Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
e posibil sa instalez win xp de p...

Bmw 525d 2006

Script cu selectare pret

Intrebare legata de credite
 Game development? Sau raman la st...

Bridge sau compacta?

cooler stricat

Cum pot cumpara o fasie de 2 m de...
 Lenovo g50-70 RAM UPDATE

Societatile in comandita simpla

Port Forwarding

stiu c++
 decodare Blackberry cu MFI Multil...

Ingrijire persoana in varsta

ISP diap-up gratis?

Recuperare date Hard-Disk
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Recomandari Centrale Termice

  • Please log in to reply
1762 replies to this topic

#289
sobyta19

sobyta19

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 14.10.2013
  • ID membru: 829,110

View Postcytyzen87, on 19 octombrie 2013 - 14:42, said:



iti multumesc pentru raspuns,intre timp am cumparat duzele mi le-a schimbat cineva si mi-a setat si din placa de baza jumperul pe GPL.Centrala nu o sa o folosesc la ACM doar pentru incalzire si am 2 calorifere de 1200x600 unul de 1800x600 si unul de 1400x600.As fi multumit daca mi-ar consuma 50litri de gaz pe saptamana.SI inca o intrebare, crezi ca se poate alimenta centrala dintr-o singura butelie ruseasca (cea dubla),am inteles ca intra 65 litri in ea, crezi ca o sa am probleme cu presiunea?

#290
octavianlaz

octavianlaz

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,094
  • Înscris: 15.04.2009
  • ID membru: 444,963
  • Locație: SINAIA ,PH

View Postcytyzen87, on 19 octombrie 2013 - 14:42, said:

Multumesc pentru raspuns, domnului octavianlaz, aveti dreptate,la aceiasi concluzie am ajuns si eu (dupa ce am mai citit), iar atunci cand cumparat-o am stiut ca odata ce nu o va pune in functiune cineva autorizat  voi pierde garantia(mai ales ca functioneaza pe butelie).
M-am interesat de reglarea puterii de ignitie si  uita-ti ce am gasit
1.La Motan Start BT (cu placa brahma)
Se comuta jumperul J16 pe pozitia 1 (modul service) iar din butoanele de selectie temperatura ACM se selecta in procente presiunea de ignitie cat mai mare pentru G31
2. La modelele Motan Optimus
Se intra in  modul service prin apasarea concomitent a butoanelor SW6, SW3 si SW4 iar selectia presiunii de ignitie  prin butoanele SW1si SW5.
La modelele cu placa Kober CMC 1112-04 (adica ce am eu) nu am gasit, prin urmare inca nu am rezolvat problema, centrala functionand binisor cu specificatia ca atunci cand are cu camera etans inchisa, arzatorul se aprinde treptat cam dupa 8 sec intregul arzator.
Daca puteti sa ma mai ajutati cu un sfat , v-as fi recunoscator.

Pentru sobyta19, pot afirma ca problema e rezolvata in proportie de 75%.
1. Centrala a fost cumparata de la un un magazin de bricolaj ce are filiale in toata tara si care este unul romanesc (cred ca ati unteles despre care e vorba), dar mai ieftin se poate gasii pe internet.
2. Duzele se pot comanda tot de la magazinul de unde ai cumparat centrala 12 duze a cate 6 lei/duza
3. Din cate stiu atunci cand folosesti o centrala pentru incalzit si ACM la o suprafata de aprozimativ 45 m2(izolata)  o butelie GPL cu 22 l,nu tine mai mult de 6-7 zile undeva la 21-22 grade C. Consumul depinde de multi factori si nu se poate spune exact cat ai consuma.
4. Dc mai ai alte intrebari, ramene sa discutam.
aveti PM.

Edited by octavianlaz, 20 October 2013 - 05:57.


#291
zo10000

zo10000

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 21.07.2008
  • ID membru: 350,395
Salutare!

Am in apartament o centrala motan instalata de vreo 2 ani. De cateva saptamani a inceput sa scoata un suierat cand ajunge apa pe la 60 grade. Asta doar cand este pe incalzire; la apa menajera e ok.
Am incercat sa reduc din viteza pompei, dar nu se schimba mai nimic. Suieratul persista doar ca are un pic alta tonalitate.

Are cineva idee din ce cauza se intampla chestia asta si cum se poate rezolva?

Mersi!

#292
Man-Of-Steel

Man-Of-Steel

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 417
  • Înscris: 18.10.2013
  • ID membru: 829,675

View Postzo10000, on 20 octombrie 2013 - 11:29, said:

Salutare!

Am in apartament o centrala motan instalata de vreo 2 ani. De cateva saptamani a inceput sa scoata un suierat cand ajunge apa pe la 60 grade. Asta doar cand este pe incalzire; la apa menajera e ok.
Am incercat sa reduc din viteza pompei, dar nu se schimba mai nimic. Suieratul persista doar ca are un pic alta tonalitate.

Are cineva idee din ce cauza se intampla chestia asta si cum se poate rezolva?

Mersi!
Exact problema asta o am si eu cu motanul meu,de fapt una din probleme..ca am mai multe.
Mie trebuie sa imi returneze banii inapoi pe centrala si sa imi cumpar de la alta firma.(marti sau miercuri au spus sa imi dau banii inapoi)
Era sa uit,nu au stiut sa o repare de mai bine de jumate de an,de fapt problema la mine a aparut dupa prima luna de functionare(1 an).Nu vreau sa te dezamagesc..dar nu cred ca ti-o mai repara.

Edited by Man-Of-Steel, 20 October 2013 - 13:57.


#293
octavianlaz

octavianlaz

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,094
  • Înscris: 15.04.2009
  • ID membru: 444,963
  • Locație: SINAIA ,PH

View Postzo10000, on 20 octombrie 2013 - 11:29, said:

Salutare!

Am in apartament o centrala motan instalata de vreo 2 ani. De cateva saptamani a inceput sa scoata un suierat cand ajunge apa pe la 60 grade. Asta doar cand este pe incalzire; la apa menajera e ok.
Am incercat sa reduc din viteza pompei, dar nu se schimba mai nimic. Suieratul persista doar ca are un pic alta tonalitate.

Are cineva idee din ce cauza se intampla chestia asta si cum se poate rezolva?

Mersi!
posibil filtru y pe retur  infundat sau colmatarea schimbatorului pe partea de agent termic .banuiesc ca este o ct kstart sau start bt .sub denumirea de motan sant comercializate mai multe tipuri , ar fi bine de specificat tipul respectiv.

Edited by octavianlaz, 20 October 2013 - 18:52.


#294
zo10000

zo10000

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 21.07.2008
  • ID membru: 350,395
Centrala e un Motan KPlus.
Eu ma gandeam mai mult la acel ventilator care scoate gazele decat la filtru Y. Dat fiind ca asta se intampla doar la temperaturi mai mari (60->) cand ambele arzatoare (ambele parti ale arzatorului) sunt in functiune, deci si ventilatorul functioneaza la o turatie mai mare.
Daca filtrul y ar fi infundat asta nu ar insemna sa forteze pompa?

#295
Man-Of-Steel

Man-Of-Steel

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 417
  • Înscris: 18.10.2013
  • ID membru: 829,675

View Postzo10000, on 20 octombrie 2013 - 19:00, said:

Centrala e un Motan KPlus.
Eu ma gandeam mai mult la acel ventilator care scoate gazele decat la filtru Y. Dat fiind ca asta se intampla doar la temperaturi mai mari (60->) cand ambele arzatoare (ambele parti ale arzatorului) sunt in functiune, deci si ventilatorul functioneaza la o turatie mai mare.
Daca filtrul y ar fi infundat asta nu ar insemna sa forteze pompa?

Eu am filtru nou si tot asa suiera.

#296
cytyzen87

cytyzen87

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 02.02.2008
  • ID membru: 283,115

View Postsobyta19, on 19 octombrie 2013 - 20:45, said:

iti multumesc pentru raspuns,intre timp am cumparat duzele mi le-a schimbat cineva si mi-a setat si din placa de baza jumperul pe GPL.Centrala nu o sa o folosesc la ACM doar pentru incalzire si am 2 calorifere de 1200x600 unul de 1800x600 si unul de 1400x600.As fi multumit daca mi-ar consuma 50litri de gaz pe saptamana.SI inca o intrebare, crezi ca se poate alimenta centrala dintr-o singura butelie ruseasca (cea dubla),am inteles ca intra 65 litri in ea, crezi ca o sa am probleme cu presiunea?

poti sa alimentezi de unde doresti ideea este urmatoarea:
1. regulatorul de presiune (tip ceas butelie) sa iti faca fata  atat ca debit masic aproximativ 2kg/h, cat si ca presiune, presiunea din butelie e de ordinul barilor iar ce de iesire de ordinul zecimilor de mbar. Ca ideea majoritatea regulatoarelor de presiune tip ceas fac fata la cerinte.
2. Pentru o mai buna functionare (eu nu am montat), poti monta un filtru stabilizator de presiune (deci nu regulator de presiune, retine ideea).
Deci dc ai grija ca conditiile de sus sa fie indeplinite poti alimenta de unde doresti, asta ca pricipiu de functionare, nu ca modalitate de siguranta.
3. Ea functioneaza foarte bine si pe partea de ACM, dc te razagandesi o poti utiliza.
Sa imi spui cum functioneaza, ce impresii ti-a facut si dc doresti putem comunica pe PM.

#297
octavianlaz

octavianlaz

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,094
  • Înscris: 15.04.2009
  • ID membru: 444,963
  • Locație: SINAIA ,PH

View Postzo10000, on 20 octombrie 2013 - 19:00, said:

Centrala e un Motan KPlus.
Eu ma gandeam mai mult la acel ventilator care scoate gazele decat la filtru Y. Dat fiind ca asta se intampla doar la temperaturi mai mari (60->) cand ambele arzatoare (ambele parti ale arzatorului) sunt in functiune, deci si ventilatorul functioneaza la o turatie mai mare.
Daca filtrul y ar fi infundat asta nu ar insemna sa forteze pompa?
ventilatorul este cu turatie fixa la tipul dv de centrala .nu exista ,,ambele arzatoare ,, , este unul singur , pe care flacara moduleaza fata de cerinta pe moment , intre o valoare minima si una de maxim ale gazului , valori care sant setate ( reglate ) la pif si sant verificate la fiecare revizie a ct. daca filtrul y de pe retur nu este infundat  , atunci cu siguranta sant depuneri in schimbatorul principal .zgomote in centrala apar la temperaturi mari ( peste 55 grd atunci cand exista colmatari ale schimbatoarelor de caldura ) sau cand valoarea de maxim a gazului pe arzator este prea mare - pentru gaz metan , la tipul respectiv de ct -12 mbar cu furtunasul de compensare scos si minima 2 mbar in aceleasi conditii.

Edited by octavianlaz, 20 October 2013 - 20:53.


#298
laurentiu_florin

laurentiu_florin

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 02.05.2007
  • ID membru: 174,514
  • Locație: Medgidia

salut,

multumesc celor care m au ajutat pentru rezolvarea problemei expuse.
am cumparat senzorul de temperatura cu 10 euro +tva,,,
inlocuitul a fost mai simplu decit ma asteptam, dupa inchiderea robinetilor de sub centrala; cheie de 13 ...si aproape 3 minute.

seara buna,

laurentiu

#299
aaa1

aaa1

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 273
  • Înscris: 03.07.2009
  • ID membru: 479,717

View Postcaldut, on 06 iunie 2009 - 07:00, said:

eu am sa scriu o chestie de genul "foarte bina ca ti-ai luat Motan",sint centrale bune,si cred ca are nevoie de o clisma(spalare chimica) si curatire de fluxostat si schimbator...se mai poate intimpla ca supapa de sens sa aiba depuneri sau vreo granula(daca ai filtru polifosfatic) si debitmetrul sa simta greu fluxul de apa care intra in centrala....cheama un service autorizat.


Cum se face curatarea chimica?E vreun produs chimic anume folosit pt asta?Fluxostat=flowmetru la centralele motan?Din schema ei cam asa reiese.
La mine daca nu pornesc si caldura de la calorifere, nu curge apa de spalat indiferent de cat deschid robinetul de apa calda. Probabil am de curatat schimbatorul si acest flowmetru.Cred ca nu e greu de desfacut si de curatat.N-as mai chema service-ul pt asta ca oricum au venit acum cateva luni unii care din cate vad acum nu au facut treaba prea buna,asa ca prefer sa invat sa o curat eu periodic.Macar am si satisfactia ca fac o treaba buna.
Multumesc

Edited by aaa1, 28 October 2013 - 14:03.


#300
ktlin2005

ktlin2005

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 06.06.2008
  • ID membru: 334,388
Salut,

Am o centrala Motan c11spv 24 Me si vara aceasta mi-a fost trasnita placa electronica. Placa a fost reconditionata de un reprezentant Motan "la negru".
Problema este ca apa menajera nu mai urca mai mult de 30 grade cu robinetul deschis la maxim si de 38 de grade cu robinetul deschis mai putin de jumatate. In schimb pe incalzire urca pana la 70 de grade dar intr-un timp foarte lung..Vreau sa stiu cam ce problema ar fii ca il tot sun pe cel care mi,a reparat-o si el ma tot amana cu venitul.

#301
octavianlaz

octavianlaz

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,094
  • Înscris: 15.04.2009
  • ID membru: 444,963
  • Locație: SINAIA ,PH

View Postktlin2005, on 28 octombrie 2013 - 14:47, said:

Salut,

Am o centrala Motan c11spv 24 Me si vara aceasta mi-a fost trasnita placa electronica. Placa a fost reconditionata de un reprezentant Motan "la negru".
Problema este ca apa menajera nu mai urca mai mult de 30 grade cu robinetul deschis la maxim si de 38 de grade cu robinetul deschis mai putin de jumatate. In schimb pe incalzire urca pana la 70 de grade dar intr-un timp foarte lung..Vreau sa stiu cam ce problema ar fii ca il tot sun pe cel care mi,a reparat-o si el ma tot amana cu venitul.
presiunea de maxim pe arzator 11-12 mbari  si /sau schimbatorul bitermic colmatat .

#302
ktlin2005

ktlin2005

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 06.06.2008
  • ID membru: 334,388
Deci nu ar fii  ceva asa de grav se poate regla..
Multumesc pentru raspuns...o sa mai insist cu telefoane.

#303
stefs

stefs

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 08.02.2010
  • ID membru: 560,280
Buna,
Doresc sa achizitionez o centrala pe gaz intre 31-35 kw. Intre Ariston Genus Evo 35 kw , Immergas Eolo Maior 32 kw , Beretta Exclusive Mix 35 kw si Arca pixel 31 kw ce imi recomandati?
Daca aveti alte sugestii , ar fi binevenite ,cu mentiunea ca nu as dori ca pretul centralei sa depaseasca 4.000 lei .
Multumesc.

#304
gelunechifor

gelunechifor

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,278
  • Înscris: 30.01.2008
  • ID membru: 281,183
  • Locație: Iasi

View Poststefs, on 01 noiembrie 2013 - 18:21, said:

, Immergas Eolo Maior 32 kw ,
Parerea mea.
Mai asteapta citeva pareri si iei o hotarire.

#305
Ciprian75

Ciprian75

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 16.11.2007
  • ID membru: 248,681
Buna dimineata,

Nu stiu ce sa aleg intre ARISTON GENUS PREMIUM EVO 30 FF si RIELLO INSTANT FAMILY, AR 35KIS, 34KW, TF. Centrala o voi folosi pentru acm/incalzirea in pardoseala la o casa cu suprafata utila de 135 mp + garaj incalzit de cca 20 mp. M-ar interesa sa stiu care dintre cele doua modele asigura acm in mod constant si la debite mai mici(bucatarie), fiabilitate, consum de gaz, etc ... Instalatorul a prevazut deja tevile de tur/retur pana in distribuitoare cu dimensiunea de 1 tol insa modelul Ariston(spre care inclin) are iesire de 3/4 iar centrala Riello are iesire de 1 tol. Ar putea exista probleme din acest motiv?

Multumesc

#306
gelunechifor

gelunechifor

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,278
  • Înscris: 30.01.2008
  • ID membru: 281,183
  • Locație: Iasi

View PostCiprian75, on 02 noiembrie 2013 - 08:43, said:

Buna dimineata,
Instalatorul a prevazut deja tevile de tur/retur pana in distribuitoare cu dimensiunea de 1 tol insa modelul Ariston(spre care inclin) are iesire de 3/4 iar centrala Riello are iesire de 1 tol. Ar putea exista probleme din acest motiv?

Multumesc

Nu vor fi probleme.

Reclamă


2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users