Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?
 Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...
 Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 

Centrale VAILLANT, VUW, VCW..

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
5380 replies to this topic

#3331
marius129

marius129

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 06.11.2013

 servoman, on 17 mai 2016 - 13:11, said:

Desi pentru unii este poate cam scump, acel filtru retine magnetita ce vine din calorifere. Cat a costat filtrul cu tot cu montaj?
Filtrul este model Salus Mag Defender MD22A - din ce am citit pe net despre el pare ca-si face treaba. A costat cam 380 de lei si montajul a fost la pachet cu alte cateva lucruri dar a fost destul de simplu - doar mi-au scurtat o teava pe retur, sub centrala - probabil ca ar fi fost 30 de lei daca era doar el. Ce-mi place este ca la cum e montat la mine e f usor sa-l golesc - am robinetul de oprire retur chiar sub el ca robinetii filtrului sunt mici si greu de folosit si inchid returul de acolo si apoi purjez ce e in filtru si asta inseamna ca mi se goleste si ce e in centrala. Apoi il desfac si scot magnetul si-l spal. Deja l-am curatat de 2 ori si a scos mazga si pilitura din retur. Inca o chestie misto ce am citit pe net - ca sa cureti mai bine - cand purjezi din filtru, dupa ce iese ce era in coloana retur, poti sa dai drumul la alimentare apa de alimentare retur si sa tii filtrul deschis pe purjare in continuare si e un fel de spalare suplimentara :)

#3332
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,590
  • Înscris: 07.09.2008
Nu este bine sa faci acea "spalare" a instalatiei de prea multe ori. Apa proaspat introdusa are continut de calcar si impuritati, dar ce este mai important are si continut mare de oxigen ceea ce face ca magnetita sa se formeze in continuare si se accentueaza si coroziunea otelului din care este facut caloriferul. E suficient sa cureti filtrul periodic si daca vrei sa stopezi coroziunea exista si substante inhibitoare de coroziune ce se introduc in apa din calorifere si in acest fel ai rezolvat multe din viitoarele probleme ce pot aparea la centrala.

#3333
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
Sau sunt produse speciale care se baga in apa din centrala, si omoara tot ce este "viu" in apa, ataca si calcarul...

#3334
gigi16

gigi16

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 06.06.2016
Centrala Vaillant VUI 282-7 cu boiler 20 l incorporat montata in anul 2013
Buna ziua ! Am si eu o problema legata de reglajele "sarcina incalzirii" si anularea "blocarii reconectarii in regim de incalzire". Mentionez ca aceste aspecte au fost aduse la cunostinta personalului care a asigurat punerea in functiune, serviceul si VTP, personal recomandat de vanzator si care cred ca nu au habar de astfel de reglaje. In acest context as ruga un profesionist sa ma ajute cu sfaturi privind locatia potentiometrilor de reglaj si recomandari pentru reglaje tinand cont de urmatorii factori:
1. Am o suprafata incalzita de 80mp incalzire in pardoseala (centrala fiind de 28 kw) cred ca ar fi necesar o adaptare a puterii centralei pe incalzire pentru un consum mai mic.
2. La o temperatura pe tur de 45-50 grade, cu pauzele pe care le face arzatorul prin blocarea reconectarii, uneori e nevoie de cateva ore pt. a ajunge la temperatura setata pe termostatul ambiental.
In speranta ca nu am gresit topicul, va rog sa ma ajutati sa fac aceste reglaje pentru un consum mai mic si un randament mai bun.
Daca exista alte reglaje de care eu nu stiu, va rog deasemenea sa ma ajutati.
Va multumesc !

#3335
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,590
  • Înscris: 07.09.2008
Mai intai trebuie sa intri in meniul de diagnoza si reglaje ca sa poti face nmodificari. Pentru asat trebuie sa apesi simultan butoanele "i" si "+" si pe ecran apare "d00" sau "d0" in functie de varianta de soft. Esti deja la nivelul care trebuie, "d0" reprezentand parametrul din care se modifica puterea pe incalzire. Apesi butonul "I" si pe ecran va aparea o valoare numerica care la modelele mai vechi era in cifre de la 0 la 15 unde zero este puterea minima si 15 este puterea maximaq de 28KW, iar la modelele mai noi este posibil sa fie trecuta direct valoarea in KW asa ca este mai usor sa modifici pana la valoarea minima. Cu "+ " si "-" modifici la valoarea dorita (minim in cazul tau) si pentru memorare apesi pe butonul "i" minim 5-6 secunde. Ca sa iesi din meniu apesi pe butonul reset si sfatul meu este sa intri din nou la "d0" ca sa vezi daca ai memorat corect, daca nu trebuie sa repeti reglajul.
Practic la 80mp ai nevoie de mai putini KW decat este minimul acestei centrale, adica 10KW, dar pentru ca nu se poate mai putin (teoretic) atunci vei fi nevoit sa te multumesti cu acest minim.
Doar centralele in condensare pot functiona cu puteri mai mici de 5-6kw sau chiar mai putin la unele modele.
Mai poti modifica un parametru "d02" care este timp de blocare arzator si este setat din fabrica la 15 minute dar asta in anumite conditii conform unui grafic (tabel ) care il gasesti in manualul de instalare. Ca sa intelegi, acest timp insemna cat este blocata centrala pe incalzire intre aprinderi (dupa ce s-a oprit flacara cand se atinge temperatura setata pe tur) in functie de temperatura de tur. Daca reduci acest timp atunci pauzele centralei intre aprinderi vor fi mai mici si in acest fel vei atinge mai repede temperatura de ambient dorita. Ca sa ajungi la "d02" trebuie sa intri in meniu si cand apare d00 trebuie sa apesi pe "+" pana ajungi la d02 apoi apesi pe "i" si vezi valoarea care trebuie sa o modifici sau nu.

#3336
tinel231

tinel231

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 15.03.2009

 servoman, on 06 iunie 2016 - 10:27, said:

la modelele mai noi este posibil sa fie trecuta direct valoarea in KW asa ca este mai usor sa modifici pana la valoarea minima.
Confirm ,la VUW 242/ 5-3 (turbotec plus)  asa e afisata puterea , cu valori intre 8-24.

#3337
D4Nl

D4Nl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 21.01.2014
Salut , nu am gasit un topic potrivit ,si acesta mi se pare cel mai aproape.
      Am o centrala Ferrari , si de ieri nu vrea sa mai functioneze cum trebuie , respectiv sa de.a apa calda.Pe ecranul ei imi apare eroarea : F05 .Are presiune si nu a mai facut asa inainte.
Ce este de facut?

#3338
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Prima data te duci la doctor ca sa-ti faci ochelari, pentru ca centrala Ferrari nu exista. Posted Image  Dupaia citesti in manualul centralei ce inseamna F05 ca sa stie lumea cam ce sa-ti spuna. Daca nu ai manualul, va trebui sa spui exact ce model de centrala ai. (sau sa-i faci o poza)

Probabil ca ai ceva model de centrala marca Ferroli (de aici si confuzia cu masinile Ferrari) si in cazul asta F05 este posibil sa se datoreze cosului de evacuare cu probleme sau chiar datorita defectari ventilatorului sau a placi electronice.

Uite si citeva exemple:

F05 - ferroli divatech
Attached File  F05 - ferroli divatech.png   45.95K   17 downloads

F05 - ferroli divatop
Attached File  F05 - ferroli divatop.png   28.05K   16 downloads

F05 - ferroli domina
Attached File  F05 - ferroli domina.png   58.71K   13 downloads

Edited by florin71_skoda, 06 June 2016 - 17:29.


#3339
strumpfhosen

strumpfhosen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 22.11.2006
Salut, am un vaillant ecotec pkus wuv int 2 306/5-5 montata de cateva luni si deja au inceput manifestarile ciudate:
1. Cand pornesc ACM la una din bateriile de cada (robinet deschis maxim), desi starea e corecta S.14, temperatura nu trece de 58℃. Daca insa deschid robibetul la jumatate, starea ramane corect s.14, insa ACM urca la 70-72℃. Service-ul este incapabil sa-mi ofere o explicatie in conditiile in care la orice alta baterie din casa (chiuveta sau cada) acest comportament nu se manifesta.
2. Am un termostat Computherm fara fir, care pe perioada verii are setata si blocata temperatura la 13℃ pentru a nu porni incalzirea caloriferelor. Astazi dimineata m-am trezit cu caloriferele fierbinti in conditiile in care termostatul arata temperatura ambientala 24℃. Mentionez ca locuiesc la casa, am izolatie de 15cm exterior cu polistiren extrudat grafitat (acela gri) iar geamurile cu tamplarie termopan erau inchise.

Va rog sa va expuneti parerile cu privire la cele doua situatii.

Va multumesc si astept raspunsurile voastre

#3340
gigi16

gigi16

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 06.06.2016

 servoman, on 06 iunie 2016 - 10:27, said:

Mai intai trebuie sa intri in meniul de diagnoza si reglaje ca sa poti face nmodificari. Pentru asat trebuie sa apesi simultan butoanele "i" si "+" si pe ecran apare "d00" sau "d0" in functie de varianta de soft. Esti deja la nivelul care trebuie, "d0" reprezentand parametrul din care se modifica puterea pe incalzire. Apesi butonul "I" si pe ecran va aparea o valoare numerica care la modelele mai vechi era in cifre de la 0 la 15 unde zero este puterea minima si 15 este puterea maximaq de 28KW, iar la modelele mai noi este posibil sa fie trecuta direct valoarea in KW asa ca este mai usor sa modifici pana la valoarea minima. Cu "+ " si "-" modifici la valoarea dorita (minim in cazul tau) si pentru memorare apesi pe butonul "i" minim 5-6 secunde. Ca sa iesi din meniu apesi pe butonul reset si sfatul meu este sa intri din nou la "d0" ca sa vezi daca ai memorat corect, daca nu trebuie sa repeti reglajul.
Practic la 80mp ai nevoie de mai putini KW decat este minimul acestei centrale, adica 10KW, dar pentru ca nu se poate mai putin (teoretic) atunci vei fi nevoit sa te multumesti cu acest minim.
Doar centralele in condensare pot functiona cu puteri mai mici de 5-6kw sau chiar mai putin la unele modele.
Mai poti modifica un parametru "d02" care este timp de blocare arzator si este setat din fabrica la 15 minute dar asta in anumite conditii conform unui grafic (tabel ) care il gasesti in manualul de instalare. Ca sa intelegi, acest timp insemna cat este blocata centrala pe incalzire intre aprinderi (dupa ce s-a oprit flacara cand se atinge temperatura setata pe tur) in functie de temperatura de tur. Daca reduci acest timp atunci pauzele centralei intre aprinderi vor fi mai mici si in acest fel vei atinge mai repede temperatura de ambient dorita. Ca sa ajungi la "d02" trebuie sa intri in meniu si cand apare d00 trebuie sa apesi pe "+" pana ajungi la d02 apoi apesi pe "i" si vezi valoarea care trebuie sa o modifici sau nu.

Va multumesc pentru raspuns d-le servoman, am reglat timpul de blocare a arzatorului pe d02 pana la 8 min. minimul permisiv, as vrea daca se poate, sa anulez aceasta optiune, adica timpul de blocare sa fie 0, pentru ca dupa cateva cicluri de cuplare a arzatorului timpul de functionare al centralei pana cand decupleaza termostatul de cazan este de cateva zeci de secunde iar apa din instalatie nu trece in acest timp prin cazan. Cred ca am facut multa risipa, la gaz, din aceasta cauza. Pe de alta parte poate ajustarea pentru adaptarea puterii d00 va creea cicluri mai lungi in functionarea arzatorului.

#3341
radunre

radunre

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 05.02.2009
@ strumpfhosen
1. Cred ca este o problema de debit. La robinetul de cada, debitul fiind semnificativ mai mare decat la alti robineti, centrala nu poate asigura temperatura setata. La momentul reducerii debitului prin deschiderea la jumatate, centrala ajunge la temperatura ceruta.
2. Fiind un termostat fara fir, receptorul o mai ia razna si cel mai probabil a pornit centrala. E posibil sa existe interferente cu vre-un emitator radio (router, telefon, alt termostat fara fir prin vecini etc.). Merita incercata schimbarea canalului de comunicatii (daca este posibil).

Edited by radunre, 07 June 2016 - 09:15.


#3342
strumpfhosen

strumpfhosen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 22.11.2006
Inteleg chestia legata de debit din pdvd tehnic, dar sincer, la o centrala cu pretentii de top, mi se pare o porcarie. In plus de asta nimeni nu te avertizeaza relativ la acest aspect. Mizerie corporatista...

In ce priveste senzorul m-am gandit si eu ca poate s-a intamplat ceva de genul mentionat de tine.
Setup-ul de alimentare cu curent electric al senzorului si al centralei include un UPS destul de baban, care stabilizeaza cu brio tensiunea (care rar fluctueaza intre 220 si 230V), asa ca un varf de tensiune iese din discutie.
Casele invecinate sunt destul de departe pentru a capta interferente de la vecini, de la alte controllere de temp.
Ramane posibilitatea altor interferente desi am senzorul de la vechea centrala si merge normal de 3 ani de zile.

Alte pareri?

#3343
tinel231

tinel231

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 15.03.2009

 strumpfhosen, on 07 iunie 2016 - 09:25, said:

Setup-ul de alimentare cu curent electric al senzorului si al centralei include un UPS destul de baban, care stabilizeaza cu brio tensiunea (care rar fluctueaza intre 220 si 230V), asa ca un varf de tensiune iese din discutie

Eu zic sa nu te bazezi asa tare pe UPS -ul ala, mai ales la varfurile rapide de tensiune  ...cauta ceva informatii despre UPS-urile cu sinusoida pura, ca prin comparatie sa vezi cate pb. au cele normale ...
Daca zici ca n-ai pb. cu tensiunea de ce ai pus UPS ? E posibil ca UPS . care scoate tensiune de alte forme decat sinusoidale sa creeze pb. sursei (in comutatie) a CT.

Edited by tinel231, 07 June 2016 - 11:47.


#3344
strumpfhosen

strumpfhosen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 22.11.2006
Sursa este asta: UPS APC Back-UPS ES 700VA, si cred ca se apropie destul de mult de forma sinusoida dr care vorbesti. Sunt niste imagini pe net, eu n-am osciloscop sa o verific.
Motivul pentru care am instalat-o (desi evident nu era nevoie) este ca sa nu le dau motiv "meseriasilor priceputi" de la service-urile noastre din romanica, sa se dea ei rotunzi. Fix de asta am instalat-o.
Exact de asta mi-am montat si filtre de dedurizare a apei si magnetice (fix frectie la picior de lemn in zona unde locuiesc eu) ca sa isi arate "competentele" lor minunate.
Sorry ca m-am enervat iar...

#3345
radunre

radunre

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 05.02.2009
Daca debitul si/sau deltaT (diferenta de temperatura intre apa rece si cea calda livrata de centrala) depasesc posibilitatile centralei, este absolut normal sa nu obtii apa la temperatura setata.
Daca te incadrezi in parametrii de functionare specificati in manual, centrala trebuie sa livreze apa la temperatura ceruta, cu fluctuatii minime sau deloc.

Pentru partea cu termostatul, daca tot e pemt. de vara si nu e folosit, recomand eliminarea receptorului (cu shuntul de rigoare in centrala) pentru a observa comportamentul centralei. Daca pana la toamna nu mai apare fenomenul descris, eu cred ca 99% este o problema cu termostatul/receptorul.
Daca esti amator de bricolaj, poti incropi o simpla instalatie de test cu un buzzer si perechea termostat in ideea de a observa eventualele cuplari aiurea.

#3346
strumpfhosen

strumpfhosen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 22.11.2006
Ideea cu buzzerul nu e rea avand in vedere ca receptorul nu are opriune de modificare a frecventei canalului de comunicatie cu baza (emitatorul) si nici baza nu are o astfel de optiune. Ma gandesc sa fac niste teste asa ca idee sa vedem cand/daca/cum declanseaza...

Chestia cu parametrii de functionare, nu ti-o comunica nimeni nici macar la instalare, asta trebuie tu sa citesti, iar daca nici nu te pricepi, sau nu prea ai cum sa verifici daca esti in parametri, e absolut inutil.. In fine, sunt dezamagit de incompetenta oamenilor de la service care nu raspund decat: nu stiu si de faptul ca nu mi-am invatat lectia ca la noi scump (sau premium cum vrei) nu inseamna neaparat mai bun.
Eu am avut un Ferolli inainte care a crapat dupa 3 ani (a pleznit schimbatoru' de caldura), de-aia am zis sa iau ceva mai "bun".

#3347
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,590
  • Înscris: 07.09.2008
Modelul tau de termostat are sigur posibilitatea schimbarii frecventei de comunicare. Daca ai manualul, acolo este explicat cum se face, daca nu ai manualul, cu o cautare simpola pe net sau pe aria de termostate gasesti manualul tipului tau de termostat.

#3348
strumpfhosen

strumpfhosen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 22.11.2006
Jumperii aceia micuti, imi amintesc acum :) Multumesc de reminder, il butonez acasa

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate