Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema ASUS G56JK

Limitare 3000 min internationale ...

DAC extern unui smartphone sau ta...

HP? Merita?
 Recomandare receiver av (nou sau ...

Industria pupatorilor de moaste

Conectare boxe la receiver

Facultate sau nu ?
 Nu Pot Instala Windows XP

Panasonic HC-V750

cum se poate vinde un extravilan,...

Diode redresoare 840-64226 Mexico
 Asus R510DP

Keylogger pentru laptop si telefon

Placa video Acer Aspire 5935g

Microsoft Band
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Aer conditionat, 2007

  • This topic is locked This topic is locked
1822 replies to this topic

#667
gino2006

gino2006

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 11.05.2007
  • ID membru: 178,446
  • Locație: Galati

View PostCriistii, on May 10 2007, 12:32, said:

Salut,
Am si eu o neclaritate:
Un coleg declara ca aerul conditionat raceste aerul din camea, eu decar ca l-ar raci pe cel de afara. Care este varianta corecta?
In principiu ma intereseaza, daca are el dreptate, cum se procedeaza cu aerisirea camerei daca aerul conditionat raceste doar aerul din camera?

Multzam,
Cristi
ac portabil cel cu 2 tulumbe ca de hota si aeriseste, ia eraul de afara il raceste si-l baga in interior.
ac clasic il ventileaza pe cel din interior

#668
vampyriks

vampyriks

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 05.01.2006
  • ID membru: 59,797
salut baieti, am cumparat recent din afara un aer conditionat, si as vrea sa stiu daca se poate pune si fara sa mai angajez pe cineva, adica ce scule mi-ar cam trebui, trebuie completat cumva cu freon ? aparatul a venit cu tot ce ii trebuie , traseu frigorific, tot, inafara de consolele pe care se sprijina unitatea externa afara, cele de se baga in zid,  sa ma risc sa il pun eu sau ? am cam citit ce scrie pe aici asa ca va rog nu ma plimbati la search.  Un fel de tutorial ceva, imi e sa nu il stric si ceva documentatie ar fi buna. Am vorbit la o firma dar, 100E montaj si fara consolele de afara mi se pare enorm, mai ales ca nu baga de la ei traseu frigorific.

#669
gino2006

gino2006

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 11.05.2007
  • ID membru: 178,446
  • Locație: Galati

View Postsaxx, on May 8 2007, 22:17, said:

Va salut!
Vine vara si se stie ce belea este cu caldura. Imbatranesc si se pare ca nu mai suport caldura, sau s-a incalzit prea tare. Anul trecut abia am rezistat.
Ce stiu este ca trebuie sa imi iau luna asta AC, pt. ca o sa se intre in sezonul cald si "mesterii" de la firmele care vand o sa fie "ocupati" pana peste cap si precis o sa trebuiasca sa dai spaga la greu sa vina mai repede. C-asa-i in tenis!
Cum gazda nu este de acord sa ii gauresc peretii, m-am uitat dupa AC din astea mobile, dar m-am dezumflat cand am observat ca au si ceva tubulatura care se monteaza in spatele lor si trebuie sa comunice cu exteriorul(atmosfera). Deci iar gaurit pereti, iar discutii cu gazda etc. Numai ca astazi cand am facut ceva cumparaturi am observat un AC mobil si din reflex m-am dus sa ma uit ce si cum. Spre mirarea mea nu avea in spate gaura aia in care vine tubul, avea el ceva decupaj in forma rotunda, dar solida si o folie sau ceva material in spatele grilajului ala in forma rotunda, dar nu se putea inlatura decat daca rupeai plasticul. Atunci am gasit pe cineva de la raionul respectiv sa-mi dea ceva detalii si mi-a zis ca nu, la AC-ul asta nu trebuie gauri etc., functioneaza cica pe principiul frigiderului. Cum eram grabit am zis mersi si acasa am dat sa caut pe net sa vad daca mai gasesc ceva asemanator cu ceva specificatii, mod de functionare, etc. Nu am gasit nimic asemanator si pana la urma am ajuns si aici.
Nelamurirea mea este: exista asa ceva sau vanzatorul nu stia care e treaba, a vrut sa scape de mine etc. ?
Era un aparat de 12000 BTU, marca Alaska sau Platinium, nu mai retin exact, suma 850 RON. (si suspect de ieftin nu?)
vanzatorul habar nu are. tubul ala mare si gros trebuie scos afara pe acolo scoate aerul cald ac-ul portabil

#670
bittek

bittek

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 09.04.2004
  • ID membru: 14,297

View Postacbotu, on May 21 2007, 09:12, said:

Aparatul are R410A care citez: "este un amestec intre R-32 si R-125 in procent de 50-50 %. Acesta este singurul refrigerant care odata intriodus in sistem nu se poate recompleta in caz de pierdere a unei anumite cantitati si e recomandat sa fie schimbata intreaga cantitate."
TE-ai intepat si tu Acbotu  :lol:  :lol:  :lol:  sa-mi dai ID-ul de mess cand ii chemi la tine pt freon sa treaca si pe la mine...LA mine vin sa-l instaleze pe 5 Iunie...paote pana pe 22 cand ti-l montezi tu pierde freonul sa-i trimiti si la mine sa-mi puna freon full...:).Daca ma supara astia cu instalatul lor ma duc la METRO si il pun in brate...sa-mi iau WW.au la 16 mil clasa de consum B 12.000BTU.

Edited by bittek, 21 May 2007 - 15:16.


#671
Eugen M

Eugen M

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 406
  • Înscris: 19.02.2007
  • ID membru: 144,578
parca i convine cuiva sa gaureasca peretii .  dar  daca era o gaselnita , normal ca lua toata lumea .  cum insa nimic nu se pierde , nimic nu se castiga , totul ....    e clar : cat frig da pe o parte , atata caldura pe cealalta . plus condens .

softnelu : merge unit ext mai sus . trebuie o " bucla " .  stiu meseriasii ce .

#672
mihai12345

mihai12345

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 26.03.2007
  • ID membru: 159,802
un lucru pe care vad ca nu il zice nimeni este faptul ca se recomanda sudarea tevilor ( legatura cu unitatea interna)( exceptie fac unitatile care vin direct cu teava in cutie) O gramada de lume se plange de pierderi de freon ce implica un  randament scazut si......... Am lucrat acum vre-o 5 ani in domeniu asta si nu am facut nici un montaj fara sudura tevilor si fara pompa de vacuum.

#673
bibi_3

bibi_3

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 14.05.2007
  • ID membru: 179,596
  • Locație: Bucuresti

View Postmihai12345, on May 21 2007, 18:24, said:

un lucru pe care vad ca nu il zice nimeni este faptul ca se recomanda sudarea tevilor ( legatura cu unitatea interna)( exceptie fac unitatile care vin direct cu teava in cutie) O gramada de lume se plange de pierderi de freon ce implica un  randament scazut si......... Am lucrat acum vre-o 5 ani in domeniu asta si nu am facut nici un montaj fara sudura tevilor si fara pompa de vacuum.

Nu stiu cum era atunci,dar astazi se monteaza dintr-o singura bucata;cel putin asa au montat la mine,au venit cu colacul de teava,au masurat,au taiat,au bercuit,au izolat si gata.Binenteles cu pompa de vacuum este mai greu ca este scumpicica pentru unele firme de apartament.

#674
razvan c

razvan c

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 25.04.2007
  • ID membru: 172,246
  • Locație: Bucuresti

View Postkatanel, on May 20 2007, 16:41, said:

intrebare: e obligatoriu sa aiba pomap de vid? ca montez si eu cu cei de la master heat si parese ca nu au...


in mod normal da.....pentru ca exista posibilitatea sa nu raceasca la 9 /12 /18 k...ci mai putin.....deoarece ramane aer pe instalatie...

#675
razvan c

razvan c

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 25.04.2007
  • ID membru: 172,246
  • Locație: Bucuresti

View PostArtaniss, on May 21 2007, 02:09, said:

Hmm, pai cum sa deranjez tevile daca am miscat aparatul 10 mm mai sus pe suport. Cind am pus alea nu am ridicat aparatul de pe suport in intregime, pur si simplu am slabit toate piulitzele alea, am ridicat din fiecare parte si am bagat tamponul, am strins tot la loc si gata. Eu am foarte multa instalatie pusa la aparat, adica in afara de aia 3 metri care sint moca eu am mai pus vreo 2,5 ca sa il puna unde vreau eu.
Este 3000 RON cu tot cu instalare (+spaga + bere, ca la romani; mie nu imi pare rau ca fac asta, mi se pare oarecum normal si nici nu pretind sa imi faca ceva in + fatza de ceea ce trebuie da nici mai putin (cum ar fi sa uite sa imi puna tampoanele si sa plece cu aparatul uruind ca dreaq), el costa 2650 RON in magazin.


in mod sigur este o greseala de montaj....nu cred ca au bercuit bine tevile....si probabil ca a pierdut gazul....sau in cel mai rau caz...exista o fisura(por)..la interiorul aparatului(fie spliter,fie ue)...
cei de la service,sau care fac service la client ...au ceva in plus fata de ceilalti,...indiferent de situatie...pot da vina pe client....cu argumente....

#676
geok

geok

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 28.08.2003
  • ID membru: 5,874

Am primit o oferta de AC AIRCOOL clasa A , 12000 BTU la 15,6 mil lei. Reprezentantul firmei sustine ca sunt licente LG si ca au piese LG in ele. Ati auzit de acest brand ?

#677
Gabryel

Gabryel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 502
  • Înscris: 23.05.2005
  • ID membru: 37,270

View Postbittek, on May 21 2007, 15:12, said:

........ma duc la METRO si il pun in brate...sa-mi iau WW.au la 16 mil clasa de consum B 12.000BTU.


Ne, firma importatoare a spus ca pe cele de CLASA A le distribuie in reteaua Metro.
Sunt de clasa A.
Daca au inclus in pret si kit-ul si montajul e super fain, dar sa te programeze pentru montat anu asta .  :rolleyes:
Am auzit ca fac pe uitucii. Te programeaza in iunie si ... stai sa-i vezi. La cate "pile" si cunostinte apar ... .

Cineva imi spunea ca parca Metro nu asigura GRATUIT montaj si kit. Nu sunt sigur, de asta zic, sa te interesezi bine.



Am gasit pe un PDF de la DAIKIN, ca acel consum anual se calculeaza la o functionare la putere maxina a aparatului, timp de 500 de ore/an.
Acu zic eu, la mine acasa, unde e cald (cald afara - cald in casa) ? La tata acasa unde si acum, dar si in august, daca vrei sa dormi trebuie sa pui o patura pe tine (cald afara - racoare in casa) ? Sau in fasia Gaza (iadul afara - cloceala in casa) ?
(m-am referit la case unde inca nu e pus un AC)
Eu zic ca e o treaba interpretabila. Si marketing cat cuprinde. Parerea mea.

#678
Eugen M

Eugen M

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 406
  • Înscris: 19.02.2007
  • ID membru: 144,578
SI EU ZIC SA VORBESTI CU EI . ARE DREPT DIESEL AI PLATI MULT . o puteai rezolva bine mai ieftin . cheama i , cred ca e totusi vina lor . nu cred sa fi scapat freonul asa repede . miroseau pe manometre de scapa sa mult .

#679
Eugen M

Eugen M

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 406
  • Înscris: 19.02.2007
  • ID membru: 144,578
razvane , pot aerisi , stii clar . teoretic le ar trebui . practic daca au mana te rezolva si fara . sa te feresti de cei cu scule , aparate , toale . si le iau pe banii tai . daca are scule noi , inseamna ca nu le foloseste , de ce ?
  ulu din cei mai tari de la noi , in afara de butelia de freon , avea in geanta doi patenti (sau daua patente ? ) .  de obicei le lasa clientului si i imprumutam altele . nu le mai vedeam inapoi . dar avea : CAP si MANA . si asta vedem oricare dintre noi cand ne intra un meserias in casa .

#680
razvan c

razvan c

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 25.04.2007
  • ID membru: 172,246
  • Locație: Bucuresti

View PostEugen M, on May 21 2007, 20:30, said:

razvane , pot aerisi , stii clar . teoretic le ar trebui . practic daca au mana te rezolva si fara . sa te feresti de cei cu scule , aparate , toale . si le iau pe banii tai . daca are scule noi , inseamna ca nu le foloseste , de ce ?
  ulu din cei mai tari de la noi , in afara de butelia de freon , avea in geanta doi patenti (sau daua patente ? ) .  de obicei le lasa clientului si i imprumutam altele . nu le mai vedeam inapoi . dar avea : CAP si MANA . si asta vedem oricare dintre noi cand ne intra un meserias in casa .


nu mai sunt meseriasii de alta data...
acum oricine crede ca e in stare sa faca  asa ceva.....apropo de asta....am un coleg,care la munca  a instalat un ac...singur...si dupa ce a reusit(nu a pierdut gaz...etc)...park se schimbase...era altu....avea cel putin 100 de ac-uri montate....
astazi...ii functioneaza...dar sub spliter are o galeata....deci...de asta zic...ptr CAP SI MANA....platim mai mult.

#681
isr2002

isr2002

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 790
  • Înscris: 06.09.2004
  • ID membru: 22,756
  • Locație: Bucuresti
Am luat eu joi din Metro WW de 9000, clasa A. Montaj gratuit.

Edited by isr2002, 21 May 2007 - 22:22.


#682
starsteel

starsteel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,828
  • Înscris: 06.10.2006
  • ID membru: 101,064
  • Locație: Galati

View Postdiesel, on May 21 2007, 14:21, said:

Da. Poti sa-l motezi acolo unde l-ai desenat.  ;)
Gata m-am linistit  :peacefingers:  daca ai fi montat si Wirlpool  :scratchchin:  acum eram total linistit, ramane sa vad ce surprize  :surprise:  imi ofera maine Leda serv-ul.

#683
Artaniss

Artaniss

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 18.05.2007
  • ID membru: 181,347
Da, au venit azi dupa insistente zilnice la telefon si problema a fost cum am crezut eu, mi-a bagat niste coade din telecomanda. Nu stiu cum sa fac si eu rost de coadele alea. Ele se gasesc in service manual care nu vine cu aparatu. Am impresia ca coadele au un fel de rol de reset.

#684
LGh

LGh

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 16.05.2006
  • ID membru: 77,819
  • Locație: B1, KN34AK
[quote name='isr2002' date='May 21 2007, 23:22' post='2868718']
Am luat eu joi din Metro WW de 9000, clasa A. Montaj gratuit.

La ce pret? Saptamana asta nu mai apare in catalog!

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users