Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Marea Britanie - Londra

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
4174 replies to this topic

#3493
entity22

entity22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,016
  • Înscris: 16.07.2007
Salutari! Cum n-am mai fost in Anglia din 2010 si nu mai tin minte, va deranjez cu o intrebare : e mai bine sa schimb bani aici sau direct in Londra? Intreb pentru ca trebuie sa schimb euro in lire, daca erau lei schimbam aici clar dar asa ma intreb daca e mai avantajos sa schimb aici chiar daca trebuie intai facut schimbul din euro in lei si apoi in lire.

Ah si pentru 6 zile cam cati bani ar trebui sa iau, pentru o singura persoana? In principiu pentru mancare si alte chestii d-astea, nu vreau sa mananc din supermarket sau pe genunchi dar nici la restaurante fancy, o sa ma duc si prin Chinatown, pe la indieni ca imi place mult mancarea asta etnica dar si prin pub-uri sa zicem. Am mai fost de 2 ori deci in muzee sau in roata oricum nu, o sa ma duc probabil la Imperial War Museum si la Dr Who experience in Cardiff dar in rest nu o sa intru pentru ca am mai fost, deci o cheltuiala in minus.

#3494
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,546
  • Înscris: 14.04.2008
mai bine schimbi aici si pleci cu lire. din cate-mi amintesc, nu era avantajos cursul euro/lira acolo.


#3495
badsica

badsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,616
  • Înscris: 23.03.2010
De astazi pana pe 5 ianuarie imi voi petrece concediul a Londra. Si eu o intrebare, stau in Hendon (cred ca zona 4) si nu stiu exact ce card de calatorit sa-mi iau avand in vedere ca o sa vizitez principalele atractii de prin centru. :)

#3496
radu20ciocan

radu20ciocan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 20.01.2008
Oyster

#3497
badsica

badsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,616
  • Înscris: 23.03.2010
Bag pe el de-mi sar ochii :lol:

Cred ca cea mai buna varianta e Travel card de 46lire valabil 7 zile.

#3498
radu20ciocan

radu20ciocan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 20.01.2008
Pentru ca traversezi din zona 4 înspre zona 1 și 2 și retur, de aceea ți se consuma creditul atât de repede. Cu travel o să se întâmple la fel.

#3499
badsica

badsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,616
  • Înscris: 23.03.2010
Pai si Travel cardu asta tot cu credite e? Nu circul nelimitat cu el?

#3500
radu20ciocan

radu20ciocan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 20.01.2008
Din ce știu eu, nu.Am avut doar Oyster dar cred ca e același principiu.Esti taxat în funcție de zona în care călătorești și de momentul zilei.

#3501
Caralumba

Caralumba

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 24.05.2007

View Postbadsica, on 27 decembrie 2015 - 23:02, said:

Cred ca cea mai buna varianta e Travel card de 46lire valabil 7 zile.

Asa este, Tavelcard valabil zonele 1-4, calatorii nelimitate, 46 lire / 7 zile. Posted Image

#3502
LHR

LHR

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 245
  • Înscris: 28.12.2015

View Postbadsica, on 27 decembrie 2015 - 21:07, said:

De astazi pana pe 5 ianuarie imi voi petrece concediul a Londra. Si eu o intrebare, stau in Hendon (cred ca zona 4) si nu stiu exact ce card de calatorit sa-mi iau avand in vedere ca o sa vizitez principalele atractii de prin centru. Posted Image

Daca te opresti in Hendon Central, esti la limita dintre zonele 3 si 4 si platesti ca pentru zona 3.
Ia-ti travelcard pentru zonele 1-3 de £37.70.

#3503
lula_canci

lula_canci

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,387
  • Înscris: 24.03.2007
Abia ne-am intors de la Londra, am stat 4 zile in Chiswick, langa statia Turnham Green, un apartament luat de pe booking la 70 lire pe noapte, eram 3 persoane, si varianta asta ni s-a parut cea mai potrivita pentru noi, si asa a fost! Apartamentul il gasiti aici https://www.booking....artment.ro.html . Legat de apartament am scris acolo la feedback, nu are rost sa pun si aici, e ultimul feedback, scris de Iulian.

Am plecam cu Blue si am venit cu Wizz, asa se potriveau pentru noi, asa ne-a convenit cel mai bine. Wizz e mai fain, avion mai nou, per total mai bine. Dar nici nu Blue nu am avut probleme, absolut deloc.

Pe Luton treaba foarte relaxata, bagaje de cala in 15 minute, control de ID foarte rapid, maxim 5s pe persoana. Am iesit si am intrat foarte repede. La noi in Iasi insa, vai vai, la intoarcere am crezut ca mor cat am asteptat la verificare ID. 180 de persoane venite, plus un Tarom de Bucuresti, 3 ghisee de ID check la care dura aproape 1 minute pe fiecare persoana. Lua buletinul, se uita la tine, il baga intro chesti de scanat, se uita pe monitor, tasta ceva, se uita iar la tine, scotea buletinu, il trecea prin alt filtru, mai tasta ceva. In fine, greu, greu.

