Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Despre Magnetofoane

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1628 replies to this topic

#163
BRANCA

BRANCA

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 224
  • Înscris: 03.05.2006
Imi pare rau dar nu vrea sa ia atasul!Oricum i-am pus-o lui Blind pe mail si puteti apela la el.

#164
cartita

cartita

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 21.08.2006
Am si eu un tesla B73  are sa-mi dea si mie cineva schema?
este in stare functionala  dar am o problema cu 2 finali care se ard.
Vrea sa-mi dea si mie cineva niste benzi sa le ascult?
:worthy:  :worthy:

#165
gabitzu6

gabitzu6

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 26.08.2006
sal am si eu un TESLA B115 si am niste probleme cu comutatorii din fata :  cel de schimbat de la stereo la 3-2 si 1-4 si mai este unu de schimbat de la tape la source. Nu cred ca fac contact bine, am dat pe acele contacte cu o gramada de solutii dar tot degeaba. Deocamdata merg dar daca dau de el pe urma trea sa stau o gramada sa il reglez la loc sa mearga. Unul parca are 12 pini iar celalalt 24 (parca nu mai stiu sigur). Il folosesc pe post de statie la boxele pe care le are (destul de mari si sunet clar).
Daca stiti pe unde gasesc si io sa schimb comutoatoarele as fi recunoscator. Ms

#166
dany67

dany67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 381
  • Înscris: 14.09.2006
salut,stie cineva sa-mi spuna,va rog,daca la un mag luat din ebay platesc vama aici?multumesc mult.

#167
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,224
  • Înscris: 13.06.2004
Eu sunt curios dacă a văzut cineva în România magnetofon stereo pe lămpi  :band:  sau măcar hibrid.
Ceva gen "Grundig" TK 341.

Edited by djl, 07 January 2007 - 13:41.


#168
Motorel

Motorel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 20.03.2006

View Postgabitzu6, on Nov 30 2006, 14:24, said:

sal am si eu un TESLA B115 si am niste probleme cu comutatorii din fata :  cel de schimbat de la stereo la 3-2 si 1-4 si mai este unu de schimbat de la tape la source. Nu cred ca fac contact bine, am dat pe acele contacte cu o gramada de solutii dar tot degeaba. Deocamdata merg dar daca dau de el pe urma trea sa stau o gramada sa il reglez la loc sa mearga. Unul parca are 12 pini iar celalalt 24 (parca nu mai stiu sigur). Il folosesc pe post de statie la boxele pe care le are (destul de mari si sunet clar).
Daca stiti pe unde gasesc si io sa schimb comutoatoarele as fi recunoscator. Ms
De curiozitate,pentru ca stiam ca am,am cautat chiar acum si am gasit...ceva.E sigur comutator de Tesla dar nu stiu de ce tip.La capitolul maguri mi se invart cifrele prin cap.Sunt amintiri prea indepartate.Retin ca sunt comutatoare de la Tesla,tipul ala cu vu-metru cu led-uri pe verticala,cu amplificatore 2020.Mi-amintesc si a cui era magul pentru care le-am cumparat.Astea pe care le am eu sunt cu doi galeti(stiu ca erau si simple,probabil erau folosite doua,unul simplu si unul dublu)si au pinii ca de circuite integrate capsule dil cvasifolosite,numai ca sunt lungi.In total are 2x12 pini per galet,deci 48 pini.Daca-ti trebuie doar un galet se poate desface.

Daca este ce-ti trebuie contacteaza-ma.Unul ti-l dau cu placere.Este nou.

#169
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006

View Postalin.selicean, on Oct 7 2006, 14:05, said:

...Si o intrebare... Am un Rostov 105, l-am primit cadou de la un prieten si merge perfect. Cu o singura observatie. Avea capul de redare murdar rau (a stat nefolosit cu anii si nu a mai fost curatat de buna bucata de vreme). L-am curatat cu niste alcool izopropilic si acum suna rezonabil. Dar m-ar interesa urmatoarele:
1. Ansamblul de capete (redare, stergere si ce-o mai fi pe-acolo - nu mai retin exact, parca era si unul de pre-magnetizare - au trecut ani buni de cind nu m-am ocupat de mag-uri)
2. Partea inferioara a capacului locasului de trecere a benzii ( e lipsa la "inventar")
3. Un link spre o schema electronica tiparibila a magnetofonului
4. Am vazut aici undeva, mai sus, niste posturi cu privire la eliminarea zgomotului de fond. ceva legat de niste condensatori electrolitici... Din pacate, nu am inteles prea bine cum vine facuta miscarea... Daca stie cineva ce am de facut si ma poate indruma, accept cu placere sfaturile celor mai priceputi ca mine...
5. Benzi - am ceva benzi dar sint destul de vechi si le-as cam reinnoi. De unde se pot cumpara ? Eu sint din Cluj si am cam batut ce magazine stiam, dar nu am gasit...
6. Oarecum legat de pct 5, am niste CD_uri (MP3) cu muzica si mi le-as transfera pe benzi... Stie cineva daca se poate si daca da, ce am de facut ?...
Este pacat sa tragi pe benzi de mag jafurile alea de mp3-uri. Nici CD-urile originale (necomprimate) nu se ridica la calitatea unei benzi de mag (cu exceptia zgomotului de fond poate).
Oricum ca idee - orice PC care are o placa de sunet decenta poate read mp3-urile alea si tu le tragi pe mag direct. Recomand folosirea unei placi de sunet gen X-Fi cu Crystalizer-ul activat - pentru imbunatatirea sunetului.

