Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cresterea Lamaiului (sau alte citrice)
Last Updated: Jan 13 2023 05:56, Started by
cosmyn13
, Jan 07 2007 19:22
·
0
#848
Posted 17 December 2014 - 12:32
merg cu zahar. Nu conteza gustul conteaza sa obtii ceva. Ai mei stau la 10 grade in balcon si parca a inghetat si timpul, melcul e rapid fata de evolutia lor; calamontinul are bobocii de floare de 2-3 saptamani si nu s-au mai deschis decat 1-2, in rest stau asa neclintiti, in rest fructele incep sa se coloreze chiar daca nu sunt mai mari decat unghi. In rest... ii ud rar - chiar si la 2 saptamani, nu foarte mult, si-i mai pulverizez la cateva zile asa... 50 ml la tot balconul.
|
#849
Posted 17 December 2014 - 13:33
danero2004, on 16 decembrie 2014 - 22:20, said:
..si asta pentru niste "acrituri" ) zeusis, on 17 decembrie 2014 - 12:32, said:
merg cu zahar. Nu conteza gustul conteaza sa obtii ceva. Cu tot respectul, desi nu am gustat nimic din "recolta de iarna", fructele din vara erau ok, nu au nici o legatura cu "acriturile" de la supermarket. Pastrand proportiile, e ca diferenta dintre rosiile coapte in TIR si cumparate din supermarket si rosiile din gradina coapte in septembrie. Sunt curios si eu ce gust are si "recolta de decembrie" .... o sa va povestesc. |
#850
Posted 17 December 2014 - 20:35
Ele ca specie sunt acrisoare , eu cel putin calamondinul l-am lasat pana era portocaliu si tot am inchis un ochi de acreala , insa coaja surprinzator de dulce , am insa un kumquat semidulce si 3 pui de Meiwa ,kumquat cu adevarat coaja si corp dulce
|
#851
Posted 19 December 2014 - 08:52
Eu am lasat un fruct in calamondin (o minimandarina) de cand am luat pomisorul, are multe luni de cand sta asa copt, il las pana pica, poate se mai indulceste caci ultimul recoltat era o acritura.
Chiar ma intreb de ce vand in magazine acriturile alea de kumkuat, probabil nelasate sa ajunga la maturitate... |
#852
Posted 19 December 2014 - 10:53
Da stii ce imi zisese cucoana de acolo , "e o dulceata" - "am mancat eu si dulci , dulci , dulci" faza e ca daca ii dau sotiei careia ii plac acriturile nu o sa fie la fel de "critica"
Edited by danero2004, 19 December 2014 - 10:53. |
#853
Posted 19 December 2014 - 11:17
si mie imi plac acriturile, dar totusi... cu limita. Acre acre, dar sa aiba o aroma si o tenta de dulce, ca asa... sunt mai bune lamaile.
|
#854
Posted 27 December 2014 - 14:43
Primele poze cu primi mei mandarini...ms danero pentru sfaturi
Attached Files |
#856
Posted 30 December 2014 - 14:04
am observat ca la 2 pahare in care am pusi pomisori au viermisori de cativa milimetri albi si uni transparenti...stie cineva daca sunt daunatori si cum pot sa scap de ei?
|
|
#857
Posted 04 January 2015 - 01:14
danero2004, on 16 decembrie 2014 - 22:20, said:
..si asta pentru niste "acrituri" ) Se pare ca la "recolta" de iarna fructele sunt mai aproape de "acrituri"....ceva intre lamaie si portocala. Dar merg foarte bine in ceai in loc de lamaie, dau un gust bun. Nu se compara cu fructele coapte din vara din acelasi pom, n-au nici o legatura. Asta probabil ca vara se coc in soare direct iar iarna se coc ca rosiile pe raftul supermarketului. In alta ordine de idei, majoritatea citricelor pe care le am sunt altoite pe diversi hibrizi. Din pacate la kumquat, desi se castiga la cresterea vegetativa si probabil la calitatea fructelor, se pierde toata rezistenta la frig. Asta pentru ca as vrea sa plantez un kumquat intr-o mica sera neincalzita lipita de casa. Cum nu cred ca are rost sa experimentez altoriea pe Poncirus trifoliata, ai idee de vreun hibrid pe care sa merite sa altoiesc kumquat si sa-l plantez in sera, fara sa pierd la rezistenta? |
#858
Posted 04 January 2015 - 12:02
Kumquatul meu, e altoit pe Poncirus trifoliata, stiu asta pentru ca crescuse la un moment dat o ramurica sub altoi si vad ca nu a intrat la iernat (nu a eliminat frunzele) la temperaturi undeva pe la 5 grade sau chiar 3.
In acea sera cat de jos coboara temperatura? |
#859
Posted 31 January 2015 - 11:51
Am pus intr-o doara, un sambure in pamant.... acum 7-8 ani. Nu mai stiu exact ce dar ceva clementina/mineola. Acum arata asa: si are niste lastari sau ce-or fi aia. Ma intreb daca vrea sa infloreasca sau daca voi manca vreodata un fruct din el.
Attached Files |
#860
Posted 31 January 2015 - 11:57
Nu,pentru ca trebuie altoit.Asa va face doar frunze Am si eu unul de aproape 120 cm inaltime si il tin de decor.I-am tuns coroana si arata exact ca un pomisor.
Edited by Adi blondu, 31 January 2015 - 11:59. |
#861
Posted 31 January 2015 - 11:58
Rog un admin sa-mi mute postul la subiectul Cresterea lamaiunul" si scuze ca nu l-am observat inainte.
|
|
#862
Posted 31 January 2015 - 15:31
Daaaaaaaaaaaa.Si citricele sunt lamii.
Am mai multe citrice in ghiveci si merg foarte bine. Deasemenea am si din simburi de 4 ani-lamii- si am incercat altoirea acum o saptamina. Sunt curios de rezultat.Merg repede sa fac foto si postez. Attached Files |
#863
Posted 01 February 2015 - 22:09
dc vreti sa-i altoiti, va duceti in magazine, rupeti pe ascuns o crenguta de la lamaii cu fructe, va documentati pe net cum se face altoirea si...bafta!
|
#864
Posted 02 February 2015 - 00:40
Asta e instigare la infracțiunea de furt calificat.
Rata11 >> E un lucru atat de comun la tine in familie de iti permiti sa dai asemenea sfaturi pe un forum public ? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users