Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pareri despre Cantarul E-Boda BS...

Va merge yotube normal?

living room mansarda

Accident intersectie Lizeanu
 [TEMĂ] Afisare distanța maxima in...

BlitzSound

Olive Kitteridge (2014)

persistenta corectare proportii l...
 RAM suplimentar Acer E1-530

Schimbare de Shutter pentru Panas...

Upgrade laptop dell

Decupare mesaje de e-mail si expo...
 laptop msi cr630 placa de baza sa...

Sfat achizitie arma AirSoft

reciver to pc

Fecioria si pacatul
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

A mai patit cineva asa ceva?

  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
ciureanuc

ciureanuc

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 27.11.2005
  • ID membru: 55,213
  • Locație: Bucuresti

Hello,
Am un ATI Radeon9200, Gigabyte.  Totul e ok pana la un punct: vad filme, am TV tuner si merge ok, pot scrie in Word :D  etc.
Am jucat si Call of duty 1, 2, Medal of Honnor (toate seriile), Wolfenstein, Need for Speed, etc.
De vreun an nu am mai jucat nimic si ieri am decis sa-mi instalez Caesar IV.  Aici au inceput bubele.  La inceput se incarca juatate de joc si apoi se reseta calculatorul. Am facut rost de alt kit, am reinstalat... cica merge. Adica cum: se incarca jocul, apar "omuletii" dar sunt cateva inconveniente cu backgroundul... Uneori flicare, uneori apare din senin un plan gri (de grosime infima...), alta data apare ca o "stea" din mijlocul ecranului... unele scrisuri sunt "brazdate" de pixeli morti (asta pana ies din joc)...

A mai patit cineva asa ceva?
Eu ma gandesc ca o fi placa video obosita... dar in specificatiile jocului scrie  ac vrea 64Mb RAM ... si ATI 9200 al meu are 128!
Alt afaza ar fi... cand se incarca jocul, apare un ecran... "made for nVIDIA" sau asa ceva....  
Sa exista incompatibilitati??
Vreau sa mentionez ca nu fac/nu stiu overclocking, nu fortez nimic in computer, placa are cooler (nu cred ca s-ar fi supraincalzit), nu "testez" nimic a.i. sa omor componentele...  dar nici nu am mai jucat ceva de vreun an...

E timpul sa-mi schimb placa sau e o problema  de joc??

#2
mirch_bam

mirch_bam

    JUST...A...PASSENGER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,105
  • Înscris: 05.02.2006
  • ID membru: 64,711
  • Locație: Milky Way
Cred ca mai bine era de postat la Jocuri. Oricum nu conteaza ecranul cu nvidia, e pur comercial. Daca merg celelalte jocuri e clar ca placa nu are nimic, nu? Daca aveai jocul original te intelegeam sa-ti faci probleme, insa asa..........

#3
bodi

bodi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,509
  • Înscris: 09.05.2003
  • ID membru: 3,656
  • Locație: Drobeta - Turnu Severin
nvidia - the way it's meant to be played ! - asta iti spune, ceea ce inseamna ca jocul e optimizat pentru nvidia... de fapt e doar o reclama, nu-ti face probleme. pentru caesar iv nu-ti trebuie overclock, dar artefactele alea s-ar putea sa fie de la o incompatibilitate cu driverele ati. ai ultimele drivere si ultimul patch al jocului ? din cate spui nu ai jocul original, asa ca si crack-ul ar putea fi de vina. incearca in primul rand un update de drivere si ultimul patch pentru caesar iv.

#4
BlackBox77

BlackBox77

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 29.09.2006
  • ID membru: 99,740
  • Locație: Bucuresti
Sau artefactele pot sa apara de la memoria placii video... mai curand... nu? :)
Mai testeaza si in alte jocuri si vezi daca iti mai apar ... sau un test 3DMark...
Daca mai apar... sorry ... alta placa video... daca nu... cauta jocul in alta parte ;)

#5
ciureanuc

ciureanuc

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 27.11.2005
  • ID membru: 55,213
  • Locație: Bucuresti
mai, nu o fi de la sursa? Am o sursa no-name...  am mai vazut si pe altii cu problema mea... merge totul ok, cum pornesc un joc ceva, calculatorul se inchide...
Daca stau sa ma gandesc bine, de la ultimul joc si apna azi, am schimbat un P4@1,7 cu un P4@2,4 cu HT...   asta consuma mai mult .... well?
Oricum, un test 3dMark imi "povesteste" daca placa e ok? e ca si diagnostic?
Scuze, nu am folosit niciodata - v-am zis ca nu testez/overclock-ez, SF-uri din astea....  cat scrie, aia e!

