Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Termostate, Cronotermostate cu/fără fir, Automatizări

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
6811 replies to this topic

#1927
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Amindoua schemele sunt bune. Se poate alege oricare in functie de preferinte si de situatie..

Diferenta dintre cele 2 scheme, este ca la prima se foloseste un singur stecher (adica ai nevoie de o priza simpla), pe cind la a doua schema utilizezi 2 stechere si esti nevoit sa ocupi total o priza dubla. In cazul in care receptorul si pompa sunt in aceasi camera, parerea mea este ca mai bine mergi pe prima schema, decit sa ai 2 stechere bagate intr-o priza dubla cind poti avea doar unul singur. Daca receptorul este in alta parte fata de pompa, se poate merge pe schema 2 doar in ideea ca ai deja tras un cablu cu 2 fire si nu ai cum sa-i mai asiguri impamintarea pompei si preferi sa alimentezi pompa dintr-o priza locala, doar asa ca sa-i asiguri impamintarea. Cu toate ca daca ne gindim mai bine, de regula pompa este in camera centralei si pentru ea este clar ca ai de unde trage curent si pina la urma receptorul este mai problematic de alimentat. In cazul asta apare schema 3 care presupune sa duci de la pompa tensiunea pentru receptor. In cazul asta ai nevoie de la pompa la receptor de un cablu cu 3 fire. Sau 2 cabluri cu 2 fire (sau cablu cu 4 fire) daca nu vrei sa transporti faza pe firul galben/verde si vrei sa respecti codul culorilor..

Edited by florin71_skoda, 13 October 2014 - 18:09.


#1928
bejan

bejan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 26.01.2006
O sa folosesc shema 1, am evident, pompa in camera centralei si am sa pun si receptorul tot acolo. Distanta pana la termostat este de aproximativ 12 m si trece prin doi pereti. sunt sigur ca va "bate" pana acolo.
Oricum, m-ati luminat! Va multumesc!

#1929
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,041
  • Înscris: 17.03.2005

View Postraduk, on 08 octombrie 2014 - 17:53, said:

Utilă informația Posted Image  ... ar fi fost de două ori mai utilă dacă ar fi fost și corectă din punct de vedere gramatical: „trebuiesc legate decat doar doua fire in centrala”.  Posted Image
Eu as zice decat doar numai...dar sa zicem doar doua fire si e destul:D

#1930
xenonhost

xenonhost

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 355
  • Înscris: 26.05.2009
Buna ziua, tuturor!
Am o mica problema la care nu-i gasesc solutia si v-as ruga sa ma ajutati: am un termosemineu in living care incalzeste un puffer de 1000 l din camera centralei. Pompa a fost montata la puffer iar termostatul ar trebui montat la semineu, deoarece pufferul se incalzeste si de la alte 2 cazane. As avea nevoie de un termostat wireless cu senzor de contact, nu am posibilitatea sa mai trag fire, totul e renovat. Exista asa ceva?

#1931
BizkitBoy

BizkitBoy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 23.03.2007
Va salut!
Sunt extrem de multe pagini de citit, asa ca va rog sa ma iertati daca s-a mai discutat ce urmeaza sa intreb.
Vin cu o nedumerire pt un termostat pt calorifer care as vrea sa-l montez. In acest moment, la caloriferul la care as vrea sa fac aceasta modificare am un robinet tur Herz GP 1/2". As vrea sa-l inlocuiesc cu un termostat Honeywell HR20 sau HR25.
Nu stiu daca am inteles bine procedura, asa ca va rog sa ma corectati daca gresesc. La actualul robinet se inlatura/desurubeaza acea parte din plastic care se roteste, fara a fi inlaturata valva (sper ca asa se numeste, ma refer la cotul acela care leaga caloriferul de teava cu apa calda si care poate taia accesul apei calde). Apoi se aplica acest termostat de calorifer direct pe valva.
Treaba pare usoara si fara "murdarie", insa nedumerirea mea e daca mai e nevoie de vreo piesa pt ca acel termostat sa se potriveasca pe valva. Anume, un adaptor despre care mi s-a spus... asa ceva, daca mi-e permis sa adaug un link fara a fi considerat reclama. N-as vrea sa cumpar degeaba unul.

#1932
BizkitBoy

BizkitBoy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 23.03.2007
Scuze de double post, dar nu-l pot edita pe cel anterior...
Intre timp, am luat legatura si cu un instalator. Atata timp cat robinetul actual nu e termostatic, nu se poate aplica acest cap cronotermostatic programabil. Trebuie data valva jos cu totul si pusa una specifica unui robinet termostatic care mai trebuie sa fie si agreat (Honeywell, Braukmann, MNG, Heimer, Danfoss).
Se pare ca pana la urma o sa iasa cu "murdarie"...

Am gasit 2 modele asemanatoare ca afisaj si functii, dar diferenta de pret e considerabila... Homexpert by Honeywell HR30 Comfort+ versus Honeywell TheraPRO HR90. E 100 RON diferenta intre ele la magazine diferite, mai scump fiind HR30. Cel de-al doilea scrie clar ca e fabricat in Marea Britanie, nu stiu insa nimic de primul. Voi aveti vreo opinie, care ar fi mai bun ?