In rest, security checks peste tot, museu, Sky Garden, Opera, oriunde cu "I need to check your bag". Nu ma deranja, dar ca idee, sa va lasati foarfecele acasa :D

In fiecare zi plecam de acasa la 9:30 si reveneam la 23:30. Am umblat cat am putut, pana cadeam din picioare. Am mers in jur de 12-15km pe zi, pe gps. Nu ne-a plouat deloc, doar picurat pe aeroport la dus si la intors, culmea. In rest, ne-a batut vantul destul de serios.

Ca si mancare dimineata si seara daca ne mai era foame, am luat din Sainsbury's sanwichuri, ai de unde alege, toate sortimentele posibile, foarte bune, si salate de fructe, extraordinare. Si ieftine, de la 1 la 3 lire.

Impresii negative (ca sa nu le pun la sfarsit sa nu terminam intr-o nota negativa):
- aparent pe acolo gunoiul se scoate in strada, peste tot, saci de gunoi pe trotuar adica, care mai de care mai bine legati sau nu, din care mai iesa cate un ambalaj sau chestii pe care le ia vantul. Dar trecem peste, sistemul cu tomberoane individuale se pare ca e prea complicat.
- cosurile de gunoi pe strada exista dar lipsesc cu desavarsire. Ai sanse sa mergi kilometri intregi fara sa dai de un cos de gunoi.
- Regent's Canal dupa ora 17 nu e cel mai sigur loc, plin de niggers care stau la nu stiu ce, ca nu i-am bagat in seama cand s-au apropiat cu Hellooou maiiite, gen tiganii de cartier de pe la noi. Dar chiar is curios ce combinatii urmareau, daca stie careva.

Am stat in zona 2, si mers in fiecare zi in zona 1. Fiind acolo doar 4 zile, nu aveam ce face cu un Travelcard, asa ca am luat Oyster cu Pay as you go, si a mers de minune. Am beneficiat de capping la 6,5 lire. Deci doar atat am cheltuit pe zi, deci primele 2 drumuri la 2,4 lire, al treilea 1,7 lire, si restu gratis. Pe total am cheltuit practic 22,4 lire pe transport.

Prima zi
Dupa ce ne-am cazat am mers in Camden Town, belit ochii, cumparat suveniruri, care apropo sunt foarte ieftine, 6 brelocuri la 5 lire fata de 4 lire o bucata prin centrul Londrei. In general toate suvenirurile sunt ieftine acolo, si multe, foarte multe, ai de unde alege, gasesti absolut orice iti poti imagina dupa o noapte de Diazepam cu Redbull. Apoi am intrat in Lock Market sa mancam ceva. Duminica seara, aglomerat cu spume. Am mancat de la mexicani, la 6 lire un burito cat un caine de mare, te chinui sa-l termini, da greu tare. Era mancare de toate felurile, toate colturile lumii, la propriu.

Apoi am zis sa mergem pe Regent's Canal pana la St Pancras. Nu o idee prea buna pe semi-intuneric, din cauza chestiei de mai sus. Am iesit la un momendat si am mers pe strada pana la St Pancras. Admirat arhitectura, superba, apoi vazut si Kings Cross, total diferita, dar foarte frumoasa. Apoi tot pe jos pana la Sky Garden unde la ora 20 aveam rezervare pentru a urca sus sa vedem orasul. Am avut parte de o atmosfera buna, curata, se vedea totul, dar efectiv nu ne dadeam seama unde se termina Londra, nu se vedea capatul. E gratis urcarea, trebuie rezervat din timp, merita cu varf si indesat. Apoi valea spre casa, apoi la Gourmet Burger bucatarie din Chiswick pentru o bere si un burger.

A 2-a zi
Luat metrou pana la Embankment, si apoi pe jos la Cleopatra's Needle, London Eye, Big Ben, Westminster Abbey, St James's Park (lebede, pelicani...), schimbarea garzii la palat, apoi spre Hyde Park (veverite, papagali...) si pe jos pana la Science Museum prin parc.

Plimbat prin museu 3 ore, admirat tot, mai in fuga asa, ca e mare si nu ai timp sa citesti tot, trebuie sa fii selectiv. Chestii faine, interactive, timp sa ai. Dupa ce am iesit am luat un metrou pana la The Grenadier, un pub fain, cu traditie, unde am baut o bere si mancare niste Fish&Chips dementiali. Apoi cu metroul spre Picadilly Circus, admirat ce era pe acolo de admirat, si mers pe jos spre Her Majesty's Theatre sa ridicam biletele pentru The Phantom of the Opera din acea seara. Pana incepea spectacolul am mai pierdut vremea cu o salata de fructe in Trafalgar Square.

The Phantom of the Opera: absolut superb, merita doar pentru acest show sa mergi la Londra. Nu sunt vreun iubitor de opera, musicalurile mi se par o pedeapsa de la Diavol pe pamant, nu le suport, nu am mai fost vreodata la opera, doar de vreo 2-3 ori la teatru. Dar, apreciez un show bun cand e, indiferent de ce tip e. Si acesta, vreau sa zic, te tine cu mandibula pe jos 2 ore jumate. Absolut superb, greu de descris in cuvinte, te incearca tot felul de fiori de la inceput pana la final. Este o chestie de vazut obligatoriu intro viata de om. Si asta o spune un barbat.

Dupa opera, direct acasa, mancare, somn, in sfarsit :)

A 3-a zi
Prima destinatie a fost Natural History Museum. Fascinant, atatea chestii interesant, trebuia cam o zi pentru fiecare sectiune, cel putin. Din nou, chestii interactive, meteoriti, de toate, umplu baza de date a forumului daca le insir. Halit ceva la restaurantul din museu si apoi fuga fuga la British Museum.
Aveam un itinerariu strict, de vazut doar ce ne intereseaza neaparat la prima vizita, gen vreo 8-10 sectiuni. Normal, Egipt, Japonia, Mexic. Impresionant, de la o sabie Katana la care nu ii vedeai lama de ascutita ce era, la mumiile egiptene. Aici poti sa petreci ani de zile citind si admirand.

Si pe undeva pe aici am luat ca suvernit o raceala si pe drum spre casa au inceput frisoanele si febra. Chiar si asa, tot am mers la Sainsbury's sa ne umplem bagajele de ciocolata Cadbury, ciocolata calda Cadbury si ceai. Am adus cred ca 1kg de ciocolata, care apropo, nu e mai scumpa ca la noi.

A 4-a zi
Dimineata, febra, fuga in Peak hours la Victoria pentru autocar spre Luton. Mancat acolo, si ura spre Iasi.


Concluzii
Benzii inguste rau, enorm de multi biciclisti, extrem de multe masini electrice de la G-Wiz la Tesla la Renault Kangoo, londonezii alearga, la orice ora, peste tot, oricand, oriunde. Lumea foarte amabila, toti cu sorry, politicosi, foarte multi imigranti asiativi (si indieni ma refer). Cu greu i-am inteles, majoritatea cu accent, ba de nigerian, ba de paki, ba de indian. Cel mai bine m-am inteles pe Luton cu un batranel cu care am intrat in vorba, ce era din Scotia, foarte fain.

Peak hours e peak frate, era coada pana la gura de intrare in subteran pe linia Picadilly la ora 17:30, nu mai incapeau pe platforme. In rest e ok, toata lumea circula civilizat, se lasa unii pe altii daca e nevoie, semnalizeaza, nu se claxoneaza. Am auzit un singur claxon in 4 zile. Atat. Azi nici n-am iesit din parcare si am auzit 2. In metrou se circula decent, e bine pus la punct, dar fiti pregatiti sa luati in calcul si timpul pierdut pana ajungi la platforma. Cred ca in total prin statii am mers kilometri buni.

Nu exista praf, am mers pe jos 4 zile dar am bocanci curati de zici ca abia i-am scos din masina de spalat. Am gasit cu greu o dara de noroi ca intrase unu cu masina peste o gramajoara de material de constructii. Aia a fost tot. Am vazut mai mult balegar in Hyde Park decat noroi sau praf. Batea vantul puternic si nu trebuia sa inchid ochii ca in Iasi sa nu-mi intre praful in ochi. In rest se contruieste in prostie, peste tot, se renoveaza, cladiri noi, se lucreaza non-stop.

Ne-a placut foarte mult Londra!


Chiar daca am scris mult, sigur am omis multe lucruri, asa ca daca aveti intrebari, raspund cu placere.

#3504
dan_slack

dan_slack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,790
  • Înscris: 22.07.2006
Foarte bun review-ul de mai sus... Posted Image
Doar doua mici completari:
- dupa ce luati bilete la London Eye, inainte de a urca in roata intrati sa vedeti filmul 4D de prezentare. Este senzational, si e inclus deja in pretul biletului...
- in loc de Oyster si alte feluri de bilete, puteti folosi direct un card bancar contactless. Tarifele sunt similare, beneficiati si de capping https://tfl.gov.uk/f...what-is-capping Ar fi insa bine sa va inregistrati si sa va verificati inainte cardul pe site-ul https://contactless.tfl.gov.uk , caci nu merg chiar toate tipurile de card.

Have fun!

PS. Fish and chips sunt pentru cei care suporta mancarea imbibata (prajita la greu!) in ulei, si nu intorc capul la mirosul patrunzator de prajeala. Poate merge sa incercati odata acest meniu, dar doar atat... Posted Image

Edited by dan_slack, 06 February 2016 - 02:09.


#3505
lula_canci

lula_canci

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,387
  • Înscris: 24.03.2007
Legat de Fish and Chips, nu stiu cum sa zic, dar ce am mancat la Grenadier nu era tocmai street food, ba chiar si pretul era de restaurant, si nu era deloc plin de ulei, sau cu miros pregnant de prajeala, era fix ce trebuia. Daca nu ti-a placut, sincer, nu ai mancat de unde trebuia :D Recomand sa mai incerci dintr-un loc cu traditie, s-ar putea sa ramai uimit. Eu mai mancasem in Romania si ma asteptam cam la ce ziceai si tu, dar cum sa zic, am mancat pilaf mai uleios :)

Am uitat sa mai zic ceva. Glumeam noi in drum spre Londra, ca la cat e de cald, dau ghioceii la ei. Culmea, prin parcuri vezi ghiocei, flori, gazon verde, si copacii sunt deja infloriti.

#3506
ervin8571gm

ervin8571gm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 27.10.2013
Voi pleca in curand in Londra si nu prea sunt lamurit cu traseul aeroport-hotel: deci, cum ajung de la terminalul 4 la statia de metrou pentru a ajunge la South Kensington? Dar inapoi? Inteleg ca statia de metrou T4 este o extensie si doar anumite trenuri trec pe acolo sau cum fac sa sosesc direct la T4 si sa nu ma duca metroul la T5?
Mersi

#3507
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
http://www.heathrow....ons/underground

Heathrow has three London Underground stations – one for Terminals 2 and 3 and one each at Terminal 4 and Terminal 5.
Heathrow Terminals 2 and 3 station is between the terminals, which are a few minutes' walk away via pedestrian subway. Heathrow Terminal 4 and Heathrow Terminal 5 underground stations are in the basements of the terminal buildings.
All stations are in Travelcard Zone 6.

Si o harta sa te ajute http://www.heathrow....R_Train_Map.gif

Pentru route planner vezi https://goo.gl/CGeBgZ

#3508
Wiggle

Wiggle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 22.05.2014
Spre finalul anotimpului de vara as dori sa vizitez Londra si imprejurimile. Din ce am vazut, biletele de avion pornesc de pe la 150 de euro. Tinand cont ca suntem 4 persoane iar cazarea o sa ne ajunga ceva,exista sanse sa gasim bilete sub 100 euro. Sau exista alte modalitati mai avantajoase de a ajunge acolo? De exemplu, sa luam bilet pana intr-o tara iar de acolo alt bilet?

#3509
lula_canci

lula_canci

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,387
  • Înscris: 24.03.2007
Noi am dat cam 100 euro de persoana pe avion, dus-intors, bilete luate cu 3 luni inainte aproximativ. Doar ca, cel mai ieftin am iesit la dus cu o companie, si intors cu alta. Ne-am dus cu Blue si venit cu Wizz de exemplu. Cel mai bine cauta preturile pe site la companie, nu pe vreun site de bilete. Vezi cand decoleaza avioane spre si dinspre si adapteaza calendarul sa vezi cum iesi mai ieftin. La noi in Iasi de exemplu sunt curse Duminica si Miercuri, si ne-a ajuns mai ieftin sa plecam duminica si sa ne intoarcem miercuri decat invers.

Edited by lula_canci, 07 February 2016 - 22:15.


#3510
niccooll04

niccooll04

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.02.2016
Buna ziua, am si eu o intrebare legata de ofertele 2 in 1 deoarece nu m-am lamurit pe deplin, am citit pe un site englezesc ca cea mai ieftina modalitate de a beneficia de aceste oferte ar fi sa cumpar del mai ieftin billet due tren (Vauxhall Station - Waterloo 2.9lire ) iar pentru transport sa folosesc in Oyster (noi stam in zona 1, iar in 3 zile sper sa vad centrul pe indelete ), intrebarile mele sunt urmatoarele:                                                

- ambele persoane care intra in oferta trebuie sa aiba bilete de tren ?
- biletul trebuie sa fie utilizat ?
- la cate atractii poti intra pe baza unui bilet? ( doar il verifica si ti-l da inpoi la  intrare sau ti-l da inapoi si il mai poti folosi si in alta parte in ziua aceea)

- pot cumpara biletul si de la o alta statie cu logo-ul Rail pentru ruta Vauxhall - Waterloo , sau trebuie sa merg neaparat la status din Vauxhall ?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate