Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Parere despre firma Kimberfeel

Parere despre firma Kimberfeel

Hyundai Sonata 2.0i

DD-WRT si VPN
 LIMBA ROMANA ESTE MAI VECHE DECAT...

Alegere smartphone - 500 lei

Zgomot la rulare Golf 6

Caut un furnizor
 Ce politician as vrea sa vad in p...

Rutare in SW2014 si setari ptr Dr...

Intrebare Router wi-fi

Galaxy S5 Tine EXTREM de putin in...
 Share Play - Playstation 4

Alimentare hartie HP F2480

Speed Taxi.

Toshiba Satellite P50-B-10V
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Termostate, Cronotermostate cu/fără fir, Automatizări

  • Please log in to reply
1966 replies to this topic

#1963
vdoru

vdoru

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 09.09.2007
  • ID membru: 224,401
  • Locație: Bucuresti

Ca tot veni vorba, Florin am vazut foarte multe replay-uri ale tale la subiectul termostate.
Oare un Computerm Q7 RF o fi compatibil?

Citez din "propaganda" (e copy-paste, greselile gramaticale nu imi apartin):

Termostat de ambient fara fir Computerm Q7 RF wireless este compatibile cu centralele: Immergas, Vaillant, Viessmann, Ariston, Saunier Duval, Junkers, Proterm Ray, BOSCH, Beretta, Buderus, etc.
Este adecvat pentru comanda aparatelor de încãlzire sau de climatizare,fiind compatibil cu majoritatea cazanelor de încãlzire centralã comercializate în România, indiferent de tensiunea de comandã, de 24 V sau 230 V.


Multumesc!

As fi recunoscator oricui pentru raspunsul la intrebarea de mai sus.

#1964
florin71_skoda

florin71_skoda

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,734
  • Înscris: 02.01.2008
  • ID membru: 267,365
  • Locație: alba iulia
Da, este compatibil pentru ca si Q7 are in el releu.

Dar si cu asta ce-l ai acum trebuia sa mearga daca legi bornele Com si NO la unul din strapurile alea doua din centrala.
Acum intreb si eu: dupa ce ai legat termostatul, ai cerut o temperatura mai mare in camera ? Ai cerut sa zicem 30grd ? Sa auzit in termostat cuplarea releului si a aparut pe afisajul termostatului simbolul ca trebuie sa plece centrala ?
Incearca prima data sa-i ceri la termostat o temperatura mai mica decit in camera si dupaia una mai mare, ca-i posibil sa fie blocat releul si sa nu plece daca nu-i ceri mai putin si dupaia mai mult. Poti face treaba asta si cu termostatul necuplat la centrala. Ideea este ca trebuie sa auzi cum clantane releul cind ceri temperatura mai mare.

Edited by florin71_skoda, Today, 08:05.


#1965
VvaliFlorin

VvaliFlorin

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: Today, 08:30
  • ID membru: 884,186
Salut Florin,

Am achizitionat un termostat cu imersie IMIT TC2, am vazut pe carcasa lui schema de conectare, insa cand deschid carcasa, vad patru pozitii pentru legat fire. Eu cred ca cele patru pozitii sunt: C, 2-normal deschis, 1-normal inchis, impamantare. Am pus doua poze mai jos care arata atat diagrama de pe carcasa, cat si o incercare de-a mea de a identifica ce reprezinta fiecare din cele patru pozitii. Imi poti spune te rog daca este corect? Multumesc pentru ajutor.

Diagrama pe carcasa: http://imgur.com/EjHzccC&51AMO9B#0

Identificare conexiuni: http://imgur.com/EjHzccC&51AMO9B#1

#1966
florin71_skoda

florin71_skoda

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,734
  • Înscris: 02.01.2008
  • ID membru: 267,365
  • Locație: alba iulia
Ai doar pe jumatate dreptate.
- Intradevar C-este comunul, 2-normal deschis si 1-normal inchis
- Ai gresit la identificarea bornelor. Refa poza 2 din mai multe unghiuri ca aici ai gresit.

Fi si tu un pic mai atent Imagine publicată
Ai 4 suruburi. Ai 3 suruburi/papuci care seamana intre ele ca si forma si marime si ai 1 papuc total diferit. Pe deasupra ala diferit se vede foarte clar ca este legat la carcasa metalica. Asa ca ala diferit este pamintarea. Alealalte 3 daca te uiti atent sunt notate cu C, 1 si 2 Imagine publicată
(ori tu ai zis ca pamintarea termostatului ar fi de fapt 2(ND) Imagine publicată)

---
Cam asa ar trebui sa fie:

Attached File  Termostat.jpg   67.81K   0 downloads

La ND si NI am pus semnul intrebari pentru ca nu sunt foarte sigur care cum este. Sunt prea multe modele de termostate si nu-mi place sa le tin minte exact cum sunt. Prefer sa ma uit si sa le identific cind am termostatul in mina ca sa fiu sigur ca nu gresesc.

Edited by florin71_skoda, A minute ago.


#1967
fanuTOFAN1969

fanuTOFAN1969

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 02.09.2014
  • ID membru: 877,476
temperatura ideala pe cazan  ,care ar fi ? 60 ,70? cum functioneaza  la voi ? recomandari

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

7 user(s) are reading this topic

1 members, 4 guests, 2 anonymous users

VvaliFlorin