia de constructie permite un grad maxim de dezvoltare de 6%. In cadrul proiectului din Bucuresti, amprentele la sol ale cladirilor vor ocupa 15-20% din teren, 60% vor fi spatii verzi, pe restul suprafetei urmad a fi realizate lucrari de infrastructura, potrivit reprezentantilor Opus. Opus este o firma controlata de familia Buyukhanli, ale carei afaceri sunt derulate in special in sectorul constructiei si dezvoltarii imobiliare, precum si in turism, avand in operare mai multe hoteluri in Turcia.

"Am putea incepe, in decurs de 3-4 ani, investitii in Moldova sau Ucraina. Pana atunci, ne-am uitat la un alt teren din centrul Bucurestiului pentru un alt proiect rezidential si avem intentia de a infiinta un fond mutual", spune Buyukhanli.

Sursa: ZF

#2
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,658
  • Înscris: 26.11.2001

Quote

Compania turca Opus Project&Development dezvolta in zona Stefanesti Tunari, proiectul imobiliar mixt Cosmopolis, pentru realizarea carui va investi circa 700 milioane de euro.  

Cosmopolis este, in prezent, cel mai mare proiect rezidential lansat pe piata romaneasca si va fi dezvoltat in sapte faze de constructie, cu termen de finalizare in anul 2014. Suprafata totala a obiectivului va fi de peste  un milion, dintre care 665.000 mp au destinatie rezidentiala, iar 220.000 mp comerciala.  

“Cosmopolis va oferi  peste 4.600 de locuinte, locuri de joaca pentru copii, hotel, spital, mall, sali de cinema, centru de fitness, biserica, scoala, cladiri de birouri, iar acestea sunt doar cateva dintre componentele care subliniaza complexitatea proiectului.  In plus, Cosmopolis va asigura comunitatii aproximativ 500 de noi locuri de munca” sustine Murat Kavurga, CEO Opus Project & Development.  

Prima faza a proiectului a demarat deja in aceasta vara si se va derula pana la sfarsitul anului 2008. Pe un teren de 65,000 mp, se vor construi 565 apartamente,  o gradinita, o biserica, o cafenea si o scoala de echitatie pentru copii.    

“Ceea ce ne-a convins sa investim in acest proiect complex este faptul ca Romania indeplineste criteriile oricarui investitor strain. Tara dumneavostra are astazi o economie stabila, o politica a investitiilor sigura si o piata imobiliara foarte atractiva. Un avantaj major l-a constituit si faptul ca Romania este membra a Uniunii Europene si structurilor NATO” a afirmat Ahmet Buyukhanli, Presedinte Buyukhanli Group.  

Din cele 700 milioane de euro necesare finalizarii proiectului, 60 de milioane vor fi cheltuite pentru dezvoltarea infrastructurii in zona. Opus a obtinut un imprumut de la Garantibank Romania, oferind suficiente garantii pentru sumele necesare. Prin urmare, conform reprezentantilor firmei, proiectul nu necesita o finantare secundara in celelalte faze de implementare.  

Murat Kavurga, CEO Opus Project & Development, a declarat pentru Capital, ca valoarea estimata a Cosmopolis la finalizarea lucrarilor va fi de circa un miliard de euro, ceea ce ar putea insemna un profit inainte de taxe de aproape 300 milioane de euro.  

Compania Opus Project & Development este parte a concernului turc Buyukhanli Group. Prezent inca din 1953 pe piata din Turcia,  grupul activeaza in domeniul rezidential, comercial si hotelier din Turcia

Capital

#3
soranaelena

soranaelena

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 07.09.2007
Am auzit si noi de acest minioras, am fost chiar acolo. Insa avem retineri cu privire la calitatea constructiilor, la respectarea termenului, la bonitatea firmei. Am citit draftul precontractului, iar turcii nu-si asuma nici o responsabilitate, nu au nici o obligatie, doar cumparatorul achita, e de acord, nu reclama, etc...
Stie cineva ceva sigur de aceasta firma? Au mai construit in Romania? Ce si unde? Cum putem cumpara de la ei, dar sa fim si protejati in acelasti timp: atat noi cat si banii nostri?

#4
glumetu

glumetu

    Jedi sora-mea!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 27.04.2005
eu zic sa ne ferim de antreprenori turci. majoritatea cladirilor de birouri care s-au facut cu turci in Bucuresti sunt jale in momentul in care treci de receptie.
daca in relatia cu dezvoltatorii sunt de cacao, ma gandesc cu groaza cum decurge o astfel de relatie cand esti persoana fizica...

in plus, turci nu sunt vestiti ca respecta prea multe standarde de siguranta in constructii.

Edited by glumetu, 08 September 2007 - 09:37.


#5
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
n'as generaliza, am lucrat cu cei de la bayandir si erau profesionisti. mall vitan este construit de ei.
incity este proiect turcesc deasemenea si pare profi, am vazut un ansamblu pe net ridicat de anchor si arata de super lux.
acum nemti sau engleji pur sange mai rar pe la noi asa ca mai cauta referinte, poate nu sunt la primul proiect...

#6
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,658
  • Înscris: 26.11.2001

Quote

Primul proiect rezidențial gigant din România a fost lansat zilele trecute. În așteptare stau cel puțin alte patru dezvoltări similare. Un semnal că piața imobiliară intră într-o nouă etapă.

?Ceea ce ne-a convins să investim în acest proiect complex este faptul că România îndeplinește cerințele oricărui investitor străin?, explică Ahmet Buyukhanli, președintele Buyukhanli Group, concern ce deține Opus Land Development, developerul Cosmopolis. Poate surprinzător pentru unii, turcii au fost primii care și-au luat inima în dinți și au lansat pe piață un proiect rezidențial ce implică investiții de aproape 700 milioane de euro. Cosmopolis (în Ștefăneștii de Jos) este, cel puțin momentan, cel mai mare proiect rezidențial lansat pe piața românească și va fi dezvoltat în șapte faze de construcție, cu termen de finalizare în anul 2014. Suprafața totală a obiectivului va fi de peste un milion de metri pătrați, dintre care 665.000 mp au destinație rezidentială, iar 220.000 mp vor acoperi partea comercială a proiectului.

Grupul turc a achiziționat terenul de 100 de hectare, pe care se va dezvolta Cosmopolis, cu ceva mai puțin de 50 milioane de euro. ?Valoarea estimată a proiectului la finalizarea lucrărilor va fi de minimum un miliard de euro, ceea ce ne-ar putea aduce un profit înainte de taxe de aproape 300 milioane de euro? spune Murat Kavurga, CEO Opus LAnd Development. Aici găsim și motivul investiției. Joaca de-a proiectul rezidențial mic s-a cam terminat în România. Majoritatea celor deja lansate includ minimum o mie de locuințe, iar trendul se păstrează și pentru anii următori.

Maturizarea treptată a pieței începe să muște din randamente, iar una dintre strategiile de păstrare a unor profituri ridicate este investirea unor sume foarte mari de bani în proiecte de anvergură, care însă permit și realizarea unor profituri uriașe. Practic, dacă turcii vor finaliza acest proiect, randamentul obținut este de aproape 50%, însă în condițiile actuale din piață. ?În prezent, cererea există, iar finalizarea proiectelor mari depinde și de strategia de vânzări a investitorilor. Aceștia vor trebui, însă, să se adapteze în timp (în cadrul diferitelor faze de dezvoltare) noilor cerințe de pe piață și, pe măsură ce concurența va crește, vor fi nevoiți să aducă noi concepte pe piață pentru atragerea clienților?, spune Adrian Tibichi, research coordinator la Coldwell Banker Affiliates of Romania. Pentru Cosmopolis, finanțarea primei faze de construcție este asigurată, conform dezvoltatorilor, prin intermediul unui parteneriat cu Garantibank, vânzările ulterioare urmând să acopere măcar parțial continuarea lucrărilor pentru celelalte etape ale acestui complex rezidențial.

