Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare placa de sunet

Credeti ca dumnezeu ne va pedepsi...

Casca Bluetooth Samsung HM1700

Conectare 2 routere pe fir
 Problema Combina audio

macro in excel

Intrebari pentru ateii sub 35 ani

Doresc sa imi fac un CARD BANCAR...
 s5 - s4

Noul Volkswagen Golf Sportsvan

Admis la facultate cu taxa

Pascal la C++ | De la liceu la fa...
 HUAWEI HONOR 3

Mercedes A-Klass - 2000 Euro

Meciurile din Liga I sunt disponi...

De ce biciclistii nu stiu sa semn...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Cum functioneaza un hidrofor?

  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#1
nirosbog

nirosbog

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,700
  • Înscris: 22.10.2005
  • ID membru: 50,729

Trebuie sa alimentez electric un hidrofor mai deosebit,in sensul ca e compus din 2 motoare si 2 pompe,un rezervor de 100L si un tablou(pupitru) electric comun.Alimentarea cu tensiune este simpla insa ma gandesc va trebui sa mai intervin la el ,in sensul ca va trebui sa mai fac niste reglaje,fiindca am vazut ca fiecare pompa contine cate un flotor pt nivel si un mobrey.Am cautat pe net,insa nu am gasit nicio schema sau vreun principiu de functionare,nici macar pt un hidrofor simplu,ca sa fac analogia.
Poate fi folosit un hidrofor pentru udat gradina?

Pe eticheta hidroforului scrie:
PRAKTIK LINE
GRUP DE POMPARE
MODEL:GP2P25-4M
PRESIUNE:43-15 mca
DEBIT:2X(15-120)L/min.
PUTERE MOTOR:2X1,5KW/220V/6,8A
VOLUM REZERVOR:100L

#2
serban73

serban73

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 08.02.2007
  • ID membru: 139,499
Salut
Hai sa-ti spun eu cum am facut hidroforul.
Am cumparat o pompa, un manometru cu contact,un bazin de 50l pe care este montat manometrul cu contact, sigurante automate in functie de motor, tablou electric cu automatizarea care poate fi mai simplu sau mai complicat in functie de necesitati.
Logica de functionare este urmatoarea.
Prima data se face amorsarea pompei de apa.
Dupa amorsarea pompei de apa , refularea acesteia se racordeaza la bazinul de 50l.printr-un T astfel:la un capat iesirea catre consumatori, la un capat bazinul , iar la un capat asa cum am zis refularea pompei.
manometrul cu contact are doua contacte unul normal inchis care se regleaza la 0,8 bar si unul normal deschis care se regleaza la 1,8 - 2 bar.
La inceput presiunea in bazin este 0. Se porneste pompa , presiunea incepe si creste pina ajunge la 0,8 bari.Contactul de la 0,8 bari nu trebuie sa influenteze functionarea in continuare a pompei.presiunea creste peste 0,8 bari si ajunge la 1,8 bari. cand a ajuns la 1,8 bari pompa trebuie sa se opreasca. Din acest moment presiunea scade pana la 0,8 bari . Cand a ajuns la 0,8 bari pompa trebuie sa  porneasca din nou si sa stea pornita pana ajunge la 1,8 bari. Apoi ciclul se repeta. Automatizarea consta in jonglarea cu cele doua contacte normal inchis si normal deschis astfel incat sase realizeze pornirea pompei la 0,8 bari si decuplarea la 1,8 bari. pragurile de 0,8 si 1,8 bari sunt alese de mine dar pot fi modificate in functie de multi alti factori si in functie de aplicatia fiecaruia.

#3
nirosbog

nirosbog

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,700
  • Înscris: 22.10.2005
  • ID membru: 50,729
Aha,pai acum ca mi-ai spus,pare simplu.Sa inteleg ca *mobrey* e una din chestiile alea negre de pe fiecare motor,care are locasul ala pt.reglaj cu surubelnita???