#170
deagle_alin

deagle_alin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 06.11.2006
Salut, am si eu un mag Kashtan-1 dar mi s-a stricat vu-metrul acela din fata care are un fel lampa cu leduri  a ramas aprinse toate.Are niste tranzistoare negre in genul BF-urilor cu 4 craci care arata acam rau . Ce crederi cum pot remedia problema ??

#171
Motorel

Motorel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 20.03.2006
Salut!
Cautam ceva, am gasit niste capete TESLA ANP 935,si stiind de topicul asta m-am gandit ca poate...
N-as fi crezut ca ar mai putea folosi.Sunt noi si,evident,gratis.

#172
alwis

alwis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 01.05.2006
Buna scula GX 77, dar mai tare a fost DBX 747. Pe vremea cand au aparut astea pe la noi, in Shop erau pe la 800 dolari si daca vroiai pe lei, cumparai unul cu banii pentru o Dacie.
Am avut un Tesla Sonet Duo pe care am dat atunci 3600 lei, am avut un Uher mono, am avut un B90 cu rolele in diagonala si acum am un Kashtan cu VU-metre cu ace si un Akai GX 635D.
Daca esti din Bucuresti ia cureaua in buzunar si du-te sambata sau duminica in targul de pe Valea Cascadelor si pe aleea din mijloc, aia cu tarabe metalice gasesi mai spre capatul aleii vreo doi-trei specialisti care au numai curele.
Mai este un magazin cu piese de schimb la Piata Veteranilor in Militari chiar vis-a-vis de intrarea in Posta.
Gasesti la asta ce vrei si ce nu vrei, omul are magazin si pe Smardan sau selari parca, sau a avut, e de specialitate.
Bafta !


View Postgeorgicuuu, on Jan 8 2006, 19:02, said:

pai hai sa vb. de maguri dar vad ca nu raspunde nimeni !!!!!
ce sa vb. de maguri?

colectionez benzi ka un nebun de mai am un pic pana ma da femeia afara din kasa

am un akai  gx-77 si sunt multumit de el
am nevoie de o curea pt. el  si nu stiu de unde sa iau.  PLATESC ORIKAT !!!! IN LIMITA BUNULUI SIMT


#173
Empiric

Empiric

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 11.01.2007
[Salut domnilor pasionati de magnetofoane .
Magurile sunt super klumea , Am prins de la batranu de taicamiu un Rostov, un Tesla si un Maiach , nuj exact ce modele, dar sunt fascinante, in special Rostovu, (nu numai prin faptu k are panou din aluminiu corodat ) dar si prin fidelitatea pe care o scoate...Pacat totusi k nu am benzi, si din cate styu nu se mai fabrica ... Taicamiu cand si-a luat rostovu , l-a calibrat la laboratoru facultatii de fizica din Iasi cu un osciloscop, astfel incat sa inregistreze super klumea pe nuj ce banda facuta pe vremea aia in rdg , si obtinea o fidelitate echivalenta cu benzile super scumpe de atunci. Magu a ramas asa , si banda ioc . Ce as putea sa fac cu ele? Imi e mila sa le desfac, desi ma tenteaza , mai ales amplificatoru din Rostov :) .
Ink o intrebare, are cineva 4 Vu-metre analogice pe tusa ( normale , nu compacte cum sunt pe maiach (adik are acu indoit si privesti perpendicular pe axa de rotatie a  acului, metoda pt a manca mai putin spatiu pe panou )) Ofer pana la 100 de mii pe bucata . si platesc transportul coletului .
In caz k cineva se pricepe si la casetofoane, am tot de la batran un Deck Hi Fi Maiach dublu, am facut practic o comparatie cu un Techniks si i-a dat ceata , mai ales la filtrarea zgomotului de fond , chit k techniksu avea dolby , totu merge perfect la el inclusiv displayul pe tuburi nixe numai k de un timp unitatea din stanga nu duce caseta pana la capat , se opreste pe la jumatate, pe cand cea din dreapta nu are nimic, (inauntru are un singur motor care le antreneaza pe amandoua simultan), totusi nu ar trebui sa se intmple asta pt k turatia e monitorizata pe cititor optic de impulsuri , ce ar putea sa aiba ?
Daca cineva ma poate ajuta cu vreuna din problemele de mai sus adresa mea de mail e : [email protected], dati-mi un add si pe mess, pe forum nu intru prea des .....

#174
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,926
  • Înscris: 24.11.2006
salutare tuturor! am si eu o intrebare: se mai pot gasi piese de schimb pentru magnetofoane? am 2 asemenea "scule"un TESLA B90 (mono) si un TESLA B115. problema e urmatoarea: la B-115 mi-a stricat un tip comutatoarele source si cel pentru piste..... uffff. mai gasesc asa ceva? eu am cautat pe la magazinele de electronica de la mine din oras asa ceva.... si n-au..... :confuzzled: o alt problema ar fi un sunet ciudat care se aude (atinge ceva undeva, l-am desfacut si nu am putut sa-mi dau seama de unde vine sunetul asta) stie cineva, macar aproximativ, ce ar putea fi? nu de alta dar n-as vrea sa desfac totul, e destul de "alambicat"ceea ce este inauntru. :( spre deosebire de B90 partea de electronica se suprapune peste cea mecanica..... :( n-as vrea sa desfac totul numai asa de "amorul artei". si eventual de unde as putea sa cumpar niste benzi de calitate pentru el? se mai gaseste asa ceva? am benzi acasa dar sunt rusesti, din acelea proaste care "mananca"din capete, ori pui smirghel ori benzile astea tot acelasi lucru e.  :cursing: . a, uitam, pentru TESLA B115 exista o protectie contra supraincalzirii? mie asa mi se pare dupa cate am vazut pe schema. daca de exemplu afara este cald sau el se incalzeste prea mult prima data opreste alimentarea becurilor din spatele vu-metrelor si apoi daca nu-i mai "iei din avant"se opreste sunetul in boxe pana in momentul in care se mai racesc finalii (MDA 2020). asa este sau ma insel eu?

#175
deagle_alin

deagle_alin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 06.11.2006
Vad ca nu ma ajuta nimeni cu VU-metrul  :confuzzled:  :(   :console:       :worthy:

#176
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,224
  • Înscris: 13.06.2004
Sunt curios, faza cu "lămpile dăunează grav tranzistorilor" se aplică și la magnetofoane?
Cum se aude la magnetofoanele stereo pe lămpi, gen "Grundig" TK 45, TK46/TK46U, TK341, "Revox" G-36 (ăsta are 1-2 tranzistori pe el). "Philips" EL 3522.

Edited by djl, 18 January 2007 - 16:49.


#177
nichishoru

nichishoru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 13.07.2005
[Cum se aude la magnetofoanele stereo pe lămpi, gen "Grundig" TK 45, TK46/TK46U, TK341, "Revox" G-36 (ăsta are 1-2 tranzistori pe el). "Philips" EL 3522.
[/quote]
Se aude binisor mai ales pe 19. Eu am restaurat un Philips EL3575 si nu e rau. Probleme sunt cu viteza care are ceva fluctuatii dar asta in comparatie cu AKAI 210 GX pe care ascult deobicei.

Attached Files



#178
luxury54

luxury54

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 790
  • Înscris: 25.10.2004
salutare
rvic, nu ai cumva schema service pt. un mag. AKAI gx-635d ?
mersi anticipat

#179
vladtm

vladtm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 548
  • Înscris: 15.06.2006
poate cineva sa-mi spuna de unde pot face rost de niste benzi in timisoara :)
multzumesc mult

PS : Platesk bine pentru niste role metalice normale (nu NAB) ...de preferat cele originale pt gx77 ...visu meu :)

Edited by vladtm, 27 January 2007 - 19:23.


#180
luxury54

luxury54

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 790
  • Înscris: 25.10.2004

View Postvladtm, on Jan 27 2007, 19:22, said:

poate cineva sa-mi spuna de unde pot face rost de niste benzi in timisoara :)
multzumesc mult

voi scoate eu niste benzi ORWO la vanzare din colectie,aprox.100 (50 buc. de 60 min. /50 buc. de 90 min)
sunt dubluri care le am si pe cd-uri asa ca vand benzile dublura;sunt trase 1 singura data,fiind matritele
ce le primeam din BUC. pe vremea aia,70% din colectie  fiind trase de pe vinil
pretul ar fi cam la 3 ron pt.cele de 60 min. si 4 ron pt. cele de 90 ,astfel ar iesi toate la 35 RON
Atasez si niste poze cu ele in cutii (proaspat scoase de pe rafturi)

[ http://i71.photobucket.com/albums/i147/luxury54/benzi001.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://i71.photobucket.com/albums/i147/luxury54/benzi002.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://i71.photobucket.com/albums/i147/luxury54/benzi003.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://i71.photobucket.com/albums/i147/luxury54/benzi005.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://i71.photobucket.com/albums/i147/luxury54/benzi006.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate