Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema BlueScreen.

Despre "celebra" amnistie...

Windows Server 2012

Matematica online
 Bacalaureat informatica - cum red...

Salariu Bancpost call-center

iPhone 4

Stenograma interceptare telefonic...
 Roboti Teleprezenta

Ajutor traducere program de sala

Samsung galaxy s2 - revenire la s...

Ajutor pareri pentru desenul unei...
 Placa video

Configuratie de 2000 RON?

Liga I: numai aici toate detaliil...

Samsung Galaxy Young 2
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

AJUTOR...RETEA DE MARI DIMENSIUNI CU PROBLEME!

  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#19
gszu

gszu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 21.08.2007
  • ID membru: 217,358
  • Locație: ILFOV

View Postworm, on Aug 23 2007, 09:24, said:

incearca sa nu rabufnesti asa, ca nu asa se rezolva problemele.

prima data incearca sa raspunzi la intrebarea urmatoare:
am nevoie de acele routere? daca da, de ce? ce avantaje si dezavantaje imi aduc.

parerea mea ca mai bine pui acolo niste switch-uri layer 3 sau cel putin cu management. la fel si aici trebuie sa pui in discutie rolul lor, si avantaje/dezavantaje.

Va multumesc forte mult pentru ultimile doua posturi.
Imi cer scuze pt. iesirea (personala!)...
Ii multumesc lui "infinitul8" pentru ca m-a ajutat sa-mi structurez informatiile si sa fak, ceea ce nu am facut niciodata in acest domeniu, sa-ncep cu o schema a retelei, adica... cu inceputul!!! In principiu, informatiile s-au cam inghesuit in capul meu in ultimii doi ani, nu prea am avut timp sa fak ordine acolo, am invatat mai mult empiric (am terminat in 1996 o facultate de un alt profil decat cel informatic, singurele cursuri au fost cele Cisco, facute on-line, fara laboratoare la ATM Bucuresti...)
Ii multumesc si lui "worm" ca m-a facut sa-mi pun intrebari logice, sa nu mai actionez dupa primul impuls.
Cred ca problema are deja o rezolvare, acum.

Cu stima,
GS

#20
infinitul8

infinitul8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 900
  • Înscris: 04.05.2006
  • ID membru: 76,152
  • Locație: Bucuresti
Cu plăcere.

Cursurile CCNA fără practică sunt cam = 0. Oferă însă o bază teoretică să înțelegi niște treburi.


Felicitări că te poți adpta. Mulți stau, își plâng de milă, și nu fac nimic pentru a avansa ca specialist/profesionist. Dacă spui doar "eu sunt inginer în X" deja ești dus. La fel dacă crezi că deții adevărul absolut. Cel care întreabă dă dovadă de multă inteligență. Informațiile sunt multe și nu putem să le știm pe toate.



P.S. Presupun că la ieșirea routerului ai un switch care împarte  semnalul pe cele 4 etaje și, eventual, pe etajul respectiv. Dacă tot ai bani pentru investiții încearcă să pui acolo un swich serios cu management deoarece este punctul în care se înghesuie toată informația. În felul ăsta routerul va fi scutit de munca "interioară" preluând swich-ul această sarcină. De exemplu: cererea 192.168.0.124 pentru 192.168.0.58 nu va mai ajunge la router ci va fi procesată de switch. În felul ăsta eviți și trecerea prin router a fluxului, destul de mare, dinspre camere. Routerul va fi solicitat doar pentru acces in/din WAN/Internet.



All the best

Edited by infinitul8, 23 August 2007 - 08:57.


#21
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
  • ID membru: 1,423
  • Locație: 404 Not Found
"While functionally similar to routers, residential gateways use network address translation instead of routing. Instead of connecting local computers to the remote network directly, a residential gateway must make local computers appear to be a single computer." (wikiepdia)

tu acolo ai pus acelasi subnet mask, si ai folosit routere. e total gresit cum ai facut. ai zis ca reteaua s-a impartit singura. acolo nu e nici o imparteala. routerele alea sunt confuze de faptul ca si pe wan si pe lan gasesc aceiasi retea. probabil trendnet-ul "s-a prins" si atunci lucra ca un switch ordinar, insa se pare ca D-link-ul a capitulat :)
nu ai precizat ce routere folosesti acolo. a 3-a oara intreb. la routerele alea de jos din schema, spune-mi ce clase de IP ai pus sa aloce pe LAN-ul din spatele lor?


daca am timp azi revin cu o schema pentru reteaua ta.

Edited by worm, 23 August 2007 - 09:49.


#22
Rhadoo824

Rhadoo824

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 03.03.2006
  • ID membru: 68,302
  • Locație: Iași

View Postinfinitul8, on Aug 23 2007, 09:16, said:

Încearcă să scoți routerele care nu-și au obiectul muncii, dai tu adresele manual în clasa 192.168.0.XXX cu o evetuală schemă:

192.168.0.1         - router LAN (obligatoriu)

192.168.0.2-10     - le păstrezi pentru eventuale echipamente mai importante de rețea (servere, imprimante, scannere, multifuncționale)

192.168.0.11-99     - stațiile de lucru

192.168.0.200-224  - camerele de supraveghere

Te-ar ajuta mult un router (unul singur in toata reteaua) mai profi care sa stie sa acorde IP-uri statice prin DHCP pe baza MAC-ului pentru a face chestia spusa de infinitul8. Simplitate in configurarea conexiunii la workstation si posibilitatea de a sti exact cui apartine fiecare adresa IP.

#23
gszu

gszu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 21.08.2007
  • ID membru: 217,358
  • Locație: ILFOV

View Postworm, on Aug 23 2007, 10:43, said:

"While functionally similar to routers, residential gateways use network address translation instead of routing. Instead of connecting local computers to the remote network directly, a residential gateway must make local computers appear to be a single computer." (wikiepdia)

tu acolo ai pus acelasi subnet mask, si ai folosit routere. e total gresit cum ai facut. ai zis ca reteaua s-a impartit singura. acolo nu e nici o imparteala. routerele alea sunt confuze de faptul ca si pe wan si pe lan gasesc aceiasi retea. probabil trendnet-ul "s-a prins" si atunci lucra ca un switch ordinar, insa se pare ca D-link-ul a capitulat :)
nu ai precizat ce routere folosesti acolo. a 3-a oara intreb. la routerele alea de jos din schema, spune-mi ce clase de IP ai pus sa aloce pe LAN-ul din spatele lor?
daca am timp azi revin cu o schema pentru reteaua ta.

Da asa cred si eu, gateway.ul trendnet s-a comportat ca un switch...La routerele de jos, pot sa spun urmatoarele>
Primul, respectiv D-link.ul, pe care nu-l vad are urmatoarele IP.uri statice>
192.168.0.113
255.255.255.0
192.168.0.1
si Dns.urile de la provider
(Iar pe lan e 192.168.24.1- fantomatic, nevazut...)

Celalalt no name nu l-am vazut fzic niciodata. E intr-o camera la care nu am acces, sunt case de bani, paza etc. Acolo au configurat reteaua cei di birou>Le-am spus sa nu puna router dar degeaba. It.istul biroului, care normal ar trebui sa mi se subordoneze mie, mi.a comunicat telefonic sa-i deschid porturi pe:

192.168.0.2 (ip.ul de lan).
L-am intrebat ce a folosit la static IP in router si mi.a zis ceva ciudat, de genul:
192.168.0.3
255.255.255.0
192.168.0.1 (gateway.ul meu)
si dns.urile de la provider comunicate de mine
Asta raspunde la ping, il vad activ cu softul de monitorizare a retelei (NetInfo)

Cred ca n-am precizat ceva important, IP.ul static al trendnet.ului pus ca gateway!
Deci adresa publica pentru reteaua mea este>  
86.xx.xxx.xx
255.255.255.252 (mask!)
86.xx.xxx.xx
si dns.urile 193.xxx.xxx.xxx.
                 193...
De asemenea, f important este faptul ca, acum 10zile, am avut un incident major. M-au sunat cei de la echipa tehnica a romtelecom sa-mi spuna ca vad cele 19 calculatoare din retea direct, si nu stiu sa explice cum! Am mers acolo, am resetat router.ul meu, ei s-au uitat la mediaconvertorul lor si la router.ul CISCO 801, care e in aceeasi camera cu trend.netul meu, adica la subsol, si au zis ca e OK. Mult timp am avut impresia ca incidentul a fost de le ei., din centrala ...

Asa ca am hotarat urmatoarele. Luni cumpar routerul lynksys, pe care il pun in locul trendnet.ului (192.168.0.1), iar sub el pun un switch cu management, asa cum bine mi-a sugerat infinitul8. Nu le mai forwardez porturi celor din cele doua birouri de sus pana nu fak ce le zic eu, respectiv sa-si ia fiecare cate un switch cu management pe care sa-si bage camerele si pc.urile, cu ip.uri date de mine, dupa ce imi fak o schema a retelei, cu ip.uri pe categorii si pe etaje, asa cum mi-a sugerat mai sus infinitul8. Altceva nu vad deocamdata!

Inca o data va multumesc (credeam ca sunt deja...offtopic)!



#24
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
  • ID membru: 1,423
  • Locație: 404 Not Found
vezi ca tie iti trebuie routere care ruteaza, nu fac NAT. e o diferenta...

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users