Edited by ciureanuc, 20 July 2007 - 19:14.


#6
valiza-cpp

valiza-cpp

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 24.11.2006
  • ID membru: 111,612
  • Locație: Bucuresti - Centru Moderator No.: 219

View Postciureanuc, on Jul 20 2007, 20:14, said:

mai, nu o fi de la sursa? Am o sursa no-name...  am mai vazut si pe altii cu problema mea... merge totul ok, cum pornesc un joc ceva, calculatorul se inchide...
Daca stau sa ma gandesc bine, de la ultimul joc si apna azi, am schimbat un P4@1,7 cu un P4@2,4 cu HT...   asta consuma mai mult .... well?
Oricum, un test 3dMark imi "povesteste" daca placa e ok? e ca si diagnostic?
Scuze, nu am folosit niciodata - v-am zis ca nu testez/overclock-ez, SF-uri din astea....  cat scrie, aia e!

Eu am avut problema la placa video si cu sursa s-a rezolvat, restarturile erau de la hard-disk, si sursa nu dadea destul voltaj la memoriile ram (2.9 in loc de 3.3) testeaza voltajul din sursa si vezi daca toate sunt bune, din bios sau e un soft (eu am Asus Probe 2).
S-ar putea sa fie o incompatibilitate cu placile noi atunci modifica din setarile placii la OpenGL sau Direct3D de exemplu Pixel Shading, Vertical Sync, Alternate Pixel Center samd.

#7
BlackBox77

BlackBox77

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 29.09.2006
  • ID membru: 99,740
  • Locație: Bucuresti

View Postciureanuc, on Jul 20 2007, 20:14, said:

Oricum, un test 3dMark imi "povesteste" daca placa e ok? e ca si diagnostic?

Da. Este cel mai "sfant" program de testare placi video!

#8
ciureanuc

ciureanuc

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 27.11.2005
  • ID membru: 55,213
  • Locație: Bucuresti

View Postvaliza-cpp, on Jul 20 2007, 22:13, said:

Eu am avut problema la placa video si cu sursa s-a rezolvat, restarturile erau de la hard-disk, si sursa nu dadea destul voltaj la memoriile ram (2.9 in loc de 3.3) testeaza voltajul din sursa si vezi daca toate sunt bune, din bios sau e un soft (eu am Asus Probe 2).
S-ar putea sa fie o incompatibilitate cu placile noi atunci modifica din setarile placii la OpenGL sau Direct3D de exemplu Pixel Shading, Vertical Sync, Alternate Pixel Center samd.


OK, am pus EasyTune4... soft care vine cu placa de baza.
Scrie asa la "Voltage":
VcoreA + 1.560V
+3.3V egal  +2.84
+5V egal  +4.86
+12V egal  +11.54

well... sunt valorile astea mult prea mici pentru o functionare normala si la jocuri mai solicitante?


edit: mai e un menu "Voltage" unde arata asa:
AGP - 1.5
DRAM - 2.6
CPU - 1.525
daca schimb orice valoare de acolo - in plus sau in minus, scrisul devine rosu (el fiind verde acum)

Attached Files


Edited by ciureanuc, 20 July 2007 - 23:08.


#9
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,278
  • Înscris: 30.11.2004
  • ID membru: 26,536
  • Locație: Cluj Napoca

View Postciureanuc, on Jul 21 2007, 00:01, said:

OK, am pus EasyTune4... soft care vine cu placa de baza.
Scrie asa la "Voltage":
VcoreA + 1.560V
+3.3V egal  +2.84
+5V egal  +4.86
+12V egal  +11.54

well... sunt valorile astea mult prea mici pentru o functionare normala si la jocuri mai solicitante?
edit: mai e un menu "Voltage" unde arata asa:
AGP - 1.5
DRAM - 2.6
CPU - 1.525
daca schimb orice valoare de acolo - in plus sau in minus, scrisul devine rosu (el fiind verde acum)
Da...e ceva in neregula la sursa.Voltajul de 3.3 este cu 15 % mai mic...se accepta 5 % la 3.3 Restul voltajelor sunt ok.Deci...sursa noua :D .