La rând așteaptă încă patru proiecte

Intenții privind astrfel de proiecte au fost anunțate și de alții, precum spaniolii de la Fadesa, care susțin că vor realiza în Ștefăneștii de Jos (așadar, în vecinătatea Cosmopolis) un ansamblu rezidențial de 12.000 de locuințe, cu o valoare de aproape un miliard de euro.

Un alt dezvoltator spaniol, Ibiza, va investi 500 milioane de euro într-un proiect care va include 5.000 de case. Recordul se înregistrează însă la Voluntari, localitate al cărei primar, Florin Pandele, spunea în urmă cu câteva luni că așteaptă investiții, pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare, de 3,5 miliarde de euro. Teoretic, această sumă ar reprezinta circa 3% din PIB-ul României. Experții imobiliari afirmă însă că unele companii se rezumă doar la a anunța anumite proiecte grandioase, ca o modalitate de a-și păstra numele în centrul atenției.

Un alt mare proiect despre care s-a vorbit foarte mult în ultimul un an de zile este parcul rezidențial Manhattan-ul Bucureștean din Șoseaua Petricani. Acesta va cuprinde un ansamblu de blocuri cu un regim maxim de înălțime de P+45E, totalizând 6.800 de apartamente. Deocamdată, însă, peste aceste proiecte s-a lăsat liniștea. De altfel, lansarea și, mai ales, finalizarea unui astfel de proiect implică multe riscuri și necesită calcule financiare elaborate. ?La o primă vedere, șansele de finalizare a unor proiecte de asemenea anvergură par destul de slabe. Dar în cazul în care dezvoltatorii au experiență în crearea unor comunități de mari dimensiuni și sunt susținuti de o bancă puternică pe piața locală, aceste noi orășele pot deveni realitate, dată fiind și cererea foarte mare pentru locuințele noi?, spune Simina Istrate, senior residential consultant în cadrul Colliers International.

"Valoarea proiectului la finalizarea lucrărilor va fi de minimum un miliard de euro."
Murat Kavurga, CEO Opus Land Development

Proiecte iluzorii?

12.000 de case

Compania spaniolă Fadesa a anunțat că va începe, în acest an, construcția unui ansamblu de locuințe, spații comerciale și birouri, pe un teren de 70 de hectare. Proiectul va avea o suprafață totală construită de circa 1,4 milioane mp, iar valoarea totală a investiției se preconizează că va atinge la 850 milioane euro. Ansamblul va cuprinde 12.000 de locuințe și va avea o suprafață construită de peste 640.000 mp.

Un miliard de euro

Unul dintre proiectele anunțate în Voluntari vizează construcția unui mall cu o suprafață de 100.000 mp și a 3.000 de locuințe. Investiția aparține unei firme din Kazahstan și va fi de 500 milioane de euro. Tot aici se va realiza, de către developerul iberic Ibiza, un alt proiect impozant, ce va include 5.000 de unități locative, pentru construcția cărora sunt pregătite alte 500 milioane de euro.

Blocuri de 45 de etaje

Și Capitala este țintită. Pe Șoseaua Petricani se va construi Manhattan-ul Bucureștean, un proiect ce va include mai multe turnuri cu până la 45 de etaje. Numărul de locuințe din acestea este de circa 7.000, iar conform ultimelor informații, proiectul așteaptă aprobarea PUZ-ului de către municipalitate.

Sursa: Capital


O intrebare ca vecin... oare prea maritii primari si arhitecti ai drumurilor stiu ce oras toarna astia acolo ?
In ultimele zile sos Pipera e ca Stefan cel Mare ! Bara la Bara ! O mica rezolvare ar fi largirea cu inca o banda la intersectia cu Erou Iancu-Nicolae.. insa nu intereseaza pe nimeni !
Chiar si sos Stefanesti, desi acum latesc, va fi un cosmar, pt ca teoretic va avea 2 benzi/sens, insa practic, pe prima banda vor fi parcate masini.

#7
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
daca se da drumul la autostrada se mai decongestioneaza.
a vorbit cineva cu ei, ceva preturi si informatii?

#8
nito

nito

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 06.06.2007
stiti unde este localizat acest proiect?

#9
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
pai uita-te pe site, au acolo harta, http://www.cosmopolis.ro/.

#10
alecsutzu4u

alecsutzu4u

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 30.04.2006
Asezarea e buna (2 ore pana la Brasov in viitor), firma din cate stiu e serioasa, cred ca o sa iasa ceva frumos acolo. Exista un proiect pentru transformarea in bulevard a soselei Pipera-Tunari; sper sa se apuce de treaba nesimtitul ala de primar pentru ca la impozite mari au stiut sa se arunce.

#11
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

 Nicanor, on Sep 12 2007, 12:10, said:

daca se da drumul la autostrada se mai decongestioneaza.
CANDDDDDD????

#12
relu_24

relu_24

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,779
  • Înscris: 23.09.2005
Ceva preturi stie cineva?

Zona acum e nasoala, nu prea ai pe unde sa iesi. Centura acuma e mult mai aglomerata decat centru, iar daca prinzi 3 bariere la rand (sa intamplat) poti sa stai si 1 ora fara sa te misti :).

#13
nito

nito

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 06.06.2007
Am fost la showroom la ei, foarte misto, nu se compara cu ce am vazut pana acum modul de prezentare al unui ansamblu, si surpriza, dupa vreo 15 minute de asteptare, ca nu am avut o programare, tipul mi-a supus ca nu prea mai am multe optiuni de alegere, adica doar vreo 10 apartamente din vreo 600, vandute in 3 saptamani................ :o  :o  :angry:  :mellow:

#14
coldplay

coldplay

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,600
  • Înscris: 28.03.2004
Sigur, crescatorie de marmote nu alta... La ce preturi, ce apartamente?

#15
kellvarsen

kellvarsen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 08.09.2007
Am fost si eu la TNI si am vorbit cu ei si mi-au zis ca la apartamentele de 2 camere preturile incep de la 71.000 de euro, fara TVA. Deci cred ca e destul de acceptabil. Data de finalizare, cam sfarsitul lui 2009 - jumatatea lui 2010. Insa nu aveau inca preturi exacte pentru faza a doua. Le vor anunta cat de curand.

Edited by kellvarsen, 13 October 2007 - 19:20.


#16
bibicu13

bibicu13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 482
  • Înscris: 27.12.2004
ceva vesti despre preturi ?

:peacefingers:

#17
stropa1975

stropa1975

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 28.06.2007
Salutare,

Mi-am luat eu acolo un apt cu 3 camere, in prima faza, pe care ar trebui sa o termine, zic ei, pana la mijlocul lui iulie 2009. Pret total 134.000 de euro, cu TVA si doua locuri de parcare. Suprafata totala: 110 m2, utila undeva in jur de 90, intr-un bloculet cu 2 si 3 etaje. Am dat 25% avans, restul la predarea apartamentului. Ce sa zic, ca impresie mi-au placut foarte mult, singura chestie e sa si arate cand or fi gata asa cum sunt pe machete. Au aranjat un apt la showroom, care arata super-misto, geamuri mari camere la fel. In plus, au zis ca rezolva si cu drumul, vor sa faca drum si pod suspendat peste centura care va iesi in spatele Scolii Americane. Daca nu se tin de cuvant, am pus-o. Cand am mers sa semnez, am facut o ora si jumatate pe centura pana la ei.

#18
aikido

aikido

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 331
  • Înscris: 08.11.2005

 stropa1975, on Nov 16 2007, 14:53, said:

Salutare,

singura chestie e sa si arate cand or fi gata asa cum sunt pe machete. Au aranjat un apt la showroom, care arata super-misto, geamuri mari camere la fel. In plus, au zis ca rezolva si cu drumul, vor sa faca drum si pod suspendat peste centura care va iesi in spatele Scolii Americane. Daca nu se tin de cuvant, am pus-o. Cand am mers sa semnez, am facut o ora si jumatate pe centura pana la ei.

Felicitari!
Totusi, ajuta-ma sa inteleg....un apartament la distanta de o ora si jumatate ...mai mult de 130 k euro?
Diferenta de la showroom pana la realitate ....iarna nu-i ca vara, iar intre a vrea sa faca si a face am vazut cam ce iese la toti dezvoltatorii...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate