Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata
 Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool
 Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 

Recomandari Centrale Termice (2013-2018)

* * * * - 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
5309 replies to this topic

#1
Vasile012

Vasile012

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 31.01.2013
Buna ziua,

Sunt nou pe forum, si sper sa fi nimerit topicul care trebuie. Posted Image
Vreau sa imi pun centrala si am nevoie de o recomandare despre ce model/firma ar fi mai buna.
Mentionez ca instalatia am facut-o, mi-a mai ramas centrala si proiectul la gaz (contor am la usa de cand am gaz-ul tras doar ca trebuie modificare de proiect pentru teava pana la centrala).
Am primit diverse recomandari de la cunoscuti (fiecare isi lauda puiul Posted Image), ba Ferroli, ba Ariston, ba Westen, ba Immergas, ba Motan. M-au bagat de tot in ceata.

Cam pentru ce as avea nevoie: apartament 3 camere, o baie si o bucatarie, incalzire + apa calda.
Suprafata nu o stiu exact: 60-100mp
Suma maxima: 2200ron.

Multumesc aticipat.

Edited by Daco_Get, 03 October 2016 - 22:13.


#2
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View PostVasile012, on 31 ianuarie 2013 - 14:27, said:

..ba Ferroli, ba Ariston, ba Westen, ba Immergas, ba Motan...Suma maxima: 2200ron.
la acest buget limitat, practic nu poti primi alte recomandari -in orice caz, centrala nemteasca la banii astia mai gasesti doar pe ici colo Bosch Gaz 4000.

#3
corsa

corsa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 501
  • Înscris: 24.05.2007
O sa iau o centrala care face apa calda instant,nu neaparat Ferroli,inca nu m-am hotarat asupra marcii,dar incerc sa profit de existenta boilerului termoelectric de 100 litri pentru a gasii o modalitate de al ingloba in noua instalatie si cu rol de stocare a ACM-ului produs de centrala pe gaz,asta in ideea de a evita ,,dusurile scotiene" pe care le da centrala instant in cazul folosirii  a mai multi consumatori de apa calda in acelasi timp.Asta as fi vrut sa aflu,cat de ,,complicat" este,urmand a ma hotara daca merita sa ma complic sau nu.O eventuala schema de instalatie,ca sa stiu ce sa cer celui ce va realiza lucrarea.

#4
Vasile012

Vasile012

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 31.01.2013

View Postscheleton, on 31 ianuarie 2013 - 23:36, said:

la acest buget limitat, practic nu poti primi alte recomandari -in orice caz, centrala nemteasca la banii astia mai gasesti doar pe ici colo Bosch Gaz 4000.

Buna dimineata,
Bine, sa zicem ca poate ma voi mai putea extinde pana la 2500, dar sa lasam asta deoparte, ai putea sa imi zici care marca ar fi mai buna?
Unde lucrez eu am alaturi un magazin care se ocupa cu instalaii termice, dar nu vor sa imi recomande care ar fi mai buna. Unul mi-a zis sa ma feresc de Ariston ca e numai plastic, si ca, ceva mai simplu ar fi mai bun, gen Ferroli, colegul lui a zis ca decat Ferroli mai bine Ariston ca e mai bun. Au picat umpic deacord asupra Westen, dar ei nu lucreaza cu Baxi. Deci daca imi iau centrala Westen si o monteaza ei, nu va fi valabila garantia. :(

Multumesc.

Edited by Vasile012, 01 February 2013 - 08:52.


#5
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,304
  • Înscris: 30.01.2008
Immergas sau Viessman

#6
corsa

corsa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 501
  • Înscris: 24.05.2007
Vasile 012 si eu sunt in aceeasi situatie.Caut o centrala pe gaz,tiraj fortat,de 24 kw,in limita a 20-25 mil.lei.
Am citit cam tot despre centrale.Nimeni nu spune ,,asta este cea mai buna".Parerile sunt impartite,dar duc spre Wiessman si Buderus.
Dar si reparatiile,service-ul,piesele de schimb, la ele sunt ca atare.Ai Mercedes,platesti la service ca pentru Mercedes,ai Dacia,platesti ca pentru Dacia.Acum,se pune intrebarea cum este mai bine:sa se strice mai rar(daca ai noroc) si sa te coste o reparatie cat jumatate de centrala,sau,sa se strice mai des(daca ai ghinion) dar reparatiile sa fie mai suportabile.
Acum sunt si firme care dau 5 si chiar 8 ani garantie.La prima vedere,catre astia ar trebui sa ne indreptam atentia,dar,cum nimic pe lumea asta nu este gratis,sau mai bine zis,nici o firma nu lucreaza in pierdere,interventiile asupra centralelor efectuate in cei 5-8 ani de garantie cu titlu de gratuitate,sunt acoperite din punct de vedere al costurilor pentru firma respectiva de verificarile tehnice periodice obligatorii contra cost,care ,probabil, acopera cu varf si indesat cheltuielile cu reparatiile din perioada de garantie.Si poate si alte costuri care nu imi vin acum in minte,dar care conditioneaza acordarea garantiei.Ca o paranteza,aceasta practica exista si in domeniul automobilelor,firma Kia da 7 ani garantie,dar trebuie sa faci toate reviziile conform planului de service la ei(contra cost),acoperindu-se astfel eventualele cheltuieli prilejuite de reparatiile efectuate in cei 7 ani de garantie.
In alta ordine de idei,centralele cu schimbator in placi ar fi recomandate in fata celor cu schimbator bitermic.O exceptie in acest caz ar fi Buderus.
Apropierea de firma de service,alt criteriu.Taxe de deplasare a echipei de service,f-ctie de distanta=de la 50 lei la 200 lei si poate si mai mult.Eu daca asi avea langa casa mea o firma care s-ar ocupa de montaj si service centrale , pe aia i-as lua ,indiferent de centrala pe care mi-ar recomandao,dar sunt la 30 km de Bucuresti si 20 km de Ploiesti,unde sa ma adresez?
Culege cat mai multe informatii,si alege.Si mai este si chestie de noroc(sau de ghinion,depinde cum vrei sa o iei).

#7
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006
corsa, ideea la tine ar fi sa-ti iei centrala care face doar incalzire, si s-o racordezi la boilerul existent.
Acum la boiler e legat cazanul pe lemne -nu ramane decat sa gasesti solutia de montaj, sa pui teuri la intrarea in serpentina, ceva clapeti ..si gata.

View Postcorsa, on 01 februarie 2013 - 10:31, said:

..Caut o centrala pe gaz,tiraj fortat,de 24 kw,in limita a 20-25 mil.lei.
in limita asta chiar le-ai cuprins pe toate, cu mici exceptii (..Baxi, care pt. 8 ani garantie iti ia peste 3.000 Lei la aparatul entry-level).
Insa cele doar incalzire s-ar putea sa fie mai scumpe, sau s-ar putea sa se incadreze in limite.

#8
corsa

corsa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 501
  • Înscris: 24.05.2007
Daca iau o centrala care face doar incalzire,trebuie sa fac ACM pe lemne.Nu prea imi surade ideea.Solutia optima ar fi ca pot cumva sa stochez in boiler ACM-ul produs de centrala pe gaz.Aici este problema:cum poti sa simulezi un consum de ACM a.i. centrala pe gaz sa livreze apa calda in boiler,si sa ramana acolo pentru consum,iar pe masura ce consumi din boiler , centrala pe gaz sa reintroduca ACM in boiler in locul celui consumat.Nici nu stiu exact daca visez la cai verzi pe pereti,sau exita solutie tehnica pentru asa ceva.

#9
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006
in primul rand, centrala doar incalzire e bine sa fie una pregatita pt. functionarea cu un boiler, respectiv sa fie echipata cu vana cu 3 cai si pompa de circulatie.
Eu ziceam sa legi ambii generatori de caldura la boiler (centrala gaz si cazan lemne), respectiv la serpentina boilerului, ca sa poti sa le folosesti alternativ.

Daca vrei totusi sa stochezi apa calda preparata de o centrala ce face instant acm, atunci cel mai simplu e sa cumperi un boiler electric, pe care sa-l montezi pe iesirea de apa calda a centralei. Costul va fi de cateva sute Lei, mai putin decat alte modificari la instalatie.

#10
corsa

corsa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 501
  • Înscris: 24.05.2007
Multumesc.Deci se poate.Cred ca ideea cu montarea unui simplu boiler electric ar fi cea mai viabila,asa cum ai spus tu.Acum ma gandesc ca ar trebui sa existe intre cele doua circuite de ACM un ceva care sa le separe,sa dea drumul la ACM cand este calda in boilerul cazanului cu lemne si in acelasi timp sa obtureze iesirea de ACM din centrala pe gaz,si invers.Ceva -ul ala s-ar putea oare sa fie termostatul care va comanda oprirea pompei de recirculare de pe returul cazanului pe lemne care imi trimite acum apa calda in calorifere,atunci cand temp.scade sub o anumita valoare fixata(eventual pe un cronotermostat din casa),si porneste centrala pe gaz care va functiona atata timp cat cazanul pe lemne este oprit.Cand bag din nou foc in cazanul cu lemne,si temperatura va creste in acesta se va oprii centrala pe gaz, si, va pornii pompa de recirculare a cazanului pe lemne.
Incet ,incet, incep sa ma lamuresc,cu toate ca ,,mai este mult pana departe".

#11
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006
tu trebuie intai sa te hotarasti cand si cum vrei sa functioneze tandemul cazan lemne -centrala pe gaze: iarna doar cazanul lemne, vara doar pe gaze, sau ambele permanent. In primele 2 situatii e mai simplu, in a 3-a e mai complicat..

#12
badboy1985ro

badboy1985ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 402
  • Înscris: 19.08.2010
Salut.

Anu asta mi-am propus sa imi pun centrala termica de apartamen
Stau la 2 camere la etaju 6 si am probleme mari cu caldura.
Apartamenutl are 50 de mp si balcon de 5. Centrala v-a fi amplasata in balcon
Imi puteti spune va rog din cei care au experienta ce firma cat si ce model sa cumpar fara sa am probleme. Bugetu pentru centrala este de maxim 3500 ron
Una in candensare este exlusa pentru ca nu am atatia bani si nu vreau sa iau nici ce e mai prost in condensare daca m-as incadra la banii astia
Eu ma gadeam la un Viessman WH1D de 24 kw. Ma incanta idea ca e mica, dar astept si alte pareri, sau macar ce parere aveti de modelul asta, e bun sau arunc banii pe geam.


Multumesc

#13
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006
e f. ok WH1D de la Viessmann, face banii. Insa da, la 3500 Lei poti cumpara chiar si una cu condensare.
-fiind insa apartamentul relativ mic, eu iti recomand Buderus U042.

#14
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postcorsa, on 01 februarie 2013 - 08:16, said:

O sa iau o centrala care face apa calda instant,nu neaparat Ferroli,inca nu m-am hotarat asupra marcii,dar incerc sa profit de existenta boilerului termoelectric de 100 litri pentru a gasii o modalitate de al ingloba in noua instalatie si cu rol de stocare a ACM-ului produs de centrala pe gaz,..
Ce vrei tu este mai greu de realizat.
Mutate pe topicul de cazane pe lemne si vedem noi ce solutie gasim. Mai greu... da tot se va gasi ceva ca sa cuplezi o centrala pe gaz la boilerul centralei pe lemne. Posibil sa nu se poata, dar putem trata totusi subiectul. Oricum, ai nevoie de o centrala care sa stie sa functioneze cu boiler extern.

View PostVasile012, on 01 februarie 2013 - 08:51, said:

...Unul mi-a zis sa ma feresc de .... ca e numai plastic...

La bani alocati, toate sunt cu plastic. Doar modelele mai vechi nu au plastic prin ele, sau alea mai scumpe, sau de la 28kw in sus.... depinde de marca si de multe altele.

Edited by florin71_skoda, 01 February 2013 - 23:45.


#15
talica

talica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 962
  • Înscris: 21.03.2012
Domnilor, dupa ce am citit destul de mult despre ce trebuie sa ai in vedere cand alegi componentele unei instalatii termice, pot sa spun ca nu mi-e foarte limpede ce voi cumpara! O parere dezinteresata din partea celor care se pricep, este mai mult decat bine-venita. Deci situatia sta in felul urmator: casa bine izolata, util 200mp, necesar termic maxim 22KW. Centrala va fi pe gaz (condensatie sau fara), o sa cumpar si panouri solare pt ACM. Boilerul va fi separat. Inteleg ca boilerul TT este mai bun decat serpentinele, dar mai poti avea si schimbator de caldura cu boiler de acumulare. Inoxul va fi reperul de baza in alegerea tuturor componentelor. Puteti sa-mi dati 2-3 variante de componenta a acestei instalatii? Asa cum a-ti face-o pt d-vostra. Necesarul de ACM trebuie sa fie pt 5-6 persoane. Subliniez dorinta de avea componente de CALITATE! Multumesc anticipat!

Edited by talica, 03 February 2013 - 18:52.


#16
corsa

corsa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 501
  • Înscris: 24.05.2007

View Postscheleton, on 01 februarie 2013 - 16:06, said:

tu trebuie intai sa te hotarasti cand si cum vrei sa functioneze tandemul cazan lemne -centrala pe gaze: iarna doar cazanul lemne, vara doar pe gaze, sau ambele permanent. In primele 2 situatii e mai simplu, in a 3-a e mai complicat..
Centrala pe gaze va functiona permanent,dar in completarea celei pe lemne.Adica,daca fac focul in cea pe lemne seara,o incarc ultima data la ora 21,00 ,autonomia ei este de ~5-6 ore,asta inseamna ca la ora 2.00 a.m. nu mai da caldura,si pana la 6-7 dimineata se raceste in casa(asta depinde si de cat de frig este afara).Ei bine,cand peste noapte temperatura in casa scade sub o anume temperatura,sa zicem 22 grade,sa porneasca centrala pe gaze care sa mentina o temperatura acceptabila in casa,pana dupa-amiaza,cand vin de la servici,sibag din nou cazanul pe lemne in functiune.Cand temperatura agentului termic dat de cazanul cu lemne o depaseste pe cea data de centrala pe gaz,aceasta se va oprii,si pana cand ma culc merg pe lemne.Alt caz,cand sunt plecat de acasa mai multe zile,va functiona centrala pe gaz care va mentine o temp. acceptabila,a.i. cand revin acasa sa nu gasesc casa pe post de frigider.De asemenea in weekend-uri, cand sunt acasa ,va functiona cu preponderenta cazanul pe lemne,poate mai putin noaptea ca sa nu ma mai scol din pat sa mai alimentez cazanul.
Deci , in linii mari can asta este cea ce doresc sa realizez,acum sunt in tatonari,caut sa culeg cat mai multe informatii privind centrala pe gaze la care ma voi hotara sa o achizitionez,meseriasul(sau firma) care va realiza lucrarea,modul de realizare a instalatiei,etc.Gazele le am la poarta,prin martie aprilie voi fi racordat,pana atunci vreau sa realizez instalatia,a.i. in momentul in care voi fi racordat, sa pot face  pif-ul centralei si sa verific daca instalatia a fost executata sa functioneze asa cum v-am relatat mai sus.
Cu stima.

#17
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,304
  • Înscris: 30.01.2008

View Posttalica, on 03 februarie 2013 - 18:50, said:

. Puteti sa-mi dati 2-3 variante de componenta a acestei instalatii?
O schema sau numele produselor ?
Sau ceva ca in poza ?

Attached Files



#18
talica

talica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 962
  • Înscris: 21.03.2012
Nume de produse.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate