Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
acces clicknet mail de pe interne...

formular taxe USA

Informatica Cluj sau Timisoara

Unde gasesc monitor de 12-13-14&#...
 Intreruperi arhitectura 8086.

Sfat achizitie telefon

Livrarea "gratuita" tocma...

De ce firmele europene si america...
 Ce SSD sa aleg ?

emitator fm 2n3904

probl la windows xp la pornire comp

Recomandare achizitie masina
 Mai face cineva pixel art?

Exerciții cu perioada

weight subtitlu

folie de calitate
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Ce router sa-mi aleg? pt setari PPPoE, IpFix, IpDinamic

  • Please log in to reply
926 replies to this topic

#1
Dan Moldovan

Dan Moldovan

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 27.11.2005
  • ID membru: 55,208
  • Locație: Cluj Napoca

Editat de moderator:
DE-ACUM INAINTE POSTATI DOAR AICI CERERILE/SFATURILE legate de achizitionarea unui router care primeste net pe mufa WAN: RJ-45 si setari: PPPoE, IpFix-IpManual, IpDinamic, Ip in functie de MAC
(indiferent daca este wireless sau doar pe cablu)!

Atentionare: Aceste modele nu sunt recomandate pt conexiuni ADSL. Pentru adsl vedeti acest topic.
Daca totusi doriti sa folositi un router de genul pe o conexiune adsl (sau l-ati cumparat deja) cititi acest topic pentru a afla ce setari ar fi posibile.


Deci, problema sta cam asa:

Locuiesc la casa. In curte am un garaj pe care tocmai l-am transformat in birou (caramida, termopan, etc, ). In acel birou vreau sa-mi pun HeadQuarter-ul IT. Pentru partea "wired" e echipat cu cabluri ecranate SFTP  Cat5e, prize ecranate, cabinet metalic, in care e un patch pannel ecranat, legat la impamantare, etc.

Faza urmatoare e wireless-ul. Imi trebuie un router wireless care sa aiba WPA2, NAT, PPPoE, firewall, DHCP, si cu care sa nu am probleme nici in casa (asta inseamna, in camera cea mai indepartata de birou... cam 4 pereti cu tot cu peretele biroului. So, ... am studiat o gramada, si nu mai stiu ce sa aleg.

Dati-mi si noi niste idei. Le discutam, cautam review-uri + parerile voastre sper sa pot obtine cea mai buna configuratie. Atentie, nu vorbeam neaparat de cel mai bun raport performanta/pret, ci doar de performanta.  Bineinteles ca nu voi opta pentru cel mai tare din parcare daca acesta costa de 10 ori cat modelul urmator, dar... vreau ceva cu care sa nu am probleme nicaieri in casa.

Edited by Ravy, 28 January 2009 - 12:36.


#2
k33

k33

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,638
  • Înscris: 03.11.2005
  • ID membru: 52,116
Cisco 851W.

#3
Dan Moldovan

Dan Moldovan

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 27.11.2005
  • ID membru: 55,208
  • Locație: Cluj Napoca
Bine bine, dar stii cat costa ?
http://computing.kel...3/14661743.html
229 lire sterline...

Mi se pare un pret FOOOOarte mare

#4
Dan Moldovan

Dan Moldovan

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 27.11.2005
  • ID membru: 55,208
  • Locație: Cluj Napoca

View Postk33, on Nov 29 2005, 11:18, said:

Cisco 851W.


In romania am gasit modelul ala la 499 USD + TVA... = (aprox) 18.000.000 lei (vechi)

hmmmm.... pretty much by my opinion.

Ceea ce vroiam eu era ceva care sa nu depaseasca 6 milioane (in cel mai rau caz !!!!)

#5
creatorul

creatorul

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 477
  • Înscris: 23.08.2004
  • ID membru: 21,894
Linksys wrt54g , sau cauta pe la d-link .. oricum recomandat e linksys

#6
Paul_l

Paul_l

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,268
  • Înscris: 27.12.2004
  • ID membru: 27,845

View Postcreatorul, on Nov 30 2005, 01:47, said:

Linksys wrt54g , sau cauta pe la d-link .. oricum recomandat e linksys

Atentie ca la ultimile versiuni (V.5) se pare ca au taiat din ram ca sa nu se mai poata instala linux pe el.


Eu acasa folosesc insa un netgear WGT624 care mi-a asigurat parca o acoperire mai buna decit linksys dar sa nu-i ceri WEP ca incepe sa se agatze.  E si mai ieftin.

Edited by Paul_l, 30 November 2005 - 08:29.


#7
Dan Moldovan

Dan Moldovan

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 27.11.2005
  • ID membru: 55,208
  • Locație: Cluj Napoca

View PostPaul_l, on Nov 30 2005, 08:20, said:

Atentie ca la ultimile versiuni (V.5) se pare ca au taiat din ram ca sa nu se mai poata instala linux pe el.


Eu acasa folosesc insa un netgear WGT624 care mi-a asigurat parca o acoperire mai buna decit linksys dar sa nu-i ceri WEP ca incepe sa se agatze. E si mai ieftin.


Eu nu vreau sa instalez linux pe el. Imi trebuie unul care sa aiba un firewall configurabil (eventual sa aiba el linux LOL) si imi trebuie WPA sau mai bine WPA2

#8
don_King

don_King

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 26.11.2001
  • ID membru: 5
  • Locație: Bucharest, Romania
Incearca si un G2000+ de la ZyXEL daca ai nevoie de full rutare (http://www.zyxel.com...alue=1021876859)

#9
asterizan

asterizan

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 339
  • Înscris: 12.06.2003
  • ID membru: 4,243
  • Locație: Ploiesti
sau DI-624+ de la d-link
http://www.dlink.com/products/?pid=6

#10
Dan Moldovan

Dan Moldovan

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 27.11.2005
  • ID membru: 55,208
  • Locație: Cluj Napoca

Da' a incercat cineva in ce conditii ar putea sa treaca semnalul prin macar 3 pereti de caramida (adica nu pereti de bloc, care au si fier-beton) ?
Mi-ar fi de mare ajutor sa stiu chestia asta. Ce antena ar trebui sa am ? Si care model vine cu antena suficient de mare ?

Edited by Dan Moldovan, 03 December 2005 - 11:44.


#11
LOCOTUS

LOCOTUS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 31.12.2003
  • ID membru: 9,616
  • Locație: Bucuresti Pantelimon
scoate tu antenele la geam si nu mai trebuie sa treci prin perete

#12
Dan Moldovan

Dan Moldovan

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 27.11.2005
  • ID membru: 55,208
  • Locație: Cluj Napoca

View PostLOCOTUS, on Dec 5 2005, 10:36, said:

scoate tu antenele la geam si nu mai trebuie sa treci prin perete


daca antena routerului as putea sa o pozitonez la geam (si atunci un perete e sarit deja :D ) in casa nu am cum sa o pun la geam, deoarece e vorba de un laptop, iar esenta laptopului e aceea de a-l utiliza oriunde  nu doar intr-un loc fix. Ca daca era vorba de un loc fizat (sa zicem un birou), imi puteam trage retea UTP

#13
Dokken

Dokken

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,051
  • Înscris: 27.06.2004
  • ID membru: 19,055
  • Locație: Bucuresti
Pentru WRT54G, mai intai cititi aici: linksysinfo.org
Eu am un astfel de router si am intampinat aceeasi problema; in plus viteza maxima la care stie sa faca nat este in jur de 25-28Mbps.

Un router wireless bun este Asus WL-500G Deluxe, cu un pret in jur de 300 lei.

#14
creatorul

creatorul

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 477
  • Înscris: 23.08.2004
  • ID membru: 21,894
Asus WL- 500 G Deluxe e un router f destept si poti sa pui si un linux mai mic , are si usb deci poti sa pui flash`uri pe el . In ceea ce priveste Linksys WRT54G v5 cam asa e cu memoria, dar poti sa incerci WRT54GL cu linux . ORicum Asus WL-500 G deluxe e super , cred ca o sa-mi iau si eu unul ;)

#15
pdanyels

pdanyels

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 798
  • Înscris: 14.08.2002
  • ID membru: 1,785
Ceva cu MIMO si router-ul si clientii!!!

#16
abe

abe

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 04.09.2004
  • ID membru: 22,643
  • Locație: Bucuresti
Ce zici de asta: Trendnet

#17
Dan Moldovan

Dan Moldovan

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 27.11.2005
  • ID membru: 55,208
  • Locație: Cluj Napoca
So...
Sa le luam pe rand:
1. chestia cu linksys (forumul din link) - mi se pare cumplit, deoarece eu vreau sa pot transfera si volume mari de date.
2. As lua ASUS, dar nu stiu unde gasesc eu antena suficient de mare (minim 7dbi - remember, tre' sa treaca semnalul prin vreo 3-4 pereti de caramida)
3. Ce-o fi MIMO ? habar n-am, Please help !!!
4. Trendnet au, din pacate, toata gama de produse: atat foarte proaste cat si bune. Asa ca... e dificil sa stii peste ce dai.

#18
pdanyels

pdanyels

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 798
  • Înscris: 14.08.2002
  • ID membru: 1,785
Multiple In Multiple Out (mai multe antene care trimit si primesc defazat pentru a intelege semnalele slabe)

La linksys parca ii zice XSRT sau cam asa ceva

MIMO imbunatateste receptia si creste distanta cu pina la 8 ori.

Antene de 7dB gasesti la:
www.mondoplast.ro
www.worldnet.ro
www.wi-fiplanet.ro

Atentie la ce router iei sa aibe antena detasabila
Foloseste cablu H1000 parca cu pierderi mici, nu mai lung de 10 metri
Sau confectioneaza-ti antene Biquad (nu e asa greu) sau double Biquad
http://martybugs.net/wireless/biquad/
http://martybugs.net...quad/double.cgi

sau niste mini parabolice...

Oricum cred ca prin caramida trece semnalul mai usor decit prin beton cu fier beton armat care reflecta undele inapoi...

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users