Edited by CPX, 22 July 2007 - 00:11.


#10
ciureanuc

ciureanuc

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 27.11.2005
  • ID membru: 55,213
  • Locație: Bucuresti

View PostCPX, on Jul 22 2007, 01:10, said:

Da...e ceva in neregula la sursa.Voltajul de 3.3 este cu 15 % mai mic...se accepta 5 % la 3.3 Restul voltajelor sunt ok.Deci...sursa noua :D .
Da' sursa asta nu se poate repara?   Baniuesc ca nu de noua facea asa... :) oare nu s-a "uzat" vreo piesa pe care as putea sa o schimb?

#11
CLAXON

CLAXON

    din Republica Bananiera Romania

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,322
  • Înscris: 07.04.2006
  • ID membru: 72,650
  • Locație: Capitala
cat de veche este sursa?

#12
ciureanuc

ciureanuc

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 27.11.2005
  • ID membru: 55,213
  • Locație: Bucuresti

View PostCLAXON, on Jul 23 2007, 17:08, said:

cat de veche este sursa?
4 ani... sau 5... ??  2002 - 2003

#13
alex_5kg

alex_5kg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 798
  • Înscris: 07.07.2007
  • ID membru: 199,829
  • Locație: The land of nowhere
mai am si eu o placa video ati radeon 9200 si cum am mai zis-o...e o pocnitoare...e plecata in lumea ei..eu am probleme cu openGL la jocuri precum quake3...scapa de ea...si apropo: Caesar IV e original ?( car eil ai u ) :|

Edited by alex_5kg, 24 July 2007 - 19:35.


#14
Baghera

Baghera

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 16.08.2005
  • ID membru: 43,993
Curata coolerul de pe cpu si pune pasta si pove apoi

#15
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,278
  • Înscris: 30.11.2004
  • ID membru: 26,536
  • Locație: Cluj Napoca

View PostBaghera, on Jul 24 2007, 21:25, said:

Curata coolerul de pe cpu si pune pasta si pove apoi
Eu am lucrat la surse si va spun ca e riscant sa o repari si sa o pui in calculator.Daca o repari trebuie testata in sarcina si fara sarcina o perioada lunga pentru a te asigura ca merge corect..asta daca va mai trebuie restul componetelor.

#16
ciureanuc

ciureanuc

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 27.11.2005
  • ID membru: 55,213
  • Locație: Bucuresti

View PostCPX, on Jul 24 2007, 22:37, said:

Eu am lucrat la surse si va spun ca e riscant sa o repari si sa o pui in calculator.Daca o repari trebuie testata in sarcina si fara sarcina o perioada lunga pentru a te asigura ca merge corect..asta daca va mai trebuie restul componetelor.
Eu vreau sa schimb doar doi prapaditi de condensatori de la tensiunea de 3,3 V. Atat.
Ce e asa riscant?  Toti spun " e riscant" dar nimeni nu explica ce si cum...
Intrebare: de ce e riscant sa schimbi 2 condensatori in sursa???
Intrebare 2: sunt condensatorii fabricati in 2002 atat de speciali incat nu pot gasi condensatori similari in 2007 la un magazin de piese electronice??

#17
bleh

bleh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 936
  • Înscris: 30.08.2004
  • ID membru: 22,355
radeon 9200 e o bazata pe o arhitectura veche de 6 ani, nu mai ai ce sa ii ceri in ziua de azi. Eu zic sa nu te apuci de schimbat tot felul prin calculator numai pt a constata in final ca jocul merge exact la fel. O chestie care s-ar putea sa mearga este schimbarea driverelor cu ultima versiune, insa si aceea e destul de veche pt ca Ati a abandonat de ceva vreme suportul pt orice placa video care este sub directx 9.
Uita-te in readme la joc ce scrie despre chipseturile suportate, nu te lua dupa cerintele de memorie video pt ca aia nu e chiar asa de important cum cred unii, mai important este ce procesor grafic si ce memorie are placa video decat ce cantitate de memorie are

#18
Golem

Golem

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 775
  • Înscris: 17.01.2004
  • ID membru: 10,363

Quote

Intrebare: de ce e riscant sa schimbi 2 condensatori in sursa???
:lol:
Nu e deloc riscant sa schimbi doi condensatori, riscant e sa folosesti o pocnitoare de sursa de 10$!!! sursele bune incep de la 150 lei.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users