Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
internet mobil pe PC

Romanii din Spania vazuti ca tiga...

Merita un al doilea GTX480?

[Cum] Cum intretinem pantofii de ...
 conectare tableta la Internet

Ati face sacrificii pentru integr...

Filosofie vs. Stiinte politice

Cultivarea Guliilor ?
 Porsche Cayenne 2015

Performante reduse pe un laptop c...

Intarziere alimentare 12 v

Imagine distorsionata nVidia GeFo...
 iPhone 5 nu incarca

ref manopera

Ferestre Unity

UNIVERSITATEA CRAIOVA si POLI TIM...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

RAW pe A610 ?

  • Please log in to reply
170 replies to this topic

#1
ursamajor

ursamajor

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 08.12.2005
  • ID membru: 56,577
  • Locație: Orașul lui Panait Istrati

http://digicanon.narod.ru/

Cică ar fi hăckuit rușii firmware-ul și mere și RAW. Încearcă cineva? Dacă nu-l aveam de doar 1 lună jumate și în garanție, mă riscam eu.

#2
Paul_l

Paul_l

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,267
  • Înscris: 27.12.2004
  • ID membru: 27,845
Foarte interesant.  E o chestie care intr-adevar lipsea la anumite camera cu Digic II. Astept testare si pe S3IS

#3
fellow

fellow

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 876
  • Înscris: 28.08.2004
  • ID membru: 22,232
Da, suna interesant. Am un 620 dar n-am card reader. :)

Edited by fellow, 29 December 2006 - 13:12.


#4
ursamajor

ursamajor

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 08.12.2005
  • ID membru: 56,577
  • Locație: Orașul lui Panait Istrati
Păi nu-ți trebuie. Poți urca firmware-ul în rădăcina cardului cu progrămelui dat de ei la 2) parcă, The uploader și încarci prin cablu. Pentru cine vrea să facă update-ul de firmware, la A610, atașez fișierele necesare, fiindcă se descarcă foarte greu de la rușii ăia.

Attached Files



#5
ursamajor

ursamajor

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 08.12.2005
  • ID membru: 56,577
  • Locație: Orașul lui Panait Istrati
Unde s-o găsi firmware original de A610, de backup?



#6
Paul_l

Paul_l

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,267
  • Înscris: 27.12.2004
  • ID membru: 27,845

View Postursamajor, on Jan 4 2007, 06:47, said:

Unde s-o găsi firmware original de A610, de backup?
Cred ca raspunsurile la toate intrebarile le gasim pe :

Grup hacking Canon digicam

Eu am uitat parola la yahoo groups si nu ma pot inscrie acum.

#7
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
  • ID membru: 74,904
Nu prea sunt multe explicatii suplimentare pe yahoo groups. Eu am un A530 - sunt tentat sa testez, numai ca probabil trebuie facute ceva modificari pt ca softul este specific pentru A610 cu variante pt 620 si s3...

#8
ursamajor

ursamajor

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 08.12.2005
  • ID membru: 56,577
  • Locație: Orașul lui Panait Istrati
Au updatat situl rușii. Acum valabilă treaba și pentru A620 și S3IS.
Asta mi-a scris un rusnac:
"raw-nowif" not a firmware, it's only small program that runs like firmware update. This program not change firmware, therefore no need backup. The program is in operative memory, after complete power switching-off the program needs to be started anew.
Voi ce înțelegeți? Poate buli firmware-ul? Dacă funcționează ca un progrămel, trebuie pornit de fiecare dată când pornești camera sau n-am înțeles eu prea bine?
Apoi, mai am niște neclarități: ce face exact acel dcraw.exe? RAW-urile obținute au extensia .jpg?

#9
bujcat

bujcat

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 04.04.2006
  • ID membru: 72,244
  • Locație: Brasov
Interesant. A incercat cineva?  :D

#10
fellow

fellow

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 876
  • Înscris: 28.08.2004
  • ID membru: 22,232

Eram gata sa incerc, am pus cablul, am rulat programul; mai trebuia sa iau camera cand mi-am amintit ca e la Iasi (eu fiind acum in Suceava) la parintii mei... :)

#11
ursamajor

ursamajor

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 08.12.2005
  • ID membru: 56,577
  • Locație: Orașul lui Panait Istrati
'Ai bre, ne lași așa neterminați?  :P  Dacă faci treaba, urcă te rog niște RAWjpeg-uri de-alea aici. Mulțumesc.

#12
ursamajor

ursamajor

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 08.12.2005
  • ID membru: 56,577
  • Locație: Orașul lui Panait Istrati
Cred că treaba e mai simplă decât credeam. Acel așa-zis FW update e un program care trebuie pornit de fiecare dată, prin secvența de comenzi de pe site-ul rusesc, și care "dictează" firmware-ului să salveze și un format RAW, cu extensie jpg. Firmware-ul nu este afectat în nici un fel, întrucât la oprirea camerei programul respectiv se oprește. El trebuie repornit ca mai sus. Isteț, într-adevăr! Dăștepți rușii, frate!

#13
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
  • ID membru: 74,904

View Postursamajor, on Jan 5 2007, 07:18, said:

...Asta mi-a scris un rusnac: ...

Aha, deci tu esti G D Vlad :)
Pai din cate am inteles programul respectiv are denumirea unui update de firmware pentru ca este probabil unica metoda de a uploada ceva in memoria camerei. Probabil ca se copiaza intr-o zona volatila a memoriei care se sterge la deconectarea bateriilor - dar nu sunt sigur de asta, este o banuiala dupa ce ti-a raspuns ala.

Edited by SuperDuper, 06 January 2007 - 02:49.


#14
ursamajor

ursamajor

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 08.12.2005
  • ID membru: 56,577
  • Locație: Orașul lui Panait Istrati
Oui, c'est moi!  :kisstogether: Acum corespondez cu tipul direct pe mail. E unul dintre hackeri.
Eu am înțeles altceva: că trebuie repornit softulețul de fiecare dată când se repornește camera foto. Acesta nu produce nici un fel de stricăciuni camerei, deci se poate folosi fără probleme. Singura chestie e că merge doar cu anumite firmware-uri adică v. 1.0. În limita timpului disponibil, azi voi face o încercare. Și vă spun rezultatele.

P.S.  Și mesajul original. Scuzați englezele, a mea și-a rusului.  :peacefingers:

Hello!
Please tell me, that "raw-nowif" is a really firmware update or it is a little soft who runs on the memory card and must be started every time when I start the camera, using the sequence of commands described on the site http://digicanon.narod.ru/ at the> section HOW TO...
  
is only a little soft, "raw-nowif" not contain firmware flasher
utility, like original firmware update.


That so called firmware update can dammage the camera?
  
I'm don't know damage cases.


And, finally, the RAW file with jpg extension (?!)

canon software support only several extensions, therefore used jpg
extension



The RAWjpegs can be processed with another software, not just with dcraw.exe, but something with GUI?
  
i'm don't know GUI software. Another non GUI software give worse results that dcraw.

Edited by ursamajor, 06 January 2007 - 07:50.


#15
ursamajor

ursamajor

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 08.12.2005
  • ID membru: 56,577
  • Locație: Orașul lui Panait Istrati
Am făcut-o! Simplu ca bună ziua. E ceva!!! Vedeți AICI ultimul meu post. E și un link cu două poze (de fapt una) salvate una RAW, alta JPEG. Sunt mulțumit.

#16
Paul_l

Paul_l

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,267
  • Înscris: 27.12.2004
  • ID membru: 27,845

View Postursamajor, on Jan 6 2007, 21:49, said:

Am făcut-o! Simplu ca bună ziua. E ceva!!! Vedeți AICI ultimul meu post. E și un link cu două poze (de fapt una) salvate una RAW, alta JPEG. Sunt mulțumit.

Am citit topicul respectiv. Felicitari. O sa incerc si eu pe S3IS dar cind o sa pot formata cardul. O informatie pentru tine  : Camerele Canon ruleaza DOS. Old faithfull DOS  :naughty:

#17
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
  • ID membru: 74,904

View PostPaul_l, on Jan 6 2007, 16:37, said:

Am citit topicul respectiv. Felicitari. O sa incerc si eu pe S3IS dar cind o sa pot formata cardul. O informatie pentru tine  : Camerele Canon ruleaza DOS. Old faithfull DOS  :naughty:
DOS este un SO pentru procesoare intel x86. Nu exista DOS pentru DigicII. Confunzi probabil cu formatul fisierelor de pe card care intr-adevar este FAT16bit (folosit si de DOS).
Pt ursamajor: cred ca ai un pixel "aprins" pe senzor - se vede in imaginea RAW pe usa din stanga a bibliotecii, in partea inferioara, langa usa camerei. Este un punct rosu. Probabil ca la transformarea in jpeg este ignorat si interpolat.
Am mai gasit unul - albastru. Sub raftul cu papusi, sub chestia aia albastra care tine papusi.
Ah, si cateva pe masa cu mobilul - tot albastre.

Edited by SuperDuper, 07 January 2007 - 03:48.


#18
ursamajor

ursamajor

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 08.12.2005
  • ID membru: 56,577
  • Locație: Orașul lui Panait Istrati
Toţi pe forumul dpreview (unde am un dialog cu nişte tipi) au pixeli aprinşi. Pe unele poze se văd, pe altele nu. Se pot scoate cu acel dcraw, dar nu mă pricep. O să mai studiez, deocamdată sunt la început. Am mai ataşat pe topicul de pe FT o poză, unde se văd mai bine avantajele acelui RAW.

Edited by ursamajor, 07 January 2007 - 07:57.


Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users