Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

"Masina (si nevasta) nu se imprumuta"

- - - - -
  • Please log in to reply
273 replies to this topic

Poll: "Masina (si nevasta) nu se imprumuta" (176 member(s) have cast votes)

Ati imprumuta vreodata cuiva masina?

  1. Da (53 votes [30.11%])

    Percentage of vote: 30.11%

  2. Da, dar doar cu mine alaturi (39 votes [22.16%])

    Percentage of vote: 22.16%

  3. Nu (84 votes [47.73%])

    Percentage of vote: 47.73%

Vote Guests cannot vote

#1
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
De ceva timp, observand atitudinea soferilor mi-am pus in minte urmatoarea situatie reala:
Eu, proaspat posesor al carnetului, dar fara masina personala. M-am gandit: "La ce bun frate ca am carnetul, daca stau cu el in buzunar? (doar daca nu lucrez la vreo firma si mi se da masina pe mana) Dupa o perioada de timp de nepracticare a condusului, reflexele si unele maniere de condus se vor uita. Cele 30 de ore de prcatica din timpul scolii nu sunt suficiente pentru o stapanire sigura a condusului." Am pus intrebarea unor prieteni, cunostinte, vecini, daca in cazul in care as avea carnet dar nu si masina m-ar mai lasa din cand in cand sa "practic" pe masina lor. Raspunsul a fost un NU categoric, dar spus cu o incapatanare si o ura care mi s-a parut injustificata.
Sa ne intelegem: in momentul in care ma refuzi categoric, ma consideri prost, inegal tie, desi si eu si tu avem carnet, deci am trecut prin unele teste psihologice, practice si scrise. Ei bine, nu accept asa ceva si repet, nu inteleg aceasta atitudine de respingere. Nici macar cu ei in dreapta soferului nu au acceptat sa-mi dea masina pe mana, repet, din cand in cand. Si cand vezi, numai la mine pe strada cateva masini nemiscate din loc de cativa ani (Dacii amarate, dar cu care poti sa-ti faci treaba), fie datorita mortii sau batranetii proprietarilor, stai sa te gandesti: "Pai dupa ce ca si-asa n-a miscat-o, nici altuia nu i-o imprumuta!" E mai bine sa rugineasca sau sa o foloseasca cineva?
Avand in vedere cele de mai sus, as dori sa aflu parerea voastra despre reticenta in fata acestui subiect si despre motivele care stau la baza. Repet: vorbesc de imprumutul masinii catre oameni cunoscuti, capabili si cu toate actele in buzunar!

#2
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
frica sa nu ti-o buseasca. am dat loganul unei verisoare care abia luase carnetul si sincer m-a cam strans in spate cand am facut-o, insa daca m-a dus gura pe dinainte.. pur si simplu daca masina nu e cu dubla comanda daca se intampla sa se emotioneze si sa confunde frana cu acceleratia eu nu am ce face :lol: sau ca eu din dreapta nu prea am dexteritatea aia sa o corectez rapid in caz de ceva, spre deosebire de un amic ce e instructor auto,care e in stare sa conduca din dreapta .Doar cateva din motive, ca sa zic asa. Cat despre necunoscuti nu vad de ce ar fi obligati sa-mi imprumute masina. indiferent daca o misca sau nu

Edited by romaximusro, 30 March 2007 - 15:07.


#3
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

 romaximusro, on Mar 31 2007, 01:56, said:

am dat loganul unei vere care abia luase carnetul si sincer m-a cam strans in spate cand am facut-o, insa daca m-a dus gura pe dinainte..
asta e declaratia lunii pe aria auto . loganul e al tatalui tau nu al tau  :lol:

si se spune vara /verisoara , vere e apelativ regional de la var. poate avea mustata verisoara  :D

#4
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
am dat adica i-am dat cheile in mana . ce dracu e asa de greu de inteles? cat despre vere/var etc vezi ca exista arie de limba romana, du-te si spune-ma acolo :lol:

#5
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
Iti dau inca un exemplu: matusi-mea:55 de ani, carnet dupa revolutie. Fiu-su: (nici) 21 de ani, dar cu masina luata imediat dupa ce a luat carnetul la 18 ani (a doua deja, prima o Dacie, acum are un Opel Astra GT sh desigur). Matusi-mea n-a condus niciodata, fiindca nu a avut masina, iar varmiu imi spune ca nici macar pe ea nu ar lasa-o la volan (pe maica-sa, care i-a cumparat masinile, deci!!!). Scuze, dar mi se pare chiar exagerat, ca sa nu zic deplasat. Nu te gandesti ca daca nu era ea nu mai aveai acum masina? Si tu spui ca nici macar s-o scoata din garaj n-o lasi, sa isi mai recupereze femeia reflexele, sa-si mai dea drumul!!!

#6
JJOne

JJOne

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,021
  • Înscris: 22.08.2006
Cu 20 de milioane iti cumperi un Oltcit/Dacie si te dai cu el cat vrei. Sau cu 3-4 milioane poti sa-ti inchiriezi o masina. Sau cu 200000 poti sa mai iei o ora-doua cu instructorul auto. Sau optezi pt. un serviciu in vanzari ori livrari, sa primesti masina de firma si sa faci 100k km pe an. Nu vad de ce ar fi obligat altcineva sa-ti dea tie masina gratis, daca nu ti-e ruda apropiata, si nici macar atunci.

#7
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006

 JJOne, on Mar 30 2007, 17:11, said:

Cu 20 de milioane iti cumperi un Oltcit/Dacie si te dai cu el cat vrei. Sau cu 3-4 milioane poti sa-ti inchiriezi o masina. Sau cu 200000 poti sa mai iei o ora-doua cu instructorul auto. Sau optezi pt. un serviciu in vanzari ori livrari, sa primesti masina de firma si sa faci 100k km pe an. Nu vad de ce ar fi obligat altcineva sa-ti dea tie masina gratis, daca nu ti-e ruda apropiata, si nici macar atunci.
Pai eu nu vorbesc de necunoscuti, omule, dar ti se pare normala situatia prezentata de mine mai sus?!? Deci repet: nu e vorba sa mi-o dea, nici o problema, poate sta pe scaunul din dreapta daca nu are incredere sa ma lase singur, e vorba de cand si cand, nu tot timpul. Mersi, de ore suplimentare cu instructorul stiam si eu. Bun, le fac si pe alea daca vrei. Si apoi, ce fac, ma uit la luna cu carnetul in buzunar? Repet, nu am bani pentru o masina, iar posibilitatea ca firma sa-mi dea masina nu-i prea mare (au soferii lor de zeci de ani, nu vor da masina unui nou venit pana nu-i capata increderea). Dacie de 20 de milioane sa-si ia cine vrea, e intr-adevar buna pentru incepatori, insa daca ma lasa in mijlocul drumului (nu din pana, ci din probleme tehnice) mi-o repari tu? La scoala nu ma invata si ore de mecanica, poate doar la soferii profesionisti, dupa 2 ani de permis B. Deci daca o sa iau carnetul il iau ca sa si conduc, cum e normal. Asa ca nu inteleg neincrederea acelora care refuza. Ce sa-ti spun, de parca eu as fi tampit si as baga masina in primul stalp...
P.S.:  ma refer la distante scurte, de exemplu la noi aici pe faleza, 400-500 de metri liniari, sa ma "dezmortesc". :D , ca nimeni nu-ti cere sa mi-o dai pana la Bucuresti...

Edited by duculeana, 30 March 2007 - 16:36.


#8
NightShift

NightShift

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,320
  • Înscris: 11.11.2006
Faze de la care am ramas interzis:
- ti se pare nejustificat sa nu iti imprumute masina din cand in cand  
- nu intelegi neincrederea acelora care refuza.
- Pe langa ca nu ai masina, mai ai si preferinte: :lol:

duculeana said:

Dacie de 20 de milioane sa-si ia cine vrea, e intr-adevar buna pentru incepatori, insa daca ma lasa in mijlocul drumului (nu din pana, ci din probleme tehnice) mi-o repari tu?
JJOne, nu ca ti se rupe inima si iti vine sa-i asiguri asistenta tehnica 24/24 bietului om?  :rolleyes:

Duculeano mama, imi pare ca nu realizezi: E capitalism. Daca ai masina - bine; iar daca nu ... tot aia. Oare cati au nopti nedormite din cauza ca tu "n-ai cu ce"?
Raspunsul e clar din moment ce nu se prea inghesuie lumea sa iti puna masina la dispozitie, numai de grija ca TU (vai doamne) sa nu cumva sa nu-ti satisfaci poftele soferistice.

 duculeana, on Mar 30 2007, 14:45, said:

sa "practic" pe masina lor. Raspunsul a fost un NU categoric, dar spus cu o incapatanare si o ura care mi s-a parut injustificata.
Sa ne intelegem: in momentul in care ma refuzi categoric, ma consideri prost, inegal tie, desi si eu si tu avem carnet
N-am inteles exact logica: De ce crezi ca te considera cineva inferior daca nu-ti imprumuta masina?... (desi ambii aveti carnet)

Edited by NightShift, 30 March 2007 - 17:05.


#9
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
Pai porneste de la premisa cum ca vezi-Doamne eu nu as avea suficienta experienta incat sa-i returnez masina fara nici o paguba. Dar daca a doua zi el intra in pom, cum e? Tot vina mea? Repet, cand e vorba de rude trebuie sa ai incredere, fiindca cunosti omul de-o viata. Dar raspunde-mi concret la postul meu despre varul meu, daca ti se pare corect ca dupa ce maica-sa ii cumpara masina si i-o pune pe numele lui el sa spuna ca nu o da pe mana nimanui, nici macar a ei. Eu ca tata nu i-as da copilului meu masina, si cu carnet daca ar fi, din prima zi de cand si l-a luat. L-as invata mai intai, as face cativa kilometri fiindu-i in dreapta, supraveghindu-l si indrumandu-l acolo unde are nelamuriri. Si abia dupa ce simt eu ca este stapan ferm pe situatie l-as lasa singur la volan. N-as vrea sa am pe constiinta o viata sau chiar mai multe, vezi cazul pustanilor de la Mamaia.

#10
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006
masina si nevasta nu se imprumuta pt ca "pretinul" poa sa ti le f...a.

qed.

un topic despre cum sa ne dam moca cu masina altuia  :D

#11
X-plane

X-plane

    ANTICOMUNIST.

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,838
  • Înscris: 15.03.2006

 duculeana, on Mar 30 2007, 18:10, said:

N-as vrea sa am pe constiinta o viata sau chiar mai multe, vezi cazul pustanilor de la Mamaia.


PAi vezi? Ce pretentii ai de la niste straini. Poate stiu ei cava ce nu spui.  :rolleyes:

#12
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005

Quote

Pai porneste de la premisa cum ca vezi-Doamne eu nu as avea suficienta experienta incat sa-i returnez masina fara nici o paguba. Dar daca a doua zi el intra in pom, cum e?

cu atat mai mult daca stii ca sigur ti-o busheste. si in plus ce isi face omul cu mana lui se numeste lucrul manual, culmea ar fi sa-i placa sa-i faca si altii acelasi lucru :lol:

#13
NightShift

NightShift

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,320
  • Înscris: 11.11.2006
Da si nu. Experienta nu intra neaparat in ecuatie. Poate nici lui Titi Aur nu i-ar imprumuta masina.
Nu e vorba numai si numai de incredere (sau lipsa ei - ma rog) in abilitatile lui soferistice.

Nimeni nu moare de foame daca da 1 leu unui cersetor. Si totusi ... multi nu dau pomana din principiu.

#14
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006

 X-plane, on Mar 30 2007, 18:15, said:

PAi vezi? Ce pretentii ai de la niste straini. Poate stiu ei cava ce nu spui.  :rolleyes:
Pai nu-intelegi ca nu ma refer neaparat la straini? Vorbesc de rude:veri, matusi, unchi. Exemplu: poate eu am imprumutat o carte copilului unui vecin cand acesta a venit sa-mi ceara "ii trebuie Delavrancea lu' ala micu' maine la scoala", sau poate am stat cu el intr-o noapte cand erau parintii la serviciu. Gesturile acestea nu conteaza? Toti stiu sa se foloseasca de tine, dar cand e randul lor sa te ajute, uita ca le-ai facut un bine.
Pana la urma, Trabant am impresia ca prea o dai cotita: cum sa-i f..t masina aluia in oras cand stii bine ca nu am voie sa circul cu o viteza mai mare de 50/ora, cu atat mai mult in primul an de permis, cand viteza trebuie sa fie de maxim 30/ora? Ce naiba, suntem copii? Si mai ales cu el langa mine....Macar o jumatate de ora/zi de exercitiu tot trebuie...Nimeni nu s-a nascut invatat, si toti la randul lor au fost invatati de cineva....

#15
kodiak

kodiak

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 15.01.2007
duculeano, pune-ti problema si in felul urmator: dai masina pe mina cuiva care nu are abilitatea sa o conduca (dar are permis) si omoara pe careva sau moare el! Probabil varul tau stie foarte bine cum conduce maica-sa si mai bine nu-i da masina decit sa traga ponoase dupa aia!
Nevasta-mea e exact in situatia ta: are permis de conducere de 7 ani si nu conduce, nu pentru ca nu o las eu ci pentru ca ii e frica sa conduca! Eu as fi incintat sa conduca dar nu vreau sa o oblig! Ultima oara a condus vreo 10 km si cind a ajuns la destinatie a vazut acolo un accident care i-a taiat tot elanul! In curind insa va fi nevoita sa conduca si intentionez sa o pun sa mai ia lectii de conducere cu un instructor autorizat!

Edited by kodiak, 30 March 2007 - 17:33.


#16
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
si benzina/motorina cine o plateste? :lol:

#17
ecstrim

ecstrim

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,471
  • Înscris: 18.10.2002
Referitor la cazul de fata, daca Duculeana mi-ar fi amic si m-ar ruga sa iesim impreuna intr-o duminica sa mai faca si el conducere pe o strada necirculata, nu l-as refuza (daca as avea timp liber, desigur). Daca se vorbeste de o zona circulata, sau daca se vorbeste la modul "da-mi si mie masina ca am o treaba" atunci s-ar schimba treaba.

In general, daca un prieten mi-ar cere masina imprumut i-as da-o numai daca as sti ca respectivul e responsabil. Altfel l-as refuza politicos.

#18
NightShift

NightShift

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,320
  • Înscris: 11.11.2006

 romaximusro, on Mar 30 2007, 17:25, said:

si benzina/motorina cine o plateste? :lol:

Pai tine domnu' consultatii plozilor vecinilor despre romanele lui Delavrancea.  :lol:

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate