Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrebari srl nou

Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

Care este NUMELE LUI DUMNEZEU?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
3140 replies to this topic

#1
ady_maris

ady_maris

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,559
  • Înscris: 29.03.2006
IAHWEH=IAHSUAH TRADUS DOMNUL =ISUS

YHWH= Yahsuah Hanozri Wumelech Hajehudim..........ISUS NAZARINEANUL IMPARATUL IUDEILOR!!!!
6. Am făcut cunoscut Numele Tău oamenilor, pe care Mi i-ai dat din lume. Ai Tăi erau, și Tu Mi i-ai dat; și ei au păzit Cuvântul Tău.

26. Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău, și li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu, să fie în ei, și Eu să fiu în ei.”

10. pentru ca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ și de sub pământ,
11. și orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.

12. În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți.”

17. Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus, și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.

23. Și porunca Lui este să credem în Numele Fiului Său Isus Hristos, și să ne iubim unii pe alții, cum ne-a poruncit El.

13. V-am scris aceste lucruri ca să știți că voi, care credeți în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveți viața veșnică.

#2
Kyu

Kyu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,547
  • Înscris: 24.01.2007
INRI? De asemenea ma intreb care o fi numele adevarat a lui Harap-Alb?

Edited by Kyu, 06 February 2007 - 16:38.


#3
katman

katman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,434
  • Înscris: 16.05.2004
Din ce ai scris tu acolo inteleg ca unul e isus si celalat tatal.
Pe de alta parte iahsuah asta este dupa un search pe google un fel de inventie romaneasca protestanta, n-am gasit nici macar o referinta iudaica. Si mi se pare ca mai sunt vreo 50 de topicuri cu aceeasi tema.
O fi din vina traducatorului?

#4
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007
Exod 3
13Moise a zis lui Dumnezeu: ,,Iată, cînd mă voi duce la copiii lui Israel, şi le voi spune: ,Dumnezeul părinţilor voştri m'a trimes la voi`; şi mă vor întreba: ,Care este Numele Lui?` ce le voi răspunde?``

    14Dumnezeu a zis lui Moise: ,,Eu sînt Cel ce sînt.`` Şi a adăugat: ,,Vei răspunde copiilor lui Israel astfel: ,,Cel ce se numeşte ,Eu sînt`, m'a trimes la voi.``

In NT este fraza "ego eimi" care este folosita de 47 de ori si numai in contextul numelui lui Dumnezeu.

Edited by zexelica, 06 February 2007 - 16:42.


#5
ady_maris

ady_maris

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,559
  • Înscris: 29.03.2006

Quote

Din ce ai scris tu acolo inteleg ca unul e isus si celalat tatal.
Pe de alta parte iahsuah asta este dupa un search pe google un fel de inventie romaneasca protestanta, n-am gasit nici macar o referinta iudaica. Si mi se pare ca mai sunt vreo 50 de topicuri cu aceeasi tema.
O fi din vina traducatorului?

De aceea este scris numele Yahweh în legătură cu eliberarea lui Israel, pentru că sub acest Nume s-a descoperit Dumnezeu lui Moise, care urma să conducă ieșirea sub călăuzirea lui Dumnezeu. Yahweh a devenit Numele de Legământ al Domnului Dumnezeu în Vechiul Testament. În acest Nume trebuia să fie binecuvântat Israel (Num. 6.22-27).

CELE ȘAPTE NUME COMPUSE

În același mod cum este folosit Elohim într-un anumit context, tot așa se întâmplă și cu Numele Yahweh: Yahweh-Jireh - „Domnul va purta de grijă” (Gen. 22.7-14); Yahweh-Rapha - „Domnul vindecă” (Exod 15.26); Yahweh-Nisi - „Domnul steagul meu” (Exod 17.15); Yahweh-Shalom - „Domnul păcii” (Jud. 6.24); Yahweh-Zidkenu - „Domnul neprihănirea noastră” (Ier. 23.6); Yahweh-Shammah - „Domnul este aici” (Ez. 48.35); Yahweh-Sabaoth - „Domnul oștirilor” (1 Sam. 1.3). Numele acelea exprimă toate calitățile Sale.

Unde vedem aici mai multe persoane?Sunt mai multe calitati,dar acelasi UNIC Dumnezeu,cu mai multe Nume ,descoperite!!


Evreii folosesc în rugăciunile lor adresarea „Adonai” și „Elohim”, pentru că nu doresc să pronunțe Numele, cum spune textul din Amos 6.10: „Tăcere! Căci nu trebuie să pomenim acum Numele Domnului!” „Adonai” înseamnă „Domn și Stăpân”. Această denumire a fost folosită în Noul Testament de repetate ori referitor la Hristos, de exemplu în Ioan 13.13; Luca 6.46, etc. Cu cuvântul Adonai nu există nici o combinație de nume, cum se întâmplă cu numele Elohim și Yahweh.

În Exod 4.10 este scris: „Moise a zis lui Yahweh: „Ah, Adonai, eu nu sunt un om cu vorbirea ușoară.”” Moise era conștient de faptul că Dumnezeu ÎI rânduise pentru o anumită slujbă, de aceea s-a adresat Domnului cu „Adonai”. Aceasta definește relația dintre Domnul, care poruncește, și acela care execută poruncile și însărcinările Sale, ca rob.

Nu Yahweh S-a descoperit ca Elohim, ci Elohim S-a făcut de cunoscut ca Yahweh. În veșnicie era numai Elohim. Apoi El s-a arătat ca Yahweh. Astfel a lucrat, a umblat și a vorbit Dumnezeu în toată perioada Vechiului Testament.
MARE ATENTIE!!!
Dumnezeul Atotputernic ne întâlnește ca Domn – două Nume, două descoperiri dar întotdeauna Una și aceeași Persoană.

Aceasta este de mare importanță pentru descoperirea Sa proprie în Noul Testament. Fiul nu S-a descoperit ca Tată, ci Tatăl S-a arătat în Fiul. Aceasta este descoperirea lui Dumnezeu. Nu a existat nici un proroc sau apostol care să fi crezut că Dumnezeu este alcătuit din mai multe persoane.

Dimpotrivă: sublinierea a constat în faptul că există numai un singur Dumnezeu. Prin Moise, Domnul a mărturisit despre Sine: „Ascultă Israele! Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn. Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta și cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta.” (Deut. 6.4-5) Acest lucru trebuie să rămână veșnic valabil, pentru că a fost spus chiar de către Cel veșnic.


Cuvintele din Deuteronom 4.35-39 sunt la fel o mărturie clară: „Numai tu ai fost martor la aceste lucruri ca să cunoști că numai Domnul este Dumnezeu și că nu este alt Dumnezeu afară de EL. Din cer te-a făcut să auzi glasul Lui, ca să te învețe și pe pământ te-a făcut să vezi focul Lui cel mare și ai auzit cuvintele Lui din mijlocul focului...

Să știi dar în ziua aceasta și puneți în inimă că numai Domnul este Dumnezeu, sus în cer și jos pe pământ și că NU ESTE ALT DUMNEZEU AFARĂ DE EL.” Există un singur Dumnezeu, dar El se poate descoperi pe pământ, și în același timp poate să fie și în cer; glasul Lui poate răsuna de sus, El fiind în același timp și pe muntele Sinai.

30. Eu și Tatăl una suntem.”
31. Atunci Iudeii iarăși au luat pietre ca să-L ucidă.IOAN 10.

7. Dacă m-ați fi cunoscut pe Mine, ați fi cunoscut și pe Tatăl Meu. Și de acum încolo Îl veți cunoaște; și L-ați și văzut.”
8. „Doamne” , i-a zis Filip, „arată-ne pe Tatăl, și ne este de ajuns.”
9. Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi, și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl. Cum zici tu dar: ,Arată-ne pe Tatăl?IOAN 14.

Edited by ady_maris, 06 February 2007 - 16:54.


#6
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007
Geneza1:1 "La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pămîntul."

Cuvintul Dumnezeu este אֱלֹהִים,’elohim, care este plural masculin.

#7
ady_maris

ady_maris

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,559
  • Înscris: 29.03.2006
„De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști, în ziua aceea, că Eu vorbesc și zic: ,Iată-Mă!‘“ (Isa. 52, 6).

Același, despre care Moise spunea: „Cel ce se numește ,EU SÎNT‘, m-a trimis la voi“ (Exod 3, 14), Se prezintă cu aceleași cuvinte poporului Israel, pe muntele Sinai: „Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte poporului Israel, și a zis; ,EU SÎNT Domnul (Iahveh), Dumnezeul tău (Elohim), care te-a scos din țara Egiptului, din casa robiei.“ (Exod 20, 1-2). În proorocul Isaia este subliniată această denumire în mod deosebit: „… EU, Domnul (Iahveh), Cel dintîi și același pînă în cele din urmă veacuri.“ (Isa. 41, 4). „EU SÎNT Domnul (Iahveh), acesta este Numele Meu; și slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea idolilor.“ (Isa. 42, 8). „EU, Eu sînt Domnul (Iahveh), și afară de Mine nu este nici un Mîntuitor … că EU sînt Dumnezeu.“ (Isa. 43, 11-12). „Așa vorbește Domnul, Împăratul lui Israel și Răscumpărătorul lui, Domnul oștirilor: ,EU SÎNT Cel dintîi și Cel de pe urmă, și afară de Mine, nu este alt Dumnezeu.“ (Isa. 44, 6). „EU Domnul, am făcut toate aceste lucruri.“ (vers. 24). În capitolul 45 se spune: „EU SÎNT Domnul, și nu mai este altul, afară de Mine nu este Dumnezeu … EU SÎNT Domnul și nu este altul.“ (vers. 5-6). „… EU, EU SÎNT Cel dintîi, și tot Eu sînt și Cel de pe urmă, Mîna Mea a întemeiat pămîntul și dreapta Mea a întins cerurile.“ (Isa. 48, 12-13).

În tot Vechiul Testament au existat oameni care au cunoscut Numele Domnului și L-au chemat și L-au lăudat pe Dumnezeu în acest Nume. Trecerea la Noul Testament este descrisă la fel de clar: „… și-i vei pune numele Isus“ (Mat. 1, 21). EL a fost născut ca Salvator care este Hristosul, Mesia, Domnul (Luca 2, 11). Dar El a primit Numele, așa cum era obiceiul, în ziua a opta, cînd trebuia tăiat împrejur (Luca 2, 21).

și în Noul Testament nu este vorba doar despre modul sau despre felul în care Dumnezeu Se descoperă, și anume ca Tată în cer, în Fiul pe pămînt și în Biserică prin Duhul Sfînt, ci este vorba despre Numele în care se află salvare și mîntuire, Nume în care ne adresăm lui Dumnezeu. Pentru mîntuirea noastră, Dumnezeu S-a făcut de cunoscut doar într-un singur loc pe pămînt, în Isus Hristos, Domnul nostru. Cine vrea să-L afle pe Dumnezeu trebuie să-L caute acolo unde El se lasă găsit și trebuie să-L vedem acolo unde El poate fi văzut și trebuie să-L auzim acolo unde este de auzit, adică acolo unde El și-a pus Numele Său și Se descoperă. Singura întîlnire personală a lui Dumnezeu cu omenirea, și de aceea și a omenirii cu Dumnezeu, este în Hristos, Domnul nostru.

#8
Strict

Strict

    Custom member title

  • Grup: Members
  • Posts: 5,226
  • Înscris: 07.08.2006
Martorii lui Iehova sînt protestanți?

#9
naughtydream01

naughtydream01

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,797
  • Înscris: 13.03.2005

View PostStrict, on Feb 7 2007, 09:40, said:

Martorii lui Iehova sînt protestanți?
Nu?

#10
vajean

vajean

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 07.02.2007

View Postnaughtydream01, on Feb 7 2007, 09:43, said:

Nu?

NU.

#11
Strict

Strict

    Custom member title

  • Grup: Members
  • Posts: 5,226
  • Înscris: 07.08.2006
Am luat un citat la întîmplare.

View Postady_maris, on Feb 7 2007, 08:59, said:

„EU SÎNT Domnul (Iahveh), acesta este Numele Meu; și slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea idolilor.“ (Isa. 42, 8).

Uite cum sună în Biblia ortodoxă: "Eu sunt Domnul și acesta este numele Meu. Nu voi da nimănui slava Mea și nici chipurilor cioplite cinstirea Mea."  Deci probabil e de la traducere; în Biblia ta a adăugat cineva "Iahveh" în paranteză.  Se vede clar că-i altă traducere, ce-i la tine idoli aici e chip cioplit.

N-am răbdare să verific și celelate versete, l-am ales chiar la întîmplare (pe la mijlocul celui mai gros paragraf ;) ); deci dacă găsești unul care să sune la fel, zi care.  Sau dacă nu, din ce Biblie îți extragi citatele?  Cîte Biblii sînt?

#12
katman

katman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,434
  • Înscris: 16.05.2004
Va dati seama ce probleme au ingerii.
Pai cum striga unul "EusuntDomnul, hai la masa!" pac devine un mic lucifer.
Problematic.
Oare folosesc porecle intre ei?

#13
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007
Strict

Quote

Uite cum sună în Biblia ortodoxă:
Nu traducerea este standardul, ci textul original.

Biblia ortodoxa are, ca toate celelalte traduceri, multe greseli, iar daca nu studiezi in ebraica sau greceste poti trage concluzii gresite.

De ex. Geneza 5:3
La vîrsta de o sută treizeci de ani, Adam a născut un fiu după chipul și asemănarea lui, și i -a pus numele Set.
In varianta ortodoxa este "230".

Evrei 10:25
25Să nu părăsim Biserica noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alții, și cu atît mai mult, cu cît vedeți că ziua se apropie.
Cuvintul biserica in greceste este "εκκλησια "
Uite textul in textul grecesc si gaseste tu cuvintul "εκκλησια".
25μη εγκαταλειποντες την επισυναγωγην εαυτων καθως εθος τισιν αλλα παρακαλουντες και τοσουτω μαλλον οσω βλεπετε εγγιζουσαν την ημεραν
Nu este in text.
Deci daca vrei sa studiezi si sa afli adevarul, nu ce zic unii si altii, trebuie sa te duci la textul in limbile originale.

#14
naughtydream01

naughtydream01

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,797
  • Înscris: 13.03.2005

View Postvajean, on Feb 7 2007, 09:50, said:

NU.
Era retorică.

#15
Strict

Strict

    Custom member title

  • Grup: Members
  • Posts: 5,226
  • Înscris: 07.08.2006

View Postzexelica, on Feb 7 2007, 12:02, said:

Strict

Nu traducerea este standardul, ci textul original.

Biblia ortodoxa are, ca toate celelalte traduceri, multe greseli, iar daca nu studiezi in ebraica sau greceste poti trage concluzii gresite.

De ex. Geneza 5:3
La vîrsta de o sută treizeci de ani, Adam a născut un fiu după chipul și asemănarea lui, și i -a pus numele Set.
In varianta ortodoxa este "230".

Evrei 10:25
25Să nu părăsim Biserica noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alții, și cu atît mai mult, cu cît vedeți că ziua se apropie.
Cuvintul biserica in greceste este "εκκλησια "
Uite textul in textul grecesc si gaseste tu cuvintul "εκκλησια".
25μη εγκαταλειποντες την επισυναγωγην εαυτων καθως εθος τισιν αλλα παρακαλουντες και τοσουτω μαλλον οσω βλεπετε εγγιζουσαν την ημεραν
Nu este in text.
Deci daca vrei sa studiezi si sa afli adevarul, nu ce zic unii si altii, trebuie sa te duci la textul in limbile originale.
Asta nu spune nimic.  Caută citatele lui și vezi dacă apare Iahveh acolo.

#16
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007
Strict

Quote

Asta nu spune nimic. Caută citatele lui și vezi dacă apare Iahveh acolo.
Da.

#17
UnixMarius

UnixMarius

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,435
  • Înscris: 02.03.2006

View Postzexelica, on Feb 6 2007, 17:14, said:

Geneza1:1 "La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pămîntul."

Cuvintul Dumnezeu este אֱלֹהִים,’elohim, care este plural masculin.


http://en.wikipedia.org/wiki/Eloah

#18
katman

katman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,434
  • Înscris: 16.05.2004
Posibila solutie: http://lucis.net/stu...ion_clarke.html

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate