Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Help pentru download fisier !

bittorrent se blocheaza. help ple...

Problema geometrie clasa a VII-a

Ponta: Banii din dosarul Microsof...
 Display Iphone 4

Pot construi pe acest teren? (obt...

Problema hardware cred!

Romania a ramas lider de piaț...
 SCAM AFRICA ? - apel telefonic ne...

Oppo R5

ScreenShot ecran Huawei ascend G6

NVIDIA Brings GPU Acceleration Su...
 Drujba

Sony sau Samsung?

Se lanseaza Neptun Tv ... Bucure&...

Humble Indie Bundle 13 Brings the...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Cum conectez laptopul la tv HD

  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
alf77

alf77

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 307
  • Înscris: 24.11.2004
  • ID membru: 26,238

Salut!

As vrea sa-mi conectez laptopul la TV LCD Samsung.Televizorul are intrare HDMI (seamana cu un USB) , dar nu stiu cum as putea sa scot acel cablu din laptop,din care iese doar s-video si mufa de monitor.Mi-as cumpara chiar si o placa externa video pentru asa ceva daca ar fi cazul...

Aveti vreo idee?

Multumesc!

#2
donpetru

donpetru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 724
  • Înscris: 02.01.2007
  • ID membru: 121,265
  • Locație: Galati
Nu te-ai interesat de vre un adaptor HDMI - S-Video ? Din cate stiu eu exista asa ceva pe piata. Trebuie doar sa te duci si sa intrebi.

NUMAI BINE

#3
paulvanorton

paulvanorton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,598
  • Înscris: 03.02.2007
  • ID membru: 137,411
  • Locație: Galati

View Postalf77, on Jul 5 2007, 20:21, said:

Salut!

As vrea sa-mi conectez laptopul la TV LCD Samsung.Televizorul are intrare HDMI (seamana cu un USB) , dar nu stiu cum as putea sa scot acel cablu din laptop,din care iese doar s-video si mufa de monitor.Mi-as cumpara chiar si o placa externa video pentru asa ceva daca ar fi cazul...

Aveti vreo idee?

Multumesc!

daca ai pe laptop iesire hdmi( nu cred)
o poti folosi
daca nu ai conecteaza-l prin vga(mufa monitor) cu ajutorul unui cablu corespunzator
nu-ti recomand conectarea prin s-video
atentie!tot ce tine de conectarea laptopului la un periferic se face cu perifericul scos de sub tensiune

#4
betamax3

betamax3

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 359
  • Înscris: 25.10.2006
  • ID membru: 104,770

View Postpaulvanorton, on Jul 5 2007, 20:26, said:

daca ai pe laptop iesire hdmi( nu cred)
o poti folosi
daca nu ai conecteaza-l prin vga(mufa monitor) cu ajutorul unui cablu corespunzator
nu-ti recomand conectarea prin s-video
atentie!tot ce tine de conectarea laptopului la un periferic se face cu perifericul scos de sub tensiune
Si laptopul, as zice... (ma refer la scoterea de sub tensiune)

#5
paulvanorton

paulvanorton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,598
  • Înscris: 03.02.2007
  • ID membru: 137,411
  • Locație: Galati

View Postbetamax3, on Jul 6 2007, 00:14, said:

Si laptopul, as zice... (ma refer la scoterea de sub tensiune)

asa e.

#6
alf77

alf77

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 307
  • Înscris: 24.11.2004
  • ID membru: 26,238
Multumesc pentru indicatii.

N-am iesire HDMI si prin urmare o sa caut un cablu VGA - HDMI ...Sper sa gasesc..

O sa tin cont sa fie scoase de sub tensiune ambele

weekend placut

#7
FC72

FC72

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,756
  • Înscris: 06.03.2005
  • ID membru: 31,873
Nu mai cauta aiurea , nu ai cum sa conectezi un laptop cu iesire VGA la un monitor, tv cu intrare HDMI .
VGA este o conexiune analogica, HDMI si DVI sint digitale fara nici o legatura intre ele.
Cablurile sau adaptoarele DVI-VGA merg numai in sensul ca pe conectorul DVI exista si sectiune VGA adica la iesirea unei placi video de tip DVI poti avea si semnal VGA , reciproca nu este valabila.
Singurul mod de a conecta laptopul tau cu iesire VGA este sa gasesti pe monitor, tv o intrare VGA nici o alte combinatie savanta nu merge.

#8
alf77

alf77

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 307
  • Înscris: 24.11.2004
  • ID membru: 26,238
FC22 , ai perfecta dreptate.M-am documentat acum si cel mai bine leg laptop-tv prin vga-vga.

Dar mai am intrebare pentru tine: Spuneai, tu daca nu ma insel , despre adatorul asta -> http://www.digitalco...ideo/hcp261.ASP

Si nu sunt dumirit care este rolul lui ? Poate el sa transforme semnal analogic intr-unul digital? Chiar daca nu-l reproduce exact , sunt convins ca imaginea ar fi mult imbunatatita.O sa mai caut pe internet date despre asa ceva si cred ca sa o -mi cumpar unul ?

Si de fapt , alta intrebare: Oare exista placa externe pe firewire sau usb pentru laptop , care sa scoata semnal digital din el ? DVI sau HDMI ?

cred ca ar fi chiar o solutie mai buna..

#9
mirceaghe84

mirceaghe84

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 24.11.2006
  • ID membru: 111,650
Vin pe forum cu o intrebare: am si eu un laptop Dell doar cu iesire VGA si un LCD Toshiba de 32''(care are si el iesire VGA). Am incercat sa pun laptopul pe tv, legandu-le cu un cablu vga-vga. Toate bune si frumoase, a primit tv-ul semnal, se vede desktopul, se vad pozele.. dar NU pot vedea filme rulate de pe laptop. Cand deschid player-ul cu orice fel de film(ma refer la exstenise), ecranul LCD-ului se transforma in negru. In plus dorinta mea a fost sa pot vedea pe LCD filme cu extensia .mkv... deci cele HD. Care ar fi solutia sa pot transmite astfel de filme de pe laptop-ul meu cu iesire VGA, pe LCD-ul de 32''??? Mi-a zis un tip de la un mediagalaxy ca imi trebuie un cablu care sa ecraneze mai bine decat cel pe care-l am acum, adica sa scoata pe 32''.. Ce credeti?.. astept un sfat!

#10
Rigips

Rigips

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,029
  • Înscris: 21.02.2005
  • ID membru: 31,092
  • Locație: la poalele Tampei

Asta e o problema de soft (nu imi dau seama acum daca e de codecuri sau de setarile placii tale video); nu are nicio legatura cu ecranarea cablului sau cu diagonala TV-ului.
Incearca sa setezi din setarile placii video ca iesirea VGA sa fie primary; in mod normal ar trebui sa mearga.

#11
puiulnoptii

puiulnoptii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,089
  • Înscris: 06.01.2006
  • ID membru: 60,004
  • Locație: Deep inside the sea
Daca conectezi cablul HDMI in timpul functionarii sistemelor electronice, ce se poate intampla in cel mai rau caz?

#12
bit 61

bit 61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,730
  • Înscris: 17.09.2005
  • ID membru: 47,400
Pai nu sint Hot Plug Detect?

#13
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
  • ID membru: 74,904
Evident ca HDMI sunt hotplug (masa se conecteaza prima) dar speriatii de pe tot felul de forumuri avertizeaza de zor ca sa "deconectezi" aparatele la cuplarea prin HDMI... Chiar nu inteleg cum, ca majoritatea trebuie scoase complet din priza pt a fi "deconectate". De parca inginerii aia care au facut standardul erau pusi pe ars aparatura userilor...

Edited by SuperDuper, 25 October 2008 - 20:45.


#14
bit 61

bit 61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,730
  • Înscris: 17.09.2005
  • ID membru: 47,400
Probabil o sa se ajunga intr-o buna zi ca "specialistii" de pe unele forumuri sa recomande scoaterea sigurantei din tabloul general inaintea cuplarii unui cablu optic . :w00t:

#15
cosminprund

cosminprund

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 27.03.2008
  • ID membru: 307,605
  • Locație: Sibiu
Patratul ala negru il vezi pentru ca player-ul video incearca sa "deseneze" filmul folosind o tehnologie care se numeste "direct video" (din familia DirectX). Daca vei incerca sa joci un joc DirectX vei pati acelasi lucru: patrat negru. Probabil vei gasi o solutiei software pentru aceasta problema. Sapa prin setarile de video ale laptopului si vezi daca se imbunatateste ceva. Daca nu gasesti nimic incearca sa schimbi driverul original pentru placa video cu un driver "generic" actualizat (generic adica nu modificat de Dell, un driver de la producatorul chipsetului video). Stiu ca si eu am avut probleme cu driverul pentru placa video livrat de Dell - conectam un al doilea monitor dar nu-mi dadea voie sa selectez (pentru al doilea monitor) o rezolutie mai mare decit a ecranului laptopului.

Daca nici cum nu vrea incearca sa folosesti pe iesirea suplimentara rezolutii mai mici - filmele se vor vedea oricum bine. Poate ca intr-adevar este o slabiciune hardware a placii video si nu poate face DirectVideo pe iesirea secundara!

Alta solutie: fa cele doua iesiri sa fie clone (adica sa vezi pe televizor exact ce vezi si pe laptop, sa nu fie TV-ul un al doilea monitor).
Inca o solutie: Unele playere video au o setare sa NU foloseasca DirectX; Poate ai noroc si merge asa!

#16
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
  • ID membru: 74,904
De fapt nu este de la DirectX ci de la metoda de afisare "Video Hardware Overlay". Debifeaza aia din setarile playerului.

Edited by SuperDuper, 28 October 2008 - 01:01.


#17
puiulnoptii

puiulnoptii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,089
  • Înscris: 06.01.2006
  • ID membru: 60,004
  • Locație: Deep inside the sea
Eu am intrebat. Chiar eram curios, pentru ca am conectat o consola la LCD prin HDMI si a facut flama. Acum nu stiu cum functioneaza scurt circuitul, probabil se arde sursa cu capacitatea cea mai mica. Chiar sunt curios ce tensiune trece printr-un port HDMI si prin ce legaturi poate provoca un scurt circuit, de la cablul HDMI nu cred ca a fost. Cred ca s-au ars cam multe prin consola.

Edited by puiulnoptii, 15 November 2008 - 04:42.


#18
XAN

XAN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 704
  • Înscris: 01.09.2002
  • ID membru: 1,885
  • Locație: pe la tara

View PostSuperDuper, on Oct 28 2008, 01:00, said:

De fapt nu este de la DirectX ci de la metoda de afisare "Video Hardware Overlay". Debifeaza aia din setarile playerului.

si eu la bsplayer ca sa am filmul pe tv debifam "use overlay mixer" de la preferinte / Video. Cu mplayerc nu e cazu mergea direct .

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users