Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Recomandari Centrale Termice (2013-2018)

* * * * - 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
5309 replies to this topic

#415
eboda

eboda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 605
  • Înscris: 07.12.2007
Nu exista centrala cu piese mai scumpe pe planeta ca BUDERUS
http://termotempserv...uderus-2013.pdf

Centrala MURALA pe gaz  cu cel mai bun raport pret performanta fiabilitate e VAILLANT,  (in grupul  VAILLANT mai sant PROTHERM, SAUNIER DUVAL, HERMANN)
NR 1 la vanzari in ITALIA e  IMMERGAS (marca italiana)
Cele mai multe rate de defectare le are ARISTON   (celebrele placi electronice TERMOWATT ( submarca  ARISTON ) ce pica pe capete)

Cel putin IMMERGAS recunosc slaba fiabilitate a  electronicii italiene  si folosesc la centralele in CONDENSATIE (scumpe) placi electronice HONEYWELL .


ASOCIATIA INSTALATORI UK TOP

http://www.pgs-onlin...ilers-for-2011/

Edited by eboda, 29 December 2013 - 20:15.


#416
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006
piesele de la Vaillant si Viessmann sunt mai scumpe decat cele de la Buderus.
Piesele de la Buderus U012 sunt scumpe pt. ca e un aparat produs de Buderus inainte sa fie preluat de catre Bosch -si Bosch nu (mai) sprijina repararea acestor centrale. Insa in rest.. e asa cum am zis eu.

Cat despre celelalte afirmatii (ca afirmatii sunt).. totul e relativ.. Beretta zic ca ei (impreuna cu Riello) sunt No. 1 in Italia, Ariston zic ca ei, etc.

La centrale in condensatie.. toata lumea stie ca trebuie sa te feresti de cele italiene + Vaillant (care tot pe gandire italiana si piese italiene e facut).

 eboda, on 29 decembrie 2013 - 20:05, said:

ASOCIATIA INSTALATORI UK TOP http://www.pgs-onlin...ilers-for-2011/
deci Bosch Condens 300 si Condens 7000 sunt cele mai bune..

#417
enferno

enferno

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 31.12.2013
Salutari! As dori sa imi instalez o noua centrala de apartament ( 50 mp ) si, profan fiind, indraznesc sa va cer un sfat obiectiv, acest domeniu fiindu-mi total necunoscut. Vechea centrala - Ariston - tocmai ce a crapat definitiv si intr-un moment ideal. Va multumesc anticipat pentru ajutor!

#418
paznicmare

paznicmare

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,450
  • Înscris: 01.02.2010
Uff...
La multi ani tuturor si un nou an plin de bucurii.
Dar in cel mai bun moment al anului, adica azi m-a lasat centrala Joannes ALBA 20 BS cu o viata de 13 ani.
Ce se recomanda la un ap. 2 camere 47 mp?

#419
Super Chief

Super Chief

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 21.08.2007
Uzual pentru o locuinta izolata cat de cat se considera suficient un 50w/mc ( spatiul interior locuintei ) dar realitatea este pe la un 70w posibil chiar 90w/mc ca atare o centrala de 24kw este potrivita unui spatiu pana in 120-140 mp.

Ca model, tip, pret ramane in alegerea fiecaruia.

#420
paznicmare

paznicmare

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,450
  • Înscris: 01.02.2010
Apartamentul este din caramida
Izolat anu acesta cu polistiren de 10.
Macar ceva marca ce se recomanda?

#421
Super Chief

Super Chief

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 21.08.2007
Ce buget maxim se poate aloca pentru achizitie?

#422
paznicmare

paznicmare

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,450
  • Înscris: 01.02.2010
M-am gandit la o centrala Motan C11 SPV 24 MEF
Este in apropierea cartierului un distribuitor al acestor centrale si ma gandesc ca poate sa imi faca si montajul si punerea in functiune avand in vedere ca are si magazin si se ocupa si cu instalatiile sanitare si montaj centrale.
1750 are la oferta
Merita?
Bugetul ca la bugetari, max 2000 cu tot(centrala, manopera, fitinguri etc.)

#423
sbarsanescu

sbarsanescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 694
  • Înscris: 11.07.2006

 paznicmare, on 01 ianuarie 2014 - 16:24, said:

M-am gandit la o centrala Motan C11 SPV 24 MEF - 1750 are la oferta
Merita?
Bugetul ca la bugetari, max 2000 cu tot(centrala, manopera, fitinguri etc.)

La Benedecko - e site online - au oferta la acelasi Motan Start cu 1650 sau 1670 cu termostat inclus - mi se pare o idee buna (termostatul e util). Parerea mea e ca daca cei de langa tine mai cer 100Ron in plus, dar sunt seriosi, nici nu merita sa stai pe ganduri - ia de la ei, cu conditia sa fie oameni daca vreodata ai probleme!

Centrala e bitermica, mai simplu de atat nu se poate. Daca ai apa din circuitul de oras, ar trebui sa fie cea mai buna alegere. Apa calda mai repede decat la cele cu 2 schimbatoare, mai putine componente care se pot defecta. Mai ieftina.

Legat de 2000 cu montaj si fittinguri, mi-e teama ca nu se poate realiza. Sfatul meu e sa cumperi un kit de fittinguri - de ex, la Leroy au un kit acceptabil la 220Ron. Contine inclusiv regulator de gaz. PIF e gratuit, insa ISCIR nu, si asta mai costa vreo 200Ron. Montajul ar trebui sa mai fie vreo 200...

Deci total pt instalat acasa ar cam fi: 5-600 Ron. Te sfatuiesc sa inlocuiesti toti robinetii si regulatorul de gaz... te costa mai mult inlocuirea ulterioara pt unul singur, plus deranjul

Oricum, genul asta de centrala e aproape perfecta. Nu costa mult, din cate stiu are putin plastic, e simpla - aproape rudimentara...

M-am uitat pe site... mai au - la oferta - Motan EKO MT la 1800Ron... nu e diferenta mare de pret fata de 1650.

Asta (EKO MT) nu e bitermica, ci cu schimbator secundar - e solutia mai clasica, care mi se foloseste de mult timp cu succes. Are si afisaj digital (mai usor de "vorbit" cu ea). Conform site-ului, are protectie integrata la variatii de tensiune si traznet. Personal, pt 50-100 Ron in plus, eu as alege-o pe asta.

D-l Octavianlaz e chiar expert in Motani, asa ca daca poti astepta, cel mai bine te sfatuieste dansul - e chiar o persoana deosebita. Eu nici nu stiam de seria EKO - se pare ca e facuta special pt pret minim...

Succes!

Edited by sbarsanescu, 02 January 2014 - 10:33.


#424
daniuliu56

daniuliu56

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 21.12.2013

 sbarsanescu, on 24 decembrie 2013 - 10:57, said:


Craciun Fericit!

Legat de centrala, parerea mea ar fi:

Saunier nu (prea mult plastic)
Baxi nu - garantia implica multe costuri suplimentare


Raman
Vaillant
Viessmann - din cele 4 strict, l-as prefera (mi se pare mai elegant)... ambele insa au mult plastic in interior. Viessmann mi se pare cel mai bine acoperit dpv service.

Daca insa restrictiile nu sunt numai la cele 4 strict, eu m-as gandi la orice alta centrala in promotie la momentul respectiv.

Personal am ales un Motan - in condensare, e adevarat. Sustin si eu recomandarea de condensare... cu orice radiatoare, vei recupera din bani in timp toamna si primavara. Daca ar fi sa aleg eu, as merge strict pe condensare. Cele TF mi se par facute la cost minim...

La Multi Ani si va multumesc pentru raspuns.
Am vorbit cu domnul care se ocupa de instalatie si l-am intrebat daca am putea pune o centrala in condensare cum mi s-a recomandat aici. Dansul spune ca pentru asta va trebui sa schimbam radiatoarele. Cum sunt deja cumparate, ramane doar optiunea unei centrale TF. Pana la urma am ales Viessmann.
Va multumesc inca o data pentru ajutor.

#425
dandanezul

dandanezul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 02.06.2013

 Horix, on 08 martie 2004 - 12:58, said:

OK. Am inteles. Totusi, impresia mea de nespecialist este ca oarecum exista o standardizare la nivel de piese - un fel de similaritate cu industria PC-urilor - si ca tot ce conteaza este sa le asamblezi cum trebuie.
Centrala Motan  nu este cu nimic mai prejos fata de multe alte centrale!  Afara de mici probleme cu piesele consumabile (ntc-uri, vas expansiune) defecte ce apar la toate tipurile de centrala, centrala este exact ce trebuie! Nu are legaturi si racorduri aiurite gen garnitura cu siguranta in teaca cum sunt alte circuri care curg dupa putin timp de functionare, nu are tampenia de robinet de umplere ca la Ariston sau Immergas ce se strica la cateva folosiri si nu este atat de idiot  amplasat ca la multe alte marci! Este robusta,usor accesibila,piesele sunt chiar de buna calitate, pompa este grundfos metalica si nu alte prostii din plastic, vana cu trei cai motorizata este aceasi ca la toate marcile cu astfel de vane, schimbatoarele sunt usor de scos si spalat si de foarte buna calitate, pompa este prevazuta cu aerisitor automat, fluxostatul chiar nu necesita spalari dese ca la alte marci,presostatul este pozitionat vertical si nu orizontal ca la alte marci (deci nu se infunda atat de usor sau chiar deloc) presostatul de fum (diferential) este acelasi ca la marea majoritate a ct ( Honeywell ) si este foarte bine amplasat. Ventilatorul este foarte rezistent si bine amplasat defectandu-se foarte greu, nu se sparg rulmentii sau nu se imbacseste atat de usor fiind inchis destul de etans, vana de gaz este una super buna nu ca jucariile de la Radiant spre ex, marca Honeywell, ce s-au dovedit adevarate dezastre, Placa electronica destul de buna si usor de remediat,micuta,compacta, afisaj electronic cu autodiagnosticare, etc...deci nu este chiar atat de rea,din contra este mult mai buna ca multe alte marci "renumite" dar cand le desfaci te apuca plansul! Daca ar fi fost prevazuta si cu un stuț sau robinet de golire ar fi si mai bine! Iar ntc-urile sa fii fost aplicate era deja centrala ideala!

 Barbituvik, on 28 decembrie 2013 - 20:47, said:


sper ca ai robinetul de umplere inchis!

Edited by florin71_skoda, 15 February 2014 - 07:39.


#426
and_alx

and_alx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 29.08.2006
Salutare,
Doresc sa montez o centrala termica pe gaz intr-o garsoniera de cca.40 mp. Firma care va face montajul are inclusa si o centrala Bosch 4000. Vreau sa stiu daca este o centrala buna sau daca ar trebui sa mai pun cativa banuti (maxim 2500 ron sa coste centrala) si sa cumpar alta centrala. Sper sa ma ajutati, pentru ca acum 5 ani in urma "discutiilor" dintre scheleton si caldut am reusit sa achizitionez o centrala de care sunt multumit. As merge pe aceeasi centrala si la gersoniera dar pretul ei este undeva la 3800 ron. Deci, bosch 4000 sau altceva.

Edited by and_alx, 09 January 2014 - 14:32.


#427
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 and_alx, on 09 ianuarie 2014 - 14:22, said:

Deci, bosch 4000 sau altceva.
intreaba firma cat iese cu centrala-pereche, Buderus U042

#428
sbarsanescu

sbarsanescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 694
  • Înscris: 11.07.2006
Bosch 4000 e o centrala bitermica... personal as prefera una cu schimbator secundar - si ventilator cu turatie variabila. La 2100Ron cat pare sa coste centrala asta, cum vi se pare in comparatie cu un Motan Optimus care in plus fata de Bosch are: ventilator cu rpm variabil, afisaj electronic,

Singura problema - de altfel cu toate cele de mai sus - e ca au puterea minima intre 9 si 10kW, ceea ce e imens pt un apartament de 40mp. Asa ca regimul de functionare nu va fi prea bun in conditiile de acum - cand ai nevoie de 3-4kW pe incalzire, cel mult. Ce se intampla e ca va incalzi f. repede, iar apa in circ de incalzire va trebui s-o tii la peste 60C daca nu vrei sa porneasca/opreasca.

Vezi daca nu gasesti o centrala de 24 cu domeniu de modulatie mai mare - in general cele in condensare fac asta - de la max 5-6 KW pana la 24. De exemplu, un MKDens 25 are puterea minima utila de 4.7kW. Dar costa mai scump.

#429
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 sbarsanescu, on 09 ianuarie 2014 - 16:29, said:

Bosch 4000 e o centrala bitermica... personal as prefera una cu schimbator secundar - si ventilator cu turatie variabila. ..
man, ce spui tu in teorie e adevarat si ramane valabil.
In practica insa e altfel, la fel si in cazul concret de mai sus. Daca omu' are deja o firma de instalatii care o sa-i faca lucrarea, nu stiu daca e bine sa mai schimbam noi optiunile beneficiarului (e bine doar daca putem sa=i oferim userului o varianta alternativa de rezolvare concreta a jobului).
-eu i-am facut o sugestie cu buderus pt. ca am presupus ca firma de instalatii are acces si la acest aparat, daca are acces la centrale Bosch.

Ref. bitermica: daca citesti despre problemele de service (..chiar si aici pe forum) o sa vezi ca juma' din ele se refera la vana cu 3 cai si la schimbatorul in placi. Centrala cu schimbator bitermic e mai simpla si mai durabila in timp -Nota: e valabil exclusiv pentru cele din concernul Bosch.

Ref. ventilator cu turatie variabila, pompe electronice: alte surse de defect garantat. Eu zic sa se bucure cat mai poate de vechile solutii. Din 2015 oricum astealalte o sa fie obligatorii.

Ref. centrala cu condensare: stiu daca merita la o garsoniera..? U042 are omeniu de modulare ce pleaca de 8 kW si un pic.

#430
sbarsanescu

sbarsanescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 694
  • Înscris: 11.07.2006
Ai dreptate, orice piesa in miscare se strica... Sunt de acord ca bitermicele sunt culmea simplitatii - si schimbatoarele de Bosch or fi ele bune, dar per ansamblu, scuze, Gaz 4000 mi se pare prea rudimentara. Macar bani de un afisaj sa fi scos de la marketing. Nu ti se pare scumpa - la ce ofera?

RPM variabil la ventilator e o chestie buna, mai ales daca domeniul de modulatie e adecvat spatiului... practic merge centrala aia cu randament bun si la putere mai mica... nu e bine? Da, adevarat, electronica mai complexa... dar... Chestia cu domeniul de modulatie eu o simt foarte clar la mine, la 100+ mp. Incerc sa inchid din incalzire si am probleme ca a mea nu scade sub 7kW. Cum o fi cu min 8kW la 40mp? Prea cald prea repede, cred eu. De acord, o CT condensare NU merita! e prea scumpa la o locuinta de 40mp!

Legat de ppa electronica, eu chiar vreau s-o schimb la a mea. La 80W si functionare 240h/Luna, am cca 20kWh numai din pompa... in fiecare luna de iarna - fata de 3-5kWh pt cea electronica. Daca vrea cineva sa faca schimb, astept cu interes - dau pompa NOUA in schimb.

#431
and_alx

and_alx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 29.08.2006
Daca am inteles eu bine Bosah a cumprata Buderus, atunci probabil ca este ca la Volkswagen care are in concern Audi( sa nu spunem de Porche). Pentru suma de cca.300 ron se merita trecut de la Golf la Audi A3(adica de la bosch 4000 la buderus U042)? Sau comparatia este deplasata si diferentele constructive si de fiabilitate nu sunt asa de mari. Avand in vedere ca firma pe care am ales-o cere undeva la 4600-4700(fata de alti care cer cca. 6000-6200 si care ofera ariston) cred ca se merita cheltuiti 300 de roni.

#432
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 and_alx, on 09 ianuarie 2014 - 21:14, said:

..diferentele constructive si de fiabilitate nu sunt asa de mari...
diferentele constructive sunt aproape insesizabile -insa la fiabilitate parca diferentele sunt mai mari. Insa poate prinzi un Bosch Gaz 4000 cu garantie 5 ani, si atunci intr-un fel esti acoperit.

 sbarsanescu, on 09 ianuarie 2014 - 20:51, said:

.. eu chiar vreau s-o schimb la a mea...
tu gandesti din punctul de vedere al cunoscatorului si al pasionatului. Pune-te insa si in locul utilizatorului obisnuit, care are cu siguranta alte prioritati.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate