Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Recomandări HOTĂ bucatarie
#847
Posted 20 May 2014 - 14:19
bmarinela, on 20 mai 2014 - 06:47, said:
pentru panoramic66 ... Va rog sa ma ajutati cu aceste informatii. - racordul pe evacuare se respecta dimensiunea data de producator (vezi diam. flansei de pe refularea hotei); - centrala termica pe gaz cu tiraj fortat foloseste acelasi racord spre exterior pentru evacuare fum si introd. aer (tubulatura coaxiala); - priza de compensare aer pentru hota se monteaza cat mai aproape de aragaz - stutul directioneaza aerul in spatele aragazului. Edited by panoramic66, 20 May 2014 - 14:22. |
#848
Posted 21 May 2014 - 08:18
View Postbmarinela, on 20 mai 2014 - 07:47, said:
pentru panoramic66 ... Va rog sa ma ajutati cu aceste informatii. - hota de bucatarie cu debit min. 350mc/h, un singur motor, cu filtru metalic (vrs. zgomot); tipul de hota il alegi singur dupa preferinte. - racordul pe evacuare se respecta dimensiunea data de producator (vezi diam. flansei de pe refularea hotei); - centrala termica pe gaz cu tiraj fortat foloseste acelasi racord spre exterior pentru evacuare fum si introd. aer (tubulatura coaxiala); - priza de compensare aer pentru hota se monteaza cat mai aproape de aragaz - stutul directioneaza aerul in spatele aragazului. Edited by panoramic66, Yesterday, 15:22. Multumesc pentru informatii, dar n-am inteles cat trebuie sa fie diametrul prizei de aer proaspat ca sa asigure debitul pentru hota si plita de gaz. Nu inteleg despre ce stut este vorba in fraza "priza de compensare aer pentru hota se monteaza cat mai aproape de aragaz - stutul directioneaza aerul in spatele aragazului." Va rog sa ma lamuriti. Edited by bmarinela, 21 May 2014 - 08:21. |
#849
Posted 21 May 2014 - 10:04
In bucataria ta ai 2 consumatori principali: centrala termica pe gaz (care isi ia singura aer de afara - tub. coaxiala) si plita de gatit pe gaz.
Plita pe gaz are "X" kw (transformati din consumul maxim de gaz metan), putere calorica care cedeaza obiectelor de gatit iar surplusul de caldura este evacuat la exterior impreuna cu gazele arse, grasimi - aerul viciat. Aerul viciat cu particole de grasimi sunt evacuate cu ajutorul hotei de bucatarie, hota care ti-o alegi singur dupa designul din bucatarie respectand debitul min. calculat al ventilatorului - msg. anterior. In era termopanelor si a caselor izolate (cu opturarea aerisirilor din bucataria si/sau camara) ai nevoie de o compensare a aerului cu exteriorul. In cazul tau, volumul de aer evacuat trebuie inlocuit cu un volum de aer proaspat din exterior - odata pentru asigurarea oxigenului de combustie a gazului metan si a doua pentru ventilarea bucatariei. In practica lucrurile stau altfel: volumul de aer introdus trebuie sa fie mai mare cu 5-10% decat volumul evacuat (priza la introducere <400mch pentru sporirea randamentului la evacuare); Sectiunea celor 2 tubulaturi difera in functie de schema de ventilare folosita: - A) evacuare cu ventilator hota + introducere cu un ventilator echivalent; SAU - B.) evacuare cu ventilator hota + introducere fara ventilator; In cazul "A" sectiunea tubulaturii la intrare este egala cu sectiunea tubulaturii la evacuare. In cazul "B" sectiunea tubulaturii la intrare este de 7x sectiunea tubulaturii la evacuare. Aerul proaspat din exterior trebuie orientat catre sursa de caldura principala (plita pe gaz) pentru a preintampina formarea de curenti cu aer reci (iarna) in crearea unui disconfort ocupantilor din bucatarie (ideal, in spatele plitei). Cat timp hota de bucatarie este oprita, clapeta de pe priza de aer este inchisa. Succes! Edited by panoramic66, 21 May 2014 - 10:29. |
#850
Posted 21 May 2014 - 12:09
Multumesc, acum am inteles cum stau lucrurile.
Puteti sa-mi spuneti ce putere trebuie sa aibe un ventilator pentru introducerea aerului? O zi buna! |
#851
Posted 21 May 2014 - 12:51
Ai de ales intre: hota traditionala sau decorativa (fct. de mobilierul din bucatarie); debitul de evacuare min. 350mc/h; disponibil de presiune este f. important dar nu mai este trecut in fisele tehnice (min. 300Pa - la hotele priofi' este prezentata diagrama debit-presiune); filtru metalic/inox ... 1 motor ptr. zgomot moderat.
Puterea electrica a motorului de la ventilator hota trebuie ales cat mai mic (vrs. consum enectric), dar nu este o caracteristica principala in dimensionarea/alegerea unei hote. Cei drept, astfel de hote pot fi ceva mai scumpe ... Ex. Hota decorativa ****** AHI61X, 363m3/h, 1 motor, 150W, 60cm, inox Edited by panoramic66, 21 May 2014 - 13:06. |
#852
Posted 21 May 2014 - 14:51
panoramic66, on 21 mai 2014 - 10:04, said: - A) evacuare cu ventilator hota + introducere cu un ventilator echivalent; SAU - B.) evacuare cu ventilator hota + introducere fara ventilator; In cazul "A" sectiunea tubulaturii la intrare este egala cu sectiunea tubulaturii la evacuare. In cazul "B" sectiunea tubulaturii la intrare este de 7x sectiunea tubulaturii la evacuare. |
#853
Posted 21 May 2014 - 16:44
#854
Posted 21 May 2014 - 16:52
Aaa, ok. Cat despre geometrie, asta este nu pot excela in toate mai ales pe chestiuni de care nu ma lovesc
|
#855
Posted 21 May 2014 - 16:52
Care este diferența dintre filtrele metalice și cele textile? Ma refer la pierdere presiune, calitate filtrare.
|
#856
Posted 21 May 2014 - 17:10
apanoiu, on 21 mai 2014 - 16:52, said:
Care este diferența dintre filtrele metalice și cele textile? Ma refer la pierdere presiune, calitate filtrare. - acceptate ca utilaje (componente) igienice in sfera industiei alimentare - inoxul este ushor de intretinut; - siguranta in exploatare - cf. ordin PSI - risc scazut de incendiu; - pierderi de presiune mai mici comparativ cu filtrele textile; - durata in functionare mai mare (prin curatirea chimica a filtrelor, periodic). Filtrele din material textil se colmateaza f. repede cu particole de grasime, creste f. mult caderea de presiune pe filtru, creste viteza aerului vehiculat prin neetanseitati, turbina ventilatorului intra in zona de oscilatii (vibreaza) ceea ce creaza un zgomot suparator. In cazul in care utilizatorul hotei nu ia masuri rapide de schimbare a filtrului textil, vapori de grasime se acumuleaza iar in prezenta temperaturilor (relativ) mari poate provoca un incendiu. In prima faza, incendiul este intretinut de filtrul textil imbibat cu grasime si eventuala depunere de la interiorul tubulaturii. Edited by panoramic66, 21 May 2014 - 17:15. |
|
#857
Posted 23 May 2014 - 06:55
Dar la capitolul filtrare cum stau?
Se găsește filtru inox în comerț? Exista mai multe variante? În casa eu curat filtrul textil cu apa calda și soda caustica. |
#858
Posted 23 May 2014 - 09:28
apanoiu, on 23 mai 2014 - 06:55, said:
.. Se găsește filtru inox în comerț? .. Filtrul de inox se spala cu detergent jet tip spray. Cel textil se schimba ... http://www.ghidelect...hota-bucatarie/ Edited by panoramic66, 23 May 2014 - 09:29. |
#859
Posted 30 May 2014 - 15:06
din cate stiu eu filtrele sunt din aluminiu si nu din inox
|
#860
Posted 30 May 2014 - 18:01
#861
Posted 02 June 2014 - 07:52
Eu folosesc un material filtrant netesut care este sensibil mai gros, dar și mai puțin des decât cele de unica folosință. După spălare este ca nou.
Unde se găsește filtru de inox? Ma interesează o dimensiune custom. |
|
#862
Posted 02 June 2014 - 21:07
Salutare,
Ma intereseaza si pe mine o hota cat mai puternica (ma refer la puterea de evacuare reala) si cat mai silentioasa. Atasez planul open office-ului. si la un buget de ~1000 lei. Ceva recomandari? Multumesc mult Attached FilesEdited by bodanelu, 02 June 2014 - 21:07. |
#863
Posted 02 June 2014 - 21:47
bodanelu, on 02 iunie 2014 - 21:07, said:
Ma intereseaza si pe mine o hota ..... Servirea mesei este localizata prea aproape de aragaz, iar bucataria este mare, iti recomand sa iei in calcul numai zona aragazului pana la o raza de max. 3m. Alege orice model de hota doresti, cu 1 motor, filtru inox (aluminiu), debit nominal 400mc/h, dar sa nu-ti lipseasca priza de compensare aer montata cat mai aproape de aragaz (in vecinatetea hotei sau in spatele aragazului). Edited by panoramic66, 02 June 2014 - 21:49. |
#864
Posted 02 June 2014 - 21:57
panoramic66, on 02 iunie 2014 - 21:47, said:
Servirea mesei este localizata prea aproape de aragaz, iar bucataria este mare, iti recomand sa iei in calcul numai zona aragazului pana la o raza de max. 3m. Alege orice model de hota doresti, cu 1 motor, filtru inox (aluminiu), debit nominal 400mc/h, dar sa nu-ti lipseasca priza de compensare aer montata cat mai aproape de aragaz (in vecinatetea hotei sau in spatele aragazului). |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users