Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema placa de sunet

Caut dezvoltatori de software in ...

Unde asamblez intr-un mod profesi...

LAND ROVER TD4 ,82 KW - PROBLEME ...
 Problema securitate internet

Samsung Galaxy Core Prime

sfat - fundatie deja facuta..

curs web design
 Ce vad copii pe canalele de muzica?

"Sebi" Ghita demisioneaza...

Decodare alcatel v860

Pc se blocheaza
 Am coapsele mult prea groase ( um...

Atentie forumisti, sunteti urmariti

Caut persoane afectate de psoriaz...

Xiaomi Redmi 1S vs Galaxy S4 Mini
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Televizoare NEI

  • Please log in to reply
368 replies to this topic

#217
paulvanorton

paulvanorton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,598
  • Înscris: 03.02.2007
  • ID membru: 137,411
  • Locație: Galati

verifica ce valoare are tensiunea U1.
schimba condensatorii din sursa.vezi pe cei cu valoare mica si tensiune mare.
ce fel de dungi ai pe ecran?oblice,subtiri si cu o distanta intre ele de ~2cm?
daca e asa,vezi tensiunea pe grile.
nu umbla la reglajul din sursa decat atunci cand esti sigur ca aceasta functioneaza normal.
reglajul il faci cu o sarcina montata pe iesirea  ei.(un bec de 220v cu 70w).
un tub care se manifesta "dungi negre" nu e musai mort.

#218
Hyzny

Hyzny

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 27.06.2007
  • ID membru: 195,980
  • Locație: Bucuresti
La modelele astea de NEI,in primul rand schimba cond.din sursa de alimentare(toti si din primar si secundar).
................

Edited by mister_rf, 25 July 2008 - 16:11.
mailuri si telefoane personale pe alta arie


#219
E_manuel1

E_manuel1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,478
  • Înscris: 09.12.2007
  • ID membru: 258,003
  • Locație: Pitesti

View Postvictor0744, on Jul 23 2008, 06:38, said:

Buna intrebare "naetv". De unde stii ca tubul cinescop mai are "viata"?Daca am inteles bine cam asteptai sa se aprinda.ori asta este din caza filamentului.cate tv ai reparat pana acum?

   Pentru a verifica un tub cinescop se face asftfel:

Pentru verificarea functionarii catozilor se ca scoate monitorul din priza, se va desface capacul din spate si pe placuta care se afla pe gatul monitorului se va cauta inscriptiile R,G,B (sau RD, BL, GN ), acestea reprezentand alimentarile catozilor. Mentionez ca filamentele catozilor (cate un filament pentru fiecare catod in parte) sunt legati in paralel de aceea mai intai se va incerca sa se observe daca cele trei filamente sunt aprinse de aceea se va porni monitorul si se va privi cu atentie in interiorul tubului prin gatula acestuia. In cazul in care unul din filamente nu este aprins nu mai aveti nici o sansa sa remediati tubul cinescop decat sa il inlocuiti cu altul. Daca filmantele sunt aprinse se va opri monitorul si se va indentifica catozii de culoare ( R, G, B; RD, BL, GN ). Daca acestia nu sunt notati pe placuta gatului tubului cinescop atunci se va scoate aceasta placuta si se va cauta pe toti pinii care duc la aceleasi elemente de circuit (rezistente, bobina, rezistente + bobina), aceste elemente fiind in numar de trei si identice ca forma si ca valori. Se va decupla aceste trasee prin dezlipirea a cate un pin de la capatul unei rezistente (3 rezistente -> 3 pini scosi), astfel incat alimentarile catozilor sa fie total izolate de restul circuitelor. Se va monta la loc soclul pe gatul tubului cinescop si se va porni monitorul si e bine sa fie cuplat la PC ca acesta sa nu intre in STAND-BY. Apoi cu un tester al unui aparat de masura, un capat se va lega la masa (de preferabil masa sasiului sau masa tubului cinescop), iar cu celalat capat se va pune pe rand pe catozii care au fost izolati. Va trebui ca pe ecran sa apara pe rand culorile catozilor respectivi. Culorile vor fi afizate la intensitate maxima si contrast maxim. Se vor mai identifica niste dungi albe, putin oblice dar aceasta nu reprezinta nici un defect. Daca in urma acestor operatii se vad cele trei culori , catozii sunt functionabili, iar daca aveti probleme cu o culoare inseamna ca problema este din circuitele electronice. Dupa verficare se vor lipi la loc pinii rezistentelor si se va monta monitorul la loc

#220
zax_gsm

zax_gsm

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 25.07.2008
  • ID membru: 352,391
  • Locație: Bucuresti
Am si eu o problema dc ma poate ajuta cineva...am un TV Goldy si soacra mea deh k femeia s-a jucat pe telecomanda si l-a blocat ( lacat rosu in colt stanga jos pe bluescreen), nu am manual la el si nu gasesc pe net nimik....multumesc

#221
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti
Pana cand va functiona corect telepatia, precizeaza si tu mai multe detalii despre televizor... B)

#222
naicom_66

naicom_66

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 08.02.2008
  • ID membru: 285,927

View PostHyzny, on Jul 25 2008, 16:27, said:

La modelele astea de NEI,in primul rand schimba cond.din sursa de alimentare(toti si din primar si secundar).
................
pentru E manuel1.
de stiut stii ceva dar daca dai indicatii da-le complect.
ca sa verifici asa cum spui ,un tub cinescop, trebuie sa cunosti semnificatia pinilor.
pentru HYNZNY;de unde stii ce model este acest televizor NEI?
nu s-au dat modelul,sau cu ce este echipat.....

#223
m.stefan

m.stefan

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 11.05.2007
  • ID membru: 178,416
  • Locație: motru

View Postm.stefan, on Jul 22 2008, 22:35, said:

salut am si eu un televizor nei si imi pare rau sa il arunc ... sa va spun ce are nu mi se mai vede imaginea la el... cand a inceput sa faca figuri stateai cate 5 minute pana se aprindea complect ecranul se vedea cu dungi negre ... eu am zis ca este un condensator si posibil bd-ul sau d-ul inca nu am apucat sa il desfact daca a mai intalnit cineva defectul asta sa posteze il rog mult si cum l-a reparat.

gata am rezolvat condensatori au fost uscati si unul impuscat abia l-am observat //ms mult pentru ajutor am sa incep sa intru si in televizoare sa le invat si pe astea odata sa nu ma mai chinui

#224
tehnics

tehnics

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,180
  • Înscris: 01.11.2005
  • ID membru: 51,878
  • Locație: Hareid / Norvegia

View PostE_manuel1, on Jul 25 2008, 16:33, said:

Pentru a verifica un tub cinescop se face asftfel:

Pentru verificarea functionarii catozilor se ca scoate monitorul din priza, se va desface capacul din spate si pe placuta care se afla pe gatul monitorului se va cauta inscriptiile R,G,B (sau RD, BL, GN ), acestea reprezentand alimentarile catozilor. Mentionez ca filamentele catozilor (cate un filament pentru fiecare catod in parte) sunt legati in paralel de aceea mai intai se va incerca sa se observe daca cele trei filamente sunt aprinse de aceea se va porni monitorul si se va privi cu atentie in interiorul tubului prin gatula acestuia. In cazul in care unul din filamente nu este aprins nu mai aveti nici o sansa sa remediati tubul cinescop decat sa il inlocuiti cu altul. Daca filmantele sunt aprinse se va opri monitorul si se va indentifica catozii de culoare ( R, G, B; RD, BL, GN ). Daca acestia nu sunt notati pe placuta gatului tubului cinescop atunci se va scoate aceasta placuta si se va cauta pe toti pinii care duc la aceleasi elemente de circuit (rezistente, bobina, rezistente + bobina), aceste elemente fiind in numar de trei si identice ca forma si ca valori. Se va decupla aceste trasee prin dezlipirea a cate un pin de la capatul unei rezistente (3 rezistente -> 3 pini scosi), astfel incat alimentarile catozilor sa fie total izolate de restul circuitelor. Se va monta la loc soclul pe gatul tubului cinescop si se va porni monitorul si e bine sa fie cuplat la PC ca acesta sa nu intre in STAND-BY. Apoi cu un tester al unui aparat de masura, un capat se va lega la masa (de preferabil masa sasiului sau masa tubului cinescop), iar cu celalat capat se va pune pe rand pe catozii care au fost izolati. Va trebui ca pe ecran sa apara pe rand culorile catozilor respectivi. Culorile vor fi afizate la intensitate maxima si contrast maxim. Se vor mai identifica niste dungi albe, putin oblice dar aceasta nu reprezinta nici un defect. Daca in urma acestor operatii se vad cele trei culori , catozii sunt functionabili, iar daca aveti probleme cu o culoare inseamna ca problema este din circuitele electronice. Dupa verficare se vor lipi la loc pinii rezistentelor si se va monta monitorul la loc

Daca nu ma insel, asta a fost postata de mine pe forumul de la Chip, la sectiunea monitoare ;)

#225
Hyzny

Hyzny

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 27.06.2007
  • ID membru: 195,980
  • Locație: Bucuresti

View Postnaicom_66, on Jul 26 2008, 01:09, said:

pentru E manuel1.
de stiut stii ceva dar daca dai indicatii da-le complect.
ca sa verifici asa cum spui ,un tub cinescop, trebuie sa cunosti semnificatia pinilor.
pentru HYNZNY;de unde stii ce model este acest televizor NEI?
nu s-au dat modelul,sau cu ce este echipat.....
Iarta-mi lipsa de modestie dar cu repararea tv-urilor ma ocup de vreo 25 de ani.

#226
Hyzny

Hyzny

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 27.06.2007
  • ID membru: 195,980
  • Locație: Bucuresti

View Postdimicris67, on Jul 22 2007, 22:52, said:

Cine stie cum se deblocheaza un tv. NEI la care cheia de blocare a fost introdusa de un nestiutor ???
Opreste tv-ul de la but.power,asteapta 30-60 sec.,apasa concomitent butoanele vol.+&vol.- de pe tv si apasa power.

#227
iceq

iceq

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 29.12.2007
  • ID membru: 266,061
Am o problema cu tv nei 2164 txs adica nu pleaca din stand by,integrate pe placa :TEA2029 sincro si TDA4605 sursa,tranzistori s2055 final linii si sk1118 pe sursa,ar mai fi un tranzistor t701 pe care scrie c524 esm740 facut de st pe care nul gasesc in catalog,daca ma puteti ajuta cu o idee,multumesc anticipat.

#228
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti
Prima data schimba condensatorii din sursa. Vezi topicul acesta.

#229
iceq

iceq

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 29.12.2007
  • ID membru: 266,061
Sursa este buna am incercato,mai ramane trafu de lnii si nu am tensiune pe pinul 8 de la sincroprocesor tea2029cv in stand by ,cumva aceasta tensiune apare numai cand se deschide tv-ul sau ar trebui sa fie prezenta si in stand by,daca imi puteti da o schema ceva,multumesc.Cu esm740 lam gasit este un thiristor.

Edited by iceq, 05 August 2008 - 15:48.


#230
misu_gabor

misu_gabor

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.08.2008
  • ID membru: 361,608
Am si eu o problema cu nei-ul meu.Trafo t801 nu scoate tens. de:115,28,18v, cu toate ca bu508 e bun(l-am probat si la alt nei),iar tda4601( ci 800) nu scoate tensiunile de pe schema ci doar:pin9=2,5v;pin8=sub 1v;pin7=0,5v;pin5=1,6v;pin3=0,7v;pin1=0,7v.Am verif.cele 3 diode by398,298 si sunt bune(d808,809,806).Am deconectat si legatura spre celelalte alim de 115v(r800,r605)pt a vedea daca scoate trafo t801 tens. de 115v si nici asa nu scoate.Care poate fi defectul?

#231
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti
De cele mai multe ori sunt probleme din cauza capacitatilor electrolitice devalorizate. Este bine sa le schimbi pe toate, atat in primar, in partea de sursa cu TDA4601, cat si in secundar, pe redresarile importante, ca daca tot  este televizorul personal  o sa faci economie de timp.

#232
misu_gabor

misu_gabor

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.08.2008
  • ID membru: 361,608
multumesc mister rf pt sfat,am schimbat toti condensatorii,acum am tensiunile la secundarul trafo,dar nu mi se lumineaza si nu am sonor.nu este tensiunea de +12v din r811,r607 si nu vad de unde se formeaza.va rog ajutati-ma.

#233
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti
Tensiunea de 12V se obtine din LM317 si are la intrare 16V prin R844 si porneste la comanda de on/off
Attached File  P2.jpg   950.18K   264 downloads

#234
misu_gabor

misu_gabor

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.08.2008
  • ID membru: 361,608
multumesc f. mult,am gasit chiar inainte de a trimite mes. era lipitura rece la integrat lm317 multumesc pt ajutor :worthy:

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users