Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Program java care sa calculeze su...

Link primit pe Yahoo Messenger

Probleme comodo

Probleme cu internetul
 Nu porneste masina la prima cheie

Hosting fisiere excel

Placa Video Samsung 300E7Z

Clasa dreptunghi C #
 The Equalizer

De ce se schimba IP-ul la fiecare...

Comenzi bauturi alcoolice online ...

calculatorul bipaie 1-2 secunde s...
 Horizon FullHD 39HL752

O solutie pentru Romania

caut filme cu zombii

Problema router Msi-Rg54se - nu a...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

laptop sau pc pt procesare video?

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
amelie22

amelie22

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 10.10.2006
  • ID membru: 101,777
  • Locație: iasi

Am un Canon Mv 960 si un calc de 256 RAM in prezent. Merge ca mortu' cand vine vorba de transfer , cat despre procesare(titrari, fragmentari....)...mai bine tac. Stiu ca imi trebuie o configuratie mult mai buna. As vrea un laptop de 1024 Mb (ma gandeam laToshiba Satellite A100-036, Pentium Dual Core 2060). Suma in care ma pot incadra e 2500 -3000 ron. Vreau sa stiu daca ma pot descurca cu el onorabil sau mai bine sa imi iau un pc cu 2 sau 3 G de RAM de banii astia .Sincera sa fiu imi doresc laptop. Placa video de la acest laptop ar fi de-ajuns? Precizez ca nu fac filmari  profesioniste si ca  folosesc ulead pt procesare.

Edited by amelie22, 29 April 2007 - 18:54.


#2
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
  • ID membru: 55,154
Placa video are cea mai mica influenta in cazul tau.
Iau daca iti iei laptop doar pentru prelucrari video, mai bine nu. La laptop problema cea mai mare este hardul, este foarte lent. De asemenea, mai poate aparea problema si cu supraincalzirea, avind in vedere ca vei lucra ore bune continuu pentru o prelucrare.
Ia un desktop, baga si 2 Gb (ca sa fii pregatit pentru Vista), un hard rapid (si incapator). Vezi ca se discuta la greu pe la zona de Achizitii....
Daca la pretul ala este fara monitor sint destui bani. Daca mai pui si un monitor... vezi cum te incadrezi in buget. Eu fac tot asa, prelucrari de amator, pe un LCD (ASUS MM19SE) si sint foarte multumit de el.

#3
srjKhan

srjKhan

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 07.09.2006
  • ID membru: 95,788
  • Locație: Bucuresti
In principiu queensoft te invata de bine, adica tot ceea ce spune el e valabil. Ca sa-ti dau totusi o speranta, eu am un  Toshiba A60 (deci oleca mai slabut decat ce vrei tu sa-ti cumperi) si am experimentat procesarea video pe el. Merge, insa pentru montaje scurte fiindca te lovesti de dimensiunea HDD-ului. Cu captura n-au fost probleme, conditia fiind sa ai o partitie dedicata aceste operatiuni, destul de mare. Deci, daca vrei musai laptop - poti sa-ti iei, dar nu va functiona mai bine ca un desktop bine pus la punct (oricum, nu te gandi la mai putin de 1Gb RAM si 100Gb HDD).
Bafta!

#4
nexland

nexland

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,630
  • Înscris: 15.09.2004
  • ID membru: 23,064
Daca tot veni vorba despre laptop-uri si procesari video, cum functioneaza cu HDD-uri externe, conectate prin Firewire? A folosit cineva?

#5
Ageamiu

Ageamiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,806
  • Înscris: 05.10.2003
  • ID membru: 6,961
Eu le am pe amandoua si vreau sa-ti spun ca fiecare are calitatile lui.
Inteleg foarte bine dorinta de laptop. Dar apar limitari cum s-a spus si mai sus. HDD de 100 GB, la 5400 rpm.
La mine, o captura are 45 GB (un film). La prelucrarea video e mare lucru sa ai cel putin 2 HDDs. Trecerea se face formidabil de rapid (7200 rpm). Tunerul intern mi se pare foarte comod, fara fire, alte alea. S-a vorbit de RAM (eu am numai 512 si merge perfect), dar sa fie 2 GB!
Intr-adevar, am vazut multe laptopuri cu procesor dublu destul de calde, la un browsing...
Un LCD de 19'', nu e obligatoriu, dar ce placut e...
Unitatea optica a laptopului e foarte fragila. ''Creatiile'' tale trebuie scrise, nu? Dar gandeste-te la posibilitatea de a avea 4 unitati optice (ca mine). Recunosc si ca am si 4 HDDs.
Sunt doar ceva opinii.
Stiu ce dilema sfasietoare am creat... Am trait-o si, intr-adevar, pana n-am avut 2 laptopuri nu m-am lasat.
Apoi, le-am lasat sa stea de veghe pe internet (unde nici aici nu stralucesc din cauza celor 5400 rpm). Tot timpul scrie  disc overloaded, pentru ca internetul e mai rapid dacat HDD...

#6
danristei

danristei

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 19.09.2006
  • ID membru: 97,882
  • Locație: Galati
Am facut si eu procesare video pe laptop un timp dar asta doar pentru ca eram pe drumuri mai tot timpul si trebuia sa fiu mobil. Am utilizat 2 unitati externe. Una cu hdd si una cu dvd. Ambele erau pe firewire. Merge si chiar foarte bine insa tot un desktop e mai bun. Acum laptopul e pt download ca il las peste noapte si nu face asa mare galagie ca un desktop.

#7
ancab

ancab

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 04.12.2006
  • ID membru: 113,886

View Postnexland, on Apr 30 2007, 10:25, said:

Daca tot veni vorba despre laptop-uri si procesari video, cum functioneaza cu HDD-uri externe, conectate prin Firewire? A folosit cineva?
m-am gandit si eu la varianta asta,insa cu un dvdrw extern si un rack prin usb pt s-ata http://www.pczone.ro...duse.php?id=113 , teoretic,daca ai un laptop decent,nu ar trebui sa fie probleme,practic astept pareri de la cei care au folosit varianta asta

#8
adrg

adrg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 734
  • Înscris: 06.05.2007
  • ID membru: 176,233
Daca ai suficienta rabdare probabil ca merge si pe un 486. Nu s-au schimbat prea mult arhitectura procesoarelor. Ca purtator de laptop iti spun ca asemenea scula este utila exclusiv in cazul in care esti mobil si ai nevoie sa poti lucra pe drum. In rest nu are decat avantaje de genul trebuie totdeuna sa fii atent,  sa nu il lovesti, dupa cateva ore de tinut in spate te cocoseaza ()chiar daca el are 2,5 Kg tot ajunge la cel putin 5 cu o geanta mai acatarii). In schimb descktopul in afara faptului ca este mult mai rapid, ca poti sa ti-l faci dupa cum ai nevoie si sa il upgradezi in mult mai multe feluri. inca un lucru care trebuie spus este faptul ca esti dependent de softul cu care vine laptop-ul, daca ai luat un XP Home edition, poti sa scasneti din dinti cat vrei, tot nu o sa se miste suficient de repede.

#9
andjar

andjar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 10.01.2006
  • ID membru: 60,685
Daca ai bani ,ia un MacBook Pro. De ce? Pt ca au interfata Firewire800 (deci 800Mb/s) pt care nu ramane decat sa cumperi o sloutie de stocare externa ca asta.Au aparut si laptop-uri PC  cu Firewire800 dar tot cat un MacBook Pro te costa.
Eu am un Toshiba Tecra A8(cu un Intel Core 2 Duo T5500) si sunt multumit,dar inca n-am facut nici o editare prea stufoasa.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users