#1933
raul_16nic

raul_16nic

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,136
  • Înscris: 19.03.2009
astea nu ar trebui sa aiba un sensor care sa fie montat pe perete  sau astea regleaza numai temperatura caloriferului?

#1934
Adrian Fx

Adrian Fx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 20.08.2007
Merge ca orice robinet cu cap thermostatic, doar ca-i electronic si programabil. Eu am montat HR20, depinde ce reglaje are ala care vrei sa-l montezi, eu l-as cumpara pe cel mai ieftin, par sa aiba aceleasi reglaje.

#1935
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

View Postraul_16nic, on 16 octombrie 2014 - 00:46, said:

astea nu ar trebui sa aiba un sensor care sa fie montat pe perete  sau astea regleaza numai temperatura caloriferului?

Incearca sa regleze temperatura ambianta.
Spun "incearca" deoarece, asa cum bine ai intuit ele "simt" temperatura in apropiere de calorifer si asta s-ar putea sa nu fie foarte reprezentativa pentru temperatura in camera.
Acelasi dezavantaj il au si capetele termostatice clasice.
Marketingul promoveaza ca avantaj fata de capetele termostatice clasice faptul ca se pot programa pe zile si pe intervale orare si ca eventual se pot programa de la o locatie centralizata.

Exista si variante mai avansate (si mai scumpe) care au "senzor" la distanta care se monteaza undeva in camera si care ar putea avea rezultate mai bune in reglarea temperaturii ambiante.

Edited by kolfleading, 16 October 2014 - 08:58.


#1936
BizkitBoy

BizkitBoy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 23.03.2007
@raul_16nic: se monteaza in loc de robinet manual pe calorifer si poate fi programat ca atunci cand se atinge o anumita temperatura in camera sa inchida automat caloriferul. Pt mine e foarte util fiindca in dormitor am termostatul wireless care inchide/deschide centrala, iar in sufragerie se facea mult mai cald decat aveam nevoie, mai ales peste noapte. Montand acest cronotermostat pe caloriferul din sufragerie o sa mi se inchida acel calorifer automat si centrala nu se va mai chinui sa faca tirajul fortat si in sufragerie... va impinge apa doar in restul caloriferelor si va economisi energie astfel.

@Adrian Fx: am comandat HR90, cel care era mai ieftin. Urmeaza sa-l ridic azi. N-are rost sa dau bani aiurea, mai ales ca nu stie nimeni sa fie vreo diferenta intre ele... era cu 100 RON mai scump HR30. Si asa trebuie sa dau banii si pe un robinet termostatic fiindca nu gasesc sa cumpar acea valva separat...

@kolfleading@: din pacate, nu-mi permit varianta mai scumpa. Desi iti dau dreptate si sunt convins ca nu e foarte precis cel montat pe calorifer, ma gandesc ca dupa cateva zile inveti la ce temperatura sa-l setezi ca sa fie placut in camera.

Edited by BizkitBoy, 16 October 2014 - 09:08.


#1937
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

View PostBizkitBoy, on 16 octombrie 2014 - 09:04, said:

in dormitor am termostatul wireless care inchide/deschide centrala, iar in sufragerie se facea mult mai cald decat aveam nevoie, mai ales peste noapte. Montand acest cronotermostat pe caloriferul din sufragerie o sa mi se inchida acel calorifer automat si centrala nu se va mai chinui sa faca tirajul fortat si in sufragerie...
Fix exact acelasi lucru il face si un cap termostatic obisnuit, nu e neaparata nevoie sa fie electronic.

PS: termenul de tiraj fortat se refera la faptul ca in centrala exista un ventilator care "suge" si impinge fortat afara fumul rezultat din arderea gazului.

Edited by kolfleading, 16 October 2014 - 09:46.


#1938
Adrian Fx

Adrian Fx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 20.08.2007
Se vinde si numai valva, dar depinde ce magazine ai in oras, totusi ar trebui sa primesti termostatul prima data si dupa aia vezi ce valva (robinet) cumperi sa nu ai surprize ca nu ai cum sa le imbini.

#1939
BizkitBoy

BizkitBoy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 23.03.2007

View Postkolfleading, on 16 octombrie 2014 - 09:45, said:

Fix exact acelasi lucru il face si un cap termostatic obisnuit, nu e neaparata nevoie sa fie electronic.
Stiu, e vorba doar de comoditatea mea de a nu ma mai obosi sa-l inchid si deschid intruna. Poate in unele nopti uit sa-l mai inchid si merge aiurea toata noaptea.

Tocmai ce le-am luat. Am reusit sa gasesc robinetul termostatic separat de capul acestuia la 43 RON, marca Heimeier. Partea buna e ca nu mai am nevoie de niciun adaptor pt capul cronotermostatic, cu toate ca in cutie am gasit incluse niste adaptoare pt alte marci de robineti.
In orice caz, am vrut sa postez aici o prima impresie... nu prea grozava Posted Image Mi se pare ca e facut dintr-un plastic foarte ieftin si pare efectiv fragil. Acum nu stiu cum arata modelul HR30, poate o fi din acelasi plastic ordinar... dar aveam niste pretentii mai mari de la Honeywell. Asta nu inseamna ca e prost, doar ca trebui manevrat mai cu grija si sa nu te puna naiba sa dai peste el din greseala ca imi da impresia ca se rupe lejer.
Alt lucru care ma deranjeaza e ca daca il insurubez la maxim pe robinet, nu ramane cu display-ul in sus, ci cu el fix in calorifer... si ar fi imposibil sa umblu la el. Sper ca va functiona la fel de bine si daca nu e insurubat complet ca altfel e aiurea.

Edited by BizkitBoy, 16 October 2014 - 16:04.


#1940
raul_16nic

raul_16nic

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,136
  • Înscris: 19.03.2009
si cel care simte cel mai bine temperatura din camera nu din calorifer, care mi l-ati recomanda?

#1941
Adrian Fx

Adrian Fx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 20.08.2007

View Postraul_16nic, on 16 octombrie 2014 - 23:10, said:

si cel care simte cel mai bine temperatura din camera nu din calorifer, care mi l-ati recomanda?
Pai ala care l-a cumparat  userul de mai sus are si optiune de sonda externa.

#1942
godaro

godaro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,719
  • Înscris: 25.01.2007
Va salut din nou si va cer ajutorul si un sfat:

Intentionez ca la anul sa montez IPAT si radiatoare si sa termin casa. Probabil ca voi apela la specialisti pentru calcule si montaj, dar pana atunci vreau eu sa inteleg unele lucruri.
Intrucat va trebui sa controlez si IPAT si radiatoare la ambele etaje problema termostatelor se complica, cel putin pentru mine. Am gasit acest termostat multizona Computherm Q8 RF care stie sa controleze independent 4 zone (camere) plus cazanul. Dupa intelegerea mea fiecare "zona" inseamna 1 releu care poate comanda ceva

Intrebarea mea este urmatoarea: este posibil ca fiecare releu sa controleze in paralel:
- La parter 1 camera: 1 releu sa comande in paralel pompa GPA si 1 actuator pt 1 circuit calorifere
- La etaj 3 camere: fiecare releu sa comande 1 actuator IPAT si 1 actuator calorifere ?

Mai simplu spus, se poate ca 1 releu sa comande in paralel 2 consumatori ? Daca da, credeti ca imi ating obiectivul de a controla independent fiecare camera in parte?

Multumesc

#1943
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006
Buna seara tuturor!

Se dau:
- centrala Ariston ACO 32 MFFI
- casa P+E+M
- P: living/dormitor/baie/birou/hol - 3/1/1/1/1 calorifere
- E: dormitor/dormitor/dormitor/baie - 2/1/1/1 calorifere
- M: dormitor/baie/hol - 1/1/1 calorifere

Vin de la apartament - nu aveam necesitate deosebita pentru automatizare temperatura fiind relativ aceeasi in toate camerele.
La casa, in mod clar, parter mai rece, mansarda sensibil mai calda.

Am tot citit...recunosc ca sunt mai mult sau mai putin ''gadget man"/sau chiar un pic snob. As merge pe HONEYWELL sau DANFOSS (sunt doua branduri care imi spun ''ceva'' fata de Salus, Computerm sau altii).
Eu vreau sa pot ''controla'' temperatura oarecum multizona (cel putin in dormitoare si bai). Intentionez sa montez robineti termostatici si ulterior (nu ma dau banii afara din casa) capete termostatice ''electronice'' (compatibile de exemplu EvoHome/Eco Living).

Locatie...Constanta...ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi? Nu am cum sa fac totul deodata. Intentionez sa incep cu termostat de ambient, apoi robineti termostatici, apoi capete termostatice. In final, eventual aplicatii/control de la distanta. Nu am cum sa fac totul de la inceput...asa cum am mentionat...nu ma dau banii afara din casa.
Cu toate astea...nevasta-mea vrea vreo 24 in dormitorul nostru, socrii (la parter) vor vreo 21. Ca atare, la inceput voi merge probabil pe robineti termostatici ''manuali''.

Ca idee...incep cu inceputul...as vrea sa schimb Cronotermostatul actual (un ''vechi'') Auraton 1300 cu ceva din ''zilele noastre'' - un Honeywell CM 700 sau ceva de genul asta, fara fir.

Multumesc anticipat pentru orice sfat si scuze pentru ''complexitatea'''subiectului.

Edited by subarufan, 17 October 2014 - 21:43.


#1944
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
pune robineti termostat la fiecare calorifer si centrala o pui sa mearga perioade lungi de timp   ( adica setezi in termostat o temperatura mai mare, 25 grade de ex, toata noaptea de exemplu si 3-4 perioade de cateva ore ziua)
asa fiecare calorifer va functiona "independent" si poate fi reglata temperatura dupa dorinta

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate