Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Cancer de colon

- - - - -
  • Please log in to reply
566 replies to this topic

#433
carmenbn

carmenbn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 01.02.2014
Imi cer scuze,Neaceasca85,mie una chiar nu-mi face bine tonul tau!Eu citesc "in tacere" toate postarile de pe acest forum(am si o alerta la mail) si imi face bine sa "vad" optimism,speranta si incredere.Asta pt.ca am 2 copii mici acasa,si nu vreau sa ma gandesc ca tatal lor va muri curand si ca ei sunt condamnati la aceeasi soarta!
Sotul meu s-a operat in martie 2013,la colon si la ficat(i-au taiat 60 cm de colon si 70% din ficat),a suportat foarte bine si operatia,si cura de citostatice,are toate analizele foarte bune(doar colesterolul putin marit!),colonoscopia a iesit foarte bine,tomografiile si ecografiile la fel,se simte foarte bine,si nu vreau sa ma gandesc ca se va schimba ceva!
Am gasit pe youtube o filmare din oct 2013 la Antena 1 cu Tantareanu,nici vorba de recidiva,era doar o minciuna(din multele) preluate de presa pt.rating.Chiar nu puteai sa verifici informatia pe mai multe surse inante de a vorbi despre ea?
Iti inteleg durerea,si tatal meu a murit acum 11 ani,tot de cancer,durerea pierderii lui nu a trecut si nici nu va trece vreodata,dar avem datoria sa mergem mai departe,pt.copiii nostri,pt.ceilalti care ne iubesc si au nevoie de noi!

#434
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,655
  • Înscris: 15.12.2009
Multa sanatate sotului tau ... si BAFTA (caci, din pacate, conteaza mult asta in stiatia celor ca noi).

#435
AntilopaBongo

AntilopaBongo

    Lapin Kulta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,456
  • Înscris: 12.10.2012
Am gasit pe un forum international (nu stiu daca ii pot pune numele, dar e suficienta o cautare pe google cu cancer si forums) o multime de supravietuitori ale acestei boli. Sunt oameni care au avut cancer de colon acum 10-15-25 de ani si traiesc fara complicatii, scriu acolo si persoane care sufera de cancer pulmonar de ani de zile si au sanse mari sa mai traiasca inca multi ani. Sigur ca sunt si povestile unor oameni care la un moment dat au incetat sa scrie si apoi cineva din familie a anuntat ca au plecat sa se odihneasca intr-o lume mai buna.
Va recomand insa celor care sunteti afectati de boala asta, sau care aveti apropiati care au suferit sau sufera de cancer, sa cautati forumurile despre care aminteam ca sa va convingeti cat de multa bunatate si speranta exista pe lume.

#436
cllaudia01

cllaudia01

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 05.02.2010
Desi urmaresc topicul de mult timp.. nu am indraznit sa scriu. Sunt scandalizata (poate e mult spus) de postarile lui Neaceasca.
Povestea: Tatalui meu i s-a descoperit cancerul de colon in 2008. In 2000 a suferit un infarct (deci este cardiac). Intr-o noapte in 2008 a ajuns la urgente cu dureri groaznic de mari.. operat in urgenta laparoscopic de colicist ,  pentru ca a2a zi sa se descopere ca e cancer de colon, si sa fie pregatit de operatie. Dupa operatie, cand a fost dus la terapie intensiva, doctoritele si asistentele susoteau pe hol ca este cel mai grav caz din terapie, ca nu prea are sanse and so on, ca va sta cel putin 2 saptamani in terapie, pentru ca a2a zi cand m-am dus la spital sa il gasesc constient si in cateva zile sa fie mutat la salon. A urmat intr-adevar o perioada grea. Operatia s-a prins destul de greu, dar intr-un final a inceput chimioterapia. I se montase o stoma temporara pentru 1 an.
in 2009 trebuia facuta operatia de revers pt stoma... dar inainte cu 1 saptamana de operatie.. a cazut si si-a distrus umarul (doctorii au crezut ca e metastaza osoasa), s-a dovedit ca nu, asa ca in loc sa fac operatia pt stoma s-a operat la umar, unde i s-a montat o proteza. Operatia a durat in jur de 4 ore din cate imi amintesc, si bineinteles ca s-a facut anestezie totala. A urmat operatia pentru stoma... alta anestezie, dupa care  viata a revenit la normal. Cu o colonoscopie o data pe an.
Operatiile au fost facute la Iasi, dar chimioterapia si analizele in Galati (avand domiciliu in Gl). Desi analizele au aratat mereu bine, in 2012 au reaparut durerile si a cerut o a2a opinie de la echipa medicala care l-a operat in Iasi. Surpriza: cancerul era recidivat, in acelasi loc si destul de mare. (analizele au fost facute atat la spitalul judetean din Gl cat si la clinici private din gl... dar cum si colo si colo sunt aceeasi medici... va recomand spitalele din orasele mari). Alta operatie, alta anestezie totala, niste complicatii, cert este ca verdictul chirurgilor dupa operatie a fost "6 luni-1 an".
Ni s-a recomandat ca tratamentul sa fie urmat intr-o clinica de oncologie din iasi. Noi, familia, am luat legatura cu o agentie de turism medical, care ne-a sugerat o clinica din Germania, urmand ca pretul tratamentului sa fie undeva intre 20mii-40mii. Am ales totusi clinica din iasi, pentru ca tata a vrut ca doctorul "sa vorbeasca limba lui", iar tratamentul cam acelasi. Clinica este privata (deci fara conditii de spital comunist) desi tratamentul este suportat de stat(nu ii spun numele dar daca va intereseaza dati-mi mesaj privat), si a fost solutia castigatoare pt noi. Am platit doar cateva sedinte de oncotermie (care ne-au fost recomandate "daca ni le permitem"),care au ajutat mult (conform CT-ului). Si pentru care optasem si daca am fi mers in Nemtia. Nu am dat spagi, toata lumea a zambit, conditiile megadecente. Am sa ii fiu vesnic recunoscatoare doctorului :)
Sunt la 2 ani de la recidiva, tatal meu traieste, poate cu zile mai proaste uneori, dar munceste, se zbate, face afaceri cu stres maxim, se joaca cu nepotii, merge in doctor la fiecare 3 saptamani (el conduce), are o viata normala si un plan de afaceri pentru urmatorii 10 ani :)
Bineinteles ca tratamentul, boala, anesteziile si toata perioada asta i-a afectat inima, dar problema asta si-a rezolvat-o cu o vizita la cardiolog din cand in cand. I-au mai fost afectati dintii (unde a mai suferit niste interventii cam pe viu), si dupa chimio vreo 2 zile palmele si talpile sunt f sensibile la rece.

In concluzie, trebuie sa lupti, sa vrei sa traiesti, sa cauti doctori buni, mereu a doua opinie, sa ai speranta . As mai adauga si credinta, se spune ca numai Dumnezeu stie sfarsitul.

Va doresc multa sanatate si doctori buni celor care va luptati cu boala.

#437
Tinkerbelle

Tinkerbelle

    Post Tenebras Lux

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,305
  • Înscris: 22.04.2013
Tatăl tău este un luptător, un spirit ce nu poate fi învins de o boală fizică.
Ce pot să-i doresc decât viaţă lungă şi cât mai multă activitate cu nepoţii... :D

Edited by Tinkerbelle, 29 August 2014 - 14:53.


#438
geopsi

geopsi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,368
  • Înscris: 08.09.2006
Multumesc mult pentru informatii. Uneori este bine sa scri cam tot si detalii legate de medici si alte chestii pentru ca pot ajuta pe unii in luarea unor decizii.
Sper ca tatal tau sa fie bine si sa nu mai aiba recidive. Acum a fost operat complet si face tratamentul paliativ?

A mai incercat cineva sedinte de oncotermie?

#439
carmenbn

carmenbn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 01.02.2014
Am revenit cu rezultatul de la CT la 1 an si jumatate de la operatie : fara modificari notabile fata de CT din nov.2013,cu exceptia :
-neta progresie numerica si dimensionala a nodulilor si micronodulilor pulmonari,difuz distribuiti la nivelul ambelor parenchime,de maxim 12/11 mm la nivelul segmentului antero-bazal drept,compatibil cu determinari secundare
-adenopatii la nivel hilar hepatic,de maxim 21/11 mm;imagini limfo-ganglionare intramezenterice,cu axul scurt infracentimetric,aparent stabile numeric si dimensional.
N-am inteles mare lucru,iar sotul meu se cam sperie de nodulii pulmonari,acum un an erau de max 6 mm,cei mai multi fiind calcificati.Inca nu am ajuns la d-na dr.Croitoru sa ne "citeasca" rezultatul,sa speram ca nu e nimic rau.Sa fim optimisti!

#440
geopsi

geopsi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,368
  • Înscris: 08.09.2006
Nu stiu nodulii aia daca sunt ok dar probabil ca nu avand in vedere ca au crescut. Adenopatiile apar cand este ceva de genul virus, bacterie, fung, cancer... Deci trebuie investigat mai mult de ce sunt. Poate sa faca o ecografie ca nu iradiaza si se vede ficatul poate mai bine ca la CT.

#441
carmenbn

carmenbn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 01.02.2014
Medicul de familie si unul dintre chirurgii care l-au operat i-au zis ca e ok,fara a-i recomanda ceva suplimentar...O sa facem si o eco,eu ma gandeam ca la CT se vede cel mai bine,dar probabil ca nu e musai.Sa vedem ce zice si d-na doctor oncolog.

#442
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
sincer eu ced ca daca in romania esti angajat cu salariul minim de 20 de ani si ai fost corect si ti-ai platit in acest timp asigurarea de sanatate si da canceru  peste tine ai 90 la suta sanse sa mori din cauza neprofesionalismului din clasa medicilor de aici ...din pacate acesta est ecrudul adevar. puteti sa ziceti ce o tu zice , toti ati dat bani ca sa fiti operati ci nu exista certitudinea ca daca nu aveati bani sa dati mai traia vreunul din voi.si asta nu din cauza lipsei resurselor ci din cauza calitati umane a medicilor .urmaresc emisiunile pe cbs reality din domeniul medical si vad uriasa diferenta dintre medici romani si cei staraini...asa ca aici e loteria ruseasca in vigoare...

#443
geopsi

geopsi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,368
  • Înscris: 08.09.2006

View Postcarmenbn, on 02 septembrie 2014 - 17:01, said:

Medicul de familie si unul dintre chirurgii care l-au operat i-au zis ca e ok,fara a-i recomanda ceva suplimentar...O sa facem si o eco,eu ma gandeam ca la CT se vede cel mai bine,dar probabil ca nu e musai.Sa vedem ce zice si d-na doctor oncolog.

Nu are cum sa fie bun. "neta progresie numerica si dimensionala a nodulilor si micronodulilor pulmonari". Asta nu e bine, mergeti si la alti medici si intrebati. Ca sunt noduli <3cm nu e rau dar ca astia cresc si se inmultesc nu e bine deloc. Trebuie vazut neaparat si acele adenopatii trebuie investigate. Nui ok sa fie, pot fi ganglioni care au avut metastaze si nu au fost scosi sau e ceva ce se intampla acolo, habar nam dar mergeti si la alti medici si vedeti ce zic.

#444
carmenbn

carmenbn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 01.02.2014
Azi am ajuns la oncologie,pt analize si interpretarea CT.Din pacate,n-a fost o zi buna deloc...
Analizele vor iesi prost,asa ne-a prezis d-na doctor,vom vedea maine,poate nu,totusi!
Finalul iesirii din spital zice: " la sedinta oncologica s-a stabilit : mici leziuni intrahepatice care se vor urmari CT la 3 luni,dar sunt M1 pulmonare pt.care se va institui tratament cu Avastin sau Erbitux in functie de statusul All-ras ".
Sotul meu e putin socat,nu se astepta la o recidiva(desi inca nu o percepe asa) asa repede(la 1 an si jumatate de la operatie).Are multe lucruri neclare in cap,de exemplu,nodulii aceia e musai sa fie maligni,nu pot fi si benigni?Sau,i s-a spus ca i se va monta un cateter la gat pe unde va primi tratamentul,pe care il va scoate cand va muri(?).Nu stim nimic despre cateter,nu se poate si fara?Tratamentul il va incepe luni,iar cateterul il va primi mai incolo,cand vine nu stiu cine din concediu,deci care e rostul lui?!?Medicamentul il primeste la 2 saptamani,nu stiu cat timp,probabil in functie de evolutie si raspunsul la tratament.
Cam asta e...

#445
geopsi

geopsi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,368
  • Înscris: 08.09.2006
Din ce am citit pe net, cateterul este pentru a putea face perfuziile, e un fel de bramula(flexura sau cum ii mai zice de se pune la mana) dar care e montat pe o vena groasa. In mod normal merge si fara(bagat asa normal in mana) dar venele acelea nu or sa mai primeasca la un moment dat de asta nui o urgenta dar e bine sa il aiba.
nodulii aia sunt recidiva? Statistic nu par mari, cam 3 cm ar fi diametrul la care sunt problematici(si cu siguranta maligni sunt peste 3cm din ce citisem).

Poate totusi or sa iasa bune analizele, cine stie...

#446
AntilopaBongo

AntilopaBongo

    Lapin Kulta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,456
  • Înscris: 12.10.2012

View Postcarmenbn, on 11 septembrie 2014 - 17:48, said:

Sau,i s-a spus ca i se va monta un cateter la gat pe unde va primi tratamentul,pe care il va scoate cand va muri(?).Nu stim nimic despre cateter,nu se poate si fara?
Cateterul acela se foloseste in general la chimioterapie. Unele substante au tendinta sa arda venele si de aceea se instaleaza pe artere sau vene mari, cum ar fi vena pulmonara. Avantajul e ca se instaleaza complet sub piele, asa ca nu exista riscul de infectii. Nu stiu de ce a spus medicul ca il scoate cand va muri, pentru ca un port venos (cum se mai numeste el), sau in engleza port-a-cath se scoate oricand la incheierea chimioterapiei. Inteleg ca la sotul tau e chimioterapie de mentinere, daca merge la 2 saptamani la tratament. Oricum, daca situatia se imbunatateste, puteti oricand sa cereti sa fie scos.

As zice sa nu va speriati, nu e o interventie chirurgicala complicata si cateterul e intr-adevar extrem de util. Printre altele, chimioterapia dureaza mult mai putin. De pilda, 2 litri de fluid intra prin portul respectiv cam in 2 ore, cand in conditii normale ar fi necesare 4-6 ore (branula pe vena periferica).

Pun niste imagini, sa vezi cum arata.

Attached Files


Edited by AntilopaBongo, 13 September 2014 - 19:12.


#447
geopsi

geopsi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,368
  • Înscris: 08.09.2006
Dar nu face rau sa se administreze atat de repede? La tata cand a facut perfuziile repede(1-1,5 ore) mereu a avut stari de ameteala dupa... Cand le facea lent nu avea chiar nimic.

#448
AntilopaBongo

AntilopaBongo

    Lapin Kulta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,456
  • Înscris: 12.10.2012
Nu, nu e nici o diferenta.
In unele cazuri pacientii primesc antiemetice inainte de tratamentul propriu-zis sau medicamente care previn ameteala.

Am uitat sa spun ca portul venos poate fi pastrat toata viata, daca pacientul asa prefera.
In afara de chimioterapie, prin port se pot administra si alte medicamente, de pilda antibiotice. Efectul e rapid.
In cazul in care nu e folosit mai mult de 3 luni, portul trebuie curatat, adica se pune o perfuzie cu apa distilata. Altfel, nu mai functioneaza si trebuie scos.

#449
geopsi

geopsi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,368
  • Înscris: 08.09.2006
Sincer de cand cu tata am tot citit pe net si am fost mult mai interesat de ceea ce aud de la cunoscuti care au diverse forme de cancer. E foarte ciudat asa ca totusi sunt cazuri de oameni care nu mai au nimic dupa operatie chiar daca sunt in varsta sau au alte probleme de sanantate si altii care sunt mai tineri, fac tot felul de tratamente si mor. Am un exemplu de 2 vecini, mama si fiica. Ambele cu cancer la san, mama o duce si acum, fusese operata cand era tanara apoi reaparuse dupa 20 si ceva de ani(nu mai retin exact), se trateaza dar o duce si fiica care dupa 4 ani a murit.... Invers am gasit multe exemple de oameni care s-au vindecat(sau nu a mai reapararut nimic) multi ani dupa operatie, de fapt stiu doar doua cazuri de leucemie si mai multe cu cancer tot de colon ca si tata care s-au operat si au avut sau nu metastaze ganglionare dar recidiva nu a mai existat pana acum...

#450
AntilopaBongo

AntilopaBongo

    Lapin Kulta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,456
  • Înscris: 12.10.2012
Daca ar fi existat un algoritm, sigur s-ar fi descoperit deja.
Medicina nu e matematica, corpul uman nu e o masinarie. Fiecare bolnav e diferit, sunt o multime de factori care determina succesul sau insuccesul unui tratament, asa ca e greu de raspuns la intrebarea ta: de ce unii... si altii nu. Pur si simplu nu stim.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate