Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Frauda orange?

Care-i treaba cu Digi mobil optim...

placa de baza

Care-i treaba cu Digi mobil optim...
 Care-i treaba cu Digi mobil optim...

Suport montare HDD/SSD in laptop ...

Openbox si similare

problema mozilla firefox
 Transfer Windows pe SSD

Consumul si consumerismul

Diferenta intre discretie si impuls

Constructie Hala - Structura Beto...
 am5898n

CHIMIE COCSAREA INTARZAIATA (dela...

Apelul la Ordonanta presedentiala

reallocated sector count
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Dual monitor - cum ?

  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,468
  • Înscris: 26.11.2001
  • ID membru: 2
  • Locație: Bucuresti

Am un amic cere s-a facut cu un al doilea monitor.
Cel vechie era CRT si cel nou este TTF.

Are o placa Nvidia Geforce 3, dar desi are ind rivere optiunea de monitoare multiple, ramane problema cum onectezi 2 monitoare la aceeasi placa video, astfel incat sa ai un desktop extins

#2
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,227
  • Înscris: 18.01.2002
  • ID membru: 693
conectorii de CRT si TFT sunt diferiti/separati pe spatele placii si astfel a putut conecta ambele display-uri. doua crt sau doua tft nu putea.

#3
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,468
  • Înscris: 26.11.2001
  • ID membru: 2
  • Locație: Bucuresti
Problema este ca el nu stie cum sa monteze 2 monitoare la o singura placa video :)

Are nevoie de o noua placa, cu 2 iesiri, sau cum ?

#4
GOR

GOR

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,300
  • Înscris: 16.10.2002
  • ID membru: 2,208
  • Locație: Bucuresti
Exista 2 solutii valide!  :D

1. Daca ai o placa dual head se pot conecta pe aceiasi placa. Placa trebuie insa sa aibe o iesire de monitor CRT si una de TFT - care cu un adapor se transforma tot in iesire CRT - multe placi noi au aceste 2 iesiri (adaptorul vine de obicei in pachet cu placa) si se pot conecta cele doua monitoare. Eu am facut aceasta conecatare insa am un monitor de 21" si unu de 15"; misto ar fi sa ai doua monitoare la fel. :cool:
Rezolutia si refeshul se poate seta separat pentru fiecare monitor in parte.

2. Doua placi video (AGP si PCI) instalate cu driver pentru fiecare, etc.

In cazul 2 nu merge sa faci clona, decat desktop extins; in cazul 1 monitoarele pot sa aiba aceiasi imiagine sau pot fi setate ca desktop extins.

#5
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,468
  • Înscris: 26.11.2001
  • ID membru: 2
  • Locație: Bucuresti
Ok, pt solutia 1 ce placi performante exista pe piata, adica cu 2 iesiri ?
Placi f. performante nVidia sau ATI

#6
GOR

GOR

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,300
  • Înscris: 16.10.2002
  • ID membru: 2,208
  • Locație: Bucuresti
Eu am un ATI Radeon 9200 si se comporta excelent :oK: - o placa medie printre cele de pe piata.
Exista si variante la NVidia insa nu ma pricep.
Altele nu stiu...
De Matrox nu cred ca trebuie sa vorbesc - are defaul 2 iesiri CRT, calitate super, insa slaba pentru 3D si prea scumpa daca stie si ceva 3D.

Preturile variaza in functie de producator si altele...

#7
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,468
  • Înscris: 26.11.2001
  • ID membru: 2
  • Locație: Bucuresti
De unde ai luat-o ?
Producator/model
Un link n-ar strica... :P

#8
GOR

GOR

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,300
  • Înscris: 16.10.2002
  • ID membru: 2,208
  • Locație: Bucuresti
Eu am luat varianata ceva cam scumpicica
Gigacube (Game Buster) ATI Radeon 9200 128MB DDR AGP8X VIVO ~ 4.000.000lei de la BEST Computers.

Acum exista (la firma sus mentionata):
Gigacube  
Placa video Gigacube
model Radeon 9200 VIVO
Pret referinta: € 78.10 (fara TVA)
Pret vanzare: 3 838 000lei (TVA inclus)
ATi Radeon 9200, 128 MB DDR, TV-Out, DVI, CRT, Video In/Out, AGP8X, GARANTIE 2 ANI

Gigacube  
Placa video Gigacube
model Game Buster Radeon 9200
Pret referinta: € 72.60 (fara TVA)
Pret vanzare: 3 568 000lei (TVA inclus)
ATi Radeon 9200, 128 MB DDR, TV-Out, DVI, CRT, AGP8X, GARANTIE 2 ANI

Insa acum dupa sarbatori magazinele sunt cam goale...  :(

#9
pirannia

pirannia

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 437
  • Înscris: 25.07.2003
  • ID membru: 5,048
GOR, am shi eu o intrebare despre placa aia, poti sa vezi un film la TV-OUT in timp ce lucrezi pe monitor ?

thx.

#10
GOR

GOR

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,300
  • Înscris: 16.10.2002
  • ID membru: 2,208
  • Locație: Bucuresti

Quote

Originally posted by pirannia
GOR, am shi eu o intrebare despre placa aia, poti sa vezi un film la TV-OUT in timp ce lucrezi pe monitor ?


DA! :D

Placa de fapt are 3 iesiri (sau chiar 4) Monitor CRT, monitor TFT (DVI), TV Out Composite, TV Out S-Video; insa nu se pot cupla (folosi) mai mult de doua in acelasi timp...
Poti sa lucrezi pe un monitor iar pe celalalt sa vezi un film, unde "celalalt" poate sa fie monitor sau TV.

#11
sigxcpu

sigxcpu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 22.09.2002
  • ID membru: 2,060
ihi, asa am luat si eu teapa cu gf4ti4600-le meu.
am conectat tft-ul pe dvi si cel vechi pe vga si am constatat "placut" surprins ca nu mai am tv-out :)

#12
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,227
  • Înscris: 18.01.2002
  • ID membru: 693
dual head inseamna doua device-uri de display. in mod normal una e monitor sau tft si una e Tv-out. Evident ca atunci cand folosesti monitor si TFT, Tv-out saracu ca sa mearga, ar trebui sa ai placa 3-head

#13
vladi

vladi

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 11.09.2003
  • ID membru: 6,253
GOR :"2. Doua placi video (AGP si PCI) instalate cu driver pentru fiecare, etc."
intentionam sa fac si io treaba asta cu agp + pci (daca o sa cumpar placa de la pinnacle - pinnacle edition 5). dar... nu-mi "rapeste" din performante? ..pana la urma am nevoie de 2 monitoare... :>

#14
GOR

GOR

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,300
  • Înscris: 16.10.2002
  • ID membru: 2,208
  • Locație: Bucuresti
Eu nu stiu stiu ce performante ai... eu am incercat decat, am vazut ca merge si atat... in 2D mi s-a parut a fi totul OK! Am incercat asta acm vreo 4 ani; nu mai tin minte... insa poate incerci si ne spui :)

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users