#4
serban73

serban73

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 08.02.2007
  • ID membru: 139,499

View Postnirosbog, on Apr 2 2007, 22:43, said:

Aha,pai acum ca mi-ai spus,pare simplu.Sa inteleg ca *mobrey* e una din chestiile alea negre de pe fiecare motor,care are locasul ala pt.reglaj cu surubelnita???
Vorbeste romaneste , ce inseamna MOBREY?

#5
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti
E un nume de firma cu traditie in acest domeniu, ce produce echipamente de masura, control pentru  lichide, gaze...
www.mobrey.com
http://www.emersonpr...507_mobrey.html

Quote

Mobrey process instrumentation has provided industry with reliable measurement and control of liquids, gases and dry products for more than 100 years. This broad range of high quality products is designed for optimization of plants and processes through monitoring and control of critical parameters; level, density, viscosity and flow.




#6
paulvanorton

paulvanorton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,592
  • Înscris: 03.02.2007
  • ID membru: 137,411
  • Locație: Galati

View Postnirosbog, on Apr 2 2007, 22:43, said:

Aha,pai acum ca mi-ai spus,pare simplu.Sa inteleg ca *mobrey* e una din chestiile alea negre de pe fiecare motor,care are locasul ala pt.reglaj cu surubelnita???


acela este un presostat(la o presiune in bazin de ex.3 bar stop motor,daca presiunea scade sub 3 bar, va comanda start motor)
in locasul pt.reglaj nu umbla decat la finalizarea instalatiei si efectuarea probelor.
banuiesc ca ai si un manometru unde sa vizualizezi presiunea din instalatie
functie de specificatiile hidroforului se pot face ajustari

Edited by paulvanorton, 03 April 2007 - 13:32.


#7
nirosbog

nirosbog

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,700
  • Înscris: 22.10.2005
  • ID membru: 50,729

View Postpaulvanorton, on Apr 3 2007, 13:31, said:

functie de specificatiile hidroforului se pot face ajustari
cum ar fi?
pt.ce are fiecare motor cate 1 flotor?La ce folosesc?Motoarele pot functiona atat simultan cat si separat?

ps-da,instalatia are si un manometru.

Edited by nirosbog, 04 April 2007 - 23:23.


#8
paulvanorton

paulvanorton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,592
  • Înscris: 03.02.2007
  • ID membru: 137,411
  • Locație: Galati

View Postnirosbog, on Apr 5 2007, 00:21, said:

cum ar fi?
pt.ce are fiecare motor cate 1 flotor?La ce folosesc?Motoarele pot functiona atat simultan cat si separat?

ps-da,instalatia are si un manometru.



flotorul sau level swich este un dispozitiv de comanda sau semnalizare
acesta se monteaza in bazinul de apa unde daca apa nu este peste un anumit nivel nu va porni o pompa(cea de umplere a bazinului)
manometrul din instalatia ta este simplu sau cu presostat?
o imagine cu ce ai tu acolo m-ar ajuta.
nu pot sa-ti spun daca motoarele functioneaza ambele sau separat
poate fi vorba de o pompa1 care umple bazinul si aceasta va fi comandata de 2 flotoare(unul pe nivel minim si altul pe nivel maxim .pompa 2 va trage apa din bazin si o va pompa pana la o anumita presiune in bazinul etans.
nivel minim va comanda start pompa1(umplere bazin) dar si stop pompa2(lipsa apa in bazin) iar nivel maxim va comanda stop pompa 1(s-a atins nivelul maxim pompa1 stop)
ai o schema a instalatiei?

Edited by paulvanorton, 05 April 2007 - 09:12.


#9
serban73

serban73

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 08.02.2007
  • ID membru: 139,499
Flotoarele pot avea rolul si de semnalizare sau comanda de debit.Dar cel mai bine ne trimiti niste documentatie si poze si atunci nu mai facem filosofie, discutam concret.

#10
paulvanorton

paulvanorton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,592
  • Înscris: 03.02.2007
  • ID membru: 137,411
  • Locație: Galati

o varianta cu alimentare la 380

#11
sylwer

sylwer

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 14.10.2004
  • ID membru: 24,294
[size=5]

View Postserban73, on Apr 5 2007, 10:49, said:

Flotoarele pot avea rolul si de semnalizare sau comanda de debit.Dar cel mai bine ne trimiti niste documentatie si poze si atunci nu mai facem filosofie, discutam concret.


Flotoarele au rol de protectie si opresc motorul daca scade nivelul apei in put / rezervor
Daca pompa ramane fara apa , motorul  functioneaza fara sarcina si  se arde


Se monteaza in apropierea sorbului


flotorul trebuie sa aiba suficient spatiu de  miscare ca sa si indeplineasca functia

Edited by sylwer, 06 April 2007 - 11:08.


#12
serban73

serban73

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 08.02.2007
  • ID membru: 139,499

View Postsylwer, on Apr 6 2007, 12:06, said:

[size=5]
Flotoarele au rol de protectie si opresc motorul daca scade nivelul apei in put / rezervor
Daca pompa ramane fara apa , motorul  functioneaza fara sarcina si  se arde
Se monteaza in apropierea sorbului
flotorul trebuie sa aiba suficient spatiu de  miscare ca sa si indeplineasca functia
Da , ai dreptate. Am facut confundat debitmetrele cu flotoarele. Mii de scuze.

#13
alex2k5

alex2k5

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 30.03.2005
  • ID membru: 33,614
Vad ca se vorbeste despre hidrofoare asa ca va cer si eu ajutorul.
Am un hidrofor la curte care nu mai functioneaza bine si electricianul mi-a spus ca trebuie schimbat presostat-ul.
Acum problema e ca nu stiu de unde sa caut piesa de schimb dat fiind ca hidrofoul este destul de vechi.

Datele de pe hidrofor sunt:
Qmax =40L/min
KW 0.6    HP 0.8
V220    Hz 50
A 43
uf 125    Vc 450
RPM 2850
Hmax 42m
Prot IP 68
Aveti vreo sugestie?
Multumesc,
Alex

Attached Files



#14
paulvanorton

paulvanorton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,592
  • Înscris: 03.02.2007
  • ID membru: 137,411
  • Locație: Galati

View Postalex2k5, on May 29 2007, 18:24, said:

Acum problema e ca nu stiu de unde sa caut piesa de schimb dat fiind ca hidrofoul este destul de vechi.


cauta bine cu gogu
eu am cautat si am gasit costa 50 lei
vezi PM

#15
alex2k5

alex2k5

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 30.03.2005
  • ID membru: 33,614
Multumesc mult.

#16
dorelul

dorelul

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 01.02.2008
  • ID membru: 282,462

View Postpaulvanorton, on May 29 2007, 20:04, said:

cauta bine cu gogu
eu am cautat si am gasit costa 50 lei
vezi PM
unde ai gasit??help

#17
dorelul

dorelul

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 01.02.2008
  • ID membru: 282,462

View Postalex2k5, on May 29 2007, 20:06, said:

Multumesc mult.
ai gasit??? help//unde?

#18
lexa172003

lexa172003

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 04.01.2008
  • ID membru: 268,332

View Postalex2k5, on May 29 2007, 17:24, said:

Vad ca se vorbeste despre hidrofoare asa ca va cer si eu ajutorul.
Am un hidrofor la curte care nu mai functioneaza bine si electricianul mi-a spus ca trebuie schimbat presostat-ul.
Acum problema e ca nu stiu de unde sa caut piesa de schimb dat fiind ca hidrofoul este destul de vechi.

Datele de pe hidrofor sunt:
Qmax =40L/min
KW 0.6    HP 0.8
V220    Hz 50
A 43
uf 125    Vc 450
RPM 2850
Hmax 42m
Prot IP 68
Aveti vreo sugestie?
Multumesc,
Alex
dar totusi....dc e presostatul tau ud???

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users