Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
cum fac ficateii de pui fragezi p...

recomandare monitor LED FullHD (2...

problema instalare windows

digimobil si blackberry
 redimensionare partitie

Power Bank-ul intra in stand-by

desktop animat

CanoScan N670U
 cpu usage 100%

Proza scurta

Problema garantie

eroare partitie
 Avatar cu initiala nickname'ulul

Formele

The fake_fake_fake(2013)

Curiozitate Antivirusi
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Incalzitor instant gaze/apa: gaz metan, GPL

  • Please log in to reply
1258 replies to this topic

#181
divatop

divatop

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 26.05.2010
  • ID membru: 593,417

View Postdcr, on 27th May 2010, 15:28, said:

Chiar daca vrei tu nu o sa poti sa faci 80 grade la acm! Ai facut pif-ul? Cheama firma care a facut pif-ul sau care are centrala in service.

Salut! Pif-ul a fost facut de Romprint care au zis ca e normal sa am 80 de grade pe acm daca nu dau robinetul la maxim si flacara e la minim.
Dar eu nu pot intelege de ce atunci cand am robinetul deskis la maxim centrala regleaza temp acm foarte precis in intervalul 40-55 de grade iar cand reduc debitul apei la jumatate se duce in 80 de grade pana da protectia afara.
centrala e Ferolli Divatop 24kw noua si de la inceput are problema asta.
In ea nu s-a umblat , vana de gaz e \Siemens.
Daca cunosti pe cineva care are aceeasi centrala te rog sa ma pui in legatura cu el.
Nr meu este 0752484331 Cristi.
electronistul_market@yahoo.com
Mersi mult.

#182
bodi190

bodi190

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 14.05.2009
  • ID membru: 458,737
Buna ziua,

   Am achizitionat  un incalzitor instant de apa marca Ariston si am intampinat urmatoarea problema: cand am vrut sa schimb duzele sa pun pentru gpl am avut surpriza sa vad k duzele nu sunt pe filet. Este vreo solutie sa pot sa le schimb? sau am dat banii degeaba?

#183
octavianlaz

octavianlaz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,857
  • Înscris: 15.04.2009
  • ID membru: 444,963
  • Locație: SINAIA ,PH

View Postbodi190, on 5th July 2010, 13:51, said:

Buna ziua,

   Am achizitionat  un incalzitor instant de apa marca Ariston si am intampinat urmatoarea problema: cand am vrut sa schimb duzele sa pun pentru gpl am avut surpriza sa vad k duzele nu sunt pe filet. Este vreo solutie sa pot sa le schimb? sau am dat banii degeaba?
ia legatura cu firma de unde l-ai achizitionat-in mod normal trebuia sa specifici de la inceput tipul de gaz pe care-l folosesti pt instant si ti-l aduceau gata transformat; daca nu te servesc poti intra pe aristonheating.ro si ai acolo nr de contact ca sa le spui problema;CORECT ESTE CA TRANSFORMAREA SI PIF-UL SA LE FACI CU O FIRMA AUTORIZATA!!! nu stiu daca ai facut bine umbland tu in el!

#184
akcentstyle

akcentstyle

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 07.10.2006
  • ID membru: 101,190
  • Locație: Craiova
Am o problema cu un instant pe gaz metan Electrolux. Stau la casa iar reteaua, probabil destul de veche, nu imi ofera un debit prea grozav, aprox. 6 l/min. in mod normal. Problema nu ar fi insa debitul, care daca ar fi constant "mi-ar multumi instantul", ci fluctuatiile de debit care imi dau peste cap bietul "incalzitor", asa incat atunci cand incerc sa fac si eu un dus ca omul, ma trezesc cu apa ba prea fierbinte, ba prea rece... Se pare ca cineva, vreun vecin, are un hidrofor cu care trage apa din retea pentru ca fluctuatiile de debit se manifesta prin scaderi bruste si de scurta durata ale debitului de la cei 6 l/min la cca. 4 l/min (asta e aproximatia mea). Deci debitul scade brusc, ramane asa pret de cateva secunde sau zeci de secunde, eventual minute (dar mai rar) si apoi revine la fel de brusc la debitul initial. Ideea e ca instantul meu nu reuseste sa se descurce cu asemenea fluctuatii de debit. Oricum am in plan achizitionarea unui instant nou (Electroluxul are peste 10 ani si am nevoie de el in alta locatie - asa ca aici in locul ui vine unul nou). Acum ca v-am prezentat problema... am 2-3 intrebari:

1. Vreau sa cumpar un instant Bosch/Junkers. INSTANT GAZ WR11-2P23 sau INSTANT GAZ WRD11-2G23 Dintre cele doua pe care mi-l recomandati? Diferenta de pret (unde le-am gasit eu) e cam de 2,5 mil. Merita WRD11-2G23 aceasta diferenta? Pe situl Bosch zice asa "Confort maxim de apă caldă menajeră asigurat prin regulatorul de debit." Ce parere aveti?

2. Daca, credeti ca nici un instant nou (dintre cele doua) nu imi va face fata cu brio acelori fluctuatii de debit, care ar putea fi rezolvarea problemei mele? Cum as putea regla debitul?

3. Referitor la intrebarea 2... am vazut ca nu se gasesc regulatoare de debit (de fapt am gasit la o singura firma dar cred ca sunt foarte scumpe si am inteles ca nici nu vand decat la utilizatori industriali...) in schimb pe toate drumurile sunt reductoare de debit... ce ziceti, daca as monta inainte de instant in reductor de debit pe care sa il reglez la... sa zic 4 l/min., as scapa de acele fluctuatii? Adica sa nu mai intre in boiler mai mult de acel debit minim (4 l/min.) pe care il am cand acesta scade din cauza banuita (hidroforul vecinului). Cu alte cuvinte sa curga apa mai incet la dus... dar macar sa o pot mentine la o temperatura constanta... Ce ziceti? Ar merge varianta asta?

Astept parerile si sugestiile voastre, si va multumesc anticipat!

#185
keta

keta

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 31.12.2007
  • ID membru: 266,577
  • Locație: EDINBURGH,UK

View Postakcentstyle, on 20th July 2010, 13:23, said:

Am o problema cu un instant pe gaz metan Electrolux. Stau la casa iar reteaua, probabil destul de veche, nu imi ofera un debit prea grozav, aprox. 6 l/min. in mod normal. Problema nu ar fi insa debitul, care daca ar fi constant "mi-ar multumi instantul", ci fluctuatiile de debit care imi dau peste cap bietul "incalzitor", asa incat atunci cand incerc sa fac si eu un dus ca omul, ma trezesc cu apa ba prea fierbinte, ba prea rece... Se pare ca cineva, vreun vecin, are un hidrofor cu care trage apa din retea pentru ca fluctuatiile de debit se manifesta prin scaderi bruste si de scurta durata ale debitului de la cei 6 l/min la cca. 4 l/min (asta e aproximatia mea). Deci debitul scade brusc, ramane asa pret de cateva secunde sau zeci de secunde, eventual minute (dar mai rar) si apoi revine la fel de brusc la debitul initial. Ideea e ca instantul meu nu reuseste sa se descurce cu asemenea fluctuatii de debit. Oricum am in plan achizitionarea unui instant nou (Electroluxul are peste 10 ani si am nevoie de el in alta locatie - asa ca aici in locul ui vine unul nou). Acum ca v-am prezentat problema... am 2-3 intrebari:

1. Vreau sa cumpar un instant Bosch/Junkers. INSTANT GAZ WR11-2P23 sau INSTANT GAZ WRD11-2G23 Dintre cele doua pe care mi-l recomandati? Diferenta de pret (unde le-am gasit eu) e cam de 2,5 mil. Merita WRD11-2G23 aceasta diferenta? Pe situl Bosch zice asa "Confort maxim de apă caldă menajeră asigurat prin regulatorul de debit." Ce parere aveti?

2. Daca, credeti ca nici un instant nou (dintre cele doua) nu imi va face fata cu brio acelori fluctuatii de debit, care ar putea fi rezolvarea problemei mele? Cum as putea regla debitul?

3. Referitor la intrebarea 2... am vazut ca nu se gasesc regulatoare de debit (de fapt am gasit la o singura firma dar cred ca sunt foarte scumpe si am inteles ca nici nu vand decat la utilizatori industriali...) in schimb pe toate drumurile sunt reductoare de debit... ce ziceti, daca as monta inainte de instant in reductor de debit pe care sa il reglez la... sa zic 4 l/min., as scapa de acele fluctuatii? Adica sa nu mai intre in boiler mai mult de acel debit minim (4 l/min.) pe care il am cand acesta scade din cauza banuita (hidroforul vecinului). Cu alte cuvinte sa curga apa mai incet la dus... dar macar sa o pot mentine la o temperatura constanta... Ce ziceti? Ar merge varianta asta?

Astept parerile si sugestiile voastre, si va multumesc anticipat!
Nu te inteleg dupa ce ca ai debitul prea mic mai vrei sa pui si reductor de debit numai pentru ca te deranjeaza fluctuatiile de debit.

Cred ca daca pe coloana de apa ai pune o supapa de sens (de la retea spre casa) apoi un teu si o butelie de hidrofor in aval care sa acumuleze in ea apa si apoi sa compenseze scaderile bruste de presiune  ai reusi o ameliorare.

Edited by keta, 20 July 2010 - 21:34.


#186
akcentstyle

akcentstyle

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 07.10.2006
  • ID membru: 101,190
  • Locație: Craiova
@ keta: mersi pentru raspuns! Dar totusi... ca sa nu ma mai certi, incearca sa iti inchipui cam cum e sa faci un dus cand din 30 in 30 de secunde (asa... sa fac o medie) ai apa la 25 de gr. C apoi la 80 gr C apoi iar la 25 si tot asa... pana iti bagi para (de la dus) in el de dus! E groaznic! Cand o sa reusesti sa iti inchipui treaba asta nu o sa mai vezi problema mea ca "numai pentru ca" ma "deranjeaza fluctuatiile de debit." Pai sincer prefer apa cu tzaraita dar macar sa fie si ea la o temperatura (calda... asa ca pt un dus) constanta!
In alta ordine de idei... iti mai multumesc o data pentru interventie si te-as ruga sa fi putin mai explicit... (ce-i aia o "supapa de sens", "butelie de hidrofor" cam cat ma costa afacerea, si mai exact ce anume sa cer la magazin...)
P.S. Sper ca prin "butelie de hidrofor" nu te-ai referit la hidrofor pentru ca din cate am vazut mai costa si ala vreo 7-8 milioane si deja la cat ajung sa dau pe toate astea mai bine imi pun butoiu' pe casa si incalzesc apa la soare :) - macar acolo am debit constant ca, din cate stiu eu, gravitatia nu "prea" are fluctuatii :)

Edited by akcentstyle, 21 July 2010 - 00:00.


#187
g.e.

g.e.

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 27.07.2007
  • ID membru: 207,202
  • Locație: galati
A inceput sa faca figuri (dupa 5 ani) in sensul ca, la deschiderea apei calde sau a incalzirii, imi da eroarea F5 care inseamna probleme la presostat conform cartii tehnice. Stiu despre furtunase, tub Venturi samd. Problema mea este ca nu am curaj sa deschid camera etansa, mai precis nu stiu daca  stric iremediabil garnitura demontand capacul camerei. Daca stie cineva si ma poate ajuta cu un sfat.. multumesc mult!

#188
octavianlaz

octavianlaz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,857
  • Înscris: 15.04.2009
  • ID membru: 444,963
  • Locație: SINAIA ,PH

View Postg.e., on 21st July 2010, 14:43, said:

A inceput sa faca figuri (dupa 5 ani) in sensul ca, la deschiderea apei calde sau a incalzirii, imi da eroarea F5 care inseamna probleme la presostat conform cartii tehnice. Stiu despre furtunase, tub Venturi samd. Problema mea este ca nu am curaj sa deschid camera etansa, mai precis nu stiu daca  stric iremediabil garnitura demontand capacul camerei. Daca stie cineva si ma poate ajuta cu un sfat.. multumesc mult!
daca demontezi suruburile si tragi usor de capac incepand de la un colt, fara graba o sa scoti capacul fara sa deteriorezi garnitura.

#189
g.e.

g.e.

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 27.07.2007
  • ID membru: 207,202
  • Locație: galati
Maine incerc, multumesc.

#190
keta

keta

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 31.12.2007
  • ID membru: 266,577
  • Locație: EDINBURGH,UK

O supapa de sens este un dispozitiv care permite apei sa circule intr-un singur sens. Se gaseste in general pentru dimensiuni de 3/4 toli.

Butelia de hidrofor este doar butelia acestuia fara pompa atasata pe el. in interior are o membrana de cauciuc ce stocheaza apa iar intre acea membrana si peretii de metal ai buteliei exista aer sub presiune.(1,5 - 2 atm)

Supapa de sens este cam 40 ron iar butelia cam 100 ron.

Cum lucreaza : Supapa de sens intercalata pe conducta de alimentare cu apa permite apei sa treaca spre consumatori, dar nu o lasa sa mai mearga inapoi.
Cand apa vine normal din retea aceasta se stocheaza in butelia de hidrofor umplind membrana de cauciuc (25 litri) dar comprimand in acelasi timp aerul existent intre membrana si peretii recipientului.

Cand te pui sa faci dus si vecinul nu face probleme atunci apa consumata de tine este inlocuita prin supapa de sens de apa din retea, butelia ramanind plina.
Cand vecinul trage apa cu hidroforul atunci presiunea apei din retea scade dar supapa este inchisa si tu vei consoma din cei 25 lirti acumulati in butelia de hidrofor. Binenteles ca asta nu merge la infinit ca daca "dobitocu" trage apa sa ude gradina nu mai ai cum sa umpli butelia, dar daca doar foloseste cu intermitenta atunci acea butelie va asigura netezirea pierderilor de presiune.


Mai clar de atat nu pot sa explic.

#191
akcentstyle

akcentstyle

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 07.10.2006
  • ID membru: 101,190
  • Locație: Craiova
@ keta: Multumesc mult. Ai fost foarte clar si eu am priceput perfect ce am de facut! Mersi inca o data!

Am analizat cu atentie... ciclul este asa: 4-5 secunde debit normal apoi 12-15 secunde debit redus. Am verificat in zile diferite la ore diferite. Tot timpul e acest ciclu. Acum... avand mai multe informatii crezi ca o sa faca fata sistemul propus de tine? Si as mai avea o intrebare... unde gasesc o astfel de butelie de hidrofor? Caut pe net de 15 min si nu am gasit decat hidrofoare...

Edited by akcentstyle, 23 July 2010 - 11:43.


#192
keta

keta

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 31.12.2007
  • ID membru: 266,577
  • Locație: EDINBURGH,UK
Cauta in orice magazin de bricolaje si instalatii de gradina, sanitare gen (baumaxx, bricostore,etc) O butelie cu membrana in ea este cam 100 ron.

Inainte de a o monta verifica deaca este incarcata cu aer (de obicei sunt incarcate la 1,5 bar). Restul pieselor poti sa le iei tot de acolo.

Eu cred ca va reusi sa netezeasca fluctuatiile de debit.

Edited by keta, 27 July 2010 - 19:41.


#193
alexnicol

alexnicol

    Junior

  • Grup: Validating
  • Posts: 39
  • Înscris: 05.05.2010
  • ID membru: 587,584
buna ziua dragii mei. am si eu o intrebare. vreau si eu sa imi iaiu un biler p gpl si nu stiu ce sa iau. ma refer la firma. da-ti-mi va rog niste idei.nu imi trebuie prea mare decat pt baie.

#194
tiberiu_tofan

tiberiu_tofan

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 17.08.2010
  • ID membru: 616,554
Buna ziua.
Am si eu o problema cu o centrala termica Ferroli Domina F.
No pot in niciun chip s-o conving sa-mi dea si mie nicte apa calda menajera in cand functioneaza in modul "vara".
Reusesc sa storc acm de la ea numai pe modul "iarna" , insa atunci duduie si caloriferele.
Eveti idee ce se poate intampla?
Multumesc.

#195
octavianlaz

octavianlaz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,857
  • Înscris: 15.04.2009
  • ID membru: 444,963
  • Locație: SINAIA ,PH

View Posttiberiu_tofan, on 17th August 2010, 18:28, said:

Buna ziua.
Am si eu o problema cu o centrala termica Ferroli Domina F.
No pot in niciun chip s-o conving sa-mi dea si mie nicte apa calda menajera in cand functioneaza in modul "vara".
Reusesc sa storc acm de la ea numai pe modul "iarna" , insa atunci duduie si caloriferele.
Eveti idee ce se poate intampla?
Multumesc.
de obicei se blocheaza flow-metrul(este turbina care simte trecerea apei prin centrala) se poate demonta si curata;mai rar se defecteaza; mai poate fi defect(decalibrat senzorul care masoara temperatura apei calde); in ambele cazuri te sfatuiesc sa apelezi la un om de service!

#196
tiberiu_tofan

tiberiu_tofan

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 17.08.2010
  • ID membru: 616,554

View Postoctavianlaz, on 17th August 2010, 20:11, said:

de obicei se blocheaza flow-metrul(este turbina care simte trecerea apei prin centrala) se poate demonta si curata;mai rar se defecteaza; mai poate fi defect(decalibrat senzorul care masoara temperatura apei calde); in ambele cazuri te sfatuiesc sa apelezi la un om de service!


Multumesc.

#197
mechanic

mechanic

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 14.01.2007
  • ID membru: 127,345
Salut,

@keta

1. Instant Electrolux. situatie similara: presiune slaba la retea , si fluctuatii.
Ok, supapa si butelie, dar presiunea de la retea oare poate sa umple fortat butelia? la mine daca scot para de la dus, pot opri apa cu degetul mare, tinand furtunul cu aceeasi mana.  nu stiu cat de bine masoara barometrul meu "din deget"  :OK:  :P, dar pare cam slabuta presiunea.

@all

2. alta locatie, presiune/debit aparent suficiente. am un instant Vaillant, am si regulator gaze (gaze naturale/retea).
nu pot regla temperatura din robinetii de la dus. cand vine prea rece, cand prea calda. iar cand printr-o minune reusesc sa stabilizez temperatura la un nivel decent(mai mult calaie) sta ce sta(aprox 2min) si incepe sa varieze singura de la rece la fierbinte(nu la valorile maxime, dar aproape) si nu foarte repede, in decurs de 1 min ajunge rece, apoi dupa 2-3 min pleaca spre calda(fierbinte) iar sta asa cateva minute, etc.

multumesc anticipat!

#198
vicelord

vicelord

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 23.04.2006
  • ID membru: 74,772
Buna ziua
am si eu o centrala Ferroli domina f24e care nu mai merge decat cu camera de ardere deschisa.
Am inteles din ce am citit in acest topic ca ar fi diafragma sau pipa.
Are cineva idee in primul rand unde gasesc un manual de utilizare am incercat pe www.ferroli.ro si nu am gasit pentru centrala mea. am gasit doar in spaniola dar nu inteleg si google translate nu prea ma ajuta.
Alte intrebari ar fi unde gasesc piese de schimb. centrala nu mai e in garantie si nu cred ca e mare lucru de schimbat.

regards

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users